×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Призив за медиен бойкот и оставка на Нинова и Добрев заради „гнусен и варварски“ опит за цензура


Призив за медиен бойкот и оставка на Нинова и Добрев заради „гнусен и варварски“ опит за цензура
"А ако дойдат на власт, какво ли ще стане", питат от сайта zaPernik.com
05 Май 2018, Събота, 15:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Колеги от Перник се солидаризират с Pogled.info заради бруталните съдебни искове от двамата соцлидери




Общественото недоволство срещу лидерката на БСП Корнелия Нинова и нейния заместник Кирил Добрев се разраства и доведе до призив за медиен бойкот на двамата. Причината са подадените съдебни искове от „червените“ водачи за общо 220 000 лева срещу сайта Pogled.info.

В жалбите си Нинова и Добрев твърдят, че не могат да спят добре и описват ужасна картина от преживявания, които били причинени от статии в изданието.

Председателката настоява да получи от медията като компенсация за страданията си 120 000 лева, а заместникът й – 100 000 лева.

Любопитното е, че силен знак за солидарност към Pogled.info дойде от регионалния сайт zaPernik.com, който пише: „Корнелия Нинова. Кирил Добрев. За последен път четете тези имена на страниците на сайта zaPernik.com в тази статия. Макар да сме регионален сайт, ние ще имаме позиция по темата с цензурата в България и слабите нерви на политиците.“

В пернишкото издание изреждат:
„Това е опит за цензура! Гнусен и варварски!;
„Това са политици-аматьори. Тези хора нито знаят къде са попаднали, нито знаят как да се държат в модерен и свободен свят.“;

„Това са лабилни хора, които като опозиция се държат по този сатрапски начин, а ако дойдат на власт, какво ли ще стане?“


ZaPernik.com предлага категорично на всички медии в България да се събудят и да не се огъват на натиск. Тези политици трябва да си получат заслуженото – оставка и повече да не се появяват в публичния живот на България, заявяват още от регионалния сайт.

Исковете на Корнелия Нинова и Кирил Добрев поставят някои по-големи въпроси. И не, не става дума просто за един съдебен процес.
Разходите при дела с толкова значим материален интерес са изключително големи и биха могли да убият много от медиите у нас. И то в рамките на самия съдебен процес, защото тук дори не става въпрос за това кой ще спечели делото.

Само наемането на адвокати струва сериозен процент от сумата по иска. Делата се влачат с години на няколко инстанции. Ефектът за медиите от това е „смразяващ“, т.е. критичната гледна точка към политиците е ограничена.

По отношение на престъпленията в законодателството има рамкирани парични санкции „от – до“. Но при дело за клевета такива ограничения няма.

Българският съд има печална практика по отношение на дела срещу журналисти и на няколко пъти е търпял крушение в Европейския съд по правата на човека.

Едно от най-често констатираните нарушения в Страсбург са непропорционалните глоби за българските журналисти – за десетки хиляди лева при заплата от няколкостотин лева, което на практика води до  разоряване.

Исковете на Корнелия Нинова и Кирил Добрев са безпрецедентни като размер при дела на политици срещу журналисти. В случая двамата се възползват и от слабото законодателство, бидейки дългогодишни депутати-законотворци, което също е показателно.

Припомняме, че скандалът е напът да обхване и самата БСП. Членът на Националния съвет на партията проф. Захари Захариев заяви, че ще постави въпроса на следващото заседание на „пленума“.

„Чувствам безкрайно неудобство, че БСП чрез своите първи ръководители излиза на общественото поприще именно по този начин – не като хранител на свободното слово, каквато винаги се е опитвала да се представи, не винаги е успявала за жалост да бъде. И успоредно с това да се изяви като партията, която отстоява диктаторския, фелдфебелския подход в политиката и в обществено-политическия живот, което е в крещящо разминаване с онова, което е записано и в нейния устав, с онова което сме записали и приели и в нейната програма и въобще с онова, което би трябвало да бъде левицата като цяло. Не говоря дори само за социалистическата левица, а въобще цялата левица. За мен беше шок, когато научих, че има подобен позорен факт“, коментира проф. Захариев.

В категории: Политика


Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
13
Коментара по темата
13.
Belo
06.05.2018 04:41:09
1
1
Вий сте кух народ и така си ги нагаждате нещата че свят ще му се завие на човек.Най голямата пумийна яма сте в Европа, интриганти,крадци, мошеници и най вече интересчий и сеирджий
12.
mihail genkov
05.05.2018 21:46:17
5
3
всички комунисти са помияри
11.
*********
05.05.2018 20:57:06
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
До...ДАНС-София....питайте....
05.05.2018 20:01:47
0
5
Попитайте и ВАСИЛ ЕДРЕВ Кмета на Община Айтос ,Защо е най-добрият град за имотни измами с НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ при нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324
С ФАЛШИВИ:
СКИЦИ
ДАНЪЧНИ ОЦЕНКИ
УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА НАСЛЕДНИЦИ

Като това на ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ ,от което прокурор СТОЙЧЕВА установи,че СИЙКА ТЕНЕВА е наследничка и съпруга на ТОДОР ТОДОРОВ ,а не на супруга и ТЕНЙО ТЕНЕВ
9.
Зелено-Червения октопод е в ступор
05.05.2018 19:59:40
8
13
Биволицата Импексова и Кико Контрабандата са в критическата, да си пият редовно хапчетата и ще се успокоят! А Сланина Нинова дали от притеснение така е надебеляла или от лакомия? Представяте ли си какво щеше да е ограбването на България, ако БСП вземе властта! Виденовата и Лукановата зима ще ни се виждат като пролетна мъгла :)
8.
Призив за медиен бойкот и оставка на Борисов
05.05.2018 19:18:12
6
14
Първата задача на Борисов беше да купи и опростачи медиите, след което с помощта на продажните журналисти започна да манипулира и опростачва народа. Това да купи социолозите беше за него лесно, като да каже някоя простотия в ЕС. И последваха вече големите неща : Закриване на "Южен поток" и „ АЕЦ ”, далавери в митниците, Закриване на болници и кражба от парите на Здравната каса, Колосални кражби от Еврофондовете, от Бюджета, от Псевдо-Саниране, от Спортни залички и Некачествени Магистралки, Велоалейки и Постоянни имитации на ремонти във всички общини с ГЕРБЕРСКИ кметове.
7.
Свинщина
05.05.2018 18:51:01
3
10
Какво общо има цензурата с жалбата за оклеветяване ??¿
6.
Истината
05.05.2018 18:23:11
10
9
Днес имаше протести в 90 руски града и хиляди арестувани, млади хора протестират срещу Путлера хахаха обаче Флагман пишете за това!!!!
5.
Гого
05.05.2018 18:05:06
4
10
Въпреки, че сте медия не може да обиждате човек и той да си мълчи
4.
zss
05.05.2018 18:04:22
5
16
Ако медията е писала неправди, следва да си понесе наказанието. Свободата на словото не е свободия. Трябва да има и осъдени медии, които пишат неправди.
3.
*********
05.05.2018 17:55:24
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Рокафелер
05.05.2018 17:54:36
10
8
БСП във дупето тея миризливи лъжци крадци.
1.
Име
05.05.2018 17:37:00
15
20
Правилно. Трябва да четем единствено за успехите на вожда и главен тиквеник на територията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори