Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата


Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата
Ще задействаме новия структурно-функционален модел бързо, но сега той се готви бавно и смислено, не искаме да направим грешка, уверява министър Радев
13 Март 2018, Вторник
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Авторът

Със сигурност ще има оптимизация на персонала, анализираме има ли дублиращи се функции, голяма ли е или е малка администрацията, казва министър Радев

Валентин Радев е на 60 г. Бивш народен представител от ГЕРБ и настоящ министър на вътрешните работи. В началото на февруари в парламента, след въпрос на бургаския депутат Димитър Стоянов, министър Радев разкри, че се подготвя нов структурно-функционален модел на Министерството на вътрешните работи (МВР). След последния парламентарен контрол министърът коментира подготовката на реформата пред „Флагман“.


- Г-н министър, преди няколко седмици казахте, че през март ще има „драфт“ на нов структурно-функционален модел на МВР, т.е. ще има реформа. Докъде сте стигнали?
- Направиха драфт, даже лично ми докладваха докъде са стигнали. Аз искам да го приемат с комисия и да видя докъде е стигнало. Това е само началото. Всъщност основната работа по този структурно-функционален модел трябва да приключи, както съм ги помолил, в средата на годината. Така говорихме със синдикатите в началото. Те се зарадваха – казаха „да, хубаво, не може на парче, не може за кратко време“. Голяма е системата, години наред не е реформирана системно, със системен анализ. И винаги е идвал някой министър или ново политическо ръководство, виждали са някакви недостатъци и са се опитвали да поправят нещата – примерно дадена дирекция, институт или някаква структура. Ние се опитваме да погледнем глобално, има такива начини – учените ги знаят. Поглеждат отвън структурата – казват; ние вземаме мнението вътре – на колегите, защото и те са работили вътре. Казват ни те... След това Световната банка също има един анализ, който ни дават. И това ще стане - надявам се, много вярвам – до средата на годината. Т.е. - това е. Ако ме питате докъде е стигнало – сега ми дадоха драфта в началото. Има структура нарисувана. Обсъждаме я. Пуснали сме я между колегите по структурите на министерството, които трябва да си кажат мнението. Като стане и това, ще обявим сега голяма обществена поръчка, където трябва да кандидатстват колективи и които да свършат тази – по-голямата работа. Всъщност да слезнат на функционално ниво. Защото сега структурно погледнаха – да, да, ама мен ме интересува и функционално. Има ли дублиращи се функции, примерно. Голяма ли е администрацията или е малка...

- Ще има обществена поръчка за такъв анализ?
- Да, да, ще бъде обявена обществена поръчка за тази дейност. Имало е преди години такава заявка.

- Кой може да извърши това?
- Предполагам, че това са научни колективи. Отново се обръщам към такива, които да участват и да ни помогнат. Това е идеята.

- Но това ще забави процеса.
- Колкото го забави... но аз си мисля, че дедлайнът е средата на годината, когато вече следва да имаме някакъв отговор.

- С тази обществена поръчка...
- Да, знаете – обществени поръчки, обжалвания... Дано не се случи. Всеки в държавата това се моли, когато прави обществени поръчки. Но такава ни е държавата, така сме го измислили и може би е справедливо. Може да има обжалвания, но каквото и да има – да получим някакъв документ или изобщо такава система, да ни кажат какво да направим и ние ще го направим бързо. Но – да бъде огледано бавно, смислено, с участието, отново казвам, и на синдикати и на хората, които работят вътре, да чуем тяхното мнение. Защото това е голяма система, не може така да ги клатиме и да променяме нещата.

- А от драфта, който е изготвен към момента, какво излиза като промени?
- Не мога да ви казвам подробности, защото те сега го обсъждат. Ако кажа нещо, някой ще го чуе от мен и ще каже „това ли ще бъде“. Не, няма да бъде това – това е чернова буквално, която е дадена на структурите. Може от тях да го вземете, тече информация отвсякъде, не е тайна. Не бива аз да го казвам, защото не е завършено. Щом стане, ще го чуете.

- Това ли ще е най-голямата реформа до момента в МВР?
- Най-голямата... какво значи голяма? Ние някакви реформи не идваме да правим, аз го казах в началото, ние се опитваме да подобрим; нещо, което е направено, да го продължим. Където виждаме слабости, да ги променим...

- Защото звучи доста мащабно.
- Да, да. Може и така да се каже – не съм се замислял дали е най-голямата. Вероятно може да е най-голямата и ако не е реформа, то - промени, които се налага да бъдат направени. И най-вече аз се надявам, че ще го направим така, като убедим хората, т.е. тези, които работят вътре всички – те да са съгласни. Т.е. те да виждат финала, защото то ще е дългосрочно.

- Никой не иска реформи отвътре, нали знаете?
- Съгласен съм, но няма начин тези, които са поставени на отговорни позиции, директори на дирекции и на отдели, те да не виждат перспективата. Ако те виждат, че това е добро за системата, да почват да убеждават и хората надолу.

- Оптимизация на персонала ще има ли?
- Със сигурност!

- Съкращаване или увеличане? 
- Добър въпрос – защото ме питат. Аз не съм сигурен дали няма да го увеличим. Виждате какви въпроси ми задават тука (в парламента – б.а.). Постоянно – МВР, доверие в МВР...

- Казват, че тук били много на глава от населението, може би най-много дори в Европа.
- Само си мисля, не съм сигурен каква е администрацията. Защото как да я преценя, нали трябва да се сравним примерно с друга система... Да видим как е в Унгария, как е в Чехия, как е в Австрия, как е в подобни държави. И като излезе целият анализ, а не само ние от Министерството на вътрешните работи какво мислим за себе си, тогава ще отсечем. Ще го обявим на обществеността – всички да знаят с повече полицаи ли сме на глава от населението, по-малко ли сме. Къде сме по-малко, в коя от системите – примерно в Гранична полиция или в Национална полиция, в ГДБОП. Къде са по-малко, къде са повече. Както сега се борим да има повече полицаи във всяко населено място. Аз по едно време бях издал заповед по Нова година, да не се назначават никъде хора, условно казано, в администрацията или началници. Само тези, които са на първо ниво, за да направим това, което сме обещали. Сега това е премахнато, от Нова година започнахме да назначаваме, защото пък се задържа израстването на хората. Но това са малки стъпки, които чакат ето този модел, който ще бъде най-близко до истината. Не искаме да направим грешка.

В категории: Политика


38
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
38.
Анонимен
03.04.2018 18:56:38
1
0
Преди 5 години през 2013 година след такава оптимизация на щата се съкратиха чистачките, служители от деловодствата, поддръжката и т.н., т.е. от най-нископлатените.
37.
Marinero
15.03.2018 19:25:39
3
2
В ченгеджиската държава на първо място са проблемите на ченгетата.
36.
Радев ,чуй чуй..
14.03.2018 07:47:15
19
2
Ти на терен ли си, или администратор? Колко администрация имаш ти ,или комисия трябва да ти каже.Комисия ли трябва да ти каже ,че ЛРТП в МВР са повече от полицаите?Комисия ли трябва да ти каже ,че на пенсия и заплата служат много хора?Комисия ли трябва да ти каже ,че склададжия в МВР Взема повече пари от полицая вече трета година? Комисия ли трябва да ти каже че пак разпределихте увеличението на всички,не само на тези на улицата?Стига с тез комисии бе Радев .
35.
112
14.03.2018 00:06:19
15
6
ТОЙ СЛАВИ ТАКЪВ ДРАФТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ МНОГО СКОРО,ЧЕ ГЛАВИТЕ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВЪРТЯТ,ЦЪРВУЛИ СМОТАНИ.
34.
Нобел
13.03.2018 21:03:48
7
3
Хиляди учени, експерти и изследователи ще бъдат впрегнати за да се опитат да обяснят на Министъра какво работи МВР
33.
Защотко
13.03.2018 20:44:01
6
1
Защо ти е да убеждаваш служителите?
Като гледам не ви пука за хората.
32.
пенсионер
13.03.2018 19:52:36
10
6
По колко пъти ще изучаваме чуждия опит Вижте Румъния и Грузия .Пък и Швеция население 10млн. полиция 28 ооо.Австрия 9млн.население 19000полиция Докато България няма и 7млн.ОКОЛО 51-3 ХИЛЯДИ ПОЛИЦИЯ ОТ ТЯХ НАД 10-15 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ .
31.
beloto
13.03.2018 19:22:51
5
4
Ексклузивно в БЛИЦ! Кеворк Кеворкян: Оставете Кирил - чуйте Ердоган!

КЕВОРКЯН ПРЕЗИДЕНТ.

А ВИЕ РЕФОРМА ЩЕ ПРАВИТЕ
30.
galin
13.03.2018 19:05:04
4
2
ami dawat edin film po nova Pojarnikarite ot 4ikago s edin na4alnik pokriwat i wyr6at sumati rabota. GLEDAJ GO BE RADEV . POU4ITELEN FILM
V BYLGARSKATA POLICIQ PRAVITE SAMO IZPRAZNQRI NEKADYRNI DA KOMANDVAT A KOJ DA POMOGNE NA HORATA
29.
darko
13.03.2018 19:00:26
5
2
ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ!
СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ОСНОВНА ПРИВИЛЕГИЯ В ДЕМОКРАТИЧНОТО ОБЩЕСТВО И ОСНОВНИ ПРАВА И СВОБОДИ НА ГРАЖДАНИТЕ.
28.
граничен полицай
13.03.2018 16:39:48
19
3
Започнах кадровата службавГранични войски за които се дочуваше че ще се реформират в полиция и премахват наборните граничари .Толкова пъти ги преименуваха и се стигна дотам че да сеназначават и пенсионери .Не случайно казват че МВР РЕНЕСАНСЪТ НА ПЕНСИОНЕРИ .Моята служба е към края .Такова чудо не съм чул да е имало МВРда игнорира полицаите за сметка на пенсионери по границата .
27.
мвр
13.03.2018 15:53:09
18
2
Колко години реформи ,то не беше Испански модел, полиция близо до обществото и какво ли не и накрая ЗЕРО.ИДЕТЕ НА НАЙ НИСКИТЕ НИВА И ПИТАЙТЕ за реформи.В София сектори станаха отдели, комисари, секретарки и шофъори ,международни отдели, а по места едно РУ не може да осигури служители за наряд.София не е България.
26.
Jerko
13.03.2018 14:59:44
8
1
Vsi4ki znaqt kvo trqbva da stane no nemoje . trqbva vyn6en names ina4e ni6to ama ni6to nqma da naptavite obyrnahte go v socialna laboratoriq i iqra s nervite na horata
25.
Tonev
13.03.2018 14:39:11
12
1
Ako ne drugo gledaj filmi . nikyde v izbroenite dyrjavi nama takova ne6to za edno i sy6to da vzema6 pensiq i zaplata po 2500 lv a da obevqvate bezrabotica sred mladite injineri . Sramno e
24.
Gopl
13.03.2018 14:32:43
14
1
pensioner 4ovek brakuvan 4ovek i kvo izliza polovinata mvr brak
23.
Radin Go6ev
13.03.2018 14:29:31
13
3
ПАК СЕ ИСКАЖИ АМА СЛЕД РЕФОРМАТА И БРОЙ КОЛКО НОВИ НАЧАЛНИЧИ ПРАВИШ И КОЛКО ПЕНСИОНЕРИ СИ ОСТАВИЛ В ТУЙ МВР А НЕ ДА ВИНИШ ХОРАТА ЧЕ СА ДРЪЗКИ
22.
Гастрол
13.03.2018 14:25:47
5
1
ТАКЪВ БЪТАК НАСТАНА
21.
4ERVEN POLICAI
13.03.2018 13:10:04
4
6
UVOLNENIE NA VSI4KI 4ERVENI POLICAI!TOGAVA 6TE TRAGNE DARJAVATA.
20.
Динко и Перата швестери HD
13.03.2018 12:58:03
6
10
Преди малко видях едни униформени да натискат минуси
19.
Пън
13.03.2018 12:56:49
5
9
Ушатите ревът само а нв напускат. Само дизлайкват коментарите. Много са нагли
18.
koko
13.03.2018 12:22:49
4
3
oronvane prestija na pagona-tova e dumata
17.
vesko marinov
13.03.2018 12:01:00
18
1
кое е добро частна фирма да пази нощно време полицеиският участак-по голям срам не сам брал
16.
Скромно
13.03.2018 11:56:38
18
8
премахнете мастодонта МВР.
отделни агенции
създайте ДНП и полицейски участъци по места
премахнете икономическа полиция
премахнете жандармерията
премахнете паспортна
премахнете регистрацията на мпс
дайте им правомощия
отговорност пред населението
15.
Примерно
13.03.2018 10:33:56
24
2
С всяка реформа раздуват щата Не където трябва - основно на чиновници статистици и т.н. С полицейските правомощия бройките им с години не са повишавани! На Началниците да им се отреди мандатност -4-5 год , че мнооого се срастват с обстановката и с бизнеса :-)
14.
kikodar
13.03.2018 10:32:00
26
1
Премахнете семейното МВР. Цели фамилии са се наместили, което няма лошо, но ако бяха сред хората, а не в администрациите на областните дирекции и районни управления. Създайте жандармерийски участъци в по-големите села и покрийте тези места, които от години не са виждали жив униформен. А не като стане нещо и да ми се прескачат полиции от всички структури и да не се знае кой работи и кой носи отговорност.
13.
do
13.03.2018 10:23:31
19
6
Дали има някой на когото е открадната кола ,ограбен апартамент, бит от мутри ,ограбен от цигани ,лъган от ало измами и т.н.МВР да му е помогнало и хванало престъпника -Нееееееее, няма няма и да има .И защо ни е това МВР .Питам полицай --що така бе в полицията .Отговор ,,Ми то няма държава..
12.
Мунчо
13.03.2018 10:15:36
7
0
Каква ли ще е тази промяна щом и световната банка ще има отношение!!??!?!?
11.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
13.03.2018 10:10:05
11
1
Радев, да изброяваме ли колко мутри са на свобода? За какви промени говорим?
10.
N
13.03.2018 10:01:11
24
1
И това чудо е министър?!Някой успя ли събере едно цяло, завършено, смислено изречение, аз не можах.
9.
Някой
13.03.2018 09:58:45
6
17
Само лентяй в това мвр. Да не ги оптимизират, а да ги накарат да работят. Чоплят семки и въртят далавери само. Не плащат осигуровки, а се пенсионират рано с високи пенсии. Това е мвр
8.
Shmatkki
13.03.2018 09:57:33
5
7
Nai golqmata promqna koqto shte napravite i to bezplatno i sus pechalbi sled tova za durjavata e da legalizirate trevata i osvobodite resursa na mvr vsichko drugo e porednata duvka
7.
Запознат
13.03.2018 09:51:07
18
2
Тоя е пълно посмешище и недоразумение, наред с всички други изроди преди него, които разкатаха майката на мвр.
6.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:43:00
4
6
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
5.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:41:54
5
4
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
4.
има ли синдикати...
13.03.2018 09:34:55
7
0
на този ден През 1973 г. с постановление на Министерския съвет на България се въвежда официално намалено работно време и петдевна работна седмица.
3.
Бля бля
13.03.2018 08:18:37
27
3
Роднина милиционер,роднина милиционер...Братя ,синове, дъщери племенници ,снахи и т.н това е принципа за израстване..другото си е ала бала приказки
2.
Винету
13.03.2018 07:59:28
41
6
Администрацията трябва да се съкрати наполовина. То не са сектор, групи, че и отдели направиха. Заплатите на администрацията с 1/3 по ниски от на полицаите. Не може тези на терен и чиновниците да взимат еднакви заплати, стреса при едните и другите е несъпоставим.
1.
Пън реве за пенсия
13.03.2018 07:44:29
21
23
Искам да протестирам по цял ден и да се пенсионирам на 28г.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Крими
Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате!
Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Българският премиер предлага мигрантите, бягащи от война, да чакат на КПП-тата по външните граници на ЕС
Всичко в категорията
Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София Уникално! Показват с 3D потъналите кораби на Черноморието Задължителна система за мониторинг на отработените газове и разхода на гориво за новите камиони и автобуси
Помогнете да го разпознаем! Този мъж задигна телефон от магазин в бургаския ж.к.”Братя Миладинови” Кошмар в ж.к.”Лазур”, съсед събира десетки котки на ул.”Иван Богоров” Ужасяващо! Убито бебе делфинче шокира хората край Морска гара в Бургас Този мъртвопиян несретник спи в парк под носа на МВР в Бургас, шокира майки и деца Добрият пример: Камион изсипа товара си на възлов булевард в Бургас, но този човек се притече и… Това не може да се види всеки ден в България! Смели катаджии спряха Ферари, глобиха шофьора, че кара без преглед (СНИМКИ) Бургазлии алармират: Превърнаха центъра в битак, кюлоти и гащи виснаха от терасите! (СНИМКИ) Страховита находка шокира бургазлии на Северния плаж! (СНИМКИ) Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО) Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ)
Адски удар между бус и ТИР, петима са пострадали
Адски удар между бус и ТИР, петима са пострадали Всички ранени са настанени в болница с различни травми
Всичко в категорията
Германия спечелила €2,9 млрд. от помощите за Гърция
Германия спечелила €2,9 млрд. от помощите за Гърция Сумата е от лихви по гръцките държавни облигации
Всичко в категорията
Депутатите да работят през август! „Не сме цех, който произвежда автомобилни части” Юлиан Ангелов: Мотивите на БСП за вота на недоверие не са състоятелни (ВИДЕО) Цветанов: Няма да загубим Росица Димитрова като експерт, ще е съветник на Валери Симеонов (ВИДЕО) Туристически сдружения се обявиха против шума в курортите Нов закон: Ще взимат полицаите и военните в ДАНС без конкурс - БСП алармират за „ликвидиране на МВР” Депутат: Избяга още един затворник! Дано го заловят, преди да си е пуснал брада Как ще ликвидират сивия сектор с апартхотелите в курортите? Мая Манолова подава оставка, ако се решат проблемите на хората с увреждания Румен Петков: Вотът на недоверие няма как да мине, защото е на двойните стандарти (ВИДЕО) Подписаха стратегически документ в Бургас, дават шанс на общините да усвоят 33 млн.лева за енергийна ефективност (ВИДЕО) Социологическо проучване: Българите искат в НАТО
Измама! Сайт, предлагащ евтини самолетни билети, се оказа капан за наивници Внимание! Нов хит сред крадците! Не е за вярване по какво набелязват апартаментите, които ще ударят Удар на полицията! Разбиха наркооранжерия на тийнейджър в къща (СНИМКИ) Майсторско изпълнение! Вижте как тарикатски обраха купонясваща тийнейджърка Изплува страховита версия за трагедията и кървавото убийство, което извърши бившият футболист на Черноморец Марио Метушев! Огнен ад край Средец! 3 пожарни едва успяха да изгасят училище Депутат: Избяга още един затворник! Дано го заловят, преди да си е пуснал брада Ужасяващи подробности за зверското убийство в Созопол Огромна трагедия в Созопол! Боби Хлебаря уби от бой сестра си Брутално! Криминален тип преби майка и дъщеря посред бял ден в Созопол Какво става? Нова тежка катастрофа, два камиона се натресоха един в друг
Ето го свирепия Боби от Созопол, който уби сестра си с ритници и юмруци (ВИДЕО)
Ето го свирепия Боби от Созопол, който уби сестра си с ритници и юмруци (ВИДЕО) Прокуратурата настоява Борислав да остане за постоянно зад решетките 

Всичко в категорията
Бургазлията Кирил Георгиев, убил ученика Костадин на пешеходна пътека, влиза за 4 години в затвора Бургазлията Кирил, убил 16-годишният Костадин, през сълзи: Подцених ситуацията, не е минал и ден без да чувствам вина Бащата на прегазения на пешеходна пътека Костадин: Не съм виждал шофьора-убиец, не ме е търсил след случката Викат в съда премиера за турските ваксини Нападателят от казино в жк "Зорница" Жельо размахва среден пръст в съда, но твърди, че не е престъпник Бургаски таксиджия се оправдава за педофилия във Фейсбук: Станала е грешка, не съм искал да извърша престъпление! Шокиращи подробности: След зверските удари на Теньо части от черепа се забили в мозъка на Ивета Убиецът Теньо: Всичко стана след един семеен скандал, много обичах Ивета Прокуратурата промени обвинението срещу убиеца на Ивета, иска го доживот в затвора Кой написа писмото, разплело убийството на инж. Миразчиев? Издирват го за решаващата фаза от делото срещу черната вдовица Ето кои са новите заместници на окръжния прокурор на Бургас
Туристически сдружения се обявиха против шума в курортите
Туристически сдружения се обявиха против шума в курортите Това нямало да подобри услугите в сектора в България 
Всичко в категорията
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ)
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Срещу директорката Галина Александрова са подадени множество жалби, включително и за злоупотреби с евросредства, но при проверките не са открити нарушения


Всичко в категорията
Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ) Гаджето на Преслава я затвори в златна клетка от ревност! Искал да съсипе най-големия успех в кариерата й Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта
БСУ залага на преподаването на английски език, иска още по-модерно обучение
БСУ залага на преподаването на английски език, иска още по-модерно обучение Университетът е домакин на ХХVII-та международна конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски език
Всичко в категорията
Започва подаването на документи за кандидатстване в гимназиите Родител алармира за сериозен скандал в бургаското иновативно училище "Ал.Г.Коджакафалията" Остров Света Анастасия се превръща в сцена за театър, играят 3 постановки през лятото Флагман алармира МОН за 12-те деца, отхвърлени от елитното училище "Ал.Г.Коджакафалията", вижте как реагира министърът Сполука! МОН отчете най-високи резултати на матурата по математика Заради новите правила за прием: Родители на отхвърлените деца от ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" атакуват МОН Роботът Елф посрещна бъдещите гимназисти на училището по програмиране Ученици от Немската гимназия създадоха нестандартно арт пространство в училището Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ откри първия департамент в Бургас за повишаване на професионалната квалификация на учителите Протест пред елитното ОУ "Ал. Г. Коджакафалията": Деца и родители скандират "Искаме си тук!" Учениците от Търговската гимназия представиха града ни на Европейска олимпиада по статистика, поздрави ги губернаторът на Бургас
Проф. Кантарджиев: Не ходете с бебета в съседните страни и не яжте таратор в заведенията! (ВИДЕО)
Проф. Кантарджиев: Не ходете с бебета в съседните страни и не яжте таратор в заведенията! (ВИДЕО) Храната, която се консумира край морето, трябва да е от хубав източник, каза той
Всичко в категорията
Ясновидка за Боян Петров: Видях как спира дъхът му, лежи на една скала
Ясновидка за Боян Петров: Видях как спира дъхът му, лежи на една скала Трупът му го търсят отдясно, а той е отляво, твърди Николета


Всичко в категорията
Тъжна вест! Отиде си бургаският малчуган Ради, не успя да пребори рака Многодетна норвежка избяга в България, след като социалните й отнели шестте деца (ВИДЕО) Ексклузивно! Доброволецът, спасявал удавниците в Поморие: Ако имахме подкрепа от брега, братя Средеви щяха да са живи! Почернената съпруга на удавения в Поморие Христо разплака България, вижте разказа й за фаталния инцидент Братът на Михаил проговори пред Флагман за отвратителната истина, довела до двойния разстрел в Слънчев бряг Жестока драма! Вижте трагедията на братята, които се удавиха в Поморие 6-годишната Криси от Бургас се нуждае от 15 038 евро за лечение във Виена Безумие: Отнеха децата на българка заради високия й коефициент на интелигентност (ВИДЕО) Съвпадение или черна прокоба?! Емилия в смъртна опасност - 2 пъти катастрофира на едно и също място Испания спаси 408 имигранти в Средиземно море, акцията продължили през целия уикенд Извънредно! Млад бургазлия се самоуби в жк „Меден рудник“ (СНИМКИ)
Знаете ли кой е дядото на патриота Валентин Касабов и какво е направил за България?
Знаете ли кой е дядото на патриота Валентин Касабов и какво е направил за България? На него Сталин посвещава 20 топовни салюта в Москва и го награждава с най-високото отличие за военни заслуги "Ал.Невски"
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
БСУ залага на преподаването на английски език, иска още по-модерно обучение
БСУ залага на преподаването на английски език, иска още по-модерно обучение Университетът е домакин на ХХVII-та международна конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски език
Всичко в категорията
Гери Дончева ще блести с автентични диаманти от GIULIAN на холивудското парти в Гранд Хотел и СПА Приморец Опитайте от обновеното меню на Средиземноморски ресторант "Салини" Кои 12 имена се спрягат за кмет на община Бургас догодина Отлично! Пускат в експлоатация валидаторите в маршрутките от понеделник Опитвали ли сте качамак с трюфели? В новото меню на ресторант „Розе“ ще откриете невероятни ястия (СНИМКИ) Зам.-министър Жечо Станков ще участва в конференция за енергийната ефективност и ВЕИ в Бургас Тактическо учение в Черно море имитира пожар Акробатите на „Черноморец-Бургас“ се завърнаха с две отличия от държавно първенство (СНИМКИ) Слънчево време днес Нефтохимик се включи в благотворителния футболен турнир за бургаското слънчице Цвети Извънредно! БАБХ и УКОРС удариха нелегален пазар в Кумлука, циганите наглеят: Утре пак сме тук (СНИМКИ)
Наркоготвачи се опитаха да избягат от полицията, спретнаха си гонка с ченгетата в ж.к."Меден рудник" Спецакция в Меден рудник! След бясна гонка с полицията неизвестни изхвърлиха съмнителни чанти на пътя Ще има ли бургаският ж.к.”Меден рудник” амфитеатър, вижте каква е идеята на Общината До небостъргача в „Меден рудник“: Пласират за 50 хиляди лв. парцел на длъжник за строеж на сграда (снимки) Болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ обединени в обща кауза Нова версия: Мъж с качулка наръгал 11-годишната Никол и връчил ножа на Иван Спират водата в жк "Меден рудник", вижте кога Ето го Атанас, който се самоуби след любовна драма в жк „Меден рудник“ (СНИМКА +18) Шокиращо! Серийният мастурбатор от „Меден рудник” вече на свобода, 6 майки го видели да се самозадоволява пред деца Мерцедес се натресе в паркирало БМВ в бургаския жк. „Меден рудник” Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО)
Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди
Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди Още с прерязването на лентата опашките в магазина показаха огромния обществен интерес от страна на местните

Всичко в категорията
Вижте какво наказание грози Теньо за убийството на приятелката му. Справедливо ли е? Жестоко: Теньо убил от бой жена си пред детето им, докато то пищяло от ужас Ето го озверелия Теньо, който преби до смърт приятелката си Ивета Свръх наглост! Този мъж краде цветя от известно кафене в Айтос, познавате ли го? (ВИДЕО) Айтос стана столица на фолклора: Хиляди се събраха за откриването на 50-ото издание на „Славееви нощи“ в обновения парк Само във Флагман.бг! Вижте кой спаси ударените от гръм щъркели в Айтоско Гръм удари щъркелово гнездо в Айтоско! Хора с големи сърца спасиха две от малките Айтос открива юбилейни „Славееви нощи“ на обновена сцена, вижте пълната програма Ексклузивно! Маскирана банда удари заложна къща в Айтос, взривиха тухлена стена и разбиха 2 каси със злато и пари Ето как паркират "баровците" на Айтос (СНИМКИ) Детски турнир за седми път взриви футболните емоции в Айтос (СНИМКИ)
Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ)
Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ) Снимков материал изпрати наш читател, който се надява, отреденото за деца място, да бъде ремонтирано


Всичко в категорията
Карнобат показа училището на бъдещето (ВИДЕО) Оспорвано първо издание на футболния турнир „ГЕРБ фен купа Карнобат“ Балканският фестивал на изкуствата ще превърне за пети път Карнобат в огромна сцена за песни, танци и веселие Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат Кметът на Карнобат за градушката: Беше нещо страшно, няма как да се предвиди подобен ужас (СНИМКИ) Невиждано! Градушка удари Карнобат, лед като маслини се изсипа над града (СНИМКИ) Карнобатска раздава награди като за Световно Емблемата на образованието в Карнобат СУ "Св.св.Кирил и Методий" празнува 154 години, вижте Випуск 2018 Аз съм кмет, а Минчо Гроздев е сериозен данъкоплатец и не бих стопирал инвестиционните му намерения Парадокс! МБАЛ-Карнобат е на печалба, но няма лекари и загива Трогателен жест! Вижте как абитуриенти от Карнобат поканиха класните си ръководителки на бал (ВИДЕО)
Николина Ангелкова и Николай Нанков правят нова проверка на Какао бийч
Николина Ангелкова и Николай Нанков правят нова проверка на Какао бийч На място експертите ще проверят съответствието на преместваемите обекти, разположени на концесионната територия на морския плаж, с одобрената схема от министъра на туризма и действащата нормативна уредба

Всичко в категорията
Шеф-готвач: Храна, която е престояла повече от 2 часа на бюфет - трябва да бъде бракувана, не е безопасна Директорка забучи мъжки полов орган на торта и гордо се показа! Трябва ли да я виним за постъпката й? Несебър е отличник в социалната област, грабна два приза Камен Донев гостува в Свети Влас тази събота! 32 преместваеми обекта и на трите плажа в Слънчев бряг са с нарушения Имаме 30 % ръст на френския пазар, българските туристи се връщат на Черноморието ни Слънчев бряг с иновативно приложение в помощ на туристите Ето как откриха сезона в Слънчев бряг, хотелиери очакват силно лято (ВИДЕО/СНИМКИ) Слънчев бряг откри сезона с обновена инфраструктура за 1.6 млн. лв. (СНИМКИ) Сезонът в Слънчев бряг стартира в петък, вижте как е било за първи път през 1959 г. (АРХИВНИ СНИМКИ) Димитър Бойчев към Симеонов: Крайно е да се затварят заведения заради силен звук
Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканските пътища, каквито няма и Бургас
Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканските пътища, каквито няма и Бургас 700 м е  маршрутът на автобусите в  Ахелой до спирката им на ул. „Цар Симеон"  за  пътуващите от Слънчев бряг към Бургас
Всичко в категорията
Bamboo Beach стартира ударно лятото, откриват сезона с урок по сваляне на мацки
Bamboo Beach стартира ударно лятото, откриват сезона с урок по сваляне на мацки Перлата на южното Черноморие ще сюрпризира верните почитатели на плажните фиести с 72-часова парти програма

Всичко в категорията
Съпругата на Боби Дебелия с трогателна изповед пред Флагман.бг: Той обожаваше сестра си (СНИМКИ) Ужасяващи подробности за зверското убийство в Созопол Огромна трагедия в Созопол! Боби Хлебаря уби от бой сестра си ФК Созопол направи кадрови рестарт Вижте емоцията на детския футболен турнир „Флагман къп“ 2018 в Созопол (СНИМКИ) Созопол с първата сертифицирана едромащабна туристическа карта на черноморска община Лято, плаж, море ... На Bamboo Beach купонът вече тече Ужасяващо! Откриха трупа на младеж край Созопол, издриват самоличността му Протестно начало на старта на новия сезон в Созопол, кмет и министър изразиха несъгласие с наредбата за шума Кметът Панайот Рейзи и министърът на туризма Николина Ангелова откриха сезона в Созопол, очакват силно лято 2018 Страхотна новина! Морето край Созопол по-чисто дори от гръцкото
Къмпингуващите, окупирали незаконно Корал, реват: Лазим като хлебарки в шубраците, за да стигнем до плажа (ВИДЕО)
Къмпингуващите, окупирали незаконно Корал, реват: Лазим като хлебарки в шубраците, за да стигнем до плажа (ВИДЕО) Собственикът на терена ги набеди, че местили коловете, за да увеличават зоната за ползване


Всичко в категорията
Мореплавателят Дончо Папазов празнува в Царево 30-годишнина от обиколката на света (ВИДЕО) Само във Флагман.бг: Фиат изгоря като факла в Царево (СНИМКИ) Плаж „Корал“ обграден като концлагер, летовници вървят през трънаци, за да стигнат до пясъка (ВИДЕО) Рокада! Освободиха зам.-кмета на Царево Николай Христов, замени го Златина Кирякова Трагедия! Трупът на млад мъж изплува на плажа в с. Лозенец Майстори от Странджа предават знанията си на млади архитекти и инженери Лапчев: Плажовете ни трябва да са чисти, но защо сметката да я плаща жителят на Община Царево? (ВИДЕО) Николина Ангелкова: Къмпингарите на плаж Корал не са над закона (ВИДЕО) Удар! Закопчаха престъпници тарашили магазини в Созопол и Царево Изследователи от цялата страна се събраха на форум в Ахтопол Извънредно! Погват циганите в Царево, разчистват гетото им до лятото
Чадърът и шезлонгът на Приморско по 1 лв. Плажът с нов концесионер
Чадърът и шезлонгът на Приморско по 1 лв. Плажът с нов концесионер Концесионерът трябва да осигури спасители, здравен пункт и почистване на плажа
Всичко в категорията
Кой ще иска да стане районен прокурор в Средец на границата с Турция? Петстотин деца преминаха през Центъра за развитие на общността в Средец Само във Флагман.бг! Кмет подаде оставка след сигнали в прокуратурата за злоупотреби Празник на българщината! Ето как магията на странджанската песен обедини хиляди българи (СНИМКИ) Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт Пълна промяна! Превърнаха знакова сграда в центъра на Средец в бижу по проект за близо 1 млн. лв. (СНИМКИ) Всички язовири в Община Средец с концесионери, кметът: Пресният пример в Камено още ни е пред очите! Създават нови общински предприятия по проекти за около 1 млн. лв. в Средец Екшън до училище! Арестуваха 15-годишен зад волана на краден „Фиат” Потресаващо! Опънаха сергия за козунаци на улицата в Средец (СНИМКИ) Дебелт ще грейне за Великден със супермодерно LED осветление и видеокамери за близо 100 000 лв. (СНИМКИ)
Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо От ОД на МВР потвърждават за образувано досъдебно производство срещу Данчо Горския,  гръмнал демонстративно куче в центъра на града

Всичко в категорията
Туристи бродят из горите край Малко Търново заради магически ритуали (ВИДЕО) Георги Илиев: Нестинарството не е само игра в огъня, така почитаме светците (ВИДЕО) Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Изграждат паметник на генерал-майор Алекси Попов в Малко Търново, министерството отпусна част от парите Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново
Много настроение и забавления на детския хепънинг „Наше лято“ в Камено
Много настроение и забавления на детския хепънинг „Наше лято“ в Камено Кметът Жельо Вардунски приветства учениците и им пожела весело и ползотворно лято

Всичко в категорията
Затвориха магистралата и в двете посоки заради огромен пожар (СНИМКА) Връщат в календара „Св. Тривелий Български”, репресиите на режима преди 9-и го затриват Пресъздават арабското нашествие в Камено, вижте как (СНИМКИ) Пчелари помагат на свои колеги от Полски извор, загубили пчелините си след потопа (ВИДЕО) Цяло село въстана срещу фермер, който ги тероризира с кравите си (ВИДЕО) Призове за най-добър ученик и клас на годината в Камено, вижте отличените Свирят „сбор” за актива на БСП в Камено, ГЕРБ трябва ли да се притеснява? От „Чернишка” до „Малкият принц”, ето кои са любимите книги на известни политици и държавни шефове от Бургаска област Кметът на Камено Жельо Вардунски: 24 май е денят на духовно единение на нацията ни! Любимите книги оживяват пред децата на Камено Нафиркан бургазлия си спретна луда гонка с ченгетата, заби се бетонен блок
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Възрастната жена е вървяла по пътното платно, когато 73-годишен шофьор я застига и блъска

Всичко в категорията
Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич
Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! 61-годишен мъж загина при зверски удар край Руен (ОБНОВЕНА) Зрелищна катастрофа в Руен: Опел се преобърна след ужасяващ сблъсък в центъра (СНИМКИ) Затишие пред буря или ДОСТ на Лютви Местан изпадна в дълбок зимен сън Мустафа Карадайъ пристигна в Руен за празника на общината, ще има ли сблъсък с ДОСТ Четвъртият лекоатлетически турнир в Руен – по-силен от всякога „Турската“ община Руен е с най-добри демографски данни в Бургаска област, Малко Търново е най-зле (таблица) След 13-годишна сага: Осъдиха петима от Руен за зверско изнасилване на малолетно момиче Прокоба над семейството на Хатче: Дошла в България, за да почете сестра си, загинала в катастрофа
Не виждам в тази й ситуация БСП да може да реши който и да е от проблемите в прокуратурата, още по-малко в медиите Интервю Всички интервюта Румен Овчаров пред „Флагман“: Не виждам в тази й ситуация БСП да може да реши който и да е от проблемите в прокуратурата, още по-малко в медиите
Не знам дали има голям смисъл да водиш битки, които си загубил предварително, казва опитният политик
Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Снимки архив Флагман, Кои 12 имена се спрягат за кмет на община Бургас догодина Сериозен сблъсък ще се очертае,  ако Димитър Николов не се включи в надпреварата

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали 3 седмици няма кой да запуши този трап на ул.”Копривщица” в Бургас Помогнете да го разпознаем! Този мъж задигна телефон от магазин в бургаския ж.к.”Братя Миладинови” Кошмар в ж.к.”Лазур”, съсед събира десетки котки на ул.”Иван Богоров” Ужасяващо! Убито бебе делфинче шокира хората край Морска гара в Бургас Този мъртвопиян несретник спи в парк под носа на МВР в Бургас, шокира майки и деца
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 21.06.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Успех ще постигнете, ако само съумеете да степенувате по важност задачите, които трябва да изпълните. Енергията няма да ви стигне за всички дела. Затова се захванете с приоритетните!   Предразположени сте към заболявания на гърлото и стомаха, пазете се! Ще получите неочаквано подкрепа от влиятелни хора. За да имате обаче успех на работно място, от вас се изисква промяна в мисленето. Активирайте аналитичните си способности! С любимия човек пък не се дръжте като следовател или прокурор, нужно е доверие! Стари травми и хора, които са ви разочаровали, може да се появят отново. От това дали сте си научили кармичните уроци, зависи дали „призраците“ от миналото ще продължат да ви преследват. Сега сте като на изпит. Внимателно обмисляйте всяка своя стъпка! Това е денят ви за промяна. Днес ви е забранено да се движите по инерция. Вие трябва да предизвиквате събитията, но за да се случва това, което желаете, трябва да сте по-позитивни. Вашето спасение е във вярата. Както казва учителят Дънов „Силната мисъл лекува всички болести“. Изпълнение сте с вдъхновение. Музата няма да даде покой на творците, докато не покажат най-доброто от себе си. Вероятно в този ден ще се родят произведения, с които ще може да се гордеете. Денят е добър и за придобиване на нови знания, и за любов. Разногласията с колегите не са в състояние да ви разстроят. Оставете по-важните срещи и дела за времето следобед, когато ще имате повече възможности за добра изява! У дома ви чакат приятни изненади. Необвързаните да не се правят на труднодостъпни! Сега му е времето да отстоявате своите принципи и идеали. Защитете също честта и достойнството на човека до вас! Финансовото ви състояние се подобрява, но и се увеличават хората, които искат да ви вземат парите. Пазете се от измамници! Изпълнени сте с енергия и ентусиазъм, но не бързайте! Ако проявите самоинициатива на работното място, ще сгрешите. Почакайте началниците да ви дадат напътствия и се старайте да изпълните задачите! Разходите в семейния бюджет растат, но очаквайте приятни изненади! Колегите може да ви завидят на доброто настроение и на енергията, която влагате. Разговорите ви с околните са приятни и желани. Еднакво добре общувате и с приятели, и с непознати. Дава ви се и енергия за изцерение. Може и да придобиете нови способности. Слезте на Земята! Погрешните ви решения се дължат на това, че днес надценявате своите сили и умения. Ще е фатално, ако се опитате да убедите своите началници в правотата си. Не ви е лесно сега, но не се отчайвайте! Може да потърсите утеха в прегръдките на тези, които ви ценят. Наблюдавайте и анализирайте това, което се случва, но не си позволявайте да давате оценки, за да не си изпатите! Днес е по-добре да ограничите контактите, особено с хората, които ви дразнят. С тези, които обичате пък, бъдете тактични! Не ги укорявате, ако сгафят! Денят ще е чудесен за тези, които предварително обмислят всичко. На лекомислените хора днес няма хич да им върви. Ще си спестите разочарования, ако работите сами. Поискат ли ви помощ обаче, не отказвайте! Самотните може да намерят човека, за който да си струва да се обвържат.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип