×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красимир Попов: Видеонаблюдението в детските градини е безсмислено, превръща децата в актьори (ВИДЕО)


Красимир Попов: Видеонаблюдението в детските градини е безсмислено, превръща децата в актьори (ВИДЕО)
Камерите нe могат да помогнат срещу насилието. Други са пътищата, каза Попов
13 Март 2018, Вторник, 02:11 ч.

65% от насилието е в семейството и това означава ли, че трябва да сложим на децата чипове, попита той

Видеонаблюдението в детските градини е безсмислено, защото не решава проблема с насилието, а само превръща децата в актьори. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на Синдиката на българските учители Красимир Попов.
След насилието в детска градина „Брезичка“ в Бургас, последваха протести в цялата страна. Едно от исканията на протестиращите родители е да се осигури постоянно видеонаблюдение.
„900 000 деца всеки учебен ден се срещат с моите колеги. Смятам, че проблемът с видекамерите не е директно свързан с насилието. Дори епизодични, тези случаи са недопустими. Други са пътищата, които могат да помогнат за намаляване на насилието в образователните институции“, заяви Попов.
„Всички психолози казват, че това не е добро решение за проблемите, че поражда само двойнствени повиденчески реакции у детето. То ще играе пред камерата, когато разбере, че е снимано. Разбере ли, че е снимано, детето се превръща в актьор“, подчерта той.
„Огромна част от учителите също са за камерите. Те нямат от какво да се притесняват, защото си вършат работата съвестно“, каза пък Ева Черногорска от Инициативния комитет за качествена иновативна образователна система. Наясно сме, че камерите не са панацея, но доверието в момента е сринато, призна тя.
„Единствената мярка, която може да успокои родителите, за да ги няма тези „бръмбари“, това са камерите. Ако няма легално поставени, ще има подобни незаконни записващи устройства, защото хората няма към кого да се обърнат, когато имат притеснения“, заяви Черногорска.
„Според изследване от 2015-2016 г. 65% от насилието е в семейството. Може би утре ще предложите по един чип на всяко дете и проблемът да бъде решен!? Недейте така!“, каза пък Красимир Попов.


В категории: Просвета


5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 1
Флагман.БГ Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско 23/05/2024, Четвъртък 18:24 1
15
Коментара по темата
15.
Генчо
13.03.2018 16:01:11
6
5
Къде ги намират такива тъпанари като този Попов?Камери и толкова.Кой е казал,че камерите трябва да се виждат.Още преди 15 години в Германия например Лидл имаха скрити камери из щандовете,за да предотвратяват и намаляват кражбите.Не съм чул купувачите да са станали,а още по-малко съм виждал да са се държали като актьори.Така, че това за двойнственото поведение някаква глупост.Къде ти 3 годишни деца ще разбират какво става и как да се държат пред камерите.Виж за учителите е друго,но по-добре да гледаме актьорската им игра отколкото да виждаме истинската им същност от скритата камера
14.
Родител 2
13.03.2018 15:43:33
5
6
Трябва да има! И в училищата в класните стаи трябва да има. Така и децата и учителите ще се държат по-възпитано и нормално, след като знаят, че ги заснемат.
13.
Родител
13.03.2018 15:41:11
4
6
Задължително трябва да има! Видяхте иначе какво става в детските градини. Ако има камери никой няма да си позволи да насилва децата. А не когато детето ви разкаже нещо и отидете да говорите с госпожата, тя най-високомерно да ви отговаря, че не е вярно.
12.
Ван дер Билд
13.03.2018 15:04:27
1
2
Само че после аз да не кажа ха ха ха .Съвсем скоро влиза в деиствие страшният за институализираните папараци евро регламент GDPR, и тогава ще смятате колко ще ви са разходите за видеонаблюдение и какво изобщо ще имат право да снимат тия камери. А иначе разни директорчета нека се въодушевяват от идеята да тормозят служителите си с всевъзможни средства.
11.
Хаха
13.03.2018 14:19:09
0
6
Тоя с жълтия мустак явно защитава децата на държавните служите, бизнесмените и крими контингента. Не иска да има камери за да не се вижда НЕВЪЗПИТАНИЕТО на ония "висша" класа дечица!!!! Щом бедните родители искат камери, значи те не се притесняват децата им да ги снимат и наказват, когато се държат невъзпитано. Но понеже децата на държавници, бизнесмени и крими контингент не ядът бой , когато се лигавят и тормозят учители и съученици, затова те не искат да има камери и тоя платен ль*льо им защитава интереса
10.
Xaxa
13.03.2018 13:50:12
6
7
Видео камери трябва да има, но трябва да има и големи парични глоби за родителите на лоши деца. В момента най-разглезените и лоши деца са тези на държавни служители, бизнесмени и крими контингент. Те се мислят за богоизбрани и тормозят учители, бедни ученици и всички останали. За жалост сме демокрация и дъжравните служители, бизнесмените и крими контигента НИКОГА няма да наложат закони, които да ги наказват тях самите. Дечицата на бедни родители ще продължават да са жертвите на демокрацията. Демокрацията е създадена в интерес на престъпниците. В Англия инженерите са богати, защото са част от престъпна държава, която експлоатира в цял свят. В Швейцария пенсионерите са богати, защото са част от престъпна държава, която укрива кървавите пари на всички мафиоти по света. Който не е част от мафията, той няма как да е добре. Демокрацията = Мафия
9.
До 8
13.03.2018 12:23:36
7
7
А аз не вярвам ти и поколението да сте от най-умните! Промити евротолерстки модерни мозъци!
8.
Da do 4, 5, 6
13.03.2018 12:03:06
5
12
Има и възпитани и невъзпитани. Това няма много лошо с камерите. А ти с този изказ не вярвам да си от най-възпитание.
7.
До даааа
13.03.2018 10:54:40
7
8
Преди да искате слагане на камери си вижте възпитанието на лапетата. След като опозорихте учителите, що не си вземете разглезените, разлигавени лапета сами да си ги гледате? Поне така няма да се биете в гърдите, че внасяте достатъчно пари,че баш и за поставяне на камери. Надали има такива случаи на разлигавени сополанковци с увредена психика заради няколко шамара. Тез ваши олигофренски модерни методи на възпитание вече ги видяхме до какво водят- нагли лапетии, дето си мислят че светът се върти около тях и могат да си правят квото искат. Такива в момента в който станат на 12-13-14 се превръщат в джендърчета, модерни и еврогейски. Заврете си в широките кални ями модерните смешни разбирания за възпитание без шамари и за това, че учителите вечно са виновни за тва че не можете да си възпитавате малките лекета.
6.
До ДА
13.03.2018 10:52:47
6
7
Преди да искате слагане на камери си вижте възпитанието на лапетата. След като опозорихте учителите, що не си вземете разглезените, разлигавени лапета сами да си ги гледате? Поне така няма да се биете в гърдите, че внасяте достатъчно пари. Надали има такива случаи на разлигавени сополанковци с увредена психика заради няколко шамара. Тез ваши олигофренски модерни методи на възпитание вече ги видяхме до какво водят- нагли лапетии, дето си мислят че светът се върти около тях и могат да си правят квото искат. Такива в момента в който станат на 12-13-14 се превръщат в джендърчета, модерни и еврогейски. Заврете си в широките кални ями модерните смешни джендърски разбирания за възпитание без шамари и за това, че учителите вечно са виновни за тва че не можете да си възпитавате малките лекета.
5.
До ДА
13.03.2018 10:51:49
6
8
Преди да искате слагане на камери си вижте възпитанието на лапетата. След като опозорихте учителите, що не си вземете разглезените, разлигавени лапета сами да си ги гледате? Поне така няма да се биете в гърдите, че внасяте достатъчно пари. Надали има такива случаи на разлигавени сополанковци с увредена психика заради няколко шамара. Тез ваши олигофренски модерни методи на възпитание вече ги видяхме до какво водят- нагли лапетии, дето си мислят че светът се върти около тях и могат да си правят квото искат. Такива в момента в който станат на 12-13-14 се превръщат в джендърчета, модерни и еврогейски. Заврете си в широките кални ями модерните смешни разбирания за възпитание без шамари и за това, че учителите вечно са виновни за тва че не можете да си възпитавате малките лекета.
4.
До ДА
13.03.2018 10:51:11
10
10
Преди да искате слагане на камери си вижте възпитанието на лапетата. След като опозорихте учителите, що не си вземете разглезените, разлигавени лапета сами да си ги гледате? Поне така няма да се биете в гърдите, че внасяте достатъчно пари. Надали има такива случаи на разлигавени сополанковци с увредена психика заради няколко шамара. Тез ваши олигофренски модерни методи на възпитание вече ги видяхме до какво водят- нагли лапетии, дето си мислят че светът се върти около тях и могат да си правят квото искат. Такива в момента в който станат на 12-13-14 се превръщат в джендърчета, модерни и еврогейски. Заврете си в широките кални ями модерните смешни разбирания за възпитание без шамари и за това, че учителите вечно са виновни за тва че не можете да си възпитавате малките лекета.
3.
Петя
13.03.2018 10:30:57
5
8
То и сега има много градини с камери, децата си се държат нормално
2.
Da
13.03.2018 10:26:00
6
11
Г-н платец родителите плащат такси за детските градини, а едно видео наблюдение е не повече от хиляда лева ако проверите при една фирма която се занимава с това. Имайки предвид това средствата ще се вземат от таксите на родителите и сумата ще е нищожна разхвърлена на дете. Друг е въпроса, че ще направят общественна поръчка и цените ще хвърчат. Иначе след като технологията го позволява защо пък не. Едно време е нямало такива технологии, но не значи че няма травмирани деца заради определени преподаватели, които са си служили с шамари ежедневно.
1.
1980
13.03.2018 09:57:46
15
12
Устатите мърли и разните му там родителски асоциации сами да си плащат видеонаблюдението. Не желая от моите данъци и такси да се хвърлят пари за безсмислените им прищевки. Бабите и дядовците ви все са ги карали с коли на детска градина/училище и все е имало камери. Празноглави дебили!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа Те с добри биографии, притежават знания и умения, за да защитават интересите на своите съграждани БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип Банките затягат ипотечното кредитиране Банките затягат ипотечното кредитиране От АББ отбелязват още, че банковата система у нас се характеризира с високи нива на капиталова адекватност Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Сред тях има бъдещи лекари, прависти, криминалисти и IT специалисти За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер
Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори