Помориецът Велико, заклал хладнокръвно мъж, обикалял с нож и заплашвал "да пали джамии" и "да убива цигани"


Помориецът Велико, заклал хладнокръвно мъж, обикалял с нож и заплашвал "да пали джамии" и "да убива цигани"
Извършителят се подвизава из социалните мрежи като “Монах Велико”
14 Май 2018, Понеделник

След кръвопролитието братът на убития обяснил, че с нищо не са предизвикали нападениетоАрестуваният за зверското убийство в събота в Шумен Велико Лефтеров от Поморие е задържан за 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен. 36-годишният мъж е привлечен като обвиняем за умишлено убийство – престъпление по член 115 от НК, съобщиха от държавното обвинение. 

Извършителят се подвизава из социалните мрежи като “Монах Велико”. Отскоро той обикалял из Шумен с нож и празен кобур. След кръвопролитието братът на убития ром обяснил, че с нищо не са предизвикали нападението.

Велико им бил казал, че е дошъл от “Арабия да пали джамии и да убива цигани”. Наско признал, че го е ударил с тухла по гърба и главата, за да брани брат си. Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Велико, пише "Труд".

Припомняме, че на 12 май тази година около 18 часа в Шумен възникнал конфликт между обвиняемия и група непознати мъже. Свадата между тях прераснала в побой. Обвиняемият бил замерен с камъни и тухли от непознатите. Тогава извадил нож и пробол в сърцето един от нападателите си. Жертвата на престъплението е 28-годишният Митко Б. (ВИЖ ТУК)В категории: Крими


20
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
20.
Петър
15.05.2018 08:14:37
1
1
Професор Куцаров, колко Християнски храма са построени през "турско робство"?
Колко тона злато, Ние поробените сме изплатили на освободителите си! Не, на героите Ни, или на техните родственици!
Не сме канили "турци", защото няма такива и в момента! Имам предвид народност основана на История, а не на генно-историческа манипулация.
Интересно е да кажете, робството премахнато ли е в България след Освобождението? Така, както е премахнато Законодателно в почти 90 % от Държавите, и тогава, и сега?
19.
до 18
14.05.2018 22:22:49
5
1
Чуват се приказки ,че Демирев е измамил доста хора от Поморийска област ,еркечли ,гърци , чува се и фамилията Лефтерови.Този сигурно е ербаб помак ,за да си играе игрички на руска ролетка!
18.
Liberta
14.05.2018 22:19:38
5
0
Демирев хладнокръвно прави имотни измами, но не заплашва да пали и да убива защото Едрев му бил приятел.
17.
Проф.Петър Куцаров от Еркеч
14.05.2018 19:43:39
11
0
Проф. Петър Куцаров: Робство-съжителство-владичество-присъствие или „научно” дърдоренеПак е актуална темата за турското робство. Съвременните хаджипейчовци измислят термини, за да затрият исторически сложило се понятие и да докажат: турско робство е нямало, българите поканили турците да живеят съвместно и това е турско културно присъствие в българските земи. Даже се обвиняват националните ни герои, че неточно използват думата робство. Защо е това постоянно връщане към миналото и кому то е изгодно? Докога общественото внимание ще се отвлича от актуалните нерадостни проблеми?
А хората, в чиито души са живи спомените на предците, определят писанията по темата като дърдорене. Нашите деди, съвременници на онези тежки години, добре знаят положението си. Найден Геров обяснява робството като „нямане свобода, робуване, неволи”. Това определение се потвърждава от разказите на възрастни хора от село Еркеч /Козичино, област Бургас/, записани през 1963-1964 г. Хората са притеснявани от турските зулуми, обири, кражби и убийства. Турските безчинства са причина за преселвания: известният праотец по майчина линия на Георги Раковски Ради Мамарецът, роден и живял през първата половина на ХVІІ век в Еркеч, се преселва в Котел.
Турците нападат селото, ограбват покъщнината, отвличат жени и деца, а мъжете подлагат на сеч. Баба Мария Петрова Василева, родена в 1880 г., разказва: “Гато доходят пустите турци, селто се пръскало и сетне пак се сбирали. Додат, карат жентя да им пекат зелници и гонят и убиват мъжтя. Гато уловят някой в къра, вземат му цървултя и навойтя и го остават цял ден да ходи бос. Пусти турци като дошли, взели Патронювтя биволи и колата, ачи им натоварили багажа, на баба Митя всичкия багаж – нямала дрехи да си завие децата. А че сетня се сбрали жентя от цялата махала и им направили един голям хател /юрган/ да се завиват”. А баба Йова Златинова допълва: “Майкини били момичета, турците ги подгонили и тий избягали и са скрили къмто Хамбартя. Пък една непразна жена не можела да бяга, на Коюв Дойча жена била. Стигнали жената, разпрали корема й и извадили дятито. У тейкови пари търсели. И вот нема како да дадат, турцитя турили на Желяхчито на главата гореща перуз и то умряло”. Всички възрастни хора си спомнят за убийството на мъжа на баба Рада Емшурювца. “Нейча го убили до Лапашката ряка. Лицето му било нарязано, пък ръцетя на парчета били, дето стискал ножовтя им да се варди”. А баба Рада Василева Тодорова уточнява: “Емширто Нейчо учишел за дърва в Лапашката ряка и турцитя го заклали. Гато минеш моста, че оттак го заклали, развили му вървитя и му взели навойтя”. Моята майка Тяна разказва, как нейния дядо е пресрещнат от турците край местността Три кладенеца. Те му вземат ямурлука, цървулите и навоите, а това се случва през зимата и било много студено. Когато се прибра в селото, краката му замръзнали и той не ги усеща. Занасят го на Долната чешма, неговият баща го слага на коритото и му разтрива краката със студена вода докато пострадалият започва да си усеща краката.
Живи са спомените за събирането на десятъка. Стадата са укривани в далечни и непристъпни места. Петър Липчев разказва, че еркечани предприемат мерки, стигащи до убийства на събирачите на данъка. По-трудно е по време на жътва – всеки десети сноп е даван като данък. Това кара еркечани да използват хитрост – снопите, които оставят за себе си са “едри”, а за данък – “малки и дребни”. Турските бейове в региона безпокоят еркечани като ги карат да работят ангария. Младоженците от Еркеч са длъжни да работят едно-две лета на бея в Ахлий (Страцин). Еркечани са принуждавани от околните турски големци да участват в разправите им за определени местности. Такива разправии има между Хасан Гаваз, владетел на местността Кулята, Айваджишкия бей, завладял района на Дюлино и Карабейя, владетел на местността Карапитя. Това принуждава еркечани да напуснат селото и се преместят в местностите Колибите и Синяза.
„За турско какво знам? Баба ми казваше, разказва баба Велика Илиева, баща й дядо Колю бил кмет в Еркèч, а дядо Яню е негов зет. Той се борел с турците и имал другар Лечо. Него, Леча, го улавят турците и му тургат веригите. Лечо попитал едно турче де го карат. Турчето рекло че го карат на чуката и жив ще го набиват на кол. Тогава Лечо му рекъл: щом е тъй, извадил звонкови от джоба си, дал му ги с молба когато наближат мястото да му отвържи веригите, „аз ще търтя, пък ти гръмни и ме убий, да не се мъча жив”. Както му казал, то тъй направило. Отвързало му веригите, той търтил и то, турчето, го гръмнало. И той не бил още починал и те, инат турци, го влекли и го набили на кол. Затова на туй място му викат Лечува чука. Дядо Колю, гато бил кмет в Еркеч, там ходели сегиз-тогиз турци да отбират и вземат млади момичета. Еркечани вършели, отодят двя млади турчета при дяда Коля и му казват да им намери млади момичета от селто. Пък той си думал: ох, Боже, коя майка да разплача, кой баща да убият? Мислил и им рекъл: слушайте, виждате, ляб прибираме, вършем. Сега ще ви наготвят да се наядете, че довечера ще стане таз работа. Тъй и направили. Наяли се те и лягат там под някои круши и заспиват. И той казва: бягайте и викайте Янито. Хващат брадвите – бъхтят, хич не помръднали. Затрупали ги със слама и плява кул /около/ хармана. Овърхали, прибрали, чакат да мръкне, гато мръкнало хубаво, прибрали се сичките от хармантя, тогаз ги свързват на един кон ангьоз и – ух ямата край Дольник. Че тъй се избавили, пък и момите се отървали. Дойдоха, баба кай, на другия ден, прабраштат корита, заничат, праничат, търсят, ма не намерили никако”.
Освен убийствата на провинилите се злодеи, като форма на отмъщение се използва запалването на имоти на поробители. Преданието говори, че ”случайно” пламват и изгарят имотите на Хасан Гаваз в местността Кулята. Вечерта, преди пожара, всички мъже отсъстват “вот били по рапта ух касабата”. Турският големец е разорен и принуден да напусне землището на Еркеч. За подобни палежи се разказва и в лазарската песен “Запали Рада”. За да отмъсти за убийството на брат си, еркечанката Рада запалва ”Алибейови конаци и Сулбашови чухлици// че изгоряха Радо мо// техните бели кадъни// с по девет върви алтъни”. Заловената девойка, вярна на еркечкото чувство за красота, гордост и достойнство, поръчва на майка си: “Кога ма, мале, обесят,// кога дженлати отстъпят// пък ти, мале мо, пристъпи,// пъстри ми поли нареди,// кръстоват пелеш прикачи!// Да видят, мале, хората// каква е Рада хубава,// какви й пъстри полите”!
Не е отминато селото и при събирането на най-тежкия кръвен данък девширме – взимане на малки момчета. Петльов ден е тачен и до днес празник. Старите хора свързват този празник на момчето с насилственото събиране на деца. Смела еркечанка отказва да даде своето чедо на турците, които заплашват, че в противен случай ще го заколят. Тя заявява, че сама ще заколи синчето си, но не ще им го даде. През нощта скрива детето си извън селото, заклала в полунощ петел на прага на къщата и опръсква с кръвта му навред. Когато дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали деца от Еркеч. Този ден – втори февруари се празнува и до днес като ден за опазване живота на мъжката рожба, ден на мъжкото начало на рода древно български. Еркеч става трън в очите на турците – селото е разрушавано три пъти. Два пъти преди 1820 г. Трети път селото е опожарено по време на похода на Дибич Задбалкански през 1828-1830 г. Тези години са черен период в историята на Еркеч. Заради участието си на страната на русите, еркечаните, които не тръгват след руските войски, са подложени на поголовно клане. Оцелелите се крият из Балкана и само силата на обичта към бащиното огнище ги накарва да се завърнат в родното село, за да намерят оцелели само три къщи – всичко било изгорено и разсипано.
Жителите на Еркеч помнят потурчването през 1870 г., когато насила сменя вярата си потурнакът Павли Дойчев Сархошев, син на Дойчо и Мануша Сархошеви, които имали 11 деца: 6 момчета и 5 момичета. Осемдесет и четири годишната Мария Петрова Василева разказва: “Имах един вуйчо, те му викаха Павли потурнака. Той бил малък, пасял хцетя и турцитя го уловили и го направили техен хчяр. Сетня го накарали да се потурчи. Водили го ух Нисебар и му дали нови турски дрехи. И завардили в Бяла ряка трима българина – дядо Велико, дядо Куцар и още един и му рекли: “Ако си турчин, ще заколиш тез българи”. И той ги убил. Като дошли Като дошли турците (за да вземат полагащото се на Павли имущество) и вуйчо батьо му ударил един шамар, пък турците като се пуснали, като почнали да го (по-големия брат на Павли) бият – та не могат да го отърват”. Останалите братя на Павли – Митьо, Пейко, Желю, Демир, Вълчо имат по пет-осем деца. Техни наследници живеят в Козичино, Порой, Козница, Дюлино, Гюльовца, Паницово, Поморие, Обзор. Потурнакът Павли има от първата си жена двама сина. След разтурването на село Лопачлар, той се жени повторно, установява се в Дъбник. Наследниците на Павли са известни като род потурови, живеят и работят в селата Дъбник, Габерово, Бата, Косовец, Руен. Част от тях се преселват в Турция. Правнук на Павли от село Бата разказва: “Много обичам вино, най-вече еркечката капина. Пък когато чуя гайда да свири, без да искам, ей тука, вътре, в сърцето ми, нещо започва от само себе си да играе”. Марко Лечев Демирев (от Сархошкия род) допълва: “Аз гато съм ходил по рапта към тез села, към Дъбник и Бата де, съм срещал мои далечни братовчеди”. В Поморие живее теле и фото оператор, клонка от Сархошкия род по майчина линия. Той записва разказа на своята леля и издирва наследници на Павли в речените по-горе села. Жив е още споменът, когато Павли, преоблечен в новите си турски дрехи, дошъл в Еркеч да си вземе “имота”. Той забрал всичките овце, пък неговата майка Мануша му думала: “Бря Павля, остави някоя ухца и за Вълча”. А ново изпеченият турчин изрекъл думите: “Вълчо-пърчо, билмям бабо, куюн мой!”
За неуспешен опит за потурчване се разказва в песента “Георге ле, сербез българин”. Живял в Синяза момъкът Георги. Хубав бил този Георги, който го погледне, очите му в него оставали. Когато минавал през селото, хубостта му като слънце греела и огрявала всички. Рядко Бог е дарявал с такава красота човеците и особено мъж. Дочува за Георги и Айваджишкия бей и праща хабер да го повикат. Когато Георги в Айваджик влиза, кадъните забравили за фереджетата и гледали Георги в захлас. Какво по-нататък е станало не съм чувал, разказва дядо Нейчо Камбуров, но в Синяза скоро пак се разнесъл гласът на Георги. Хем пеел, хем на кавал свирел. Уж бил Георги, но никой вече не го виждал, а само песента обикаляла селото, влизала в къщите, а с нея и слънцето. И дядо Нейчо запява: „Пашата дума на Георги:// Георге ле, сербез българин,// теб не ти, Георге, прилича// черно българско момиче.// Теб най ти, Георге, прилича// бяло хубаво ханъмче;// че ази искам, Георге ле,// на мене гюве да станеш://на висок чардак ще седиш,//елпезе тютюн ще пушиш,//жълти бройници ще броиш.// Георги на паша думаше: //Пашо льо, пашо, султанска,//аз имам, пашо, бе свини,// девет сюрии от свини// във Голишките балкани. //Ще карам да ги прекарам,// в Самбула да ги закарам, //там ще си свине изколя, //по кило месо изхарча, //млого пари ще взема//и тогаз на теб гюве ще стана. То песен синор няма”, завършва разказа си дядо Нейчо.Еркечани разказват за страданията и храбростта на своите предци и пастрят паметта им, защото са достойни наследници на дедите си!
16.
Аноним
14.05.2018 18:55:47
0
0
До н 5
Как като сте били под турско робство,обясни ми как турски крак не бил стъпвал там .Щом не е имало турци какво е било робството?
15.
Полезна информация от доктора
14.05.2018 18:37:50
4
1
Обрязаните мъже причиняват много често рак на шийката на матката при жените ,дължи се на липсата на кожичка ,която пренася микроби.Така ,че помислете си добре със какви си лягате .
14.
Българин до амуджа
14.05.2018 18:35:22
9
1
От колко години ви е мечта да ни превземете ,да ни изгоните и ала бала.Ало фанатиците много филми гледате ,много сте филмирани ,ама нашето търпение не е безкрайно тъй ,че внимавайте и не прекалявайте ,че Великовци много!
13.
Mне
14.05.2018 17:55:55
3
0
Няма да се случи,исляма ти е деградация и смърт...от мръсотията нищо добро не чакай,преди да падне сянката,жив БГ няма да остане ;) И преди ви изгонихме.
12.
Амуджа
14.05.2018 17:15:50
2
10
Вие намалявате демографски. Ще дойде ден когато пак ще сте малцинство, но този път в самата ви държава. Ислямът и ислямският свят е в разцвет. Турция е вече над 80М и се договори с Русия. Сянката на Анкара ще падне върху целия Балкански полуостров. "2050 година Рим ще е на исляма " - Ванга
11.
Да е
14.05.2018 15:57:59
7
3
След кръвопролитието братът на убития обяснил, че с нищо не са предизвикали нападението..стига е,така вади ножа и на щик?.А вие невинни цигани?.Предизвикали са го момчето.
10.
truestory
14.05.2018 15:52:27
17
5
браво на Велико, чакам го да излезе от пангото и ще го закарам на най-яката кръчма да го черпя. Един човек който се опълчи ма мръсните мангали и турци толерирани от ибрикчиите от герб
9.
Чувал съм
14.05.2018 15:49:10
17
0
за еркечлии и гърците в Поморие ,че много мразят турците ,циганите и помаците .Така са научени от малки ,предава им се от поколение на поколение!
8.
до 7
14.05.2018 15:35:24
18
0
фамилията Лефтеров води началото си от Поморие ,Варна и село Еркеч ,а Велико Лефтеров си е чисто еркечлииско .А това което е извършил си е 100% еркечлииски нрав!
7.
.
14.05.2018 15:27:51
3
0
Само 1 уточнение, извършителя не е помориец, а си е от Шумен - такъв му бе и прякора
6.
Еркеч
14.05.2018 15:06:03
12
2
Според тълковния речник на киргизкия и други източни езици, с думата еркек се обозначават качества и поведение, свойствени най-вече на мъжа-воин и на всяко живо същество от мъжки пол. Това значение на думата е основание да се тълкува значението на Еркеч като синоним на мъжество, смелост, храброст. Второто значение на еркеч е определено като животно, което води стадото и то дава основание думата да се тълкува като водач.

Най-ранните данни за село Козичино са от първите векове на османското владичество. От данъчен документ от 1676 година разбираме, че от Еркеч е събран ечемик.Еркеч е съхранило оригинални обичаи като лазаруване, коледуване, петльов ден, неговото самобитно народно творчество еизвестно на науката като еркечки фолклор. Еркеч доказва, че род и родина се пазят не само с оръжие в ръка, а и с език, песни и предания.
5.
Еркеч
14.05.2018 15:02:23
23
2
Голяма част от населението на Поморие са еркечлии ,еркечлии много обичат да се забавляват с ножа още от времето ,когато см били ПОД ТУРСКО РОБСТВО ,турски крак не е стъпвал в селото от страх ,защото гостите ги убивали и хвърляли в една голяма дупка специално предназначена за неканите .Така ,че да не дава Господ да се скараш със еркечлия ,мамицата ти ще разкатае!
4.
m
14.05.2018 15:01:31
10
1
ODOBRQVAM
3.
нидялко
14.05.2018 14:43:42
5
2
до2- И освен това, е състав от НК и един хубав ден ДАНС може да му почукат на вратата.
2.
Читател
14.05.2018 14:25:09
11
23
До 1 - Съзнаваш ли, че разпалването на етнически конфликт, което правиш ти в случая, е най-опасното нещо, което може да се случи? Съгласен съм, че политиката им е опсана за нас и е повече от препоръчително да не се отнасяме либерално към тях, имайки предвид опасността, която носят, но да подклаждаш към убийства на хора не те прави по-различен от тях.
1.
dgd
14.05.2018 13:59:32
36
9
Браво ! Повече българи трябва да последват примера ти и не само тук ами като цяло европейците ! Иначе наз ще ни застигне ножа и шириата !
АЛАХ Е ПРАСЕ !


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Здраве
Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината Българска майка праща по „Спиди“ храни на сина си във Франция – той получава „манджа с грозде“ (СНИМКИ) Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума
Съпруг заля жена си със светена вода, за да прогони зъл дух, но тя се оказа жертва на злокобно заболяване
Съпруг заля жена си със светена вода, за да прогони зъл дух, но тя се оказа жертва на злокобно заболяване Жената си въобраьзила, че има камери във всеки ъгъл на дома й в Албакърки, Ню Мексико, и крещяла, че трябва да избяга


Всичко в категорията
Путин: ЕС да гарантира, че няма да възпрепятства доставката на руски газ през "Турски поток"!
Путин: ЕС да гарантира, че няма да възпрепятства доставката на руски газ през "Турски поток"! Сърбия не само ще използва руски газ, но и ще осигури транзита му, заяви руският президент
Всичко в категорията
Мей претърпя съкрушително поражение, отхвърлиха й сделката за Брекзит Депутатите гласуват предложението за F-16 Депутат: Информацията за F-16 е тайна, заседанието в парламента трябва да е закрито (ВИДЕО) Искрен Веселинов: Не казваме ромите да бъдат горени на клади, но трябва да работят! (ВИДЕО) Великобритания ще излезе от ЕС без споразумение? (ВИДЕО) Валери Симеонов: НАТО e без алтернатива за България, но трябва да има нов конкурс за изтребителите Евродепутатът Емил Радев: Поражението на Мей бе очаквано, има вариант да се отложи Брекзит (ВИДЕО) Министерството на правосъдието въведе електроннo подаване на документи и интервю за гражданство НФСБ и „Атака” гласуваха "против" Каракачанов и правителството за преговори със САЩ за F-16 Нинова тръгва на „предпремиерна” обиколка из страната, за да бие ГЕРБ на евровота и да събори Борисов Учени с ужасяваща прогноза: Третата световна война е неизбежна!
Предвижда ли се наказание за шамари, нанесени върху деца?
Предвижда ли се наказание за шамари, нанесени върху деца? Подготвя се новата Национална стратегия за детето
Всичко в категорията
Мъж си купи "Ауди", но няколко дни по-късно проплака, защото бандити му го задигнаха Удар на полицията! Хванаха един от най-издирваните наркобосове! Връх на наглостта! Датчанин с Порше нападна митничар, открил 30 хил. недекларирани лева в колата му Трагедия! Влак прегази хвърлил се на релсите човек Бургазлия от ж.к.Братя Миладинови обран от братовчедка си, докато е в чужбина Криминалисти щурмуваха апартамент в жк „Лазур“, изведоха момче и момиче с белезници Съдът остави в ареста собственика на хотел „Кантилена“ в Слънчев бряг и трима от групата на Очите Пиян 19-годишен шофьор се заби в дърво, 16-годишна е в болница Германия – рай за БГ бегълците от закона Интеграция ли? Циганин нападна с брадва курсанти от Националния военен университет Пазвантов сe усъмнил дали може да разрушава дюните, Нончев му дал зелена светлина, били негови
Скандал, секс и съд... Онлайн вендета срещу бившия в Grindr Оправдаха Плешивия и Барбарона за нападението над Стоян Тончев, прокуратурата обжалва Общак от Слънчев бряг нападна свой колега, стиснал го за гърлото и му отмъкнал близо 2 бона Процесът срещу блондинката Йована, убила човек на пътя, се превърна в цирк Румяна Манкова и Павел Ханджиев са новите зам.-председатели на Апелативен съд – Бургас Пазвантов сe усъмнил дали може да разрушава дюните, Нончев му дал зелена светлина, били негови Защо делото за аферата „Емона” срещу Тотко Колев тръгва след 11 години и вярва ли ЧСИ-то в случайностите (ВИДЕО) Справедливо ли е? Циганин потроши бургазлийка в кв. Горно Езерово и получи условна присъда Свидетели заковават Подмола за наркоразпространението След ЧСИ-то Тотко Колев: Ще „горят“ и други за аферата с либийския кораб, намекна окръжният прокурор на Бургас (ВИДЕО) Прокуратурата погна частния съдебен изпълнител Тотко Колев за въвода в либийския кораб (ОБНОВЕНА)
До 2 седмици регистрираните по ДДС трябва да започнат смяната на касовите си апарати и софтуера за продажби
До 2 седмици регистрираните по ДДС трябва да започнат смяната на касовите си апарати и софтуера за продажби До сега вече са издадени над 170 000 касови бележки с QR код, който ще може да бъде проверен дори със смартфон


Всичко в категорията
"Тапициран" с тютюн автомобил опита да мине през ГКПП Малко Търново, митничарите го спипаха Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции, ето къде Жесток скандал! Охранители пребиха момче в "Кауфланд", защото "краде" батерии! (СНИМКИ) Зловещо: Вулева готви на гробище страшна черна магия за Боби Ръгбиста, а той уточни колко секс е правил със Златка Проверяват кмет за конфликт на интереси Нарушения в автошколи в страната Извънредно! Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков "Ден Х": Военни в Германия с таен, кървав план за масови убийства на политици и бежанци Шефът на БДЖ със сигнал до ДАНС за злоупотреби, топи зам.-министър Занчев Вижте кой стотици пъти сигнализирал за подкупите на Харалампиев, дори и премиера, но не му обръщали внимание Тежка сватба в БСП, млад социалист взе за булка ослепителна сръбкиня (СНИМКИ)
Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници Ето кои нови учебници за 4-ти клас влизат за одобрение в МОН Кое гони младите от училище? Стрес, заплахи, свръх натовареност... На 1 февруари стартира приемът на ръкописи по общинската програма за финансиране на бургаски книги Евростат: Българите харчат повече пари за култура Ще има ли грипна ваканция в Бургас, вижте тук След 35 години чакане: Ремонтират двора на ПМГ/ГРЕ „Раковски“, ще е най-модерният в Бургас (СНИМКИ) "Усещане за любов" с Бойка Велкова и Ивайло Захариев се завръща на бургаска сцена през февруари Създават електронна платформа, която да свързва училищата в Бургас с бизнеса Красимир Вълчев: Матурата след 7 клас ще е в две части (ВИДЕО) Все още има учители, работещи с отдаденост, човещина и сърцатост! Благодаря ти, Ваня Костадинова!
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО)
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО) 41-годишният Росен Стефанов оттлежда сам 3-годишното си момиченце
Всичко в категорията
Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева Александра Сърчаджиева повтаря съдбата на майка си Родителите на Селин, починала в Германия, завеждат дело срещу лекарката Баба Дора от Шарково: Много си обичах „Бойко Борисов“, майка му ми даваше хубаво мляко (ВИДЕО) Тъжна Коледа за Цветелина Уланд, продължава битката й за децата, отнети от норвежките служби (ВИДЕО) Бургазлийката, приютила Пенка и семейството й след пожара: Знам колко са страдали тия хора (ВИДЕО) Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое, винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми... Заради ипотека 95-годишната жена и семейството й останаха без дом (ВИДЕО) Болният Йосиф Сърчаджиев тръгна с куче водач Зловещо! Дириха младо момиче във водите на езеро, а намериха трупа й да лежи в бежански лагер (СНИМКИ) Спешно! Състоянието на малката Тани се влошава, животът й струва 50 хиляди долара!
Купете винетка, че иначе от днес ви чака голяма финансова беля
Купете винетка, че иначе от днес ви чака голяма финансова беля Изтече гратисният период без глоби, а електронната система е вече в изправност


Всичко в категорията
Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение
Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение По времето на социализма жителите на квартала са се държали изкъсо от органите на властта и не им се е позволявало да мародерстват над българското население

Всичко в категорията
Хазартната зависимост - как да се справим с нея
Хазартната зависимост - как да се справим с нея Онлайн букитата се стремят непрекъснато да напомнят на играчите, че те не трябва да превръщат своето хоби в порок

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Скръбна вест! Почина известната бургаска пианистка Снежина Гълъбова
Скръбна вест! Почина известната бургаска пианистка Снежина Гълъбова Майката на музиканта Иван Лечев си отиде на 14 януари, малко преди да навърши 90 г.


Всичко в категорията
Важно: Ето каква е диагностиката на грипните вируси Извънредно: Издирват се собственици на две коли заради тежка авария с водопровод в ЦГЧ на Бургас Мария Касимова-Моасе се завръща в Бургас с полезни за всеки обучения Нинова тръгва на „предпремиерна” обиколка из страната, за да бие ГЕРБ на евровота и да събори Борисов Лео Бианки гостува със специална италианска вечер в Средиземноморски ресторант Салини Морска администрация принудила BADR да се върне в Бургаския залив В новия фитнес център в Бургас ваят тела на уредите, с които олимпийците тренират за рекорди Актрисата Димитрина Тенева: Аз не бях обичана през живота си от мъж. Тежко и тъжно е да го призная Димитрина Тенева с високо отличие за цялостен принос към културата на Бургас Технически проблем срина системата за издаване на документи в Бургас Румяна Манкова и Павел Ханджиев са новите зам.-председатели на Апелативен съд – Бургас
Двама са откарани в болница след пожара в бл.47 в бургаския ж.к.Меден рудник (СНИМКИ) Ремонтът на бул.”Захари Стоянов” започва през март, приключва до началото на лятото Има ли начин да се изселят ромите от ж.к.Меден рудник, питат граждани Нагъл софиянец нахлу в дом в жк „Меден рудник”, отмъкна куп вещи и избяга, но съжали жестоко Къде, ако не в ж.к."Меден рудник"! Станаха ясни подробности за криминогена, извадил пистолет в тълпата на Нова година Електрическо табло пламна в новогодишната нощ в ж.к.Меден рудник Пенка, чийто дом изгоря на Коледа, се нанесе в чудно жилище навръх Нова година (СНИМКИ) Вижте къде е "краварката в левия ъгъл" от Меден рудник (ВИДЕО) ТОП 10 на 2018 г.: В ж.к. "Меден рудник" коментират екшън статии и даряват кръв за пострадали ТОП 10 за 2018 г.: В ж.к. "Меден рудник" четат драма и екшън във Флагман.бг Полицията с подробности за огнения ад в жк "Меден рудник"
Ударно начало на годината за Айтос: Търсят кой да обнови спортната зала, която ражда шампиони
Ударно начало на годината за Айтос: Търсят кой да обнови спортната зала, която ражда шампиони Реконструкцията ще струва 1,5 млн. лв. Средствата са отпуснати от правителството в края на декември м.г.
Всичко в категорията
Защо шеф Караянчева бърка лидера Марешки с председателя Гери от Айтос Айтос с една крачка напред! Автoмaтичнa мeтeopoлoгичнa cтaнция монтираха в СУ “Христо Ботев” Лед скова бента в парк "Славеева река" в Айтос, но безстрашният Веселин се хвърли във водата и извади Кръста Айтос с амбициозна капиталова програма, ще се строи ударно и през 2019 г. Жестока каскада на пътя! 28-годишен айтозлия изхвърча от пътя и обърна колата си по таван Разбра се кой е източил дизела на бизнесмен от село Тополица Кои са най-четените и коментирани новини в Айтос през 2018 година Кметът Васил Едрев: След ремонта спортната зала "Аетос" ще се превърне в бижуто на града ни! Ето го бъдещето на Айтос – спортистите, прославили родния град в България и по света „Петлите“ с огнено шоу и премиера на айтоска сцена (СНИМКИ) Айтозлии, имате последен шанс да гласувате за любимия си спортист!
Бюджет 2019 на Карнобат е 25,5 млн.лева, акцент е обновяването на инфраструктурата Извънредно! Пожар лумна в новогодишната нощ в хижата в с.Соколово Карнобатски крадци обраха пицария в навечерието на Коледа, но дни по-късно... Най-четените и коментирани новини в Карнобат: Запечатването на винпрома, трагедията на Задушница… Нови паркинги и еднопосочни улици ще облекчат движението в Карнобат Карнобатлии посрещат Коледа във влага и мухъл заради некачествено саниране (ВИДЕО) Пуснаха Алекс Димов на свобода, не било заради празниците, а заради ... Миню Стайков с инвалидна количка в съда, назначиха му разширена медицинска експертиза Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост
Признание! „Aртиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018“
Признание! „Aртиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018“ Центърът за култура и образование „Артиум“ успя да спечели 31-членното жури
Всичко в категорията
Поморийци си отдъхнаха, нова фирма ще отговаря за обществения превоз след десетилетия неудобство
Поморийци си отдъхнаха, нова фирма ще отговаря за обществения превоз след десетилетия неудобство Автобусите на Юнион Ивкони ще пътуват по линии 1 и 2 в града, билетчето запазва цената си

Всичко в категорията
Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО)
Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО) Тя се намираше в триъгълника между заведението "Рафаело", спасителния пост и дървената пътека към плажа

Всичко в категорията
Ето го бургазлията Иван Нончев, задържан заради скандала с унищожените дюни Правят нова проверка на унищожените дюни на къмпинг "Смокиня" Първо във Флагман.бг! Вижте кои са в дюни скандала на "Смокини". Има кметски племенник Трима са арестувани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня” (ВИДЕО) Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожените дюни на къмпинг „Смокиня” Издриват Миро от София, който заличи дюна, за да си разкрие лична панорама към морето на Смокини (ВИДЕО/СНИМКИ) Само във Флагман.БГ! Вижте кой и защо разора дюната на к-г Смокиня Созопол започна подготовка с пет нови, чака двама нападатели и централен бранител Екшън като във филм: 21-годишен моторист спретна гонка с униформени, после се оплака от полицейско насилие Министърът на културата: На остров Свети Кирик край Созопол ще има музей със стари кораби (ВИДЕО) Личност на годината 2018: Михаил Заимов за спасяването на Южното Черноморие от екокатастрофа
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево Решението е взето днес след одобряване на допълнителни трансфери от бюджета

Всичко в категорията
Учителката Деси Стоянова от Царево: Морските ми елхи са направени с любов (ВИДЕО) За една уникална и еко Коледа! Учителка от Царево майстори елхи от изхвърлени клонки (СНИМКИ) Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско Партията ще реши дали ще съм кандидат за следващ мандат,  оставям финансово стабилна община и съм спокоен за съгражданите си


Всичко в категорията
Приморско направи първа копка по инвестиционен проект във водния сектор за 22 млн.лв. (СНИМКИ) Община Приморско поема лодките за разходка до устието на р. Ропотамо? Защо не, казват от РИОСВ Петър Янакиев извади Кръста в Приморско, скачал за първи път в ледените води (СНИМКИ) Община Приморско почете паметта на замръзналия на поста си войник-граничар през 1929г. Правителството отпусна 1,6 млн. лв. за обновяване на инфраструктурата в Приморско Енергийна компания подкрепи средното образование в Приморско, оборудва кабинети за 55 000 евро Дават на съд 59-годишния Владимир Колев, който пиян на кирка прегази велосипедист в Приморско Детски танцов състав "Приморче" навърши четвъртък век, отбеляза празника с голям концерт (СНИМКИ) Похвално! Полицаи от Приморско хванаха крадец, задигнал телефон от туристка през лятото Даниел се парализира след падане от водна пързалка в Приморско. Да му помогнем! Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция Община Средец е една от малките в България, но пък има какво да покаже относно образователна инфраструктура
Всичко в категорията
Жестока трагедия край Средец! Мъж изгоря при пожар в дома си Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина БМВ избухна в пламъци в центъра на Средец Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града
За първи път "мъжко хоро" се изви в сърцето на Странджа, Кристиян Станков спаси Кръста на Малко Търново (СНИМКИ)
За първи път "мъжко хоро" се изви в сърцето на Странджа, Кристиян Станков спаси Кръста на Малко Търново (СНИМКИ) Техният ентусиазъм и този на всички момчета, които се включиха в направеното за първи път тази година "мъжко хоро" пред водопада, ме прави и щастлив и горд, заяви кметът на Малко Търново Илиян Янчев
 
Всичко в категорията
Прогнозата се сбъдва! Пелена от сняг затрупа Малко Търново Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ)
Арестуваха 22-годишен автоджамбаз, задигнал Опела на мъж от Камено Пожар в котелното помещение едва не изпепели вила в с.Черни връх 33-годишен задигна луканките на съсед в Русокастро, след като ченгетата го спипаха... В Камено сами се грижат за събирането на сметта - съветниците вдигат заплатите в БКС с 10% 2018-а година за Камено – без бури и вихрушки, но тежка откъм финанси Площадът на Камено заблестява след одобрено финансиране от правителството (СНИМКА) Над 1,7 млн. лева отиват за възстановяване на инфраструктурата в Камено след наводненията в края на 2017 г. Народният представител Галя Желязкова стана „кръстница“ на детска градина в Черни връх Наглост! Двама цигани задигнаха кола и я разфасоваха за старо желязо В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола Коледната елха в Камено грейна в ослепителна премяна
Благотворителен базар обедини жителите на Сунгурларе, събират и капачки в помощ на спортни клубове ГЕРБ-Сунгурларе ще подкрепи Коледен благотворителен базар в помощ на спортен клуб 70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци"
25-годишен шофьор от Руен уби велосипедист при тежка катастрофа Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО)
Сливането на модерните технологии и класическия балет - това е бъдещето на танца Интервю Всички интервюта Мария МАРКОВА, хореограф и режисьор: Сливането на модерните технологии и класическия балет - това е бъдещето на танца
Потопете се в духа на балетното изкуство на 22 януари, от 19 часа, в НХК-Бургас със спектакъла "Приказни сезони"


Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Флагман.БГ Скритата цена на националното ни негативно мислене Тук нищо не работи и всички са корумпирани, позицията от която съдбовно се тълкува

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали На косъм от трагедия! Голф лети в насрещното в Несебър, едва не помля две коли Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината Българска майка праща по „Спиди“ храни на сина си във Франция – той получава „манджа с грозде“ (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 16.01.2019на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Заемете се с изпълнението на неотложните задачи и се опитайте да ги изпълните до обяд! Ако искате да зарадвате любимия, не е нужно да обикаляте магазините – подарете му (й) незабравима вечер! Ще го зарадвате, ако си изключите телефона докато сте заедно. Енергията ви се изтощава. Погрижите се за своята защита! Сега сте най-уязвими от влиянието на екстрасенси и вещери. Ако срещнете врачка, която иска да ви гледа на ръка, побързайте да й обърнете гръб! Може да се почерпите с приятели, но не прекалявайте с алкохола! Навярно ви се иска да зарежете днес всичко и да се отдадете на любовните страсти, но се налага да проявите търпение. В този ден мъжете от този знак няма с какво да изненадат любимата. Може обаче да ги зарадват с едно цвете. Желателно е да е в саксия. Избягвайте фалшивите и ненужни връзки, досадните и безполезни хора! Обвързаните мъже в този ден ги очакват хубави емоции с половинките им, а необвързаните може да бъдат разочаровани. Не вярвайте на обещания! Желателно е днес да не давате пари назаем. Днес и най-прости неща ще ви носят радост. Ще се забавлявате дори докато изпълнявате служебните си ангажименти, а след работа животът, или по-точно казано любимият човек, ще ви поднесе още по-приятни вълнения. Не щадете средства, за да ги очаровате! Това е денят, в който трябва да направите своят избор. Доверете се на интуицията си, но обърнете внимание и на знаците от съдбата! Духовният дар, който тя ви изпраща, ще ви превърне във влюбени щастливци. Семейните да не пропускат шанса да се повеселят с приятели! Съдбата ви дава възможност за успех и в бизнеса, и в любовта. Не търсете сериозни връзки сега! На чаровните представители на този знак ще им е лесно днес да свалят някого (някоя), но не и да го (я) задържат до себе си за дълго. Ако още не сте избрали подарък, може да купите бутилка вино. В този ден законите сякаш не важат за вас, а думите „трябва“ и „може би“ губят значение. Не робувате на стереотипи, а основавате битието си на различни правила и това ви носи успех, особено в отношенията с представителите на противоположния пол. Внимавайте с алкохола! Омръзнало ви е еднообразието и търсите нещо ново. Сега по-лесно ще го намерите. Новите любовни увлечения обаче едва ли ще доведат до промяна в семейното ви положение. Връзките, възникнали в дни като този, обикновено са нетрайни, но пък много страстни. Чувствате се като буре с барут. Вълненията и тревогите ви може да предизвикат буря. Не е нужно нито да влизате в безсмислени спорове, нито да повишавате градуса с чаша в ръка. За да не взривите мира у дома, потърсете компромис! Както се казва „Правете любов, а не война!“. В този ден е по-добре е да изберете любовта пред запивката с приятели, защото от една страна днес не е желателно да пиете алкохол, а от друга това е най-доброто време за хармонизиране на връзката ви. Семейните да не се връщат у дома без подарък, ако не искат разправии! Горещи страсти на работното място може да взривят спокойствието ви. Още от сутринта може някой от колегите да ви вдигне нервите. Не е нужно да сте в пълна бойна готовност. Потърсете начин да се разберете кротко и да намалите напрежението, а после може и да се почерпите.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип