Помориецът Велико, заклал хладнокръвно мъж, обикалял с нож и заплашвал "да пали джамии" и "да убива цигани"


Помориецът Велико, заклал хладнокръвно мъж, обикалял с нож и заплашвал "да пали джамии" и "да убива цигани"
Извършителят се подвизава из социалните мрежи като “Монах Велико”
14 Май 2018, Понеделник

След кръвопролитието братът на убития обяснил, че с нищо не са предизвикали нападениетоАрестуваният за зверското убийство в събота в Шумен Велико Лефтеров от Поморие е задържан за 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен. 36-годишният мъж е привлечен като обвиняем за умишлено убийство – престъпление по член 115 от НК, съобщиха от държавното обвинение. 

Извършителят се подвизава из социалните мрежи като “Монах Велико”. Отскоро той обикалял из Шумен с нож и празен кобур. След кръвопролитието братът на убития ром обяснил, че с нищо не са предизвикали нападението.

Велико им бил казал, че е дошъл от “Арабия да пали джамии и да убива цигани”. Наско признал, че го е ударил с тухла по гърба и главата, за да брани брат си. Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Велико, пише "Труд".

Припомняме, че на 12 май тази година около 18 часа в Шумен възникнал конфликт между обвиняемия и група непознати мъже. Свадата между тях прераснала в побой. Обвиняемият бил замерен с камъни и тухли от непознатите. Тогава извадил нож и пробол в сърцето един от нападателите си. Жертвата на престъплението е 28-годишният Митко Б. (ВИЖ ТУК)В категории: Крими


20
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
20.
Петър
15.05.2018 08:14:37
1
1
Професор Куцаров, колко Християнски храма са построени през "турско робство"?
Колко тона злато, Ние поробените сме изплатили на освободителите си! Не, на героите Ни, или на техните родственици!
Не сме канили "турци", защото няма такива и в момента! Имам предвид народност основана на История, а не на генно-историческа манипулация.
Интересно е да кажете, робството премахнато ли е в България след Освобождението? Така, както е премахнато Законодателно в почти 90 % от Държавите, и тогава, и сега?
19.
до 18
14.05.2018 22:22:49
5
1
Чуват се приказки ,че Демирев е измамил доста хора от Поморийска област ,еркечли ,гърци , чува се и фамилията Лефтерови.Този сигурно е ербаб помак ,за да си играе игрички на руска ролетка!
18.
Liberta
14.05.2018 22:19:38
5
0
Демирев хладнокръвно прави имотни измами, но не заплашва да пали и да убива защото Едрев му бил приятел.
17.
Проф.Петър Куцаров от Еркеч
14.05.2018 19:43:39
11
0
Проф. Петър Куцаров: Робство-съжителство-владичество-присъствие или „научно” дърдоренеПак е актуална темата за турското робство. Съвременните хаджипейчовци измислят термини, за да затрият исторически сложило се понятие и да докажат: турско робство е нямало, българите поканили турците да живеят съвместно и това е турско културно присъствие в българските земи. Даже се обвиняват националните ни герои, че неточно използват думата робство. Защо е това постоянно връщане към миналото и кому то е изгодно? Докога общественото внимание ще се отвлича от актуалните нерадостни проблеми?
А хората, в чиито души са живи спомените на предците, определят писанията по темата като дърдорене. Нашите деди, съвременници на онези тежки години, добре знаят положението си. Найден Геров обяснява робството като „нямане свобода, робуване, неволи”. Това определение се потвърждава от разказите на възрастни хора от село Еркеч /Козичино, област Бургас/, записани през 1963-1964 г. Хората са притеснявани от турските зулуми, обири, кражби и убийства. Турските безчинства са причина за преселвания: известният праотец по майчина линия на Георги Раковски Ради Мамарецът, роден и живял през първата половина на ХVІІ век в Еркеч, се преселва в Котел.
Турците нападат селото, ограбват покъщнината, отвличат жени и деца, а мъжете подлагат на сеч. Баба Мария Петрова Василева, родена в 1880 г., разказва: “Гато доходят пустите турци, селто се пръскало и сетне пак се сбирали. Додат, карат жентя да им пекат зелници и гонят и убиват мъжтя. Гато уловят някой в къра, вземат му цървултя и навойтя и го остават цял ден да ходи бос. Пусти турци като дошли, взели Патронювтя биволи и колата, ачи им натоварили багажа, на баба Митя всичкия багаж – нямала дрехи да си завие децата. А че сетня се сбрали жентя от цялата махала и им направили един голям хател /юрган/ да се завиват”. А баба Йова Златинова допълва: “Майкини били момичета, турците ги подгонили и тий избягали и са скрили къмто Хамбартя. Пък една непразна жена не можела да бяга, на Коюв Дойча жена била. Стигнали жената, разпрали корема й и извадили дятито. У тейкови пари търсели. И вот нема како да дадат, турцитя турили на Желяхчито на главата гореща перуз и то умряло”. Всички възрастни хора си спомнят за убийството на мъжа на баба Рада Емшурювца. “Нейча го убили до Лапашката ряка. Лицето му било нарязано, пък ръцетя на парчета били, дето стискал ножовтя им да се варди”. А баба Рада Василева Тодорова уточнява: “Емширто Нейчо учишел за дърва в Лапашката ряка и турцитя го заклали. Гато минеш моста, че оттак го заклали, развили му вървитя и му взели навойтя”. Моята майка Тяна разказва, как нейния дядо е пресрещнат от турците край местността Три кладенеца. Те му вземат ямурлука, цървулите и навоите, а това се случва през зимата и било много студено. Когато се прибра в селото, краката му замръзнали и той не ги усеща. Занасят го на Долната чешма, неговият баща го слага на коритото и му разтрива краката със студена вода докато пострадалият започва да си усеща краката.
Живи са спомените за събирането на десятъка. Стадата са укривани в далечни и непристъпни места. Петър Липчев разказва, че еркечани предприемат мерки, стигащи до убийства на събирачите на данъка. По-трудно е по време на жътва – всеки десети сноп е даван като данък. Това кара еркечани да използват хитрост – снопите, които оставят за себе си са “едри”, а за данък – “малки и дребни”. Турските бейове в региона безпокоят еркечани като ги карат да работят ангария. Младоженците от Еркеч са длъжни да работят едно-две лета на бея в Ахлий (Страцин). Еркечани са принуждавани от околните турски големци да участват в разправите им за определени местности. Такива разправии има между Хасан Гаваз, владетел на местността Кулята, Айваджишкия бей, завладял района на Дюлино и Карабейя, владетел на местността Карапитя. Това принуждава еркечани да напуснат селото и се преместят в местностите Колибите и Синяза.
„За турско какво знам? Баба ми казваше, разказва баба Велика Илиева, баща й дядо Колю бил кмет в Еркèч, а дядо Яню е негов зет. Той се борел с турците и имал другар Лечо. Него, Леча, го улавят турците и му тургат веригите. Лечо попитал едно турче де го карат. Турчето рекло че го карат на чуката и жив ще го набиват на кол. Тогава Лечо му рекъл: щом е тъй, извадил звонкови от джоба си, дал му ги с молба когато наближат мястото да му отвържи веригите, „аз ще търтя, пък ти гръмни и ме убий, да не се мъча жив”. Както му казал, то тъй направило. Отвързало му веригите, той търтил и то, турчето, го гръмнало. И той не бил още починал и те, инат турци, го влекли и го набили на кол. Затова на туй място му викат Лечува чука. Дядо Колю, гато бил кмет в Еркеч, там ходели сегиз-тогиз турци да отбират и вземат млади момичета. Еркечани вършели, отодят двя млади турчета при дяда Коля и му казват да им намери млади момичета от селто. Пък той си думал: ох, Боже, коя майка да разплача, кой баща да убият? Мислил и им рекъл: слушайте, виждате, ляб прибираме, вършем. Сега ще ви наготвят да се наядете, че довечера ще стане таз работа. Тъй и направили. Наяли се те и лягат там под някои круши и заспиват. И той казва: бягайте и викайте Янито. Хващат брадвите – бъхтят, хич не помръднали. Затрупали ги със слама и плява кул /около/ хармана. Овърхали, прибрали, чакат да мръкне, гато мръкнало хубаво, прибрали се сичките от хармантя, тогаз ги свързват на един кон ангьоз и – ух ямата край Дольник. Че тъй се избавили, пък и момите се отървали. Дойдоха, баба кай, на другия ден, прабраштат корита, заничат, праничат, търсят, ма не намерили никако”.
Освен убийствата на провинилите се злодеи, като форма на отмъщение се използва запалването на имоти на поробители. Преданието говори, че ”случайно” пламват и изгарят имотите на Хасан Гаваз в местността Кулята. Вечерта, преди пожара, всички мъже отсъстват “вот били по рапта ух касабата”. Турският големец е разорен и принуден да напусне землището на Еркеч. За подобни палежи се разказва и в лазарската песен “Запали Рада”. За да отмъсти за убийството на брат си, еркечанката Рада запалва ”Алибейови конаци и Сулбашови чухлици// че изгоряха Радо мо// техните бели кадъни// с по девет върви алтъни”. Заловената девойка, вярна на еркечкото чувство за красота, гордост и достойнство, поръчва на майка си: “Кога ма, мале, обесят,// кога дженлати отстъпят// пък ти, мале мо, пристъпи,// пъстри ми поли нареди,// кръстоват пелеш прикачи!// Да видят, мале, хората// каква е Рада хубава,// какви й пъстри полите”!
Не е отминато селото и при събирането на най-тежкия кръвен данък девширме – взимане на малки момчета. Петльов ден е тачен и до днес празник. Старите хора свързват този празник на момчето с насилственото събиране на деца. Смела еркечанка отказва да даде своето чедо на турците, които заплашват, че в противен случай ще го заколят. Тя заявява, че сама ще заколи синчето си, но не ще им го даде. През нощта скрива детето си извън селото, заклала в полунощ петел на прага на къщата и опръсква с кръвта му навред. Когато дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали деца от Еркеч. Този ден – втори февруари се празнува и до днес като ден за опазване живота на мъжката рожба, ден на мъжкото начало на рода древно български. Еркеч става трън в очите на турците – селото е разрушавано три пъти. Два пъти преди 1820 г. Трети път селото е опожарено по време на похода на Дибич Задбалкански през 1828-1830 г. Тези години са черен период в историята на Еркеч. Заради участието си на страната на русите, еркечаните, които не тръгват след руските войски, са подложени на поголовно клане. Оцелелите се крият из Балкана и само силата на обичта към бащиното огнище ги накарва да се завърнат в родното село, за да намерят оцелели само три къщи – всичко било изгорено и разсипано.
Жителите на Еркеч помнят потурчването през 1870 г., когато насила сменя вярата си потурнакът Павли Дойчев Сархошев, син на Дойчо и Мануша Сархошеви, които имали 11 деца: 6 момчета и 5 момичета. Осемдесет и четири годишната Мария Петрова Василева разказва: “Имах един вуйчо, те му викаха Павли потурнака. Той бил малък, пасял хцетя и турцитя го уловили и го направили техен хчяр. Сетня го накарали да се потурчи. Водили го ух Нисебар и му дали нови турски дрехи. И завардили в Бяла ряка трима българина – дядо Велико, дядо Куцар и още един и му рекли: “Ако си турчин, ще заколиш тез българи”. И той ги убил. Като дошли Като дошли турците (за да вземат полагащото се на Павли имущество) и вуйчо батьо му ударил един шамар, пък турците като се пуснали, като почнали да го (по-големия брат на Павли) бият – та не могат да го отърват”. Останалите братя на Павли – Митьо, Пейко, Желю, Демир, Вълчо имат по пет-осем деца. Техни наследници живеят в Козичино, Порой, Козница, Дюлино, Гюльовца, Паницово, Поморие, Обзор. Потурнакът Павли има от първата си жена двама сина. След разтурването на село Лопачлар, той се жени повторно, установява се в Дъбник. Наследниците на Павли са известни като род потурови, живеят и работят в селата Дъбник, Габерово, Бата, Косовец, Руен. Част от тях се преселват в Турция. Правнук на Павли от село Бата разказва: “Много обичам вино, най-вече еркечката капина. Пък когато чуя гайда да свири, без да искам, ей тука, вътре, в сърцето ми, нещо започва от само себе си да играе”. Марко Лечев Демирев (от Сархошкия род) допълва: “Аз гато съм ходил по рапта към тез села, към Дъбник и Бата де, съм срещал мои далечни братовчеди”. В Поморие живее теле и фото оператор, клонка от Сархошкия род по майчина линия. Той записва разказа на своята леля и издирва наследници на Павли в речените по-горе села. Жив е още споменът, когато Павли, преоблечен в новите си турски дрехи, дошъл в Еркеч да си вземе “имота”. Той забрал всичките овце, пък неговата майка Мануша му думала: “Бря Павля, остави някоя ухца и за Вълча”. А ново изпеченият турчин изрекъл думите: “Вълчо-пърчо, билмям бабо, куюн мой!”
За неуспешен опит за потурчване се разказва в песента “Георге ле, сербез българин”. Живял в Синяза момъкът Георги. Хубав бил този Георги, който го погледне, очите му в него оставали. Когато минавал през селото, хубостта му като слънце греела и огрявала всички. Рядко Бог е дарявал с такава красота човеците и особено мъж. Дочува за Георги и Айваджишкия бей и праща хабер да го повикат. Когато Георги в Айваджик влиза, кадъните забравили за фереджетата и гледали Георги в захлас. Какво по-нататък е станало не съм чувал, разказва дядо Нейчо Камбуров, но в Синяза скоро пак се разнесъл гласът на Георги. Хем пеел, хем на кавал свирел. Уж бил Георги, но никой вече не го виждал, а само песента обикаляла селото, влизала в къщите, а с нея и слънцето. И дядо Нейчо запява: „Пашата дума на Георги:// Георге ле, сербез българин,// теб не ти, Георге, прилича// черно българско момиче.// Теб най ти, Георге, прилича// бяло хубаво ханъмче;// че ази искам, Георге ле,// на мене гюве да станеш://на висок чардак ще седиш,//елпезе тютюн ще пушиш,//жълти бройници ще броиш.// Георги на паша думаше: //Пашо льо, пашо, султанска,//аз имам, пашо, бе свини,// девет сюрии от свини// във Голишките балкани. //Ще карам да ги прекарам,// в Самбула да ги закарам, //там ще си свине изколя, //по кило месо изхарча, //млого пари ще взема//и тогаз на теб гюве ще стана. То песен синор няма”, завършва разказа си дядо Нейчо.Еркечани разказват за страданията и храбростта на своите предци и пастрят паметта им, защото са достойни наследници на дедите си!
16.
Аноним
14.05.2018 18:55:47
0
0
До н 5
Как като сте били под турско робство,обясни ми как турски крак не бил стъпвал там .Щом не е имало турци какво е било робството?
15.
Полезна информация от доктора
14.05.2018 18:37:50
4
1
Обрязаните мъже причиняват много често рак на шийката на матката при жените ,дължи се на липсата на кожичка ,която пренася микроби.Така ,че помислете си добре със какви си лягате .
14.
Българин до амуджа
14.05.2018 18:35:22
9
1
От колко години ви е мечта да ни превземете ,да ни изгоните и ала бала.Ало фанатиците много филми гледате ,много сте филмирани ,ама нашето търпение не е безкрайно тъй ,че внимавайте и не прекалявайте ,че Великовци много!
13.
Mне
14.05.2018 17:55:55
3
0
Няма да се случи,исляма ти е деградация и смърт...от мръсотията нищо добро не чакай,преди да падне сянката,жив БГ няма да остане ;) И преди ви изгонихме.
12.
Амуджа
14.05.2018 17:15:50
2
10
Вие намалявате демографски. Ще дойде ден когато пак ще сте малцинство, но този път в самата ви държава. Ислямът и ислямският свят е в разцвет. Турция е вече над 80М и се договори с Русия. Сянката на Анкара ще падне върху целия Балкански полуостров. "2050 година Рим ще е на исляма " - Ванга
11.
Да е
14.05.2018 15:57:59
7
3
След кръвопролитието братът на убития обяснил, че с нищо не са предизвикали нападението..стига е,така вади ножа и на щик?.А вие невинни цигани?.Предизвикали са го момчето.
10.
truestory
14.05.2018 15:52:27
17
5
браво на Велико, чакам го да излезе от пангото и ще го закарам на най-яката кръчма да го черпя. Един човек който се опълчи ма мръсните мангали и турци толерирани от ибрикчиите от герб
9.
Чувал съм
14.05.2018 15:49:10
17
0
за еркечлии и гърците в Поморие ,че много мразят турците ,циганите и помаците .Така са научени от малки ,предава им се от поколение на поколение!
8.
до 7
14.05.2018 15:35:24
18
0
фамилията Лефтеров води началото си от Поморие ,Варна и село Еркеч ,а Велико Лефтеров си е чисто еркечлииско .А това което е извършил си е 100% еркечлииски нрав!
7.
.
14.05.2018 15:27:51
3
0
Само 1 уточнение, извършителя не е помориец, а си е от Шумен - такъв му бе и прякора
6.
Еркеч
14.05.2018 15:06:03
12
2
Според тълковния речник на киргизкия и други източни езици, с думата еркек се обозначават качества и поведение, свойствени най-вече на мъжа-воин и на всяко живо същество от мъжки пол. Това значение на думата е основание да се тълкува значението на Еркеч като синоним на мъжество, смелост, храброст. Второто значение на еркеч е определено като животно, което води стадото и то дава основание думата да се тълкува като водач.

Най-ранните данни за село Козичино са от първите векове на османското владичество. От данъчен документ от 1676 година разбираме, че от Еркеч е събран ечемик.Еркеч е съхранило оригинални обичаи като лазаруване, коледуване, петльов ден, неговото самобитно народно творчество еизвестно на науката като еркечки фолклор. Еркеч доказва, че род и родина се пазят не само с оръжие в ръка, а и с език, песни и предания.
5.
Еркеч
14.05.2018 15:02:23
23
2
Голяма част от населението на Поморие са еркечлии ,еркечлии много обичат да се забавляват с ножа още от времето ,когато см били ПОД ТУРСКО РОБСТВО ,турски крак не е стъпвал в селото от страх ,защото гостите ги убивали и хвърляли в една голяма дупка специално предназначена за неканите .Така ,че да не дава Господ да се скараш със еркечлия ,мамицата ти ще разкатае!
4.
m
14.05.2018 15:01:31
10
1
ODOBRQVAM
3.
нидялко
14.05.2018 14:43:42
5
2
до2- И освен това, е състав от НК и един хубав ден ДАНС може да му почукат на вратата.
2.
Читател
14.05.2018 14:25:09
11
23
До 1 - Съзнаваш ли, че разпалването на етнически конфликт, което правиш ти в случая, е най-опасното нещо, което може да се случи? Съгласен съм, че политиката им е опсана за нас и е повече от препоръчително да не се отнасяме либерално към тях, имайки предвид опасността, която носят, но да подклаждаш към убийства на хора не те прави по-различен от тях.
1.
dgd
14.05.2018 13:59:32
36
9
Браво ! Повече българи трябва да последват примера ти и не само тук ами като цяло европейците ! Иначе наз ще ни застигне ножа и шириата !
АЛАХ Е ПРАСЕ !


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Крими
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Нямам думи... Та това са нашите деца, пише уважаван бургаски психиатър
Всичко в категорията
Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата
Вот в Афганистан: Ниска избирателна активност, 28 убити и над 100 ранени
Вот в Афганистан: Ниска избирателна активност, 28 убити и над 100 ранени Близо 2700 души се състезават за мандати в 249-местната Долна камара

Всичко в категорията
Ще получи ли адекватна присъда убиецът на Невен и Галин от кървавата гонка на писта „Бършен“
Ще получи ли адекватна присъда убиецът на Невен и Галин от кървавата гонка на писта „Бършен“ В понеделник 29-годишният Николай Филипов ще бъде изправен пред Апелативния съд в Бургас
Всичко в категорията
Извънредно! Пуснаха двама от айтоските цигани биячи под гаранция, третият е задържан за 72 часа Изненада: Прокуратурата даде на съд дългогодишния консенсусен директор на БТА Първо във Флагман.БГ! Вижте Илия, който с орда цигани, смаза от бой Пламен в Айтос (ОБНОВЕНА, СНИМКА) Адвокат: Няма вратички в закона, убиецът на Виктория може да получи доживотна присъда (ВИДЕО) Внасят искане за задържане под стража на Северин Започва делото срещу Хлебаря, убил с ритници сестра си Ето кой адвокат ще защитава жестокия убиец Северин Убиецът Северин влиза в затвора в Белене преди съдебния процес, шестима адвокати отказват да го защитават (ВИДЕО) 100 лева глоба, ако говорим по телефона, докато пресичаме пешеходна пътека Адвокатът на момичето, което уби Боньо Фаса: Мария е действала в условия на неизбежна отбрана Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на убиеца Северин
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Последни сме в ЕС по умения за четене, ето как Еврокомисията оцени българското образование
Последни сме в ЕС по умения за четене, ето как Еврокомисията оцени българското образование В България уменията на завършилите висше образование и професионално образование и обучение не отговарят достатъчно на нуждите на пазара на труда

Всичко в категорията
Премиерата на "Дебелянов и ангелите" в Бургас ще запали огън в душите на мнозина Премиерата на "Живот в скалите" на Мария Лалева се превърна в спектакъл Софийският университет удари дъното! Соросоиди налазиха достойния българин Александър Урумов Проф. Никулчина: „Политика на идентичността и различието” не е джендърска програма (ВИДЕО) Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Езикът на технологиите стъпи в Бургас! Близо 70 деца ще учат корейски Татяна Лолова два часа разсмива публиката на представянето на автобиографичната си книга „1/2 живот“ Край на тежките раници, ученици от бургаското ОУ "Елин Пелин" вече имат собствени шкафчета (ВИДЕО) Диян Стаматов: Зимното часово време е много по-благоприятно за училища с едносменен режим (ВИДЕО) Военен режим или дисциплиниране? Ето какви мерки предприеха в Английската гимназия в Бургас Бургас се запозна с "Хората от Оз" и се върна към творчеството и спомените за големия художник Стефан Марков
Пробив в борбата с ХИВ? Учени съобщиха за революционен напредък
Пробив в борбата с ХИВ? Учени съобщиха за революционен напредък Терапията, дала добър резултат, включва стволови клетки

Всичко в категорията
Четиригодишната Таня се нуждае от лечение в чужбина, майка й не може дори да я прегърне (ВИДЕО)
Четиригодишната Таня се нуждае от лечение в чужбина, майка й не може дори да я прегърне (ВИДЕО) Не искам детето ми да се оперира в България и да бъде като опитно зайче, каза майката
Всичко в категорията
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас Болен мъж от Несебър иска да напусне България заради липса на лечение (ВИДЕО) 86-годишен българин живее на спирка, плаши крадците с камъни (ВИДЕО) Жестока трагедия! Откриха телата на издирваните рибари Петър и Васил 22-годишен студент се нуждае от 120 000 евро за лечение (ВИДЕО) Изповедта на бургаското златно момиче Стефани: Да се състезаваш, докато мама е в болница (ВИДЕО) Покъртително! Младата и красива съпруга на моториста Андриян предвидила смъртта му с точност до ден (СНИМКА) Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов
Екатерина Захариева в секси клин на официална визита с Борисов в ОАЕ
Екатерина Захариева в секси клин на официална визита с Борисов в ОАЕ За пореден път външният ни министър показа, че няма никакъв вкус да подбере подходящо облекло според случая

Всичко в категорията
Четири автомобила се нанизаха във верижна катастрофа на надлеза на Океански риболов (СНИМКИ) Меле! Две коли се размазаха, линейки карат пострадали в болницата (СНИМКИ) Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Катастрофа на АМ "Тракия", шофирайте внимателно, движението е затруднено Започва мащабна полицейска акция по пътищата у нас Тежка катастрофа на АМ "Тракия'! Баничарка и Ауди са смачкани до неузнаваемост (СНИМКИ) Извънредно! Два Опела се помляха пред ОД на МВР в Бургас (СНИМКА) Нов ужас на пътя: Зверска катастрофа с най-малко четири коли блокира Е-79 (СНИМКИ) Изпитание на нервите! Хиляди бургазлии в капан втора вечер край ж.к.”Меден рудник” 73-годишен пенсионер от Крушевец, предизвикал вчерашната катастрофа до Кроношпан Първи СНИМКИ от страшната катастрофа на "Тракия"! Остава ли аутобанът затворен?
Спомени от соца: Мистериозните разкопки в Странджа през 1981 г.
Спомени от соца: Мистериозните разкопки в Странджа през 1981 г. В следващите редове ще прочетете историята на забулена в тайнственост операция - търсенето на гробницата на богинята Бастет и нейните несметни богатства

Всичко в категорията
Българка е най-красивата съдийка в световния спорт (ВИДЕО)
Българка е най-красивата съдийка в световния спорт (ВИДЕО) Пролетина Величкова разказва как си партнират спортът и красотата

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Созопол
Под диктовката на ЕК правителството ще внесе революционни промени в данъчната сфера
Под диктовката на ЕК правителството ще внесе революционни промени в данъчната сфера Промените, които предстоят в ДДС и преките данъци на европейско ниво доказват, че данъчният свят е в период на преосмисляне, казва адв. Георги ДенборовВсичко в категорията
Гимназията за романски езици и Математическата в Бургас са сред първите с безжичен интернет навсякъде Кукерите показаха на Бургас как се прави фестивал без пари от Общината (СНИМКИ) Според свидетел в съда: Бандата на Илко и Карчо била изключително агресивна, учила се от „Рижите” Шокиращо! Психопат хвърли бутилка по пълен автобус на градския транспорт в Бургас Вижте как паркират в ж.к. "Изгрев" в Бургас, изригна майка в мрежата Самозванец ли е човекът, проектирал най-красивите сгради в историята на Бургас? Сблъсъкът на мнения започва Morning Run стартира за първи път в Бургас Извънредно! Само във Флагман.бг! Свирепо убийство на жена в Сарафово – удряна е 10 пъти с чук и удушена с възглавница Порт Прим Арт Фест 2018 доведе в Бургас прекрасната Татяна Лолова Morning Run Burgas старитра за първи път в морския град, вижте кога Бургаски младеж се издъни жестоко, разби касата на зеленчуков склад в Бургас, но го сгащиха
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия ОДМВР-Бургас: Инспектор Зеленков бе дисциплинарно уволнен от Четвърто РУП преди 3 г. Извънредно! Мерцедес се вряза в такси в жк „Меден рудник”- пред пешеходна пътека (ОБНОВЕНА) Тийнейджъри-вандали потрошиха детска площадка в бургаския жк. "Меден рудник" (ВИДЕО) Ето кога ще приключи ремонтът, затапил входа към ж.к.Меден рудник Късметлията, грабнал над 7 милиона от тотото в Бургас, проговори как е нацелил джакпота 23-годишният Илиян от жк. „Меден рудник” "изгоря", спипаха го с много марихуана и пико Млада бургазлийка изчезна безследно, родителите й молят за помощ (СНИМКА) Безумна заповед не пуска децата в СУ „Петко Росен” в ж.к.”Меден рудник”, ще чакат навън, докато ги въведе класният Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си
Подготвят протест в подкрепа на пребития от цигани Пламен
Подготвят протест в подкрепа на пребития от цигани Пламен Хората ще се събере утре в 18 часа в центъра на Айтос

Всичко в категорията
Извънредно! Пуснаха двама от айтоските цигани биячи под гаранция, третият е задържан за 72 часа Циганин от Меден рудник провокирал кървавото меле срещу студента Пламен в Айтос Ексклузивно! Пребитият Пламен проговори: Циганите вече не пускат българи в бар „Арабски нощи” (ВИДЕО) 76-годишната Йорданка пред Флагман.бг: Циганите ще ме убият, няма да оставят и внука ми (СНИМКИ) Ексклузивно: Това ли са айтоските роми, смазали от бой Пламен? Полицията потвърди Флагман! Трима цигани са задържани за жестокия побой над 28-годишния Пламен в Айтос Извънредно! Циганска орда в Айтос преби и ограби студент, разби къщата на баба му, жената е сама и без защита тая нощ 10-годишно дете-велосипедист от Айтос е със счупен крак, след като се заби във Форд Няма прошка за шумните съседи! Солени глоби в Айтос при неспазване на обществения ред Теньо от Айтос, убил жена си, опитва да се измъкне. Обвинява Бърза помощ за смъртта на Ивета Ексклузивно! Вижте кой е Васко Казака – айтоският бизнесмен с положителната наркопроба
Бургаски депутат към нов министър: На частен гард са му разрешили да носи картечница – ами ако е психично болен? Акция в Карнобат! Иван сгафи сериозно, разходи се из града с марихуана и доведе полицията до „запасите си“ вкъщи Наглата крадла Елина опоска чантата на клиентка в магазин в Карнобат, грозят я поне 8 години зад решетките Запорираха кравите на карнобатлийка заради дългове, ЧСИ ги продава на търг за по 1100 лева Дядо Иоаникий към Карнобат: Когато любовта оскудее*, идва беззаконието (ВИДЕО) Георги Димитров на празника на Карнобат: Над града ни се изви буря, хиляди човешки съдби бяха поставени под въпрос Чудат британец потроши възрастна карнобатлийка с джипа си в центъра на града (СНИМКИ) Вижте как Карнобат отбеляза празника си (ВИДЕО) Заслужил художник стана почетен гражданин на Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО) Директорът на Митница-Бургас: Никой не твърди, че от крана във фабриката в Церковски може да се краде (ВИДЕО) Шефът на фабриката за спиртни напитки в Церковски: Кранът е за безопасност, при взрив ще изчезне и гарата (ВИДЕО)
Кметът на община Несебър: Готови сме за зимния сезон Кметът на Несебър Николай Димитров откри две нови съоръжения в Обзор В община Несебър се проведе поредната кампания за събиране на стари уреди Несебърските самодейци взеха участие в Международния фестивал за фолклорно и съвременно изкуство в Македония Баби продават ръчно изплетени терлици и каренца в центъра на Слънчев бряг (СНИМКА) Извънредно! Смърт в центъра на Несебър. Още не е ясно кой е мъртвият на улицата 35-годишен е издъхнал от прекомерна употреба на алкохол, няма данни за насилие в центъра на Несебър Защо се бави изграждането на църквата в кв."Черно море" в Несебър? Автобус пълен с деца пламна в движение край Слънчев бряг Над 800 000 души вече отмарят в Слънчев бряг, годишният оборот на хотелите се е увеличил 2,3 пъти за 10 години Благодетели зарадваха пенсионерите от несебърското село Гюльовца
Готви ли се за продажба някогашната емблема на Поморие - Интерхотелa?
Готви ли се за продажба някогашната емблема на Поморие - Интерхотелa? Лично другарят Тодор Живков реже лентичката на 1.V. 1977 година, минава по бул . "Яворов" и поздравява жителите на града


Всичко в категорията
Отхвърлиха предложението на кмета Иван Алексиев за смяна на управителя на дружество „Кабланд” Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive Ученици от Каблешково оглавиха Община Поморие за ден Олимпийската шампионка Станка Златева пристига в Поморие, за да проведе открит урок по борба Изграждат пешеходни пътеки в Ахелой, решават дългогодишен проблем Вижте наказанията на наркобандата на Тачо, ето кой единствен не се признава за виновен Безплатни прегледи на зъбките за всички първокласници в община Поморие Най-младите жители на Поморие поемат управлението на града в инициативата "Ден на отворените врати" Спипаха крадци на пясък в Поморие, разкопавали дюна на централния плаж в града Кметът на Поморие: Крадците на пясък от дюните са задържани, трябва да опазим природата си (ВИДЕО)
Започва делото срещу Хлебаря, убил с ритници сестра си Принуждават инвеститора, отрязал достъпа до „Германката” край Созопол, да премести оградата (ВИДЕО) Скандалът с „Германката” навлиза в нова фаза. Инвеститорът връща 50 кв. м на Общината Български и френски археолози откриха най-голямата фамилна гробница край Созопол (СНИМКИ) Белезници за Атанаска и Анастасия, ето какво сътвориха братовчедките от с. Габър Черноморец се включва в инициативата „Холокостът- приносът на България в спасяването на евреите” Абсурд: Пасарелката край Атия с неработещи асансьори, пенсионери продължават да пресичат опасния път Конкурс за странджанска песен събира изпълнители от цялата страна в созополското село Росен Включете се в кръводарителската акция в Созопол „Европейска нощ на учените” превзема Созопол в петък, пускат нов филм за древния град Справедливост за успелия българин Тони Кичуков: Кръчмата, цъфнала в басейна на ваканционния му имот - незаконна, събарят я!
Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент? Ето къде в Бургаска област валя най-много, но пък няма никакви поражения Ето коя е критичната точка на Бургаска област, изсипаха се 110 литра дъжд на кв.м за 3 часа Общинари от Царево направиха първа копка на Зелен парк в Турция Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“
Аложиголото Атанас ухажва две изкуфели баби - дарили го с всичките си златни накити и над 10 хил.лв.
Аложиголото Атанас ухажва две изкуфели баби - дарили го с всичките си златни накити и над 10 хил.лв. Сглупил да заложи обиците на едната в Средец, където били разпознати от полицаи
Всичко в категорията
Форд изгоря като факла в центъра на с. Голямо Буково, собственикът се втурнал да гаси пламъците Трагедия! 57-годишният Константин почина след огромен пожар в дома на чичо му в с. Голямо Буково Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци БСП-Средец подари икона на св. Петка на храма в село Орлинци ГЕРБ смаза БСП на вота за кмет в с. Орлинци – 159:33 40-годишна бургазлйка с БМВ се заби в Мерцедес близо до Средец, прати свекърва си в болница Община Средец реши проблема с язовирите, отдаде на концесии всички ключови съоръжения След скандали и заплахи от инвеститор в Средец: Разделят наполовина апетитен терен в Драчево БСП срещу ГЕРБ: Шефката на читалището и бившият отговорен секретар в битка на селския вот за кмет в Средец Стартира ремонтът на ключови улици в Средец, градът придобива нов облик „Сезоните на морето” намериха своите вълни в изложбата на фотографа Тодор Ставрев (СНИМКИ)
Спомени от соца: Мистериозните разкопки в Странджа през 1981 г.
Спомени от соца: Мистериозните разкопки в Странджа през 1981 г. В следващите редове ще прочетете историята на забулена в тайнственост операция - търсенето на гробницата на богинята Бастет и нейните несметни богатства

Всичко в категорията
И новият пътен министър обещава ремонти на „Царево – Малко Търново” - Петър Кънев не вярва, поднася съболезнования Ужас на пътя! Моторист със Сузуки Бандит се хвърли в канавката, счупи гръбнака си Петър Кънев: Единственият вариант е Малко Търново да се присъедини към Турция – това вече е откъсната община Излъга ли Николай Нанков за ремонта на пътя Малко Търново-Царево? Кметът на Малко Търново плаши да обяви автономия, вижте каква е причината Ако сте тръгнали към Турция, върнете се! Очаква ви нещо страшно на границата при Малко Търново (СНИМКА) Военният министър Красимир Каракачанов посети Малко Търново За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес 63-годишният мъж бил добър, трудолюбив и уважаван, аутопсията е категорична - починал е от инфаркт


Всичко в категорията
Брутално! Мъж издъхна след бой в каменско село, арестуван е 35-годишният Иван Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско Общинският съвет в Камено отпуска средства за процедури и пътни разходи на деца в неравностойно положение Година след потопа: Държавата все още не е почистила деретата си в Камено Камено с нова бензиностанция: Жител на града дари модерна техника за нуждите на общината Концесионер се отказа от 5 язовира в с. Винарско, Община Камено ги прехвърля на държавата Ремонтът на околовръстния път на Камено остава на хартия Жельо Вардунски скастри кметовете в община Камено заради данъците, търговците пък не плащали за уличния бизнес Камено отбеляза Независимостта с празничен концерт Вижте как откриха първия учебен ден в Камено 6-метрово българско знаме на площада в Камено в чест на Съединението (СНИМКИ)
На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Под диктовката на ЕК правителството ще внесе революционни промени в данъчната сфера Интервю Всички интервюта Георги Денборов, адвокат по данъчното право: Под диктовката на ЕК правителството ще внесе революционни промени в данъчната сфера
Промените, които предстоят в ДДС и преките данъци на европейско ниво доказват, че данъчният свят е в период на преосмисляне, казва адв. Георги ДенборовГлас отвътре Всички Георги РУСЧЕВ, журналист Георги РУСЧЕВ Каква е връзката между зверското убийство на журналиста Джамал Хашоги и това на Георги Марков Разликата между покушенията е 40 години, но приликите в контекста са потресаващи


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 21.10.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Бъдете внимателни с новите идеи и планове! Сега сте лесно раними. Решението, които може да вземете, вероятно ще се окаже грешно. Затова оставете инициативата на хората, които ви обичат! Внимателно си помислете, ако ви изненадат с някакво предложение! В този ден може би ще бъдете приятно изненадани, ще се случи нещо, което може да промени живота ви. Пазете се от пияни и агресивни хора! В този ден не се опитвайте да изпитвате верността и търпението на тези, които обичате! Не е подходящо време за любовни признания. Днес ще се чувствате малко нервни и раздразнителни. В този ден лесно може да станете жертва на измамници или самият вие да се заблудите и да направите ужасна грешка. Сега сте склонен да идеализирате. Това е една от причините да не започвате нова връзка. Бъдете с повишено внимание, каквото и да правите! Не е желателно да флиртувате, а ако се запознаете с някой (някоя) в този ден, продължението няма да е приятно. Ще ви е трудно да се освободите от влиянието на този човек. Възможно е да сънувате през нощта кошмари. Голяма е опасността от травми. Бъдете внимателни с ръцете, не ги натоварвайте! По-добре е  вечерта да си останете в къщи и да не ходите никъде. Голяма е опасността да се поддадете на лошо влияние. Желателно е да отидете на църква и да се помолите. Уязвима е нервната система. Ще се радвате на положително влияние от звездите. Възползвайте се от възможността да привлечете съмишленици и доброволци за каузата си или да получите допълнителна подкрепа и финансиране за реализация на нов проект! Възможни са приятни изненади в любовта. Ще се наложи на положите максимални усилия, за да запазите душевното си равновесие.  Бъдете готови за удари под кръста! С интриги не се занимавайте, а на провокации не отговаряйте! Расте рискът от вирусно заболяване, ограничете максимално контактите! По-добре не споделяйте плановете си, защото няма да получите подкрепа от близките си! Не се и надявайте да проявят разбиране, ако решите да им говорите за това, което ви тежи на душата! Само ще си загубите времето. Затова пък може да опитате нови пози и сексуални техники. Жените днес могат да си позволят да експериментират в кухнята, а мъжете да внимават, ако им се налага да шофират! Дамите може да изненадат партньорите си с готвене на екзотично ястие по чуждестранна рецепта. При работа с режещи инструменти обаче внимавайте! Този ден ще се окаже доста плодотворен. Вероятно ще успеете да реализирате и най-дръзките си идеи. Удава ви се лесно усвояването на знания, а общуването става приятно и желано. Ако някой ви е сърдит, потърсете прошка! Помолят ли ви за нещо, не отказвайте! Мечтаете да се отпуснете и да се насладите на удоволствията от живота, но за ваше съжаление това няма да се получи днес, защото още от сутринта близките ще ви натоварят с ангажименти. Можете да се заемете с ремонт или с почистване у дома. Възможно е джобовете ви днес да се напълнят с пари, а в любовта ви очакват нови открития. Промяната определено ще ви се отрази добре. Връзките, възникнали на този ден, ще са стабилни и може да се стигне дори до брак. Семейните да отделят повече внимание на децата си!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип