×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Ако "Москвичът“ беше оцелял, днес щеше да сложи в малкия си джоб "Мерцедес" и "БМВ"


Спомени от соца: Ако "Москвичът“ беше оцелял, днес щеше да сложи в малкия си джоб "Мерцедес" и "БМВ"
Днес соцвозилата щяха да са по-качествени от поне половината нови западни автомобили, твърдят специалисти
05 Април 2018, Петък, 00:01 ч.

Въвеждането на жизнен цикъл на продуктите, и неговото постоянно скъсяване, превърна всички коли в Москвичи


Преди четвърт век масово се отказахме от Лади и Москвичи, дори с цената на това да минем на 10-15 годишни стари западни коли. И днес какво стана – всички западни коли са Лади и Москвичи, съобщава socbg.com. Коментарът бе на около 50 годишен автомонтьор, на който цялата му кариера е минала в този преход от руско към западно.

Москвичи и Лади доста се повреждаха. Хората возеха с пълен комплект инструменти в багажника. Да си механик стана втора професия на всеки български мъж. Това особено важеше за Москвичите.
Като минахме на западните коли, това се попромени. Те не се повреждаха толкова много, реално много народ изобщо изхвърли инструментите.

Сега обаче старите времена се връщат. Дори чисто нови западни коли се трошат като Москвичи. Коли на 70 хиляди километра ходят на основен ремонт. Сменяме бутала, ремонтираме скоростни кутии. А на 30 хиляди да ти протече гарнитура, вече е съвсем нормално, обясни монтьорът.

Въвеждането на жизнен цикъл на продуктите, и неговото постоянно скъсяване, превърна всички коли в Москвичи. Чудо невиждано.

Случващото се е добре за нас – монтьорите, но не ми изглежда особено разумно. Освен това, хората пак ще вземат да се научат да ремонтират, и тогава ще ни изядат хляба.

Дори най-елитни марки като Мерцедес и БМВ вече се трошат след 2-3 години. Няма нито „немско“, нито „японско“ качество.

Ако Москвичите бяха оцелели, днес те щяха да са по-качествени от поне половината нови западни автомобили, обясни човекът.

В категории: Ретро Флагман


27
Коментара
27
Коментара по темата
27.
Нонтъор чето
06.04.2018 17:20:54
0
1
1-ви април мина веке ,бе алоуууу
26.
Pich
06.04.2018 16:21:53
1
2
Аз съм пич, карам москвич, падна му гайката, да му е*а майката.
25.
Искам и аз
06.04.2018 15:32:00
0
2
Космичччччччч
24.
Искам и аз
06.04.2018 15:32:00
0
2
Космичччччччч
23.
До 21
06.04.2018 15:10:44
4
6
Комунистите влагаха всички усилия за да създадат нещо качествено. Още имаме в мазето си хладилници и печки от комунизма, които и до ден днешен си работят перфектно. Мебели от комунизма имам на които пружините им са като нови. Сегашните не влагат никви усилия, те могат много повече, но умишлено го правят по-лошо, за да извличат максимално много печалби. Другия проблем е, че истински стойностните хора ги потъпкват, за да набутат някви техни треторазрядни специалисти. Това е лошото, че ние живеем в посредствен свят. По-умните трябва да помагат на глупавите, силните на слабите, а в момента е обратно, както в оная приказка за вълка и лисицата - БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ. В комунизма е имало много трески за дялане, ама сегашното е направо неспасяемо, само мафията си е добре експлоатирайки народа и унищожавайки природата. През комунизма имаше свръх производство и природата беше 10 пъти по-чиста, а и горите бяха повече, а сега дърво не остана
22.
До 21
06.04.2018 14:52:25
3
4
Не съм умен , признавам си. Обаче ти кво произвеждаш - самолети, кораби, лекарства?? Точно това казвам, че аз си знам кой съм и не плюя по творенията на хората, а вие не спирате да плюете, като не осъзнавате, че нищо полезно не сте създали. Всяка жаба трябва да си знае гьола. Аз знам , че съм прост и некадърник, затова не коментирам нито Айнщайн къв учен е бил, нито Калашников къв производител е бил. Като не ви харесва Москвич направете по-добра кола!!!!
21.
до 20
06.04.2018 14:06:46
5
3
Прав си нашите родители,баби и дядовци са били в пройзводството,затова днес ние имаме умения,който ти нямаш,понеже твоите родители,баби и дядовци са работили в ТКЗС за 30лв.Какво ли можеш да научиш от тях,освен как се прави мотика,как се копае и.т.н.Стига си се излагал вече ,затвори си плювалника..........
20.
Хаха
06.04.2018 13:51:55
10
7
Жалки са хората, които плюят по комунизма и обиждат комунистическите продукти. Явно не осъзнавате, че вашите майки, бащи, баби и дядовци бачкаха в тези заводи. Вие ДОКАЗВАТЕ С ВАШИТЕ ДУМИ, ЧЕ РОДАТА ВИ Е БИЛА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ, КОИТО ЕДНА СТОКА НЕ СА МОГЛИ ДА НАПРАВЯТ КАТО ХОРАТА!!! Все пак, народа беше изобретателя и производителя - Тодор Живков Москвичи не е произвеждал с ръцете си, вашите роднини го правиха! Но квито родителите, такива и децата - само да плют знаят. Така като гледам в демокрацията нито коли правим, нито телевизори, нито нищо. Ония поне са правили нещо, а на сегашните ръцете им са в г*за, ама устите им много широко отворени да плюят. Пропаднал народ с олигофренско мислене!
19.
Хаха
06.04.2018 13:42:46
7
7
Западните коли са били два пъти по-хубави, но не са били нищо особено и уникално! Все пак западното превъзходство си има обяснение. Първо, като ген те са по-интелигентни. Второ, комунистическите страни са били преди това колонии на Запада и Изтока и едва сега прохождат самостоятелно. България едва от 50 години е била свободна държава, когато идва комунизма - това е огромен напредък за едни млади самостоятелни държави, в сравнение със западните демокрации с хилядолетна колониална политика. През комунизма БГ постигна невъзможни успехи за една млада страна. Това , което се построи през комунизма за 50 години от тогавашния народ със старомодна техника и машини, сегашните за 50 ВЕКА не могат да го направят с най-модерното оборудване. Така че не е желателно да плюем по хора и потилически системи , КОИТО СА ПОСТИГНАЛИ МНОГО, АМА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАС!!! А и това си е самата истина за продуктовото остаряване. Сега всичко се прави за да се скапе до 2-3 години. Да не говорим колко Бентлита, Тойоти, БМВ и прочие коли бяха викани в сервизи, още седмица след производството им, заради дефекти. Сегашното е същински ужас. Само храните са по-трайни - те траят по няколко години, ама то храна в тях няма, само химикали Ха-ха
18.
kl
06.04.2018 12:28:44
2
2
Вярвай си!
17.
Стоян
06.04.2018 12:15:30
2
3
ЩЕШЕ ДА Е КАЧЕСТВЕН АКО БЯХА ОСТРАНИЛИ ХРОНИЧНИТЕ БОЛЕСТИ: НЕКАЧЕСТВЕНИ СКОРОСТНИ КУТИИ, ГАРНИТУРИ, ХОДОВА ЧАСТ ОТ НАЧАЛОТО НА ВЕКА, НЕКАЧЕСТВЕН ИНТЕРИОР, СПИСЪКЪТ Е БЕЗКРАЕН!! И ТОВА Е НЕ САМО ЗА МОСКВИЧА, А ЗА ВСЯКА РУСКА КОЛА!!! ТОВА СЕ ИЗКЛЮЧВА ОБАЧЕ ЗА ВОЕННИТЕ ИМ МАШИНИ! ФИЛОСОФИЯТА НА РУССКИЙ ЧЕЛОВЕК Е ЕЛЕМЕНТАРНА: ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ПОДМЕНИ, ОСОБЕНО ЧОВЕКА! КОГАТО СЪОТВЕТНАТА ЧАСТ СЕ АМОРТИЗИРА, НАПРАВО СЕ СМЕНЯ! НАЙ ВЕЧЕ ЧОВЕКА! ТОЙ НЕ Е НИКАКЪВ ФАКТОР! ДЪРЖАВА КОЯТО МОЖЕ ДА ИЗСТРЕЛЯ ЯДРЕНА РАКЕТА, А НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДЕН КАЧЕСТВЕНО ЕДНА СТОКА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НЕ ЗВУЧИ СЕРИОЗНО! ТАЗИ ФИЛОСОФИЯ Е ВАЛИДНА И ДНЕС, ПРИ ТОВА ОСОБЕНО СИЛНО! ВЪОРЪЖАВАНЕ С ЦЕНАТА НА ВСЯКАКВИ КОМПРОМИСИ КЪМ СОБСТВЕНИЯТ ТИ НАРОД И ОТДЕЛНАТА ЛИЧНОСТ! ТОВА Е ДИАГНОЗА ОТ ПСИХИАТРИЯТА, А НЕ ИКОНОМИЧЕСКА СТРАТЕГИЯ! ВАЗ 2015 СЕ ПРОИЗВЕЖДАШЕ В ПРАКТИЧЕСКИ НЕПРОМЕНЕН ДИЗАЙ ДО ПРЕДИ 3 ГОДИНИ! ЕДИНСТВЕНОТО ПОДОБРЕНИЕ БЕШЕ ГОРИВНАТА СИСТЕМА НА ДВИГАТЕЛЯ, ВЗЕТА НАЗАЕМ ОТ РЕНО! СПРЯХА ГО ОТ ПРОИЗВОДТСВО ЗАЩОТО БИЛ МОРАЛНО ОСТАРЯЛ! ИСТИНАТА Е, ЧЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НАПРАВЯТ БРАНДА ПО АТРАКТИВЕН! МАЖОРИТАРНИЯТ АКЦИОНЕР РЕНО СИКА ДА ПРОДАВА, А НЕ ДА ВЪЗДИША ПО СПОМЕНИ! ИНАЧЕ СЪЩИТЕ ЕДНОДНЕВКИ СА СЕГА, КАКТО И ПРЕДИ! ПРЕДИ СЕ МИНАВАХА ПО 10.000 КМ НА ГОДИНА! СЕГА СА ПО 30.000! МНОГО ЯСНО, ЧЕ АМОРТИЗАЦИЯТА Е В ПЪТИ ПО ГОЛЯМА И ИЗДЕЛИУЕТО СЕ ОБЯВЯВА ЗА НЕКАЧЕСТВЕНО!
16.
Позитивен
06.04.2018 12:01:17
0
8
Единственото вярно в статията е, че западните коли не са това, което бяха и се развалят повече, това е вярно. Но пък са станали относително по-достъпни. Иначе това за соц. колите е абсолютно невярно, татко, бог да го прости, висеше всяка седмица почти по ладата да оправя нещо, докато аз моето 15-годишно Пежо 307 се налага веднъж-два пъти годишно да го карам на сервиз за нещо по-сериозно.
15.
Ванката до Сашо(13)
06.04.2018 11:33:47
0
4
Сашееее,много си тъп Саше!
14.
Японец
06.04.2018 11:22:41
2
2
Прогреса в науката направи възможно да се предвижда безаварийния срок на експлоатация. Естествено е пазарът да приема цена на изделие което има срок на годност колкото е гаранцията.Така купувача купува често.
13.
До Сашето от АВТОСЕРВИЗИ
06.04.2018 11:20:09
4
2
Да ти го сложат в мазната трътка,мазно,мазно ,както мазно плащаш за ремонти,защото си малоумник и не разбираш от двигатели.
12.
Сашо
06.04.2018 11:08:45
1
4
Ами за парите който даваш сега това ти предлагат зада се постигне ниска цена се влагат евтини материали и от цялата работа печелят пишман монтьорите който сега гледат колите като Москвич на трупче пред блокади се чудят откъде даго подхванат .
11.
Спомени
06.04.2018 11:04:01
6
6
Москвича е съветски таралясник, подвижен ковчег. Москвича ставаше само да бъде подбрян на две трупчета вместо гуми пред панела и до там
10.
Бай хой
06.04.2018 10:52:38
8
10
Идеята на статията беше съвсем друга,но всички се хванахте за тоз Москвич!
Идеята е,че ни мамят сега пидирасите,като предварително ти програмират електрониката след гаранционния срок да се прецака.
Работя в Норвегия, там сервизи за битова техника почти не можеш да намериш,защото ти е по-евтино да си купиш ново,отколкото да го ремонтираш. Така се стимулира и икономиката,карайки хората да купуват на 2 години нови перални,телевизори....
Старите АЕГ та никога няма да ги срещнете вече, надживяваха собствениците си,а компанията губи от това.
Новите коли и те са пълен боклук. По специализираните автомобилни списания не случайно пише,че последните добри и качествени автомобили са до средата на 90те.
Имах Москвич навремето,това си беше анти-кола от всякъде,то и това обяснява чуека,ама кой да чете!
9.
gradski
06.04.2018 10:43:56
0
8
Нямаше какво да напишете за почивните дни ли? Тя кола под 100хил си е гаранционна и собственика го боли фара сервиза какво ще сменя.
8.
АЗЛК
06.04.2018 10:31:43
1
6
АХ,ЗАЩО ЛИ ТЕ КУПИХ?
7.
Джугана
06.04.2018 10:30:50
1
11
Който кара москвич -е пич!
6.
a
06.04.2018 10:26:42
1
6
Е гати статията ! Ако едно време имаше всякакви коли замислете се дали някой щеше да си купи такова устройство. Все едно сега да ми кажете, че индийските коли са уууникални защото се продават с инструменти, аптечка и пожарогасител. Едно време автомобила бе лукс, а сега е необходимост.
5.
Мирчо
06.04.2018 09:56:42
0
14
Какви са тези глупости, новата западна кола в 99,9% до 200 300 хил. км. няма особени проблеми, зависи естествено от подръжката и употребата. 1 на 10 000 вероятно дава неочакван дефект рано. Този майстор сигурно брои 60 70 хил. км. от както е влязла в България, което реално е 350хил. ако не и повече, а в някои случаи колите са блъскани и тн. Вероятно е поправял 1 нова кола минала 30 хил. км. и от там прави извод за цялата серия автомобили.
4.
сц
06.04.2018 09:44:18
5
10
Соц-возила - качествени. Ай стига глупости!
3.
Нашенец
06.04.2018 09:43:07
4
18
"Ако "Москвичът“ беше оцелял"...

Интересна думичка е това - "ако". Ако това, ако онова, ама всъщност акото само цапа гащи и мирише. Всъщност, щом се възхвалява скапания СОЦ, логично е да се възхвалява и неговия символ - набеденият за кола подвижен кенеф наречен "Москвич". Ами защо не оцеля бе другари? Защото не ги купувате - затова! Това е законът на природата - всичко старо, болно и нежизненоспособно умира. И затова скапаният "Москвич" глътна вода и се удави. Не само "Москвич-а", но руснаците спраха от производство и "Лада-та", т.нар. Мерцедес на социализма. Сбъркани хорица сте вие - плюете по Запада, а му купувате стоките, хвалите Русия, а стока за пет пари не купувате от там. Вие много добре си знаете защо. А, колкото до "Москвича" щях да ви направя няколко изгодни оферти, но коментар №1 ме изпревари. Паляци!
2.
Ко не
06.04.2018 09:41:47
2
17
Ви май сте полудяли ,има още Лади що не си ги купувате ами карате западни коли и май тоя майстор тагува за отминалите дни ,че само на москвичи разбира .
1.
Бичето
06.04.2018 09:14:15
0
17
Айде флагман мога да ви уредя няколко качествени Москвича по 10 000 лева бройката да си ги ползвате
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори