Помориецът Велико, заклал хладнокръвно мъж, обикалял с нож и заплашвал "да пали джамии" и "да убива цигани"


Помориецът Велико, заклал хладнокръвно мъж, обикалял с нож и заплашвал "да пали джамии" и "да убива цигани"
Извършителят се подвизава из социалните мрежи като “Монах Велико”
14 Май 2018, Понеделник

След кръвопролитието братът на убития обяснил, че с нищо не са предизвикали нападениетоАрестуваният за зверското убийство в събота в Шумен Велико Лефтеров от Поморие е задържан за 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен. 36-годишният мъж е привлечен като обвиняем за умишлено убийство – престъпление по член 115 от НК, съобщиха от държавното обвинение. 

Извършителят се подвизава из социалните мрежи като “Монах Велико”. Отскоро той обикалял из Шумен с нож и празен кобур. След кръвопролитието братът на убития ром обяснил, че с нищо не са предизвикали нападението.

Велико им бил казал, че е дошъл от “Арабия да пали джамии и да убива цигани”. Наско признал, че го е ударил с тухла по гърба и главата, за да брани брат си. Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Велико, пише "Труд".

Припомняме, че на 12 май тази година около 18 часа в Шумен възникнал конфликт между обвиняемия и група непознати мъже. Свадата между тях прераснала в побой. Обвиняемият бил замерен с камъни и тухли от непознатите. Тогава извадил нож и пробол в сърцето един от нападателите си. Жертвата на престъплението е 28-годишният Митко Б. (ВИЖ ТУК)В категории: Крими


20
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
20.
Петър
15.05.2018 08:14:37
0
1
Професор Куцаров, колко Християнски храма са построени през "турско робство"?
Колко тона злато, Ние поробените сме изплатили на освободителите си! Не, на героите Ни, или на техните родственици!
Не сме канили "турци", защото няма такива и в момента! Имам предвид народност основана на История, а не на генно-историческа манипулация.
Интересно е да кажете, робството премахнато ли е в България след Освобождението? Така, както е премахнато Законодателно в почти 90 % от Държавите, и тогава, и сега?
19.
до 18
14.05.2018 22:22:49
5
1
Чуват се приказки ,че Демирев е измамил доста хора от Поморийска област ,еркечли ,гърци , чува се и фамилията Лефтерови.Този сигурно е ербаб помак ,за да си играе игрички на руска ролетка!
18.
Liberta
14.05.2018 22:19:38
5
0
Демирев хладнокръвно прави имотни измами, но не заплашва да пали и да убива защото Едрев му бил приятел.
17.
Проф.Петър Куцаров от Еркеч
14.05.2018 19:43:39
11
0
Проф. Петър Куцаров: Робство-съжителство-владичество-присъствие или „научно” дърдоренеПак е актуална темата за турското робство. Съвременните хаджипейчовци измислят термини, за да затрият исторически сложило се понятие и да докажат: турско робство е нямало, българите поканили турците да живеят съвместно и това е турско културно присъствие в българските земи. Даже се обвиняват националните ни герои, че неточно използват думата робство. Защо е това постоянно връщане към миналото и кому то е изгодно? Докога общественото внимание ще се отвлича от актуалните нерадостни проблеми?
А хората, в чиито души са живи спомените на предците, определят писанията по темата като дърдорене. Нашите деди, съвременници на онези тежки години, добре знаят положението си. Найден Геров обяснява робството като „нямане свобода, робуване, неволи”. Това определение се потвърждава от разказите на възрастни хора от село Еркеч /Козичино, област Бургас/, записани през 1963-1964 г. Хората са притеснявани от турските зулуми, обири, кражби и убийства. Турските безчинства са причина за преселвания: известният праотец по майчина линия на Георги Раковски Ради Мамарецът, роден и живял през първата половина на ХVІІ век в Еркеч, се преселва в Котел.
Турците нападат селото, ограбват покъщнината, отвличат жени и деца, а мъжете подлагат на сеч. Баба Мария Петрова Василева, родена в 1880 г., разказва: “Гато доходят пустите турци, селто се пръскало и сетне пак се сбирали. Додат, карат жентя да им пекат зелници и гонят и убиват мъжтя. Гато уловят някой в къра, вземат му цървултя и навойтя и го остават цял ден да ходи бос. Пусти турци като дошли, взели Патронювтя биволи и колата, ачи им натоварили багажа, на баба Митя всичкия багаж – нямала дрехи да си завие децата. А че сетня се сбрали жентя от цялата махала и им направили един голям хател /юрган/ да се завиват”. А баба Йова Златинова допълва: “Майкини били момичета, турците ги подгонили и тий избягали и са скрили къмто Хамбартя. Пък една непразна жена не можела да бяга, на Коюв Дойча жена била. Стигнали жената, разпрали корема й и извадили дятито. У тейкови пари търсели. И вот нема како да дадат, турцитя турили на Желяхчито на главата гореща перуз и то умряло”. Всички възрастни хора си спомнят за убийството на мъжа на баба Рада Емшурювца. “Нейча го убили до Лапашката ряка. Лицето му било нарязано, пък ръцетя на парчета били, дето стискал ножовтя им да се варди”. А баба Рада Василева Тодорова уточнява: “Емширто Нейчо учишел за дърва в Лапашката ряка и турцитя го заклали. Гато минеш моста, че оттак го заклали, развили му вървитя и му взели навойтя”. Моята майка Тяна разказва, как нейния дядо е пресрещнат от турците край местността Три кладенеца. Те му вземат ямурлука, цървулите и навоите, а това се случва през зимата и било много студено. Когато се прибра в селото, краката му замръзнали и той не ги усеща. Занасят го на Долната чешма, неговият баща го слага на коритото и му разтрива краката със студена вода докато пострадалият започва да си усеща краката.
Живи са спомените за събирането на десятъка. Стадата са укривани в далечни и непристъпни места. Петър Липчев разказва, че еркечани предприемат мерки, стигащи до убийства на събирачите на данъка. По-трудно е по време на жътва – всеки десети сноп е даван като данък. Това кара еркечани да използват хитрост – снопите, които оставят за себе си са “едри”, а за данък – “малки и дребни”. Турските бейове в региона безпокоят еркечани като ги карат да работят ангария. Младоженците от Еркеч са длъжни да работят едно-две лета на бея в Ахлий (Страцин). Еркечани са принуждавани от околните турски големци да участват в разправите им за определени местности. Такива разправии има между Хасан Гаваз, владетел на местността Кулята, Айваджишкия бей, завладял района на Дюлино и Карабейя, владетел на местността Карапитя. Това принуждава еркечани да напуснат селото и се преместят в местностите Колибите и Синяза.
„За турско какво знам? Баба ми казваше, разказва баба Велика Илиева, баща й дядо Колю бил кмет в Еркèч, а дядо Яню е негов зет. Той се борел с турците и имал другар Лечо. Него, Леча, го улавят турците и му тургат веригите. Лечо попитал едно турче де го карат. Турчето рекло че го карат на чуката и жив ще го набиват на кол. Тогава Лечо му рекъл: щом е тъй, извадил звонкови от джоба си, дал му ги с молба когато наближат мястото да му отвържи веригите, „аз ще търтя, пък ти гръмни и ме убий, да не се мъча жив”. Както му казал, то тъй направило. Отвързало му веригите, той търтил и то, турчето, го гръмнало. И той не бил още починал и те, инат турци, го влекли и го набили на кол. Затова на туй място му викат Лечува чука. Дядо Колю, гато бил кмет в Еркеч, там ходели сегиз-тогиз турци да отбират и вземат млади момичета. Еркечани вършели, отодят двя млади турчета при дяда Коля и му казват да им намери млади момичета от селто. Пък той си думал: ох, Боже, коя майка да разплача, кой баща да убият? Мислил и им рекъл: слушайте, виждате, ляб прибираме, вършем. Сега ще ви наготвят да се наядете, че довечера ще стане таз работа. Тъй и направили. Наяли се те и лягат там под някои круши и заспиват. И той казва: бягайте и викайте Янито. Хващат брадвите – бъхтят, хич не помръднали. Затрупали ги със слама и плява кул /около/ хармана. Овърхали, прибрали, чакат да мръкне, гато мръкнало хубаво, прибрали се сичките от хармантя, тогаз ги свързват на един кон ангьоз и – ух ямата край Дольник. Че тъй се избавили, пък и момите се отървали. Дойдоха, баба кай, на другия ден, прабраштат корита, заничат, праничат, търсят, ма не намерили никако”.
Освен убийствата на провинилите се злодеи, като форма на отмъщение се използва запалването на имоти на поробители. Преданието говори, че ”случайно” пламват и изгарят имотите на Хасан Гаваз в местността Кулята. Вечерта, преди пожара, всички мъже отсъстват “вот били по рапта ух касабата”. Турският големец е разорен и принуден да напусне землището на Еркеч. За подобни палежи се разказва и в лазарската песен “Запали Рада”. За да отмъсти за убийството на брат си, еркечанката Рада запалва ”Алибейови конаци и Сулбашови чухлици// че изгоряха Радо мо// техните бели кадъни// с по девет върви алтъни”. Заловената девойка, вярна на еркечкото чувство за красота, гордост и достойнство, поръчва на майка си: “Кога ма, мале, обесят,// кога дженлати отстъпят// пък ти, мале мо, пристъпи,// пъстри ми поли нареди,// кръстоват пелеш прикачи!// Да видят, мале, хората// каква е Рада хубава,// какви й пъстри полите”!
Не е отминато селото и при събирането на най-тежкия кръвен данък девширме – взимане на малки момчета. Петльов ден е тачен и до днес празник. Старите хора свързват този празник на момчето с насилственото събиране на деца. Смела еркечанка отказва да даде своето чедо на турците, които заплашват, че в противен случай ще го заколят. Тя заявява, че сама ще заколи синчето си, но не ще им го даде. През нощта скрива детето си извън селото, заклала в полунощ петел на прага на къщата и опръсква с кръвта му навред. Когато дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали деца от Еркеч. Този ден – втори февруари се празнува и до днес като ден за опазване живота на мъжката рожба, ден на мъжкото начало на рода древно български. Еркеч става трън в очите на турците – селото е разрушавано три пъти. Два пъти преди 1820 г. Трети път селото е опожарено по време на похода на Дибич Задбалкански през 1828-1830 г. Тези години са черен период в историята на Еркеч. Заради участието си на страната на русите, еркечаните, които не тръгват след руските войски, са подложени на поголовно клане. Оцелелите се крият из Балкана и само силата на обичта към бащиното огнище ги накарва да се завърнат в родното село, за да намерят оцелели само три къщи – всичко било изгорено и разсипано.
Жителите на Еркеч помнят потурчването през 1870 г., когато насила сменя вярата си потурнакът Павли Дойчев Сархошев, син на Дойчо и Мануша Сархошеви, които имали 11 деца: 6 момчета и 5 момичета. Осемдесет и четири годишната Мария Петрова Василева разказва: “Имах един вуйчо, те му викаха Павли потурнака. Той бил малък, пасял хцетя и турцитя го уловили и го направили техен хчяр. Сетня го накарали да се потурчи. Водили го ух Нисебар и му дали нови турски дрехи. И завардили в Бяла ряка трима българина – дядо Велико, дядо Куцар и още един и му рекли: “Ако си турчин, ще заколиш тез българи”. И той ги убил. Като дошли Като дошли турците (за да вземат полагащото се на Павли имущество) и вуйчо батьо му ударил един шамар, пък турците като се пуснали, като почнали да го (по-големия брат на Павли) бият – та не могат да го отърват”. Останалите братя на Павли – Митьо, Пейко, Желю, Демир, Вълчо имат по пет-осем деца. Техни наследници живеят в Козичино, Порой, Козница, Дюлино, Гюльовца, Паницово, Поморие, Обзор. Потурнакът Павли има от първата си жена двама сина. След разтурването на село Лопачлар, той се жени повторно, установява се в Дъбник. Наследниците на Павли са известни като род потурови, живеят и работят в селата Дъбник, Габерово, Бата, Косовец, Руен. Част от тях се преселват в Турция. Правнук на Павли от село Бата разказва: “Много обичам вино, най-вече еркечката капина. Пък когато чуя гайда да свири, без да искам, ей тука, вътре, в сърцето ми, нещо започва от само себе си да играе”. Марко Лечев Демирев (от Сархошкия род) допълва: “Аз гато съм ходил по рапта към тез села, към Дъбник и Бата де, съм срещал мои далечни братовчеди”. В Поморие живее теле и фото оператор, клонка от Сархошкия род по майчина линия. Той записва разказа на своята леля и издирва наследници на Павли в речените по-горе села. Жив е още споменът, когато Павли, преоблечен в новите си турски дрехи, дошъл в Еркеч да си вземе “имота”. Той забрал всичките овце, пък неговата майка Мануша му думала: “Бря Павля, остави някоя ухца и за Вълча”. А ново изпеченият турчин изрекъл думите: “Вълчо-пърчо, билмям бабо, куюн мой!”
За неуспешен опит за потурчване се разказва в песента “Георге ле, сербез българин”. Живял в Синяза момъкът Георги. Хубав бил този Георги, който го погледне, очите му в него оставали. Когато минавал през селото, хубостта му като слънце греела и огрявала всички. Рядко Бог е дарявал с такава красота човеците и особено мъж. Дочува за Георги и Айваджишкия бей и праща хабер да го повикат. Когато Георги в Айваджик влиза, кадъните забравили за фереджетата и гледали Георги в захлас. Какво по-нататък е станало не съм чувал, разказва дядо Нейчо Камбуров, но в Синяза скоро пак се разнесъл гласът на Георги. Хем пеел, хем на кавал свирел. Уж бил Георги, но никой вече не го виждал, а само песента обикаляла селото, влизала в къщите, а с нея и слънцето. И дядо Нейчо запява: „Пашата дума на Георги:// Георге ле, сербез българин,// теб не ти, Георге, прилича// черно българско момиче.// Теб най ти, Георге, прилича// бяло хубаво ханъмче;// че ази искам, Георге ле,// на мене гюве да станеш://на висок чардак ще седиш,//елпезе тютюн ще пушиш,//жълти бройници ще броиш.// Георги на паша думаше: //Пашо льо, пашо, султанска,//аз имам, пашо, бе свини,// девет сюрии от свини// във Голишките балкани. //Ще карам да ги прекарам,// в Самбула да ги закарам, //там ще си свине изколя, //по кило месо изхарча, //млого пари ще взема//и тогаз на теб гюве ще стана. То песен синор няма”, завършва разказа си дядо Нейчо.Еркечани разказват за страданията и храбростта на своите предци и пастрят паметта им, защото са достойни наследници на дедите си!
16.
Аноним
14.05.2018 18:55:47
0
0
До н 5
Как като сте били под турско робство,обясни ми как турски крак не бил стъпвал там .Щом не е имало турци какво е било робството?
15.
Полезна информация от доктора
14.05.2018 18:37:50
4
1
Обрязаните мъже причиняват много често рак на шийката на матката при жените ,дължи се на липсата на кожичка ,която пренася микроби.Така ,че помислете си добре със какви си лягате .
14.
Българин до амуджа
14.05.2018 18:35:22
8
1
От колко години ви е мечта да ни превземете ,да ни изгоните и ала бала.Ало фанатиците много филми гледате ,много сте филмирани ,ама нашето търпение не е безкрайно тъй ,че внимавайте и не прекалявайте ,че Великовци много!
13.
Mне
14.05.2018 17:55:55
3
0
Няма да се случи,исляма ти е деградация и смърт...от мръсотията нищо добро не чакай,преди да падне сянката,жив БГ няма да остане ;) И преди ви изгонихме.
12.
Амуджа
14.05.2018 17:15:50
2
10
Вие намалявате демографски. Ще дойде ден когато пак ще сте малцинство, но този път в самата ви държава. Ислямът и ислямският свят е в разцвет. Турция е вече над 80М и се договори с Русия. Сянката на Анкара ще падне върху целия Балкански полуостров. "2050 година Рим ще е на исляма " - Ванга
11.
Да е
14.05.2018 15:57:59
7
3
След кръвопролитието братът на убития обяснил, че с нищо не са предизвикали нападението..стига е,така вади ножа и на щик?.А вие невинни цигани?.Предизвикали са го момчето.
10.
truestory
14.05.2018 15:52:27
16
5
браво на Велико, чакам го да излезе от пангото и ще го закарам на най-яката кръчма да го черпя. Един човек който се опълчи ма мръсните мангали и турци толерирани от ибрикчиите от герб
9.
Чувал съм
14.05.2018 15:49:10
17
0
за еркечлии и гърците в Поморие ,че много мразят турците ,циганите и помаците .Така са научени от малки ,предава им се от поколение на поколение!
8.
до 7
14.05.2018 15:35:24
18
0
фамилията Лефтеров води началото си от Поморие ,Варна и село Еркеч ,а Велико Лефтеров си е чисто еркечлииско .А това което е извършил си е 100% еркечлииски нрав!
7.
.
14.05.2018 15:27:51
3
0
Само 1 уточнение, извършителя не е помориец, а си е от Шумен - такъв му бе и прякора
6.
Еркеч
14.05.2018 15:06:03
12
2
Според тълковния речник на киргизкия и други източни езици, с думата еркек се обозначават качества и поведение, свойствени най-вече на мъжа-воин и на всяко живо същество от мъжки пол. Това значение на думата е основание да се тълкува значението на Еркеч като синоним на мъжество, смелост, храброст. Второто значение на еркеч е определено като животно, което води стадото и то дава основание думата да се тълкува като водач.

Най-ранните данни за село Козичино са от първите векове на османското владичество. От данъчен документ от 1676 година разбираме, че от Еркеч е събран ечемик.Еркеч е съхранило оригинални обичаи като лазаруване, коледуване, петльов ден, неговото самобитно народно творчество еизвестно на науката като еркечки фолклор. Еркеч доказва, че род и родина се пазят не само с оръжие в ръка, а и с език, песни и предания.
5.
Еркеч
14.05.2018 15:02:23
23
2
Голяма част от населението на Поморие са еркечлии ,еркечлии много обичат да се забавляват с ножа още от времето ,когато см били ПОД ТУРСКО РОБСТВО ,турски крак не е стъпвал в селото от страх ,защото гостите ги убивали и хвърляли в една голяма дупка специално предназначена за неканите .Така ,че да не дава Господ да се скараш със еркечлия ,мамицата ти ще разкатае!
4.
m
14.05.2018 15:01:31
10
1
ODOBRQVAM
3.
нидялко
14.05.2018 14:43:42
5
2
до2- И освен това, е състав от НК и един хубав ден ДАНС може да му почукат на вратата.
2.
Читател
14.05.2018 14:25:09
11
23
До 1 - Съзнаваш ли, че разпалването на етнически конфликт, което правиш ти в случая, е най-опасното нещо, което може да се случи? Съгласен съм, че политиката им е опсана за нас и е повече от препоръчително да не се отнасяме либерално към тях, имайки предвид опасността, която носят, но да подклаждаш към убийства на хора не те прави по-различен от тях.
1.
dgd
14.05.2018 13:59:32
36
9
Браво ! Повече българи трябва да последват примера ти и не само тук ами като цяло европейците ! Иначе наз ще ни застигне ножа и шириата !
АЛАХ Е ПРАСЕ !


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Това не може да се види всеки ден в България! Смели катаджии спряха Ферари, глобиха шофьора, че кара без преглед (СНИМКИ) Бургазлии алармират: Превърнаха центъра в битак, кюлоти и гащи виснаха от терасите! (СНИМКИ) Страховита находка шокира бургазлии на Северния плаж! (СНИМКИ) Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО) Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ) Внимание! Вятърът събори огромно дърво на бул. "Демокрация" (СНИМКИ) Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас
Осъдиха на затвор за „Танк” екс-премиера на Македония
Осъдиха на затвор за „Танк” екс-премиера на Македония Купуването за Груевски на „Мерцедес” на стойност около 600 000 евро предизвика огромен скандал


Всичко в категорията
Хамбург е първият град в Германия, налагащ частична забрана на дизеловите коли 15 сдружения пратиха становище до депутатите от НФСБ за промените в хазарта До 30 000 лв. глоба за организатора на концерта на SMOKIE заради нелоялна практика Гражданското общество трябва да стане достатъчно силно, за да накара властта да работи Около 2% от ВиК мрежата трябва да се подменя всяка година, за да се подобри състоянието й Съдът отстрани от длъжност кмета на „Младост” Десислава Иванчева и зам.-кметицата Петрова Чрез майка си: Десислава Иванчева кадрува от ареста – назначи пиара си за зам.-кмет на „Младост” ГЕРБ в декларация за 24 май: Ученият няма място в университета, ако не е най-добрият професионалист Увеличават символично пенсиите с 3,8% (ВИДЕО) Веселинов: Радев и Путин щяха ли да разчупват ледовете, ако бяхме изгонили руските дипломати? (ВИДЕО) Пада националната патентна закрила върху географски означения на земеделски продукти и храни
Гореща информация за турчина, предизвикал жестокото меле с много ранени на "Тракия"
Гореща информация за турчина, предизвикал жестокото меле с много ранени на "Тракия" Шофьорът е арестуван за 72 часа след мелето, при което бяха ранени 12 човека


Всичко в категорията
Съдът отстрани от длъжност кмета на „Младост” Десислава Иванчева и зам.-кметицата Петрова
Съдът отстрани от длъжност кмета на „Младост” Десислава Иванчева и зам.-кметицата Петрова Двете можели да въздействат върху свидетели и да попречат на установяване на истината
Всичко в категорията
На закрито заседание: Апелативните магистрати обявиха за незаконно решението на съдия Захариев да освободи обвинен в опит за убийство Чрез майка си: Десислава Иванчева кадрува от ареста – назначи пиара си за зам.-кмет на „Младост” Хванаха Иванчева да движи преписки от ареста, отстраняват я от длъжност Елена Йончева: Съдът реши, че Бойко Борисов е клеветник и лъжец (ВИДЕО) 104 доживотни присъди за преврата в Турция Делото Нинова-Борисов урок за политиците! Да извадят обидите от речта си Пенсионер извади 100 бона за Майбах, но схемата се оказа много по-сложна Георги Чинев встъпи в длъжност като окръжен прокурор на Бургас Адвокатът на мъжа, блудствал с първокласнички: Това е нелепо стечение на обстоятелствата 33-годишният Валентин, обвинен в блудство над две ученички, остава в ареста Вуйчото на убития в Борисовата градина Георги с шокиращи думи за убиеца: Мотивът за престъплението е…
Ето откъде бургазлии пазаруват продукти с високо качество от локални производители Мтел вече е в историята Пада националната патентна закрила върху географски означения на земеделски продукти и храни Депутатите стимулират притока на работници от ЕС с нови пенсионни права "БМФ Порт Бургас" и "Аурубис България" откриха нов терминал за обработка на сярна киселина Само във Флагман.бг! Владимир Колев-Несито изплува зад мегастроежа в ж.к.”Изгрев”, закупил имота за 7,6 млн.лева 65% от новата луксозна сграда Green Residence в бургаския ж.к.”Славейков” вече са продадени Ягодите и черешите рязко поевтиняха Започва ли строителството на мегакомплекс в бургаския ж.к.”Изгрев”? Вижте какво остана от сервиза на „Москвич” Новите Audi A8 и А7 с премиера в Бургас по време на най-елитното ветроходно състезание за годината Култова бургаска кръчма смени собственика си, Ицо Къдравия се оттегли от ресторантьорския бизнес
Гаджето на Преслава я затвори в златна клетка от ревност! Искал да съсипе най-големия успех в кариерата й Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си
Защо МОН не знае граматиката? Най-накрая признаха за грешка в матурата
Защо МОН не знае граматиката? Най-накрая признаха за грешка в матурата Грешката била „семантична неточност“, задачата няма да се зачита
Всичко в категорията
Мрачна прогноза: Ставаме все по-дебели и по-болни
Мрачна прогноза: Ставаме все по-дебели и по-болни През 2045-та населението в света ще е много затлъстяло
Всичко в категорията
Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО)
Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО) „Настанете човека в дом и му помогнете, докато не е станало късно“, апелира към институциите бившата му съпруга Тодорка, която вече е отчаяна от набезите


Всичко в категорията
Трагедията е огромна! Не могат да докарат в България трупа на загиналия бургазлия Христо 16-годишният Иво Христов, който се бори за живота си, издаде книга за безмилостен убиец (ВИДЕО) Сестрата на Боян Петров: Не мога да го дам още! Нужен е на всички Екшън на летище! Разярена съпруга извлече за косата любовницата на мъжа си докато... (ВИДЕО) Жестока драма! Близките на възрастната Димка я зарязаха в болницата след операция, плашат лекарите с адвокат (СНИМКИ) Дъщерята на Боян Петров разтърси България с тези думи: Той е там, където винаги е искал да бъде... Приятелката на Боян Петров: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив! Мистерия! Бургазлията Димитър се хвърлил от моста, близките му са в шок Братът на красивата Мила, загинала в автобуса-ковчег на "Тракия", направи нещо сърцераздирателно! (СНИМКИ/ВИДЕО) Ще се изненадате каква е съдбата на Дивна след катастрофата с красивата моделка Кристин Известна джаз певица изчезна мистериозно от скъпарски хотел, два дни по-късно откриха трупа й край скалите (СНИМКИ)
Истинската история на празника на светите братя Кирил и Методий
Истинската история на празника на светите братя Кирил и Методий Първото честване на празника в българските земи се е случило през 1813 г. в град Шумен, близо 40 г. преди признатото (и познатото) в Пловдив

Всичко в категорията
Спомени от соца: Майка убийца – последната българка със смъртна присъда Спомени от соца: Как изглеждаше домът от нашето детство Спомени от соца: Вижте еквивалента на "Плейбой" по времето на Тодор Живков Помните ли кмета преди ерата на Димитър Николов? Вижте какво свърши през последния си мандат в уникално интервю Спомени от соца: На морето спях в колата за по-евтино Бургас възвръща традициите: Възстановяват Гергьовденското шествие от началото на миналия век Спомени от соца: Созопол - градът на спасението (УНИКАЛНИ СНИМКИ) 27 април 1881 г.: Руски генерал става премиер на България Само във Флагман! Краят и началото на една от най-известните бургаски фамилии Спомени от соца: Ако „Москвичът“ беше оцелял, днес щеше да сложи в малкия си джоб половината западни коли Като беше толкова хубав социализмът, защо го свалихте, бе, другарки и другари?!
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Флагманът на морския лайфстайл North Sails дебютира в Бургас
Флагманът на морския лайфстайл North Sails дебютира в Бургас До 40% намаления в първите дни след откриването на корнера в  магазин Color Point

Всичко в категорията
Купете си билет за Burgas Jam, първите 400 са на промоционална цена Ето откъде бургазлии пазаруват продукти с високо качество от локални производители Назад във времето по neo-Богориди: Над 7000 ще преминат утре начело с кмета (СНИМКИ) Випуск 2018 на БСУ поема своя професионален път, над 300 абсолвенти се дипломираха Вижте кои и защо минаха първи по реновирания бул.”Богориди” (ВИДЕО) Потрес! Бургаски тийнейджъри се подиграха на дете аутист, после обраха майка му Медицинска драма на делото "Кирките": Местят заседание в Бургас, после го отменят За първи път в Бургас: 24 личности, 24 библейски стиха за 24 май Ексклузивно: 30-годишният Тодор, арестуван за мастурбиране на детска площадка в жк „Меден рудник“, бил събирач на дългове Отличиха директора на Бургаския регионалния исторически музей с почетен знак "Златен век" Избират млад художник на годината в 12 ч. на 24 май
Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО) Меденруднишкият тарикат Павел проигра заплата в казино, лъже полицията, че е ограбен Жителка на „Меден Рудник” проплака: Докога всеки дъжд ще ни наводнява, помогнете ни! Наглеци: Две подли измамнички задигнаха пенсията на възрастен мъж в бургаския жк. „Меден рудник” Гимназията по компютърно програмиране и иновации търси учители За удобство на жителите от „Меден рудник”: „ЛИНА” вече има две дежурни лаборатории в съботните дни Ямболия спретна див екшън с БМВ си в Бургас, заби юмрук на ченге и за малко да прегази друго Храмът в ж.к.”Меден рудник” посреща мощите на Свети Николай – покровителят на Бургас Пежо помете бургазлийка на зебра в жк "Меден рудник" Само във Флагман.бг: Вижте снимки от огнения кошмар в жк "Меден рудник" Първо във Флагман.бг! Паника в жк "Меден рудник": Взривове и пламъци събудиха хората (СНИМКА)
БСП почете паметта на сем. Ченгелиеви и поета Атанас Манчев в Айтос (СНИМКИ) Грандиозен юбилей! Училището в Айтос отебеляза сто и петдесет години Николай Тишев и Веска Ненчева присъстваха на 150-годишния юбилей на СУ „Христо Ботев” в Айтос (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Зоопаркът в Айтос става модерен, по-зелен и естествен, вижте проекта за пълната промяна Ето кой е загиналият мъж от Айтос Кой е този смел мъж? Втурна се да спасява пострадалите секунди след жестокото ПТП край Айтос Кошмар край Айтос! Мъж загина при тежката катастрофа, жена бере душа в болница Новият шеф на „Генгер“ иска основен ремонт на Етнографския комплекс, ще възстанови старата фурна Ето кой поема управлението на Генгера в Айтос (СНИМКА) „Заедно срещу алоизмамниците“ събра в Айтос депутати, полицаи и пенсионери Айтос се обединява за младежи с увреждания, за да им подари вълнуващ бал. Включете се!
Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат
Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат Позлатената от Брюксел ракия „Кехлибар” стана посланик на българския дух

Всичко в категорията
Кметът на Карнобат за градушката: Беше нещо страшно, няма как да се предвиди подобен ужас (СНИМКИ) Невиждано! Градушка удари Карнобат, лед като маслини се изсипа над града (СНИМКИ) Карнобатска раздава награди като за Световно Емблемата на образованието в Карнобат СУ "Св.св.Кирил и Методий" празнува 154 години, вижте Випуск 2018 Аз съм кмет, а Минчо Гроздев е сериозен данъкоплатец и не бих стопирал инвестиционните му намерения Парадокс! МБАЛ-Карнобат е на печалба, но няма лекари и загива Трогателен жест! Вижте как абитуриенти от Карнобат поканиха класните си ръководителки на бал (ВИДЕО) "Карнобат“ пропусна да вземе 3 точки при визитата си на „Гигант“ Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Пожар унищожи колата на ексдепутата Стефан Кенов в Карнобат, умишлен палеж ли е? Сърнево се размина с евакуацията, нивото на Русокастренска река спада (ВИДЕО)
Вижте как ще изглежда първият общински къмпинг в България, проектът на Поморие е уникален
Вижте как ще изглежда първият общински къмпинг в България, проектът на Поморие е уникален Общинският къмпинг ще разполага с 33 места за кемпери, като на всеки четири кемпера ще има по една колонка за захранване с ток и вода

Всичко в категорията
Отлична новина: Община Поморие създава страхотни условия за спорт, обновява площадки за 633 хил. лв. Ще прекрати ли Община Поморие членството си в Асоциация на българските черноморски общини ? Европейската комисия оцени високо проектите на Община Поморие Екшън! Помориец се сби с двама братя в Шумен, наръга единия с нож Чакат премиера Бойко Борисов идва в Бургас да отреже лентата на спортното бижу Парк "Арена” На косъм от трагедия! Шофьор кара в насрещното на пътя Бургас-Поморие, едва не катастрофира (ВИДЕО) Кметът на Поморие Иван Алексиев на празника: Свети Георги ни закриля, градът ни е благословен, а хората - гостоприемни Кметът на Поморие Иван Алексиев откри юбилейното издание на Националния тракийски фолклорен събор „Гергьовден” Поморие отбеляза тържествено 140-годишнината от създаването на Българската армия (СНИМКИ) Правят подлези за костенурки на Поморие-Ахелой, изолират със шумозащитна стена къмпинга Ротари Клуб Бургас-Приморие чества 14 години
Важно! Ето кога ограничават достъпа на автомобили в Стария град в Созопол
Важно! Ето кога ограничават достъпа на автомобили в Стария град в Созопол Достъпът през първите два часа ще е безплатен за гостите на Созопол, след което за всеки час престой ще се заплаща по 1 лев

Всичко в категорията
Николина Ангелкова: Къмпингарите на плаж Корал не са над закона (ВИДЕО)
Николина Ангелкова: Къмпингарите на плаж Корал не са над закона (ВИДЕО) Свободно къмпингуващите си мислят, че никой не трябва да ги безпокои, но ще има проверки, предупреди министърът
Всичко в категорията
Удар! Закопчаха престъпници тарашили магазини в Созопол и Царево Изследователи от цялата страна се събраха на форум в Ахтопол Извънредно! Погват циганите в Царево, разчистват гетото им до лятото Мистерия в Бургаско: От гробовете масово изчезват цветята, кой посяга? Георги Лапчев предупреди къмпингуващите: Цяло лято ще правим проверки, законите трябва да се спазват (ВИДЕО) Ужас край Царево: Кола се размаза след зверска катастрофа, 27-годишен се бори за живот Кризата в прокуратурата на Царево се задълбочава – Цацаров удари спирачка на Райко Стоянов Природозащитници окупират моста на река Велека заради устройствения план на Царево Нудисти заплашили да запалят оградата на плаж Делфин, глобяват концесионера (ВИДЕО) Научна среща, посветена на християнството в Странджа и Одринска Тракия, ще се проведе в Ахтопол Районният прокурор на Малко Търново се мести в Царево
Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт
Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт Тази вечер започва празникът на най-голямото село в община Средец, вече стотици са на площада

Всичко в категорията
Пълна промяна! Превърнаха знакова сграда в центъра на Средец в бижу по проект за близо 1 млн. лв. (СНИМКИ) Всички язовири в Община Средец с концесионери, кметът: Пресният пример в Камено още ни е пред очите! Създават нови общински предприятия по проекти за около 1 млн. лв. в Средец Екшън до училище! Арестуваха 15-годишен зад волана на краден „Фиат” Потресаващо! Опънаха сергия за козунаци на улицата в Средец (СНИМКИ) Дебелт ще грейне за Великден със супермодерно LED осветление и видеокамери за близо 100 000 лв. (СНИМКИ) След алармата на Флагман.бг! ДАИ и КАТ погнаха грудовските копърки Има ли злато в Странджа? След Богданово, „Асарел“ ще търси богатства край Дебелт и Драчево След алармата на Флагман: Изпратиха униформени в завода за пластмаса Ексклузивно във Флагман! Вижте как циганите обезкостяват цех за пластмаса в Средец (СНИМКИ) Извънредно! Цигани атакуваха завод в Средец
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ)
Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Силата на водата, извираща от скалата, е най-голяма именно в неделя след Възкресение


Всичко в категорията
Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Изграждат паметник на генерал-майор Алекси Попов в Малко Търново, министерството отпусна част от парите Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Отпускат средства за ремонт на социалните центрове в Малко Търново Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Любимите книги оживяват пред децата на Камено
Любимите книги оживяват пред децата на Камено На живо от централния площад най-малките ще получат специално посвещение от родни звезди и обществени личности
Всичко в категорията
Нафиркан бургазлия си спретна луда гонка с ченгетата, заби се бетонен блок Докато държавата ни събира парите за винетка, пътят между две села в Община Камено е като след бомбардировка Вергиния Цанова: Починалата в Камено жена е разбрала късно, че е ухапана от заразен кърлеж (ВИДЕО) Кметът на Камено Жельо Вардунски си постави две важни цели навръх празника на града (ВИДЕО) Камено не помни подобен празник – уникално шоу и ретро парад за Гергьовден (СНИМКИ) Четири села в община Камено върнати в миналия век заради режим на водата, ще останат ли на сухо и това лято Гигантски пеперуди, парад на ретро автомобили и Фестивал на гозбата за празника на град Камено Жители на Камено поднесоха венци и цветя на паметната плоча на хан Тервел От последните минути: Култова сграда в Камено на косъм от голям пожар (СНИМКА) Правят нови водопроводи в Трояново и Тръстиково по проект за 4 млн. лв. Над 150 лазарки се надпяват в град Камено
Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба
„Турската“ община Руен е с най-добри демографски данни в Бургаска област, Малко Търново е най-зле (таблица) След 13-годишна сага: Осъдиха петима от Руен за зверско изнасилване на малолетно момиче Прокоба над семейството на Хатче: Дошла в България, за да почете сестра си, загинала в катастрофа Цяло село се събра, за да изпрати гурбетчията Юмер, който намери смъртта си в катастрофата на АМ "Тракия" Нов удар за Руен: Майка на три деца от с. Вресово сред тежко пострадалите при мелето на АМ "Тракия" (СНИМКИ) Трагедията е огромна: 46-годишният Юмер от Руенско оставя 2 деца сираци и вдовица след ада на АМ „Тракия” Ужас! Жена пострада при взрив на газова бутилка в дома си в Бургаско Тежка катастрофа: Бургазлия с Опел отне предимството на влекач, едва не загина Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско Учениците в Руен във ваканция заради снега, в Тополица – заради паднал комин Защо Руен се военизира и за какво използват този бронетранспортьор (ВИДЕО)
Гражданското общество трябва да стане достатъчно силно, за да накара властта да работи Интервю Всички интервюта Димитър ДЕЛЧЕВ, председател на Движение България на гражданите: Гражданското общество трябва да стане достатъчно силно, за да накара властта да работи
Бургас заслужава по-чист въздух, по-силно развита икономика, повече работни места и качествен туризъм. Хора като Живко Табаков и други от спектър център-дясно могат да постигнат тази промяна

Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Пълен упадък – нормална жена беше избрана за Мис Америка-2018 Свършиха ли в САЩ травеститите, джендърите и лесбийките, та трябваше великата американска нация да бъзе унизена с такъв стереотипен избор Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Добрият пример: Камион изсипа товара си на възлов булевард в Бургас, но този човек се притече и… Това не може да се види всеки ден в България! Смели катаджии спряха Ферари, глобиха шофьора, че кара без преглед (СНИМКИ) Бургазлии алармират: Превърнаха центъра в битак, кюлоти и гащи виснаха от терасите! (СНИМКИ) Страховита находка шокира бургазлии на Северния плаж! (СНИМКИ) Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 23.05.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Покажете готовност да дадете на интимния си партньор това, което му (й) се иска, без да искате нещо в замяна! Така ще спечелите доверието на хората, които харесвате, а и те самите ще се стремят да ви доставят удоволствие. Денят е неблагоприятен за вадене на зъби. Всичко ще става обратното на това, което очаквате. Затова импровизирайте! Не умувайте дали е трябвало нещо да направите и какво е можело да постигнете! Ако имате шанс да поправите грешките, действайте! Сексуалните ви фантазии ще се развихрят, споделете ги с партньора! Искате да изпълните всички задачи, но силите ви няма да стигнат. Затова се заемете първо с тези, които не търпят отлагане! Не е време за покупки на скъпа техника и за уреждане на имотни дела. Възможни са конфликти на работното място. Бъдете тактични и избягвайте споровете! Ще имате достатъчно поводи за радост днес. Възможни са нови придобивки, подобрения или ремонти у дома. Ако получите предложения за по-добре платена работа, не бързайте да ги отхвърляте! Не пренебрегвайте обаче и здравето си! Обърне внимание на белите дробове! Успешни продажби, сделки или похвали за добре свършена работа ще ви вдигнат самочувствието. Възможно е някои от представителите на този зодиакален знак да си намерят по-платена работа или да започнат нов бизнес. Върви ви в любовта. Това е добър ден в професионален и бизнес план, но не и в личен. Неусетно ще изпълните задачите си, но никак няма да ви е лесно да се разберете с близките си. Възможни са разногласия, свързани с имоти или пък с избора ви на партньор. Контактите с непознати са затруднени. В този ден ще се чувствате изморени, но не оставяйте проблемите си на работното място нерешени! Не е желателно да поемате нови задължения или да давате пари назаем. Обърнете внимание на здравословното си състояние! Нараства опасността от простудни заболявания. В този ден може да получите предложение, което да доведе до голяма промяна в живота ви. То може да е свързано както с кариерното ви развитие, така и с любовта. Възможно е дамите да получат най-милото предложение за брак. Не измъчвайте дълго любимия с мълчание! Денят е успешен за вас. Имате възможности за прогрес, но въпреки това ще сте нервни и  склонни лесно да създавате конфликти. Не си позволявайте да обвинявате брачния си партньор или гаджето за своите недостатъци, защото ще съжалявате! Може дори да се разделите. Стари проблеми ще напомнят за себе си. Те са свързани най-вече с грешки, които преди сте допускали на работното ви място или с ваши бизнес партньори. Не оставайте проблемите нерешени! Ако сте си направили верните изводи, ще ги решите и може да се заемете с важни дела. Днес сте като маг. Думите придобиват магическа сили. Природата откликва на словата ви и затова трябва да сте много внимателен, тъй като е възможно, без да искате, да причините доста неприятности на вас и близките си. Противопоказно е да ядете в този ден месо и яйца. Нежелани новини може да ви объркат някои планове и очаквания, но пък доброто настроение ще се върне след обед. Промяната ще е свързана с добрите финансови възможности. Дамите родени под този знака, ще си позволят да се поглезят. Мъжете да не пренебрегват желанията на любимата!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип