Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата


Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата
Ще задействаме новия структурно-функционален модел бързо, но сега той се готви бавно и смислено, не искаме да направим грешка, уверява министър Радев
13 Март 2018, Вторник
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Авторът

Със сигурност ще има оптимизация на персонала, анализираме има ли дублиращи се функции, голяма ли е или е малка администрацията, казва министър Радев

Валентин Радев е на 60 г. Бивш народен представител от ГЕРБ и настоящ министър на вътрешните работи. В началото на февруари в парламента, след въпрос на бургаския депутат Димитър Стоянов, министър Радев разкри, че се подготвя нов структурно-функционален модел на Министерството на вътрешните работи (МВР). След последния парламентарен контрол министърът коментира подготовката на реформата пред „Флагман“.


- Г-н министър, преди няколко седмици казахте, че през март ще има „драфт“ на нов структурно-функционален модел на МВР, т.е. ще има реформа. Докъде сте стигнали?
- Направиха драфт, даже лично ми докладваха докъде са стигнали. Аз искам да го приемат с комисия и да видя докъде е стигнало. Това е само началото. Всъщност основната работа по този структурно-функционален модел трябва да приключи, както съм ги помолил, в средата на годината. Така говорихме със синдикатите в началото. Те се зарадваха – казаха „да, хубаво, не може на парче, не може за кратко време“. Голяма е системата, години наред не е реформирана системно, със системен анализ. И винаги е идвал някой министър или ново политическо ръководство, виждали са някакви недостатъци и са се опитвали да поправят нещата – примерно дадена дирекция, институт или някаква структура. Ние се опитваме да погледнем глобално, има такива начини – учените ги знаят. Поглеждат отвън структурата – казват; ние вземаме мнението вътре – на колегите, защото и те са работили вътре. Казват ни те... След това Световната банка също има един анализ, който ни дават. И това ще стане - надявам се, много вярвам – до средата на годината. Т.е. - това е. Ако ме питате докъде е стигнало – сега ми дадоха драфта в началото. Има структура нарисувана. Обсъждаме я. Пуснали сме я между колегите по структурите на министерството, които трябва да си кажат мнението. Като стане и това, ще обявим сега голяма обществена поръчка, където трябва да кандидатстват колективи и които да свършат тази – по-голямата работа. Всъщност да слезнат на функционално ниво. Защото сега структурно погледнаха – да, да, ама мен ме интересува и функционално. Има ли дублиращи се функции, примерно. Голяма ли е администрацията или е малка...

- Ще има обществена поръчка за такъв анализ?
- Да, да, ще бъде обявена обществена поръчка за тази дейност. Имало е преди години такава заявка.

- Кой може да извърши това?
- Предполагам, че това са научни колективи. Отново се обръщам към такива, които да участват и да ни помогнат. Това е идеята.

- Но това ще забави процеса.
- Колкото го забави... но аз си мисля, че дедлайнът е средата на годината, когато вече следва да имаме някакъв отговор.

- С тази обществена поръчка...
- Да, знаете – обществени поръчки, обжалвания... Дано не се случи. Всеки в държавата това се моли, когато прави обществени поръчки. Но такава ни е държавата, така сме го измислили и може би е справедливо. Може да има обжалвания, но каквото и да има – да получим някакъв документ или изобщо такава система, да ни кажат какво да направим и ние ще го направим бързо. Но – да бъде огледано бавно, смислено, с участието, отново казвам, и на синдикати и на хората, които работят вътре, да чуем тяхното мнение. Защото това е голяма система, не може така да ги клатиме и да променяме нещата.

- А от драфта, който е изготвен към момента, какво излиза като промени?
- Не мога да ви казвам подробности, защото те сега го обсъждат. Ако кажа нещо, някой ще го чуе от мен и ще каже „това ли ще бъде“. Не, няма да бъде това – това е чернова буквално, която е дадена на структурите. Може от тях да го вземете, тече информация отвсякъде, не е тайна. Не бива аз да го казвам, защото не е завършено. Щом стане, ще го чуете.

- Това ли ще е най-голямата реформа до момента в МВР?
- Най-голямата... какво значи голяма? Ние някакви реформи не идваме да правим, аз го казах в началото, ние се опитваме да подобрим; нещо, което е направено, да го продължим. Където виждаме слабости, да ги променим...

- Защото звучи доста мащабно.
- Да, да. Може и така да се каже – не съм се замислял дали е най-голямата. Вероятно може да е най-голямата и ако не е реформа, то - промени, които се налага да бъдат направени. И най-вече аз се надявам, че ще го направим така, като убедим хората, т.е. тези, които работят вътре всички – те да са съгласни. Т.е. те да виждат финала, защото то ще е дългосрочно.

- Никой не иска реформи отвътре, нали знаете?
- Съгласен съм, но няма начин тези, които са поставени на отговорни позиции, директори на дирекции и на отдели, те да не виждат перспективата. Ако те виждат, че това е добро за системата, да почват да убеждават и хората надолу.

- Оптимизация на персонала ще има ли?
- Със сигурност!

- Съкращаване или увеличане? 
- Добър въпрос – защото ме питат. Аз не съм сигурен дали няма да го увеличим. Виждате какви въпроси ми задават тука (в парламента – б.а.). Постоянно – МВР, доверие в МВР...

- Казват, че тук били много на глава от населението, може би най-много дори в Европа.
- Само си мисля, не съм сигурен каква е администрацията. Защото как да я преценя, нали трябва да се сравним примерно с друга система... Да видим как е в Унгария, как е в Чехия, как е в Австрия, как е в подобни държави. И като излезе целият анализ, а не само ние от Министерството на вътрешните работи какво мислим за себе си, тогава ще отсечем. Ще го обявим на обществеността – всички да знаят с повече полицаи ли сме на глава от населението, по-малко ли сме. Къде сме по-малко, в коя от системите – примерно в Гранична полиция или в Национална полиция, в ГДБОП. Къде са по-малко, къде са повече. Както сега се борим да има повече полицаи във всяко населено място. Аз по едно време бях издал заповед по Нова година, да не се назначават никъде хора, условно казано, в администрацията или началници. Само тези, които са на първо ниво, за да направим това, което сме обещали. Сега това е премахнато, от Нова година започнахме да назначаваме, защото пък се задържа израстването на хората. Но това са малки стъпки, които чакат ето този модел, който ще бъде най-близко до истината. Не искаме да направим грешка.

В категории: Политика


37
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
37.
Marinero
15.03.2018 19:25:39
3
2
В ченгеджиската държава на първо място са проблемите на ченгетата.
36.
Радев ,чуй чуй..
14.03.2018 07:47:15
19
1
Ти на терен ли си, или администратор? Колко администрация имаш ти ,или комисия трябва да ти каже.Комисия ли трябва да ти каже ,че ЛРТП в МВР са повече от полицаите?Комисия ли трябва да ти каже ,че на пенсия и заплата служат много хора?Комисия ли трябва да ти каже ,че склададжия в МВР Взема повече пари от полицая вече трета година? Комисия ли трябва да ти каже че пак разпределихте увеличението на всички,не само на тези на улицата?Стига с тез комисии бе Радев .
35.
112
14.03.2018 00:06:19
15
5
ТОЙ СЛАВИ ТАКЪВ ДРАФТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ МНОГО СКОРО,ЧЕ ГЛАВИТЕ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВЪРТЯТ,ЦЪРВУЛИ СМОТАНИ.
34.
Нобел
13.03.2018 21:03:48
7
3
Хиляди учени, експерти и изследователи ще бъдат впрегнати за да се опитат да обяснят на Министъра какво работи МВР
33.
Защотко
13.03.2018 20:44:01
6
1
Защо ти е да убеждаваш служителите?
Като гледам не ви пука за хората.
32.
пенсионер
13.03.2018 19:52:36
10
4
По колко пъти ще изучаваме чуждия опит Вижте Румъния и Грузия .Пък и Швеция население 10млн. полиция 28 ооо.Австрия 9млн.население 19000полиция Докато България няма и 7млн.ОКОЛО 51-3 ХИЛЯДИ ПОЛИЦИЯ ОТ ТЯХ НАД 10-15 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ .
31.
beloto
13.03.2018 19:22:51
5
3
Ексклузивно в БЛИЦ! Кеворк Кеворкян: Оставете Кирил - чуйте Ердоган!

КЕВОРКЯН ПРЕЗИДЕНТ.

А ВИЕ РЕФОРМА ЩЕ ПРАВИТЕ
30.
galin
13.03.2018 19:05:04
4
2
ami dawat edin film po nova Pojarnikarite ot 4ikago s edin na4alnik pokriwat i wyr6at sumati rabota. GLEDAJ GO BE RADEV . POU4ITELEN FILM
V BYLGARSKATA POLICIQ PRAVITE SAMO IZPRAZNQRI NEKADYRNI DA KOMANDVAT A KOJ DA POMOGNE NA HORATA
29.
darko
13.03.2018 19:00:26
5
2
ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ!
СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ОСНОВНА ПРИВИЛЕГИЯ В ДЕМОКРАТИЧНОТО ОБЩЕСТВО И ОСНОВНИ ПРАВА И СВОБОДИ НА ГРАЖДАНИТЕ.
28.
граничен полицай
13.03.2018 16:39:48
19
3
Започнах кадровата службавГранични войски за които се дочуваше че ще се реформират в полиция и премахват наборните граничари .Толкова пъти ги преименуваха и се стигна дотам че да сеназначават и пенсионери .Не случайно казват че МВР РЕНЕСАНСЪТ НА ПЕНСИОНЕРИ .Моята служба е към края .Такова чудо не съм чул да е имало МВРда игнорира полицаите за сметка на пенсионери по границата .
27.
мвр
13.03.2018 15:53:09
18
2
Колко години реформи ,то не беше Испански модел, полиция близо до обществото и какво ли не и накрая ЗЕРО.ИДЕТЕ НА НАЙ НИСКИТЕ НИВА И ПИТАЙТЕ за реформи.В София сектори станаха отдели, комисари, секретарки и шофъори ,международни отдели, а по места едно РУ не може да осигури служители за наряд.София не е България.
26.
Jerko
13.03.2018 14:59:44
8
1
Vsi4ki znaqt kvo trqbva da stane no nemoje . trqbva vyn6en names ina4e ni6to ama ni6to nqma da naptavite obyrnahte go v socialna laboratoriq i iqra s nervite na horata
25.
Tonev
13.03.2018 14:39:11
12
0
Ako ne drugo gledaj filmi . nikyde v izbroenite dyrjavi nama takova ne6to za edno i sy6to da vzema6 pensiq i zaplata po 2500 lv a da obevqvate bezrabotica sred mladite injineri . Sramno e
24.
Gopl
13.03.2018 14:32:43
14
1
pensioner 4ovek brakuvan 4ovek i kvo izliza polovinata mvr brak
23.
Radin Go6ev
13.03.2018 14:29:31
13
2
ПАК СЕ ИСКАЖИ АМА СЛЕД РЕФОРМАТА И БРОЙ КОЛКО НОВИ НАЧАЛНИЧИ ПРАВИШ И КОЛКО ПЕНСИОНЕРИ СИ ОСТАВИЛ В ТУЙ МВР А НЕ ДА ВИНИШ ХОРАТА ЧЕ СА ДРЪЗКИ
22.
Гастрол
13.03.2018 14:25:47
5
1
ТАКЪВ БЪТАК НАСТАНА
21.
4ERVEN POLICAI
13.03.2018 13:10:04
4
6
UVOLNENIE NA VSI4KI 4ERVENI POLICAI!TOGAVA 6TE TRAGNE DARJAVATA.
20.
Динко и Перата швестери HD
13.03.2018 12:58:03
6
10
Преди малко видях едни униформени да натискат минуси
19.
Пън
13.03.2018 12:56:49
5
9
Ушатите ревът само а нв напускат. Само дизлайкват коментарите. Много са нагли
18.
koko
13.03.2018 12:22:49
4
3
oronvane prestija na pagona-tova e dumata
17.
vesko marinov
13.03.2018 12:01:00
18
1
кое е добро частна фирма да пази нощно време полицеиският участак-по голям срам не сам брал
16.
Скромно
13.03.2018 11:56:38
18
7
премахнете мастодонта МВР.
отделни агенции
създайте ДНП и полицейски участъци по места
премахнете икономическа полиция
премахнете жандармерията
премахнете паспортна
премахнете регистрацията на мпс
дайте им правомощия
отговорност пред населението
15.
Примерно
13.03.2018 10:33:56
24
2
С всяка реформа раздуват щата Не където трябва - основно на чиновници статистици и т.н. С полицейските правомощия бройките им с години не са повишавани! На Началниците да им се отреди мандатност -4-5 год , че мнооого се срастват с обстановката и с бизнеса :-)
14.
kikodar
13.03.2018 10:32:00
26
1
Премахнете семейното МВР. Цели фамилии са се наместили, което няма лошо, но ако бяха сред хората, а не в администрациите на областните дирекции и районни управления. Създайте жандармерийски участъци в по-големите села и покрийте тези места, които от години не са виждали жив униформен. А не като стане нещо и да ми се прескачат полиции от всички структури и да не се знае кой работи и кой носи отговорност.
13.
do
13.03.2018 10:23:31
19
6
Дали има някой на когото е открадната кола ,ограбен апартамент, бит от мутри ,ограбен от цигани ,лъган от ало измами и т.н.МВР да му е помогнало и хванало престъпника -Нееееееее, няма няма и да има .И защо ни е това МВР .Питам полицай --що така бе в полицията .Отговор ,,Ми то няма държава..
12.
Мунчо
13.03.2018 10:15:36
7
0
Каква ли ще е тази промяна щом и световната банка ще има отношение!!??!?!?
11.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
13.03.2018 10:10:05
11
1
Радев, да изброяваме ли колко мутри са на свобода? За какви промени говорим?
10.
N
13.03.2018 10:01:11
24
1
И това чудо е министър?!Някой успя ли събере едно цяло, завършено, смислено изречение, аз не можах.
9.
Някой
13.03.2018 09:58:45
6
17
Само лентяй в това мвр. Да не ги оптимизират, а да ги накарат да работят. Чоплят семки и въртят далавери само. Не плащат осигуровки, а се пенсионират рано с високи пенсии. Това е мвр
8.
Shmatkki
13.03.2018 09:57:33
5
7
Nai golqmata promqna koqto shte napravite i to bezplatno i sus pechalbi sled tova za durjavata e da legalizirate trevata i osvobodite resursa na mvr vsichko drugo e porednata duvka
7.
Запознат
13.03.2018 09:51:07
18
2
Тоя е пълно посмешище и недоразумение, наред с всички други изроди преди него, които разкатаха майката на мвр.
6.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:43:00
4
6
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
5.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:41:54
5
4
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
4.
има ли синдикати...
13.03.2018 09:34:55
7
0
на този ден През 1973 г. с постановление на Министерския съвет на България се въвежда официално намалено работно време и петдевна работна седмица.
3.
Бля бля
13.03.2018 08:18:37
27
3
Роднина милиционер,роднина милиционер...Братя ,синове, дъщери племенници ,снахи и т.н това е принципа за израстване..другото си е ала бала приказки
2.
Винету
13.03.2018 07:59:28
41
6
Администрацията трябва да се съкрати наполовина. То не са сектор, групи, че и отдели направиха. Заплатите на администрацията с 1/3 по ниски от на полицаите. Не може тези на терен и чиновниците да взимат еднакви заплати, стреса при едните и другите е несъпоставим.
1.
Пън реве за пенсия
13.03.2018 07:44:29
21
23
Искам да протестирам по цял ден и да се пенсионирам на 28г.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО)
Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) От сутринта са започнали с грозни кючеци и силна музика, недоволстват жителите на кв.“Люляците“

Всичко в категорията
Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването Гнусно! Жена си купи торта от магазин в Слънчев бряг и изпадна в потрес от това, което откри (СНИМКА) Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Половината ж.к."Възраждане" без ток, ЕВН нехае Майки от Свети Влас: Вижте в какво превърнаха детската ни площадка, сложете камери (СНИМКИ) 4 месеца няма кой да оправи опасна шахта на бул."Демокрация", днес тя вече е капан за пешеходците(СНИМКИ) Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ)
Изплува нова гореща новина около принц Хари и Меган, след като актрисата лъсна по ц*ци в мрежата! (СНИМКИ +18) Погребват Ради и Илиана далеч един от друг завинаги Борещата се с рак Нана се включи в ефира от Израел и каза какво се случва с нея Ужас: Жена пострада при страшен взрив на газова бутилка Кръв на пътя! 30-годишен мъж е между живота и смъртта заради зверска катастрофа Ураганният вятър отнесе покриви (ВИДЕО) Скандално! Молели родители на деца със СОП да не ги водят на тържества, за да не развалят насладата на другите Злокобно: Четири трупа в блока на закланите съпрузи Ради и Илияна в Пловдив Огромна трагедия: Пожар в хотел в Манила взе четири жертви (ВИДЕО) Празник е! Почитаме светец, борел се за християнската истина и църковните обреди Шокираща агресия в училище! Майка на хиперактивно дете твърди: Даскалка блъскала главата на детето ми в чин
Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет
Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет Защо Наказателният кодекс има спешна нужда от сериозен ремонт, вижте най-пресните примери в Бургаско


Всичко в категорията
БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО)
БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Председателят на хуманитарната организация обясни, че за тях са важни парите, които получават от отдадените под наем помещения

Всичко в категорията
Шест вида поведение, които разрушават връзката Сигнал до Флагман.бг! Защо тази сграда в сърцето на Бургас функционира без АКТ 16 Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско
За здравето: Правят шкафчета за всички ученици до 7-и клас
За здравето: Правят шкафчета за всички ученици до 7-и клас До есента половината деца трябва да бъдат обхванати
Всичко в категорията
София филм фест на брега стартира днес с шведска сатирична драма номинирана за "Оскар" На 27 март показват първо в Бургас истинската история на Стефан Данаилов Наказват дисциплинарно учителка след жалба на ученици, че им дърпа ушите Бургаски ученици спечелиха три приза в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език Красимир Попов: Видеонаблюдението в детските градини е безсмислено, превръща децата в актьори (ВИДЕО) Ето го победителя в конкурса за лого на IT гимназията в Бургас Прехвърлят управлението на блок 46 в жк „Зорница“ на Спортното училище за ремонт, какво ще се случи с ЛУСКА? Конкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на НХА в Бургас Матурата по български – на 21 май, втората задължителна матура – на 23 май Ще има ли ваканция за учениците и утре, вижте отговора тук Техническа грешка превърна Механото в първото джендър училище в Бургас, ето я истината
Манекенката Кристин Илиева е била с Дивна при катастрофата, ранена е тежко
Манекенката Кристин Илиева е била с Дивна при катастрофата, ранена е тежко 20-годишната красавица е поставена в барокамера, предстоят й още две операции


Всичко в категорията
Скръбна вест! Почина известна българска журналистка Тъжна вест! Почина една от най-големите легенди в бокса, беше треньор и на Кубрат Пулев Неописуема трагедия! Ученик се самоуби с пушката на баща си, подозират играта "Син кит" Вижте ексклузивни кадри от огнения ад, при който загинаха Антон, Ана и двете им деца (ВИДЕО) Жестока трагедия! Ана стана четвъртата жертва на огнения ад в Средец, едно от децата й е с 88% изгаряния Невероятната история на 93-годишна баба трогна целия свят (СНИМКИ) Огромна трагедия! Радослав си сложи бесилото заради дългове Разкритие! Джипът-ковчег, с който загина моделката Асиана, е на семейство строителни предприемачи Огромна мъка! Красива актриса зове загиналата Асиана: Идвам, мила моя! Чакай ме! Яна Маринова с покъртително признание: Станах жертва на насилие на 16 години - биеха ми шамари и стреляха по мен! Приятелите на красивата Асиана Митева потънаха в скръб, не могат да повярват в трагичния й край
Астролог: Ако се съмнявате в нещо, по-добре не го започвайте
Астролог: Ако се съмнявате в нещо, по-добре не го започвайте Хвърляйте монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство, съветва Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда
Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда Осъдените на смърт полудявали в очакване на екзекуцията

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Вижте какво направиха учениците от Строителния техникум, за да възстановят мозайката на Кольо Фичето
Вижте какво направиха учениците от Строителния техникум, за да възстановят мозайката на Кольо Фичето На благотворителна изложба представят картини, изработени от настоящи и бивши ученици, както и родители

Всичко в категорията
Амортизирани язовири в Бургаско, има ли опасност от наводнения? Огромна трагедия! Бялата чума уби бургазлия Ето ги големите герои от доброволческото сдружение за морско спасяване Късмет или съдба? Почистване разкри автора на единствения паметник на войника в Бургас (СНИМКИ) Отлична новина! Проектът за жп връзката между Бургас и летището е готов, осигурено е финансиране от 55 млн.лева Внимание! Кърлежите атакуваха парковете в Бургас, лаймска болест порази един Мнима фирма търси балъци в Бургас, предлага екскурзии до екзотичен остров за цялото семейство срещу 850 лв. Държавата очаква бум на туристическите полети за Бургас и Варна през лятото Костадин предаден от приятелите си, свидетелствали срещу него за дръзкия обир в Поморие (СНИМКИ) МЦ „Стайков и фамилия“ поставя нови стандарти в Бургас! Ще лекува с апаратура, използвана от най-престижните клиники в Европа Изхвърлиха над 50 тона боклук от Северния плаж в Бургас, подготвят ивицата за Лято 2018 (СНИМКИ)
Удар на полицията! Хванаха Христина от бургаския ж.к. "Меден рудник" в подли интернет номера Ужас в "Меден рудник"! Бандит нападна и ограби млада бургазлийка Шок в „Меден рудник”! Бургазлия отиде на гости на приятел, прости се с портфейл, пълен с пари и кредитни карти Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Екшън край ез. Мандра! Пребиха служител на ИАРА-Бургас Снежен апокалипсис ли? Този бургазлия не се оплаква, а просто... кара ски (ВИДЕО) Търсят малкия Шапрон, виждали ли сте го? Внимание: Пропадна част от пътя Малко Търново-Царево (СНИМКИ/ВИДЕО) Паника в ОУ "Елин Пелин" в жк Меден рудник: Късо съединение в ел.табло предизвика пожар по време на родителска среща Търсят директор на гимназията по иновации в Бургас, вижте какви са изискванията Нов рекорд: Кукерски костюм на бургазлия с най-дълъг косъм в България (СНИМКА)
Само във Флагман.бг! Започва мащабен ремонт на улици в Айтос, кметът Васил Едрев подписа договор за 2 млн. лв.
Само във Флагман.бг! Започва мащабен ремонт на улици в Айтос, кметът Васил Едрев подписа договор за 2 млн. лв. С други 600 хил. лв., предвидени в капиталовата програма, ще бъдат обновени улични и тротоарни настилки във всички населени места в общината


Всичко в категорията
Невероятна трагедия в Айтос: 82-годишна жена остана на улицата, измамена от собствения си внук Златомир след присъдата за убийство на пътя: Пълни паляци и помияри Майката на убития Велислав със скандални разкрития: Скри се, че е имало пети човек, който отказва да се качи в колата! Внимание! Не ходете в парк „Славеева река“, опасно е заради тежките машини Жестоко: Айтозлийка откри мъжа си увиснал на бесилото Зверска катастрофа! Бургазлията Георги оцеля по чудо, след като БМВ-то му се преобърна няколко пъти и се заби в скат Само във Флагман.бг! Освободиха Свилен и Мариян – признаха всичко. Николай оставя две сирачета Само във Флагман.бг: Свилен крещял обезумял: „Убихме приятел!“. Но кой е шофирал злополучната кола след банкета? (СНИМКИ) Само във Флагман.бг: Николай от Айтос премазан от двамата си приятели. Правели си майтап Трагедия в Айтос: Фолксваген премаза и уби млад мъж, шофьорът избяга БДЖ обезщетява пътниците от закъсалия край Айтос влак с безплатни билети, обещават да не закъсват пак
Най-възрастният жител на Община Карнобат баба Джена стана на 102 години Депутатът Николай Тишев с приемна в Карнобат След купон на 8 март: Ченгета спипаха 72-годишен мъртво пиян шофьор в Созопол и напушен младеж зад волана в Поморие Закриват училището с мъртвите души в Соколово, 29 деца-емигранти крепели школото Снежна ваканция за учениците в Айтос и Карнобат Смел шофьор кръстосва карнобатските улици, носи храна и провизии на закъсали по пътищата жители Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три Президентът на „Карнобат“ Теодор Иванов: Обещаваме на феновете по-добри игри и победи Жестока съдба след изпепелената къща в Карнобат: Баба Мария и семейството й остават на улицата (СНИМКИ) В „Карнобат“ са готови за съботната среща с „Асеновец“, новите са трима Огнен ад: Изгоря Аудито на карнобатлия, Фиат пламна в движение в Руенско
Несебърски Шумахер заби БМВ-то си в други 4 коли, бързал да завие
Несебърски Шумахер заби БМВ-то си в други 4 коли, бързал да завие Мъжът искал да изпревари чакащата колона от автомобили, но возилото излязло от пътя
Всичко в категорията
Защо отцепиха цяла улица пред руския клуб в Несебър? Да не би да са докарали мумията на Ленин? Само във Флагман.бг: Съдят сина на Сава Чоролеев и гарда му Божидар Георгиев за бой в дискотека „Вижън” Ученици от Несебър грабнаха 6 медала от V-ия международен турнир „Математика без граници” Арестуваха братя от Равда с незаконно оръжие и марихуана Парче мазилка падна от тавана на училището в Стария град в Несебър, местят децата в основната сграда Слънчев бряг е шестата най-достъпна дестинация за покупка на имот от американци Най-голямото училище в Несебър отбеляза 136-тата годишнина от основаването си (СНИМКИ) Над 500 жители и гости на Несебър изпълниха централния площад за 3 март (СНИМКИ) Очите vs. Кравата - 120 свидетели и 10 подсъдими в сложно дело със стрелба, дрога, рекет и убийство Несебър остава без синя зона, засега Баба Марта зарадва малчугани от три детски градини в Несебър
Вадят потъналото в Поморие корабче „Кук“, затвориха главна улица в морския град Ахелойци към инвеститорите на асфалтовата база: Не искаме да се превърнем в промишлена зона, а да развием туризма! Само във Флагман.бг: Разширението на пътя Поморие-Ахелой приключва предсрочно, Бойко Борисов първи ще го тества Предстои обществено обсъждане на намерението за изграждане на асфалтова база в Ахелой Жителите на Ахелой са готови на протест срещу изграждане на асфалтова база в града Поморие ще отбележи годишнината от Освобождението на България Учениците в Поморие също в снежна ваканция за три дни Тежка зимна обстановка в Поморие: Автомобили закъсаха в преспите, села са без ток Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Бурята нанесе сериозни щети на емблематичен кораб в Поморие (СНИМКИ) Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Пазач ограби базата на „Артистите на България” в Ахтопол, отмъкна 30 легла
Пазач ограби базата на „Артистите на България” в Ахтопол, отмъкна 30 легла 38-годишният пазвант задигнал покривни ламарини и слънчеви батерии
Всичко в категорията
Супер скандал в Царево: Намеси ли се кметът Лапчев в сблъсък за златен имот край морския плаж Знаете ли къде се намира „Мъртвият град”? Вижте призрачния Коста дел Кроко край Царево Пчелари искат странджанският цветен прашец да стане защитено наименование за произход Царево на бунт заради циганина, пребил учителка (ВИДЕО) След алармата на Флагман.бг! Царево завря: Питат кмета Лапчев защо натроши и къде скри паметника - емблема на града Къде сбъркахме? Петокласник от Царево нападна учител, заби му юмрук Премахнаха и изпочупиха символ на Царево от сърцето на града при ремонта на площада (СНИМКИ) Прокуратурата проверява добиват ли се назаконно инертни материали от р. Велека Шефът на базата в Резово вземал рушвети, жалбите са потулвани? (ВИДЕО) С пирончета ли хванаха коледната елха на Царево? Вятърът я помете и провали тържествата в морската община Кольо Върбанов: Лицензите за риболов се дават под масата, вземат ни ги заради варненци (ВИДЕО)
Каратисти донесоха злато и бронз на Приморско от национално първенство
Каратисти донесоха злато и бронз на Приморско от национално първенство Младите надежди на морския град отново демонстрираха отлична подготовка в поредното престижно състезание
Всичко в категорията
Ромите от Средец: Нашите съседи изгоряха живи, защото пожарната дойде с 40-минутно закъснение (ВИДЕО) Ужас! Баща и двете му деца изгоряха живи при пожар в Средец Живко Гърков: Не искаме повече да гласуваме нагласени план сметки и продажби, а нашите бащи и майки да няма къде да се лекуват! Скандал в Средец! Опозицията напусна сесията на ОбС, обвини кмета за колапса на здравеопазването Кметът Иван Жабов и "Царя на виното" благословиха лозите на Средец за Трифон Зарезан Със закон: Закриват опитните станции по земеделие в Поморие и Средец – вливат ги в ново държавно предприятие Средец с 15,8 млн. лв. бюджет, акцентират върху инфраструктурата Опозицията в Средец бламира кмета Иван Жабов за чистотата и пътните на учителите Четири училища в Бургаско излязоха в грипна ваканция Подменят част от канализацята, за да сложат край на реките от боклуци след всеки порой в Средец Със съдействието на Валери Симеонов: 325 000 лева отиват за благоустрояване на община Средец
Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Отпускат средства за ремонт на социалните центрове в Малко Търново Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три Традицията в Странджа е жива: Бял кукер носи благоденствие и берекет в Малко Търново (СНИМКА) Пенсионерите в Малко Търново с повече информация и още един телефон срещу алоизмамите Около 3 500 000 лв. е проектобюджетът на Община Малко Търново за 2018 г. Защо депутат-русофил обяви Странджа за българската Камчатка Само във Флагман.бг! Вижте пълния абсурд на самонастанените в домовете на военните в Странджа (ВИДЕО) Вадят ромите от военните имоти в с. Звездец, те молят за отсрочка
Лидерът на ДПС в Камено: БСП ме клевети за стрелбата снощи, 2 пъти са викали полиция
Лидерът на ДПС в Камено: БСП ме клевети за стрелбата снощи, 2 пъти са викали полиция Димитър Николов твърди, че снощи спял, а униформените светели с фенерчета да търсят дупки от куршуми


Всичко в категорията
Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци Масова сеч съсипва Сунгурларско, общинари гонят очевидци от парка на село Славянци Сунгурларе иска 1,3 млн. лв. за ремонт на пътищата Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО)
Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско
Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско По първоначална информация става въпрос за късо съединение
Всичко в категорията
Учениците в Руен във ваканция заради снега, в Тополица – заради паднал комин Защо Руен се военизира и за какво използват този бронетранспортьор (ВИДЕО) Погром! Крадци атакуваха и потрошиха къща от яд (СНИМКИ) 10-годишният Васил се бори за живота си, микробус го помете, докато кара велосипед Жълто-кафява вода потече от чешмите в Руенско (ВИДЕО) Парламентът аплодира 43-ма руенски началници от ДПС (снимки) Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Селска кметица от Руенско се мисли за недосегаема, превърна в ад живота на цяло семейство Кошмар! Крава изскочи на пътя Айтос-Руен, предизвика зверско меле 65-годишната жена е с опасност за живота, след като бе блъсната от лек автомобил Ексклузивно! Емурла: Съжалявам за ударения ролс-ройс. Бенчо: Прощавам ти, важно е да сме здрави!
Край на шуробаджанащината в университетите, професор ще се става само с точки Интервю Всички интервюта Проф.Станислав СТАНИЛОВ, депутат от Обединени патриоти за Флагман.бг: Край на шуробаджанащината в университетите, професор ще се става само с точки
Заварените професори остават с титлите, но ако не работят, им се отнемат права

Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет Защо Наказателният кодекс има спешна нужда от сериозен ремонт, вижте най-пресните примери в Бургаско


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 18.03.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Денят е добър за любов, но не и за бизнес. Внимателно наблюдавайте това, което се случва и бъдете готови да реагирате веднага, ако интересите ви са застрашени. Трябва гласът ви да се чуе, ако промяната не ви устройва! Дарявайте на хората, които обичате, сладки емоции! Това е един от дните, в който е най-добре да оставите парите в портфейла ви да се множат, а завистниците – да си злобеят. Преди да купите нещо, внимателно го прегледайте, защото може да се окажете измамен! Не се сърдете, ако любимия човек е по-пасивен и няма желание за ласки! Ще получите много предложения. Някои от тях може и да са неприлични. Ако не се научите да казвате „стоп“, може да си изпатите. Грешките ви в този ден лесно ще се забелязват, а тайните ви може да бъдат разкрити. Избягвайте досадниците! Въздържайте се и от пазаруване! Избягвайте натоварването, възможни са травми! Това е ден на хармония и любов. Прекарайте повече време с любимия! Ако сте се скарали с някой, сега е момента да се сдобрите. Препоръчва се да почистите дома си. Противопоказни са силните миризми. Не си правете никакви планове, защото ще се объркат. Може обаче да обмислите офертите, които сте получили и да вземете съдбоносно решение. С финансовите дела бъдете по-внимателни. Не инвестирайте, ако имате някакви съмнения! Вероятно до обяд ще ви е трудно да намерите общ език с  приятелите, но не давайте заден! Сега е момента да реализирате плановете си. Отнасяйте се повече уважение към по-възрастните! Добре е да поискате прошка от близките си, ако сте ги засегнали. Хубаво би било, ако днес може да си позволите да загърбите грижите и да се забавлявате. Творците сред Девите ще имат шанс да очароват околните с дарбата си. В този ден е добре да сте с хората, които ви обичат и ценят. Храната трябва да е лека. Избягвайте конфликтите у дома! Ако не правите от мухата слон, ще имате успех. Тези от вас, които обичат да злословят за околните, ще бъдат наказани. Въздържайте се от злобни коментари! Доволни ще е и любимия човек, ако проявите малко повече въображение и го изненадате приятно. Въздържайте се от рисковани действия! По-добре да ви нахокат, че не се справяте бързо със задълженията ви, отколкото да оплескате всичко! Проявете търпение и внимателно осъществявайте това, което сте замислили! Заемете се с това, което не търпи отлагане. Самотните може да срещнат човека, заради който сърцето им да затупти от вълнение. Не бързайте обаче с изводите, защото след седмица ще имате различен поглед върху света около вас! Желателно е днес да завършвате всички започнати през последните 3-4 седмици дела. Направете си равносметка и помислете какво трябва да промените. Добре е да си върнете дълговете. Възможно е обостряне на язви и колити. Денят е чудесен за реализирането на идеи, които досега не сте се решавали да осъществите. Сега никой не е в състояние да ви устои.  Лесно ще постигате споразумения. Не се намесвайте обаче в спорове, по-добре да си останете само страничен наблюдател!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип