×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бъчварова: Нелепо е на срещата с Ердоган да говорим за душевните граници и компенсации (ВИДЕО)


Бъчварова: Нелепо е на срещата с Ердоган да говорим за душевните граници и компенсации (ВИДЕО)
Не очаквайте големи споразумения във Варна, каза Румяна Бъчварова
26 Март 2018, Понеделник, 05:14 ч.

Искането на БСП за вкарването на темата за тракийските бежанци е некоректно, каза тя

Нелепо е БСП да се опитва да вкара темата за компенсация за тракийските бежанци и за душевните граници на срещата във Варна между Ердоган и лидери от ЕС. Това е проява на политическо неразбиране или подвеждане на публиката в страната ни, каза в интервю за Нова телевизия началникът на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов -  Румяна Бъчварова. След като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев припомни изказването на Ердоган за душевните му граници, които стигат до Кърджали, тя заяви, че от българска страна имало реакция.
„МВнР веднага изрази своята позиция. Темата за обезщетението на тракийските бежанци също е поставена за разглеждане в работните групи. На срещата във Варна такива теми не могат да бъдат поставяни. Това трябва да е ясно на БСП и да се поставят такива искания е политически некоректно и нелепо“, коментира Бъчварова.
„Работим за тази среща с Ердоган отдавна. В момента виждам добра организация. Спокойни и доволни сме, че успяхме да свършим огромна работа преди самото събитие”, добави тя.
Попитана за очакванията за срещата, Бъчварова коментира, че самото й провеждане вече е голям успех.
„От Брюксел ни увериха, че самото провеждане на тази среща е голям успех за ЕС. Ако довечера диалогът протече по един конструктивен начин, това ще бъде голяма стъпка напред”, заяви бившият вътрешен министър.
„Не очаквайте конкретни споразумения от тази среща. Важно е да се запази добрият тон и да се постигне взаимно разбиране, което към момента не съществува”, добави тя.
„Според споразумението през 2016 г. сумата от 3 млрд. евро е дължима и в Брюксел не отричат възможността тези пари да бъдат изплатени възможно най-скоро. Договорени са два транша по 3 млрд. евро. Предстои само да бъде уточнено от кои фондове ще бъде формирана тази сума. Парите ще бъдат предоставени за бежанците, за обучението на децата, за изхранването им, за медицински цели, а не на самата държава“, подчерта Бъчварова.
След като водещият заяви, че България се държала като заложник, тя каза, че държавниците ни се стремят да възстановят диалога между основните фактори в Европа и турската страна.
„Една недоволна Турция би могла да пусне част от тези 3,5 млн. бежанци, които са на нейна територия. Нашата задача да накараме Анкара да се почувства зависима от Европа ще успее ли?“, попита Николаев.
„Тук не става въпрос как се чувстваме. За първи път България има толкова значима роля в европейската политика. В резултат на диалога с Турция, успяхме да постигнем такива отношения, че съседите изпълняват стриктно задълженията си по охрана на собствените си граници. Това се отразява на мигрантската криза. Резултатът е положителен“, заяви Бъчварова.



В категории: Политика


Флагман.БГ Бони хвърли 200 бона за лъскава кола Бони хвърли 200 бона за лъскава кола 07/06/2024, Петък 17:20 2
2
Коментара по темата
2.
дядо
26.03.2018 12:37:22
1
6
Нелепо е,че такива майкопродавци сте на власт!Жалка и долна пасмина,кога ще е лепо,когато Тайпи си вземе Кърджали?Гласувалите за вас,са за каторга-измет долна!
1.
Каца
26.03.2018 11:12:32
1
1
По Черноморието тази сръбска дума/не е лепо/ не е позната. Какво означава - не е хубаво,глупаво е, не е подходящо или каквото се сетиш? Игра с думите когато трябва да си точен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ели Скорчева си тръгна с 2 статуетки от кинофестивала „Златната липа“ 2024 Ели Скорчева си тръгна с 2 статуетки от кинофестивала „Златната липа“ 2024 Връчиха тържествено наградите „Златна липа“ на церемония по закриване на кинофестивала Бони хвърли 200 бона за лъскава кола Бони хвърли 200 бона за лъскава кола Певицата не жали кеша за лъскави "играчки" Екзекуцията на крипто кралицата Ружа Игнатова записана с телефон? Екзекуцията на крипто кралицата Ружа Игнатова записана с телефон? От месеци клипът се разпространявал между топ ченгета и мутри Време е за стабилна властова конструкция, каквато ГЕРБ-СДС може да направи, каза Любен Дилов Време е за стабилна властова конструкция, каквато ГЕРБ-СДС може да направи, каза Любен Дилов Последните 3 години хаос ги платихме от джоба си, време е за прогнозируемост и стабилност в дългосрочен план, каза кандидат-депутатът Пребиха полицай, докато опитва да спаси човек от масово меле в Русенско Пребиха полицай, докато опитва да спаси човек от масово меле в Русенско Полицаят не е бил намушкан, но е получил различни наранявания в опита си да удържи нападателите, докато на мястото пристигне подкрепление от колегите му от Районното управление във Ветово Този  BG-милонер олекна с Ламборгини за половин милион заради похитения си син Този BG-милонер олекна с Ламборгини за половин милион заради похитения си син Скъпият джип бил капариран от заможен бизнесмен от енергийния сектор На гол тумбак - чифте пищови или как МВР купи БМВ-та по 400 коня за 37 млн. лв.  На гол тумбак - чифте пищови или как МВР купи БМВ-та по 400 коня за 37 млн. лв.  Не всичко е контрол на движението по пътищата и подобряване на пътната безопасност, остава само да се надяваме, че от скъпите патрулки наистина ще има смисъл Акад. Николай Денков и кандидатите от ПП-ДБ закриха сред хората кампанията си в Бургас: Излезте и гласувайте, единствено това има значение Акад. Николай Денков и кандидатите от ПП-ДБ закриха сред хората кампанията си в Бургас: Излезте и гласувайте, единствено това има значение Кандидатите бяха категорични, че за един месец са успели да стиснат хиляди ръце и да представят платформата, по която ПП-ДБ ще продължи да работи в следващото Народно събрание Фестивалът Джазче в Лозенец с нова локация и ексклузивна програма Фестивалът Джазче в Лозенец с нова локация и ексклузивна програма Вижте къде ще има концерт на група Акага и невероятен джаз сет на DJ NAMURO "Синя България" закри кампанията си в Бургас, дясното обединение се готви да е изненадата на вота "Синя България" закри кампанията си в Бургас, дясното обединение се готви да е изненадата на вота „Синя България“ е изразител на европейския консерватизъм, на идеята, че победата над левите либерали и джендъра, трябва да дойде от нас, европейците, каза в Бургас лидерът д-р Петър Москов
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори