×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Eто ограниченията на хазарта, които предлага Валери Симеонов (Законопроектът)


Eто ограниченията на хазарта, които предлага Валери Симеонов (Законопроектът)
Промените са подкрепени от ГЕРБ и БСП. Започва обсъжданео им на комисии
14 Май 2018, Вторник, 00:36 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

Ограничение на продажбата на талони, орязване на рекламата и милионерите

Законопроектът на вицепремиера Валери Симеонов, който ще ограничи рекламата на хазарта, вече е качен на сайта на парламента (вижте тук).

Миналата седмица Симеонов го представи на парламентарните групи ГЕРБ и БСП и получи подкрепа, предстои тази седмица да го представи на групата на Веселин Марешки – Воля. Предстои законопроектът да се гледа на комисиите в парламента. 

С промените се ограничава възможността за реклама на лотарийни игри и се ограничават местата за продаване на талони.

Ето и точно какво се променя в Закона за хазарта:

1. В чл. 9, ал 2 се изменя както следва:

(2) Забранява се организирането на хазартни игри, включително разпространението на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци, както и плащането на печалби за хазартни игри, от лица или обекти без съотвения лиценз, издаден от Държавната комисия за хазарта, както и фактическото осъществяване на дейността по издадения лиценз, без да е получено удостоверението по чл. 34, издадено от председатела на Държавната комисия по хазарта.

Тази част ограничава местата, които ще продават талони.

2. В чл. 10 от Закона за хазарта се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 след думата "пряката" се добавят думите "и непряката", а думите "включително рекламата на такива игри, насочена към малолетни и непълнолетни лица" се заличават;

Тази част ограничава рекламата на хазартни игри.

2.  В ал 2 т. 3 се отменя

… Резултатите от игрите и спечелените печалби.

3. Ал 6 се отменя цялата

... (6) Като част от Националните етични правила за реклама и търговска комуникация се разработват специални правила относно рекламата на хазартни игри. Юридическите лица и едноличните търговци, които публикуват, излъчват или разпространяват рекламата, са длъжни да публикуват на сайта си Националните етични правила за реклама и търговска комуникация, включително за рекламата на хазартни игри. Юридическите лица и едноличните търговци, които публикуват, излъчват или разпространяват рекламата, са длъжни да спазват правилата по предходното изречение.


3. В параграф 1 от Допълнителните разпоредби се създава точка 23а със следното съдържание:
"точка 23а: Непряка реклама на хазартни игри е всяка форма на търговско послание, съобщение или препоръка, която включва и наименование на хазартна игра или на търговската марка на организатор на хазартна игра и/или дейност, върху продукти и стоки, които не са свързани с хазарта."

Тази точка определя какво е непряка реклама на хазарт.

Заключителна разпоредба прави промяна и в Закона за радиото и телевизията:

В чл. 2, в ал. 5 т. 5 се отменя.

А именно: ...(5) Разпоредбите на този закон не се прилагат за:

Игрите на късмета, в които се залагат пари, включително лотария, наддаване и други форми на хазарт, както и онлайн игри и програми за търсене, но не и предавания, изцяло посветени на хазартни игри или игри на късмета.

В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
Аптекаря
15.05.2018 16:45:21
0
0
Ами рекламите на лекарства?! Едвам ги трая вече... Седнеш на вечеря и почва... '' излез от кенефа.. Усети лятото.. Земи туй онуй'' ''при газове в незнам си ко...'' и накрая гинко минко да не забрайте за гастростопа... Ай сектир е
12.
Мъфито
15.05.2018 09:53:57
3
9
До 11 гледай тебе някой да не те думне тъпак чичка педер*ст това което прави той никой не е успял да направи застана срещу мафията спря шума сега е редно и да ограничи обирджиите . Браво Симеонов с тебе сме
11.
Rumen
15.05.2018 09:28:01
3
2
Toia skoro 6te se dumne sam ili niakoi 6te mu ponogne
10.
Имам едни разсъждения
15.05.2018 09:07:21
0
11
Проблемът на собствениците на хранителни магазини, които продават "лотатийни" билети е, че клиентът вместо да пазарува основни стоки от магазина за 3лв, от което собственикът ще спечели 1лв, му продават билет, от който печелят 10 стотинки. Другата лъжа е, че това е лотария.
Лотарийните билети са и трябва да са като тотото, т.е купуваш го и теглене на наградите се извършва след това в придъствие на нотариус. Дори томболата е така. А при тези билетчета имаме предварително напечатани печеливши. Не е ясно къде и как се разпределят. Може да се дават и като подкуп на държавни служители.
9.
Петър
15.05.2018 08:46:09
1
3
Проблемът за който говориш е т.н. неравнопоставеност между отделните слоеве на дадено общество! Ако хазарта е зло, то поддържането на престъпно ниския стандарт какво е?
6-ти, де се чуло и видяло властта да си плаща данъците?
8.
Пламен
15.05.2018 08:41:00
0
9
Същото е и с наркотиците.Да,на демокрацията това е лошата страна.Криворазбраната свобода.Недопъстимо е според мен наркотиците да са на път и през път.Всеки,който желае за 5 мин.може да си купи.И тук проблема е в световен мащаб.И когато един свят,управляван от алчни и деградира ли същества,подвластни единствено и само на парите загива трябва да се вземат крайни мерки за ограничаването на тези злини.Възпитанието,което да се основава на любов,подкрепа и личен пример е жизнено важно.Превенцията.Нетърпимостта към бездушието на цялото общество.Трябва да сме непримирими и да изобличаване злото без страх.
7.
Пламен
15.05.2018 08:27:15
0
8
Петьо,съгласен съм,че хазарта е следствие,но в общества като нашето,в които повечето хора са като заблудени овце подобно поведение включващо непрекъснати реклами по телевизиите как бедни хора изведнъж са станали богати,купувайки си билетче имат пагубно влияние.Моята мисъл е ,че хазарта е изцяло свързан с тъмната страна на човешката душа,това е дейност контролирана от дявола и дори един индивид да спечели огромна сума животът му се превръща в ад.Колко семейства има разбити,колко дечица страдат,колко майки и бащи са разорени,колко човека са се самоубили?Когато една такава порочна дейност се превърне в епидемия държавата трябва да се намеси категорично.Да се работи по превенцията,децата да Знаят,че труда е единственият начин човек да живее добре и достойно.А не Деовци,Бахаровци и много други подобни същества да промиват мозъците и на без това бедният народ.
6.
S
15.05.2018 08:16:29
0
8
А данъци за хазарта кога ще започнат да събират. Срам и позор да се насърчава това пагубно зло. Другото са фойерверки.
5.
Наско
15.05.2018 08:15:44
0
14
Подкрепете Валери срещу мафията !
4.
Петър
15.05.2018 07:59:11
4
2
Пламен, много неща могат да бъдат катализатор на пагубността на живота на даден индивид, и като всички останали хазарта е следствие, а не причина!
Нима богатите не играят хазарт?!
Проблема не е в това някой да печели, а Държавата да ограничава печалбата, или да я "контролира"! Завистта е порок, не хазарта!
Ако спечелените пари "нямат стойност" за даден индивид, то дали ще търка като полудял още преди да си е отворил очите?!
Та, не се споменава Държавната лотария! И там има талончета, вярно не се рекламират, оти имат властта зад себе си, защо им е да харчат пари, които биха били "присвоили"?
3.
демократ
15.05.2018 07:52:11
1
11
Не харесвам Валери Симеонов. Но не може да се отрече, че е смел и поне се опитва да прекара накаква политика. Поне нещо да реформира. А иначе дебелият, оял се Борисов за 9 години не промени нощо в нито една сфера на живота ни. Само оправдания и смягане на кинти. "Ми дадоха от еврофондове. Му дадох на Делян..." Заради хазарта Шайката сега ще разскъса Симеонов.
2.
Takie
15.05.2018 07:32:13
0
5
HAZARTA e diavolska rabota za tova i musilmani i ewrei go zabranavat v tehnite strani .A nai goliamata zabluda na dmiavola da nakara horatva da powiarwat 4ve ne sushtestwuwa
1.
Пламен
15.05.2018 07:23:55
0
17
Не харесвам работата на Симеонов като цяло,но тук само адмирации.Хазарта погубва много човешки животи,създава предпоставки за престъпност,заблуждава хората,че могат да спечелят лесни пари и т.н.Дори при по голяма смелост може да се помисли и за пълна забрана на този дяволски порок.Оправданията,че едва ли не данъците от хазарт крепят бюджета на държавата са пълна глупост.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори