Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата


Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата
Ще задействаме новия структурно-функционален модел бързо, но сега той се готви бавно и смислено, не искаме да направим грешка, уверява министър Радев
13 Март 2018, Вторник
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Авторът

Със сигурност ще има оптимизация на персонала, анализираме има ли дублиращи се функции, голяма ли е или е малка администрацията, казва министър Радев

Валентин Радев е на 60 г. Бивш народен представител от ГЕРБ и настоящ министър на вътрешните работи. В началото на февруари в парламента, след въпрос на бургаския депутат Димитър Стоянов, министър Радев разкри, че се подготвя нов структурно-функционален модел на Министерството на вътрешните работи (МВР). След последния парламентарен контрол министърът коментира подготовката на реформата пред „Флагман“.


- Г-н министър, преди няколко седмици казахте, че през март ще има „драфт“ на нов структурно-функционален модел на МВР, т.е. ще има реформа. Докъде сте стигнали?
- Направиха драфт, даже лично ми докладваха докъде са стигнали. Аз искам да го приемат с комисия и да видя докъде е стигнало. Това е само началото. Всъщност основната работа по този структурно-функционален модел трябва да приключи, както съм ги помолил, в средата на годината. Така говорихме със синдикатите в началото. Те се зарадваха – казаха „да, хубаво, не може на парче, не може за кратко време“. Голяма е системата, години наред не е реформирана системно, със системен анализ. И винаги е идвал някой министър или ново политическо ръководство, виждали са някакви недостатъци и са се опитвали да поправят нещата – примерно дадена дирекция, институт или някаква структура. Ние се опитваме да погледнем глобално, има такива начини – учените ги знаят. Поглеждат отвън структурата – казват; ние вземаме мнението вътре – на колегите, защото и те са работили вътре. Казват ни те... След това Световната банка също има един анализ, който ни дават. И това ще стане - надявам се, много вярвам – до средата на годината. Т.е. - това е. Ако ме питате докъде е стигнало – сега ми дадоха драфта в началото. Има структура нарисувана. Обсъждаме я. Пуснали сме я между колегите по структурите на министерството, които трябва да си кажат мнението. Като стане и това, ще обявим сега голяма обществена поръчка, където трябва да кандидатстват колективи и които да свършат тази – по-голямата работа. Всъщност да слезнат на функционално ниво. Защото сега структурно погледнаха – да, да, ама мен ме интересува и функционално. Има ли дублиращи се функции, примерно. Голяма ли е администрацията или е малка...

- Ще има обществена поръчка за такъв анализ?
- Да, да, ще бъде обявена обществена поръчка за тази дейност. Имало е преди години такава заявка.

- Кой може да извърши това?
- Предполагам, че това са научни колективи. Отново се обръщам към такива, които да участват и да ни помогнат. Това е идеята.

- Но това ще забави процеса.
- Колкото го забави... но аз си мисля, че дедлайнът е средата на годината, когато вече следва да имаме някакъв отговор.

- С тази обществена поръчка...
- Да, знаете – обществени поръчки, обжалвания... Дано не се случи. Всеки в държавата това се моли, когато прави обществени поръчки. Но такава ни е държавата, така сме го измислили и може би е справедливо. Може да има обжалвания, но каквото и да има – да получим някакъв документ или изобщо такава система, да ни кажат какво да направим и ние ще го направим бързо. Но – да бъде огледано бавно, смислено, с участието, отново казвам, и на синдикати и на хората, които работят вътре, да чуем тяхното мнение. Защото това е голяма система, не може така да ги клатиме и да променяме нещата.

- А от драфта, който е изготвен към момента, какво излиза като промени?
- Не мога да ви казвам подробности, защото те сега го обсъждат. Ако кажа нещо, някой ще го чуе от мен и ще каже „това ли ще бъде“. Не, няма да бъде това – това е чернова буквално, която е дадена на структурите. Може от тях да го вземете, тече информация отвсякъде, не е тайна. Не бива аз да го казвам, защото не е завършено. Щом стане, ще го чуете.

- Това ли ще е най-голямата реформа до момента в МВР?
- Най-голямата... какво значи голяма? Ние някакви реформи не идваме да правим, аз го казах в началото, ние се опитваме да подобрим; нещо, което е направено, да го продължим. Където виждаме слабости, да ги променим...

- Защото звучи доста мащабно.
- Да, да. Може и така да се каже – не съм се замислял дали е най-голямата. Вероятно може да е най-голямата и ако не е реформа, то - промени, които се налага да бъдат направени. И най-вече аз се надявам, че ще го направим така, като убедим хората, т.е. тези, които работят вътре всички – те да са съгласни. Т.е. те да виждат финала, защото то ще е дългосрочно.

- Никой не иска реформи отвътре, нали знаете?
- Съгласен съм, но няма начин тези, които са поставени на отговорни позиции, директори на дирекции и на отдели, те да не виждат перспективата. Ако те виждат, че това е добро за системата, да почват да убеждават и хората надолу.

- Оптимизация на персонала ще има ли?
- Със сигурност!

- Съкращаване или увеличане? 
- Добър въпрос – защото ме питат. Аз не съм сигурен дали няма да го увеличим. Виждате какви въпроси ми задават тука (в парламента – б.а.). Постоянно – МВР, доверие в МВР...

- Казват, че тук били много на глава от населението, може би най-много дори в Европа.
- Само си мисля, не съм сигурен каква е администрацията. Защото как да я преценя, нали трябва да се сравним примерно с друга система... Да видим как е в Унгария, как е в Чехия, как е в Австрия, как е в подобни държави. И като излезе целият анализ, а не само ние от Министерството на вътрешните работи какво мислим за себе си, тогава ще отсечем. Ще го обявим на обществеността – всички да знаят с повече полицаи ли сме на глава от населението, по-малко ли сме. Къде сме по-малко, в коя от системите – примерно в Гранична полиция или в Национална полиция, в ГДБОП. Къде са по-малко, къде са повече. Както сега се борим да има повече полицаи във всяко населено място. Аз по едно време бях издал заповед по Нова година, да не се назначават никъде хора, условно казано, в администрацията или началници. Само тези, които са на първо ниво, за да направим това, което сме обещали. Сега това е премахнато, от Нова година започнахме да назначаваме, защото пък се задържа израстването на хората. Но това са малки стъпки, които чакат ето този модел, който ще бъде най-близко до истината. Не искаме да направим грешка.

В категории: Политика


38
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
38.
Анонимен
03.04.2018 18:56:38
1
0
Преди 5 години през 2013 година след такава оптимизация на щата се съкратиха чистачките, служители от деловодствата, поддръжката и т.н., т.е. от най-нископлатените.
37.
Marinero
15.03.2018 19:25:39
3
2
В ченгеджиската държава на първо място са проблемите на ченгетата.
36.
Радев ,чуй чуй..
14.03.2018 07:47:15
19
2
Ти на терен ли си, или администратор? Колко администрация имаш ти ,или комисия трябва да ти каже.Комисия ли трябва да ти каже ,че ЛРТП в МВР са повече от полицаите?Комисия ли трябва да ти каже ,че на пенсия и заплата служат много хора?Комисия ли трябва да ти каже ,че склададжия в МВР Взема повече пари от полицая вече трета година? Комисия ли трябва да ти каже че пак разпределихте увеличението на всички,не само на тези на улицата?Стига с тез комисии бе Радев .
35.
112
14.03.2018 00:06:19
15
6
ТОЙ СЛАВИ ТАКЪВ ДРАФТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ МНОГО СКОРО,ЧЕ ГЛАВИТЕ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВЪРТЯТ,ЦЪРВУЛИ СМОТАНИ.
34.
Нобел
13.03.2018 21:03:48
7
3
Хиляди учени, експерти и изследователи ще бъдат впрегнати за да се опитат да обяснят на Министъра какво работи МВР
33.
Защотко
13.03.2018 20:44:01
6
1
Защо ти е да убеждаваш служителите?
Като гледам не ви пука за хората.
32.
пенсионер
13.03.2018 19:52:36
10
6
По колко пъти ще изучаваме чуждия опит Вижте Румъния и Грузия .Пък и Швеция население 10млн. полиция 28 ооо.Австрия 9млн.население 19000полиция Докато България няма и 7млн.ОКОЛО 51-3 ХИЛЯДИ ПОЛИЦИЯ ОТ ТЯХ НАД 10-15 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ .
31.
beloto
13.03.2018 19:22:51
5
4
Ексклузивно в БЛИЦ! Кеворк Кеворкян: Оставете Кирил - чуйте Ердоган!

КЕВОРКЯН ПРЕЗИДЕНТ.

А ВИЕ РЕФОРМА ЩЕ ПРАВИТЕ
30.
galin
13.03.2018 19:05:04
4
2
ami dawat edin film po nova Pojarnikarite ot 4ikago s edin na4alnik pokriwat i wyr6at sumati rabota. GLEDAJ GO BE RADEV . POU4ITELEN FILM
V BYLGARSKATA POLICIQ PRAVITE SAMO IZPRAZNQRI NEKADYRNI DA KOMANDVAT A KOJ DA POMOGNE NA HORATA
29.
darko
13.03.2018 19:00:26
5
2
ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ!
СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ОСНОВНА ПРИВИЛЕГИЯ В ДЕМОКРАТИЧНОТО ОБЩЕСТВО И ОСНОВНИ ПРАВА И СВОБОДИ НА ГРАЖДАНИТЕ.
28.
граничен полицай
13.03.2018 16:39:48
19
3
Започнах кадровата службавГранични войски за които се дочуваше че ще се реформират в полиция и премахват наборните граничари .Толкова пъти ги преименуваха и се стигна дотам че да сеназначават и пенсионери .Не случайно казват че МВР РЕНЕСАНСЪТ НА ПЕНСИОНЕРИ .Моята служба е към края .Такова чудо не съм чул да е имало МВРда игнорира полицаите за сметка на пенсионери по границата .
27.
мвр
13.03.2018 15:53:09
18
2
Колко години реформи ,то не беше Испански модел, полиция близо до обществото и какво ли не и накрая ЗЕРО.ИДЕТЕ НА НАЙ НИСКИТЕ НИВА И ПИТАЙТЕ за реформи.В София сектори станаха отдели, комисари, секретарки и шофъори ,международни отдели, а по места едно РУ не може да осигури служители за наряд.София не е България.
26.
Jerko
13.03.2018 14:59:44
8
1
Vsi4ki znaqt kvo trqbva da stane no nemoje . trqbva vyn6en names ina4e ni6to ama ni6to nqma da naptavite obyrnahte go v socialna laboratoriq i iqra s nervite na horata
25.
Tonev
13.03.2018 14:39:11
12
1
Ako ne drugo gledaj filmi . nikyde v izbroenite dyrjavi nama takova ne6to za edno i sy6to da vzema6 pensiq i zaplata po 2500 lv a da obevqvate bezrabotica sred mladite injineri . Sramno e
24.
Gopl
13.03.2018 14:32:43
14
1
pensioner 4ovek brakuvan 4ovek i kvo izliza polovinata mvr brak
23.
Radin Go6ev
13.03.2018 14:29:31
13
3
ПАК СЕ ИСКАЖИ АМА СЛЕД РЕФОРМАТА И БРОЙ КОЛКО НОВИ НАЧАЛНИЧИ ПРАВИШ И КОЛКО ПЕНСИОНЕРИ СИ ОСТАВИЛ В ТУЙ МВР А НЕ ДА ВИНИШ ХОРАТА ЧЕ СА ДРЪЗКИ
22.
Гастрол
13.03.2018 14:25:47
5
1
ТАКЪВ БЪТАК НАСТАНА
21.
4ERVEN POLICAI
13.03.2018 13:10:04
4
6
UVOLNENIE NA VSI4KI 4ERVENI POLICAI!TOGAVA 6TE TRAGNE DARJAVATA.
20.
Динко и Перата швестери HD
13.03.2018 12:58:03
6
10
Преди малко видях едни униформени да натискат минуси
19.
Пън
13.03.2018 12:56:49
5
9
Ушатите ревът само а нв напускат. Само дизлайкват коментарите. Много са нагли
18.
koko
13.03.2018 12:22:49
4
3
oronvane prestija na pagona-tova e dumata
17.
vesko marinov
13.03.2018 12:01:00
18
1
кое е добро частна фирма да пази нощно време полицеиският участак-по голям срам не сам брал
16.
Скромно
13.03.2018 11:56:38
18
8
премахнете мастодонта МВР.
отделни агенции
създайте ДНП и полицейски участъци по места
премахнете икономическа полиция
премахнете жандармерията
премахнете паспортна
премахнете регистрацията на мпс
дайте им правомощия
отговорност пред населението
15.
Примерно
13.03.2018 10:33:56
24
2
С всяка реформа раздуват щата Не където трябва - основно на чиновници статистици и т.н. С полицейските правомощия бройките им с години не са повишавани! На Началниците да им се отреди мандатност -4-5 год , че мнооого се срастват с обстановката и с бизнеса :-)
14.
kikodar
13.03.2018 10:32:00
26
1
Премахнете семейното МВР. Цели фамилии са се наместили, което няма лошо, но ако бяха сред хората, а не в администрациите на областните дирекции и районни управления. Създайте жандармерийски участъци в по-големите села и покрийте тези места, които от години не са виждали жив униформен. А не като стане нещо и да ми се прескачат полиции от всички структури и да не се знае кой работи и кой носи отговорност.
13.
do
13.03.2018 10:23:31
19
6
Дали има някой на когото е открадната кола ,ограбен апартамент, бит от мутри ,ограбен от цигани ,лъган от ало измами и т.н.МВР да му е помогнало и хванало престъпника -Нееееееее, няма няма и да има .И защо ни е това МВР .Питам полицай --що така бе в полицията .Отговор ,,Ми то няма държава..
12.
Мунчо
13.03.2018 10:15:36
7
0
Каква ли ще е тази промяна щом и световната банка ще има отношение!!??!?!?
11.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
13.03.2018 10:10:05
11
1
Радев, да изброяваме ли колко мутри са на свобода? За какви промени говорим?
10.
N
13.03.2018 10:01:11
24
1
И това чудо е министър?!Някой успя ли събере едно цяло, завършено, смислено изречение, аз не можах.
9.
Някой
13.03.2018 09:58:45
6
17
Само лентяй в това мвр. Да не ги оптимизират, а да ги накарат да работят. Чоплят семки и въртят далавери само. Не плащат осигуровки, а се пенсионират рано с високи пенсии. Това е мвр
8.
Shmatkki
13.03.2018 09:57:33
5
7
Nai golqmata promqna koqto shte napravite i to bezplatno i sus pechalbi sled tova za durjavata e da legalizirate trevata i osvobodite resursa na mvr vsichko drugo e porednata duvka
7.
Запознат
13.03.2018 09:51:07
18
2
Тоя е пълно посмешище и недоразумение, наред с всички други изроди преди него, които разкатаха майката на мвр.
6.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:43:00
4
6
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
5.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:41:54
5
4
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
4.
има ли синдикати...
13.03.2018 09:34:55
7
0
на този ден През 1973 г. с постановление на Министерския съвет на България се въвежда официално намалено работно време и петдевна работна седмица.
3.
Бля бля
13.03.2018 08:18:37
27
3
Роднина милиционер,роднина милиционер...Братя ,синове, дъщери племенници ,снахи и т.н това е принципа за израстване..другото си е ала бала приказки
2.
Винету
13.03.2018 07:59:28
41
6
Администрацията трябва да се съкрати наполовина. То не са сектор, групи, че и отдели направиха. Заплатите на администрацията с 1/3 по ниски от на полицаите. Не може тези на терен и чиновниците да взимат еднакви заплати, стреса при едните и другите е несъпоставим.
1.
Пън реве за пенсия
13.03.2018 07:44:29
21
23
Искам да протестирам по цял ден и да се пенсионирам на 28г.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Астро
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Преди 10-ина дни собственикът демонтира покрива и я изостави, алармират читатели на Флагман

Всичко в категорията
Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата Много разсеян дядо подкара старата си шкодичка по бул.”Алеко Богориди” Вижте какво причини силният дъжд в бургаския ж. к. „Зорница“ (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО)
Мая Манолова иска проверка за злоупотреби с парите за Хитрино
Мая Манолова иска проверка за злоупотреби с парите за Хитрино Трябва всяка стотинка да бъде проверена, смята омбудсманът
Всичко в категорията
Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация Лидерите на Северна и Южна Корея подписаха историческо споразумение за ядрено разоръжаване Президентът Радев се срещна с комитета, за който има слухове, че ще е бъдещата му партия Борисов остави главния секретар Младен Маринов за ден в "запаса" и благодари публично на Валентин Радев Цецка Цачева имала качества за Конституционния съд, но не била разглеждана „към настоящия момент” Има указ: Президентът освободи главния секретар на МВР, за да стане министър Драгомир Стойнев: Притеснявам се за бедните заради очаквания скок в цените (ВИДЕО) Десислава Атанасова: Ще гласуваме само две оставки на министри, ако президентът не освободи Маринов (ВИДЕО) Симеонов и Каракачанов поискаха оперативен МС относно позицията на България за санкциите към Унгария Толкова ли е трудно да се спази законът! Радев пита Борисов Нинова: Хлябът е много важен за нас! Искаме да му се намали ДДС на 5%
Скандал: Мъж налетя на бой на две жени, но за “награда“ ще преспи 7 нощи в ареста Полицаи влезнаха в селска къща и онемяха от безценното имане, което намериха Млада жена отказа секс на англичанин и той я обезобрази (СНИМКИ 18+) Мъж опита да се самоубие с газов пистолет Справедливост! 2000 лева ще плати агресивният баща, набил майка на ученик в двора на школото Грозни подмятания на цигани към красиво момиче предизвикали масовия бой в центъра на Казанлък (ВИДЕО) Простреляният в главата полицай остава в стабилно състояние, предстоят му операции Бандити оскверниха Роженския манастир, търсиха съкровище На косъм от трагедия! Пияният Любо се заби в автобус на градския транспорт в Бургас (СНИМКА) БГ Бони и Клайд обикалят Слънчака с много наркотици, намерили ги на плажа Акция в жк "Меден рудник"! Арестуваха Амзата със смъртоносна дрога
Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация
Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация Шефът на ВКС предизвика недоволство, след като обясни, че не е редно да го викат в парламента по телефона
Всичко в категорията
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Показват късометражни филми от 14 държави от 10 до 13 октомври във "Флора"-та Филиалът на НХА в Бургас открива учебната година на 3 октомври Полезни съвети как да се справим с първолака През новата година в Бургас: 64 деца ще учат чрез работа по швейцарски модел Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е #ВърниОбратно: Ето как бивши възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас помогнаха на любимото си училище Само във Флагман.бг: Скандал тресе Английската гимназия в Бургас, ученици на протест в черно заради отстранен класен Ето как бургаското ОУ „Отец Паисий“ посрещна първия учебен ден (СНИМКИ) Ученици от СУ „Христо Ботев” в Карнобат: Училището ни помага да си сбъднем мечтите (ВИДЕО)
"Мисис Бургас 2018" Вержиния Иванова помага за лечението на пациенти с редки заболявания в барокамера
"Мисис Бургас 2018" Вержиния Иванова помага за лечението на пациенти с редки заболявания в барокамера Идеята идва след като първата частна многопрофилната болница в Бургас, в която красивата дама е финансов директор, се сдобива със специализираната апаратура


Всичко в категорията
Ето кой грабна приза за „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г. Доц. Михайлова от лаборатория „ЛИНА“ е единственият български учен, награден на международен симпозиум в Словения 7-те стъпки за силен имунитет през есента Д-р Ангелина Скръчкова, УМБАЛ „Дева Мария“: Почти 20% от хората умират от исхемична болест на сърцето Става страшно! Стадото на Ани от Болярово, която стотици бранеха, започна да измира, четири овце са мъртви Проф. Тодор Кантарджиев: 30% от разболелите се от Близкоизточния респираторен синдром умират (ВИДЕО) Искате як секс? Тогава имате нужда от тези витамини! Никога не игнорирайте тези очни проблеми, може да са предвестник на много страшна болест Това са най-честите причинители на хранителни алергии Какво издава езикът за здравословното ни състояние? 5 грешки, които младите майки допускат след раждането и плащат за тях със здравето си
Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА) Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от $120 000, започна кампания „Дарение вместо цветя“(ВИДЕО) Трагична новина! Почина известният цигулар, който се бореше за живот след зверска катастрофа на "Тракия" Виваком се гаври с дъщерята на покойничка трети месец Побоища, стригане, обиди - семейният ад на красивата Михаела Трагедията е огромна! Малкият Сашко се задушавал часове наред при 50 градуса жега в затворената кола Роднина на Шумахер със сензационни разкрития за състоянието му Млад мъж с ампутирани крака търси работа (ВИДЕО) Мъж в инвалидна количка живее в павилион без вода и тоалетна, добри хора му помагат (ВИДЕО)
Пръстен с диаманти за 5 000 лева накара Зейнеб да засияе от щастие
Пръстен с диаманти за 5 000 лева накара Зейнеб да засияе от щастие Най-после тя постигна мечтата си да се ожени за милионерския син Стоян Балевски
Всичко в категорията
Живот по време на социализъм
Живот по време на социализъм Това беше система, която държеше да знае всичко за всеки и да се грижи за правилното му идеологическо израстване


Всичко в категорията
Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа
Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа Безпочвени са обвиненията, които се отправят към Съвета на директорите и по този начин изразяваме несъгласието си с тях, категоричен е пом. треньор Станимир Димитров


Всичко в категорията
Фенове на Нефтохимик с убийствено писмо: Футболна революция или закопаване? Скандалът се разраства: Цялото треньорско ръководство на Нефтохимик подаде оставки Николай Тодоров: Отстъпвам позицията си на всеки, способен да поведе Нефтохимик в по-добра посока Бербатов - тук, Бербатов - там, ама май накрая – бам! Шампионска лига се завръща с куп зрелищни битки Мегасблъсък между волейшампиона "Нефтохимик" и турския гранд "Галатасарай" в Бургас Фенове на Нефтохимик: Писна ни от гаври! Закрийте ни, ако ни използвате за политически цели Марадона: Оставих наркотиците преди 15 години Радослав Димитров от Велико Търново е победител в 17-тото издание на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“ Раева: Преди състезанието влязох в съблекалнята и казах на момичета, че ще станат шампиони (ВИДЕО) Край! Легенда на Нефтохимик хвърли оставка като треньор в Първа лига след атака на феновете
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Сунгурларе
Научи ли се бургаският шофьор да спира на зебра, а знаят ли как пешеходците да пресичат? Децата ги учат (СНИМКИ)
Научи ли се бургаският шофьор да спира на зебра, а знаят ли как пешеходците да пресичат? Децата ги учат (СНИМКИ) Повод за образователния урок е европейският ден без загинали на пътя, ОДМВР-Бургас организира две инициативи за превенция
Всичко в категорията
Запознават още 3 училища в Бургас с киберпрестъпността Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа Благотворителен концерт подпомага лечението на 10-годишния Антонио Бургас посреща най-силния плувен турнир за 2018 г. Каква е визията за вид и функция на ул. „Ал. Константинов“, пита общинският съветник Георги Дракалиев Млада бургаска режисьорка представя съвременен късометражен филм за еничарството Експерти установиха: Падналата с работници платформа е изключително опасна, глобяват солено фирмата-нарушител Стана ясно какво е състоянието на ранените в завода за автостъкла в Бургас (ОБНОВЕНА) Извънредно! Тежка авария в "Автостъкла Тодоров", три линейки откарват ранени (допълнена) Извънредно! Рускиня забрави манджата на котлона и вдигна бургаската пожарна на крак (СНИМКИ) Как Иван, Теди и Дани избягаха от бала, вижте вълнуващото им пътешествие в Европа (ВИДЕО)
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА)
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Еротичната сцена е от оживената част на комплекса, откъдето минават деца и възрастни


Всичко в категорията
Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина" Съни маркет открива днес магазин в Меден рудник! Пуска всички продукти на сензационни цени в новия обект Спешно! Търсят дарители с кръвна група “АБ-“ за Жеката, който изхвърча от мотора си в "Меден рудник" Моторист лежи на кръстовище в бургаския жк. „Меден рудник” след катастрофа (ВИДЕО) Три часа оглеждат мястото, където се разцепи пистов мотор в ж.к.”Меден рудник”, водачът – в тежко състояние Помогнете! Спешно търсят кръв за пострадалия при касапницата моторист в жк "Меден рудник" Градският стадион на Бургас ще е от английски тип, морски платна ще спират розата на ветровете край ж.к.”Меден рудник” Ето кой е арестуваният наркодилър в жк. “Меден рудник“ Белезници за оборотен наркодилър от бургаския ж.к.”Меден рудник”, откриха 90 грама марихуана в дома му Новите улици в районния център на "Меден рудник" ще бъдат завършени, нека хората не се притесняват
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ)
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Новите спортни полщадки ще се ползват не само от учениците, но и от младите хора в селото напълно безплатно

Всичко в категорията
Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна Прехвърлят на държавата всички язовири в община Айтос, кметът Васил Едрев застана зад концесионерите Шокиращо! Локомотив започна да се разпада при 130 км/ч край Айтос Нанков към Али за Айтоския проход: Сигурен съм, че задавате този въпрос за последен път Златомир се разциври, че влиза зад решетките. Затворът бързо го пречупи! Шест фирми в битката за реконструкцията на автогарата в Айтос Хората не вярваха, че ще се случи. Но ето, че парк „Славеева река“ в Айтос се превърна в зелената перла на Бургаско Айтос с бебе-шампион – Любомира се роди с тегло 5700 грама Айтоското Караново настръхна срещу педофила Живко, искат да изселят фамилията му от селото Изродът Живко от айтското село Караново, изнасилил 9-годишната си дъщеря. Твърдял, че имат връзка
213 деца в първи клас ще посрещнат училищата в община Карнобат Изгорелият Голф в Карнобат е на 24-годишен младеж, умишлен палеж ли е? Огнена вендета! Запалиха колата на карнобатлия пред дома му (СНИМКА) Диреният на Апенините карнобатлия с чудато обяснение за бягството си от Италия (ОБНОВЕНА) Безочливост! Карнобатлийка изостави пеленачето си, но 11 години по-късно го "припозна" заради 100 хил.лева Мечтата на Карнобат се сбъдна! Градът ще има нова пожарна за близо 2 млн. лв. (СНИМКИ) Ад на пътя в неделя! Тир се преобърна на магистрала „Тракия”, водачът загина на място (СНИМКИ) Само във Флагман! ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат "Карнобат" тръгна с водосвет и торта с емблемата на футболния клуб Уникално! Фолклорни ритми, разтърсващ рок и огнено шоу в петото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ)
Несебър отбелязва 80 години от рождението на великия Висоцки
Несебър отбелязва 80 години от рождението на великия Висоцки Спектакълът бе поднесен под формата на стихове, откъси от филми и клипове на песни на руския бард


Всичко в категорията
Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Районната прокуратура в Несебър подхваща екшъна с камериерките в хотел „Сънсет“ на Слънчев бряг Близо 50 тона отпадъци събраха в Несебър в кампанията „Да изчистим България заедно“ Община Несебър удължи срока за дървата за огрев за най-старите хора Облекчават приема в детските градини на Несебър Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Президентът намекна, че Младен Маринов не е подходящ за министър на вътрешните работи Само във Флагман.бг: Ето кой получи уникалната книга на Царя на пчелите за подарък Ученици от Несебър призовават: Изхвърляйте отпадъците само на определените места Несебър посреща първия учебен ден с обновени бази Несебър и Равда заменят старите улични лампи и стълбове с енергоспестяващи
Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите
Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Многобоят ще отдаде чест на 110 години от обявяването на независимостта на България


Всичко в категорията
Кметът Иван Алексиев и зам.-посланикът на САЩ Джон Фридман и откриха новото крило на ДГ „Детелина” в Поморие 100 първокласници прекрачиха прага на обновеното Начално училище „Иван Вазов” в Поморие (СНИМКИ) Добрата новина! Ремонтират спортни площадки в Поморие за близо 300 хил.лв. Откриват нова детска градина за 1 млн. лв. в Поморие Поморие празнува Съединението, полагат венци и цветя пред монумента на Левски Сигнал до Флагман.бг: Бесен таксиджия щеше да ме помете В Поморие група Булгара ще изнесе празничен концерт в деня на Съединението Луд се прави на терорист в Поморие, награби сатър, но си намери майстора Кметът Иван Алексиев проведе среща с директорите на учебните заведения от общината Започва XIII фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „Ритъмът на морето 2018“ в Поморие Три улици в Горица са напълно асфалтирани, предстоят ремонти в Гълъбец, Медово и Порой
Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО) Георги Лапчев: В Община Царево не е внасян инвестиционен проект за вилно селище до Силистар Кметът на Царево: Фалшива новина е, че ще се застроява Силистар Борисов към кмета на Царево: Не бързайте с решение на ОбС за Силистар Порожанов: „Клиника“ за чума имаше, оставки от моя страна надолу няма да има Дивокъмпингуващите показаха мизерията на плаж Корал, но защо не казаха чия е вината
Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево За пример! Доброволци от Приморско събраха 1 т боклук за няколко часа Приморско събира отбора, за да се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” Огнеборец номер 1 на Приморско облепи сградата на пожарната с пъзели (ВИДЕО) Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Кметът на Приморско: Съединението прави силата С кръшно хоро завършиха фолклорните празници "Приморска перла" Приморско с хуманен жест, кръводарителска акция спасява десетки човешки животи Див купон на Южното Черноморие! Девойки мятат гюбеци върху хладилник на брега на морето (ВИДЕО) Завърши ултра крос триатлонът „Лъвско сърце”, кметът на Приморско също получи награда (СНИМКИ) Преди 50 г. в Приморско се е случило нещо уникално, паметна плоча увековечи голямото събитие (СНИМКИ)
Вижте програмата за официалния празник на община Средец Обявиха извънреден вот за селски кмет в община Средец - ще има ли политически сблъсък? Ужасяващо! Човек виси на бесилото на публично място в Средец Добра новина! Държавата отпусна 1,2 млн. лв. за ремонт на ключова улица в Средец Скандал! Инвеститор заплаши да се изтегли от Средец, ако не му продадат 1800 дка на безценица Започва пълната промяна на уличната мрежа в Средец по проект за близо 1,5 млн. лв. Новото бижу на Средец е почти завършено, откриват го за празниците на града (СНИМКИ) Трагедия! 13-годишно момче се удави в язовир край Средец Иван Жабов за скандала с екскмета на с. Орлинци: Прокуратурата разследва, но при нас няма нито един сигнал за нарушение! Кметът на Средец: Продаваме земеделски земи, за да стимулираме бизнеса и да задържим хората тук Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова
За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание Петрова нива чества 115 години от Илинденско-Преображенското въстание, вижте програмата на националния събор Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива Партийната лидерка Заячка: Правителството да покани Заев на Петрова нива на 18 август Внимание, шофьори! Пътят между Малко Търново и Звездец - блокиран от… крави (СНИМКИ) Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте!
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е Интервю Всички интервюта Даниел Вълчев пред „Флагман“: Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е
Образованието не е приоритет за българските правителства напоследък, след 2010 г. здравеопазването го изпреварва драматично като разходи, казва бившият просветен министър
Глас отвътре Всички Емел МАХМУД, международен редактор, публицист, журналист Емел МАХМУД Клавиатурните хулигани изляха помия върху инициатива за по-чиста България. Евтин хейт или старт на предизборна кампания Троловете са си получили хонорарите, борбата за кметските столове ще е жестока
Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 20.09.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Въоръжете се с търпение и не се кланяйте на идоли! Не вървете след никого, вървете само след себе си. Това са думи на Буда. Не разчитайте на помощ от никого! Вслушайте се във вътрешния си глас! С всички препятствия ще се справите, ако се оставите да ви води интуицията. Енергийният ви потенциал достига високи нива. Това обаче не е достатъчно, за да постигнете целите си. Ако край вас има дразнители, които ви губят времето и нервите, постарайте се тактично да ги разкарате! Мъжете да не се заглеждат в чужди жени, за да не пострадат! Добре е да намалите очакванията си спрямо околните. Обърнете внимание на собствените си мисли, изяснете си желанията! Възможно е да получите неприлично предложение или удар под кръста. Запазете спокойствие! Опасно е да се поддавате на гняв и лакомия. Тъмни облаци сякаш са надвиснали над вас. Вашето спасение е в молитвите и въздържанието. Склонни сте към авантюри, а в този ден сексуалната енергия може да ви разстрои здравето. Избягвайте споровете и се борете с апетита си! Нека има повече плодове в менюто ви. Неочаквани срещи и разговори могат да повлияят върху вашата активност, но се налага да пестите силите си, защото трудно ще може да се справите с всички задачи. Заемете се първо с тези, които не търпят отлагане! Ако имате чувство за тежест или болки в стомаха, започнете диета! Насочете се към това, което желаете да постигнете и не се разсейвайте! Ще имате успех в службата, ако сте наблюдателни. Може да се наложи да потърсите алтернативни решения. Нестандартният подход ще ви издигне и в очите на любимия. Не бягайте от прегръдките му (й)! Бъдете съсредоточени в действията си! Внимавайте, ако се налага да водите преговори или да подписвате договори, защото впоследствие може да се окаже, че условията са неизгодни за вас! Стремете се към справедливо разпределение на отговорностите и облагите! Добре да направите някои важни връзки за бъдещето, да се срещнете с евентуални работодатели и партньори, да сключите нови сделки, но е желателно това да стане сутринта. След това ще сте доста разсеяни и емоционално нестабилни. Вечерта разпускайте с приятели! Всяко излишество е порок. Това са думи на Сенека. В този ден внимавайте, трябва да се борите със своя апетит и най-вече със стремежа за бързо забогатяване! Ако днес постъпите нечестно или обидите някого, много ще съжалявате, защото съдбата тъпкано ще ви го върне. Каквото и да ви сервира съдбата в този ден, не губете надежда! Вярвайте на интуицията си! Тя е шепот на духа, както казва лечителят Петър Димков. Може би ще осъзнаете, че болестите са следствие от вашите мисли и действия. Ако потърсите помощ, ще намерите лек. Ако ви предстоят важни преговори, е по-добре да ги отложите, защото или ще ви поставят неприемливи условия, или сами ще изисквате повече, отколкото другият може да ви даде. В този ден може да ви изненадат с любовно обяснение или с предложение. Обмислете го внимателно! Това е ден, в който ще сте неуверени и трудно ще вземате решения. Не се захващайте с важни дела! Не е време за лъжи или полуистини. Марк Твен е казал: „Когато се колебаеш, кажи истината!“. Кажете я и ще се чувствате по-добре! Възможни са любовни разочарования.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип