Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата


Готвим вероятно най-големите промени в МВР досега, надявам се да убедим служителите, че това е добро за системата
Ще задействаме новия структурно-функционален модел бързо, но сега той се готви бавно и смислено, не искаме да направим грешка, уверява министър Радев
13 Март 2018, Вторник
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: Авторът

Със сигурност ще има оптимизация на персонала, анализираме има ли дублиращи се функции, голяма ли е или е малка администрацията, казва министър Радев

Валентин Радев е на 60 г. Бивш народен представител от ГЕРБ и настоящ министър на вътрешните работи. В началото на февруари в парламента, след въпрос на бургаския депутат Димитър Стоянов, министър Радев разкри, че се подготвя нов структурно-функционален модел на Министерството на вътрешните работи (МВР). След последния парламентарен контрол министърът коментира подготовката на реформата пред „Флагман“.


- Г-н министър, преди няколко седмици казахте, че през март ще има „драфт“ на нов структурно-функционален модел на МВР, т.е. ще има реформа. Докъде сте стигнали?
- Направиха драфт, даже лично ми докладваха докъде са стигнали. Аз искам да го приемат с комисия и да видя докъде е стигнало. Това е само началото. Всъщност основната работа по този структурно-функционален модел трябва да приключи, както съм ги помолил, в средата на годината. Така говорихме със синдикатите в началото. Те се зарадваха – казаха „да, хубаво, не може на парче, не може за кратко време“. Голяма е системата, години наред не е реформирана системно, със системен анализ. И винаги е идвал някой министър или ново политическо ръководство, виждали са някакви недостатъци и са се опитвали да поправят нещата – примерно дадена дирекция, институт или някаква структура. Ние се опитваме да погледнем глобално, има такива начини – учените ги знаят. Поглеждат отвън структурата – казват; ние вземаме мнението вътре – на колегите, защото и те са работили вътре. Казват ни те... След това Световната банка също има един анализ, който ни дават. И това ще стане - надявам се, много вярвам – до средата на годината. Т.е. - това е. Ако ме питате докъде е стигнало – сега ми дадоха драфта в началото. Има структура нарисувана. Обсъждаме я. Пуснали сме я между колегите по структурите на министерството, които трябва да си кажат мнението. Като стане и това, ще обявим сега голяма обществена поръчка, където трябва да кандидатстват колективи и които да свършат тази – по-голямата работа. Всъщност да слезнат на функционално ниво. Защото сега структурно погледнаха – да, да, ама мен ме интересува и функционално. Има ли дублиращи се функции, примерно. Голяма ли е администрацията или е малка...

- Ще има обществена поръчка за такъв анализ?
- Да, да, ще бъде обявена обществена поръчка за тази дейност. Имало е преди години такава заявка.

- Кой може да извърши това?
- Предполагам, че това са научни колективи. Отново се обръщам към такива, които да участват и да ни помогнат. Това е идеята.

- Но това ще забави процеса.
- Колкото го забави... но аз си мисля, че дедлайнът е средата на годината, когато вече следва да имаме някакъв отговор.

- С тази обществена поръчка...
- Да, знаете – обществени поръчки, обжалвания... Дано не се случи. Всеки в държавата това се моли, когато прави обществени поръчки. Но такава ни е държавата, така сме го измислили и може би е справедливо. Може да има обжалвания, но каквото и да има – да получим някакъв документ или изобщо такава система, да ни кажат какво да направим и ние ще го направим бързо. Но – да бъде огледано бавно, смислено, с участието, отново казвам, и на синдикати и на хората, които работят вътре, да чуем тяхното мнение. Защото това е голяма система, не може така да ги клатиме и да променяме нещата.

- А от драфта, който е изготвен към момента, какво излиза като промени?
- Не мога да ви казвам подробности, защото те сега го обсъждат. Ако кажа нещо, някой ще го чуе от мен и ще каже „това ли ще бъде“. Не, няма да бъде това – това е чернова буквално, която е дадена на структурите. Може от тях да го вземете, тече информация отвсякъде, не е тайна. Не бива аз да го казвам, защото не е завършено. Щом стане, ще го чуете.

- Това ли ще е най-голямата реформа до момента в МВР?
- Най-голямата... какво значи голяма? Ние някакви реформи не идваме да правим, аз го казах в началото, ние се опитваме да подобрим; нещо, което е направено, да го продължим. Където виждаме слабости, да ги променим...

- Защото звучи доста мащабно.
- Да, да. Може и така да се каже – не съм се замислял дали е най-голямата. Вероятно може да е най-голямата и ако не е реформа, то - промени, които се налага да бъдат направени. И най-вече аз се надявам, че ще го направим така, като убедим хората, т.е. тези, които работят вътре всички – те да са съгласни. Т.е. те да виждат финала, защото то ще е дългосрочно.

- Никой не иска реформи отвътре, нали знаете?
- Съгласен съм, но няма начин тези, които са поставени на отговорни позиции, директори на дирекции и на отдели, те да не виждат перспективата. Ако те виждат, че това е добро за системата, да почват да убеждават и хората надолу.

- Оптимизация на персонала ще има ли?
- Със сигурност!

- Съкращаване или увеличане? 
- Добър въпрос – защото ме питат. Аз не съм сигурен дали няма да го увеличим. Виждате какви въпроси ми задават тука (в парламента – б.а.). Постоянно – МВР, доверие в МВР...

- Казват, че тук били много на глава от населението, може би най-много дори в Европа.
- Само си мисля, не съм сигурен каква е администрацията. Защото как да я преценя, нали трябва да се сравним примерно с друга система... Да видим как е в Унгария, как е в Чехия, как е в Австрия, как е в подобни държави. И като излезе целият анализ, а не само ние от Министерството на вътрешните работи какво мислим за себе си, тогава ще отсечем. Ще го обявим на обществеността – всички да знаят с повече полицаи ли сме на глава от населението, по-малко ли сме. Къде сме по-малко, в коя от системите – примерно в Гранична полиция или в Национална полиция, в ГДБОП. Къде са по-малко, къде са повече. Както сега се борим да има повече полицаи във всяко населено място. Аз по едно време бях издал заповед по Нова година, да не се назначават никъде хора, условно казано, в администрацията или началници. Само тези, които са на първо ниво, за да направим това, което сме обещали. Сега това е премахнато, от Нова година започнахме да назначаваме, защото пък се задържа израстването на хората. Но това са малки стъпки, които чакат ето този модел, който ще бъде най-близко до истината. Не искаме да направим грешка.

В категории: Политика


38
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
38.
Анонимен
03.04.2018 18:56:38
1
0
Преди 5 години през 2013 година след такава оптимизация на щата се съкратиха чистачките, служители от деловодствата, поддръжката и т.н., т.е. от най-нископлатените.
37.
Marinero
15.03.2018 19:25:39
3
2
В ченгеджиската държава на първо място са проблемите на ченгетата.
36.
Радев ,чуй чуй..
14.03.2018 07:47:15
19
2
Ти на терен ли си, или администратор? Колко администрация имаш ти ,или комисия трябва да ти каже.Комисия ли трябва да ти каже ,че ЛРТП в МВР са повече от полицаите?Комисия ли трябва да ти каже ,че на пенсия и заплата служат много хора?Комисия ли трябва да ти каже ,че склададжия в МВР Взема повече пари от полицая вече трета година? Комисия ли трябва да ти каже че пак разпределихте увеличението на всички,не само на тези на улицата?Стига с тез комисии бе Радев .
35.
112
14.03.2018 00:06:19
15
6
ТОЙ СЛАВИ ТАКЪВ ДРАФТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ МНОГО СКОРО,ЧЕ ГЛАВИТЕ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВЪРТЯТ,ЦЪРВУЛИ СМОТАНИ.
34.
Нобел
13.03.2018 21:03:48
7
3
Хиляди учени, експерти и изследователи ще бъдат впрегнати за да се опитат да обяснят на Министъра какво работи МВР
33.
Защотко
13.03.2018 20:44:01
6
1
Защо ти е да убеждаваш служителите?
Като гледам не ви пука за хората.
32.
пенсионер
13.03.2018 19:52:36
10
6
По колко пъти ще изучаваме чуждия опит Вижте Румъния и Грузия .Пък и Швеция население 10млн. полиция 28 ооо.Австрия 9млн.население 19000полиция Докато България няма и 7млн.ОКОЛО 51-3 ХИЛЯДИ ПОЛИЦИЯ ОТ ТЯХ НАД 10-15 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ .
31.
beloto
13.03.2018 19:22:51
5
4
Ексклузивно в БЛИЦ! Кеворк Кеворкян: Оставете Кирил - чуйте Ердоган!

КЕВОРКЯН ПРЕЗИДЕНТ.

А ВИЕ РЕФОРМА ЩЕ ПРАВИТЕ
30.
galin
13.03.2018 19:05:04
4
2
ami dawat edin film po nova Pojarnikarite ot 4ikago s edin na4alnik pokriwat i wyr6at sumati rabota. GLEDAJ GO BE RADEV . POU4ITELEN FILM
V BYLGARSKATA POLICIQ PRAVITE SAMO IZPRAZNQRI NEKADYRNI DA KOMANDVAT A KOJ DA POMOGNE NA HORATA
29.
darko
13.03.2018 19:00:26
5
2
ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ!
СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ОСНОВНА ПРИВИЛЕГИЯ В ДЕМОКРАТИЧНОТО ОБЩЕСТВО И ОСНОВНИ ПРАВА И СВОБОДИ НА ГРАЖДАНИТЕ.
28.
граничен полицай
13.03.2018 16:39:48
19
3
Започнах кадровата службавГранични войски за които се дочуваше че ще се реформират в полиция и премахват наборните граничари .Толкова пъти ги преименуваха и се стигна дотам че да сеназначават и пенсионери .Не случайно казват че МВР РЕНЕСАНСЪТ НА ПЕНСИОНЕРИ .Моята служба е към края .Такова чудо не съм чул да е имало МВРда игнорира полицаите за сметка на пенсионери по границата .
27.
мвр
13.03.2018 15:53:09
18
2
Колко години реформи ,то не беше Испански модел, полиция близо до обществото и какво ли не и накрая ЗЕРО.ИДЕТЕ НА НАЙ НИСКИТЕ НИВА И ПИТАЙТЕ за реформи.В София сектори станаха отдели, комисари, секретарки и шофъори ,международни отдели, а по места едно РУ не може да осигури служители за наряд.София не е България.
26.
Jerko
13.03.2018 14:59:44
8
1
Vsi4ki znaqt kvo trqbva da stane no nemoje . trqbva vyn6en names ina4e ni6to ama ni6to nqma da naptavite obyrnahte go v socialna laboratoriq i iqra s nervite na horata
25.
Tonev
13.03.2018 14:39:11
12
1
Ako ne drugo gledaj filmi . nikyde v izbroenite dyrjavi nama takova ne6to za edno i sy6to da vzema6 pensiq i zaplata po 2500 lv a da obevqvate bezrabotica sred mladite injineri . Sramno e
24.
Gopl
13.03.2018 14:32:43
14
1
pensioner 4ovek brakuvan 4ovek i kvo izliza polovinata mvr brak
23.
Radin Go6ev
13.03.2018 14:29:31
13
3
ПАК СЕ ИСКАЖИ АМА СЛЕД РЕФОРМАТА И БРОЙ КОЛКО НОВИ НАЧАЛНИЧИ ПРАВИШ И КОЛКО ПЕНСИОНЕРИ СИ ОСТАВИЛ В ТУЙ МВР А НЕ ДА ВИНИШ ХОРАТА ЧЕ СА ДРЪЗКИ
22.
Гастрол
13.03.2018 14:25:47
5
1
ТАКЪВ БЪТАК НАСТАНА
21.
4ERVEN POLICAI
13.03.2018 13:10:04
4
6
UVOLNENIE NA VSI4KI 4ERVENI POLICAI!TOGAVA 6TE TRAGNE DARJAVATA.
20.
Динко и Перата швестери HD
13.03.2018 12:58:03
6
10
Преди малко видях едни униформени да натискат минуси
19.
Пън
13.03.2018 12:56:49
5
9
Ушатите ревът само а нв напускат. Само дизлайкват коментарите. Много са нагли
18.
koko
13.03.2018 12:22:49
4
3
oronvane prestija na pagona-tova e dumata
17.
vesko marinov
13.03.2018 12:01:00
18
1
кое е добро частна фирма да пази нощно време полицеиският участак-по голям срам не сам брал
16.
Скромно
13.03.2018 11:56:38
18
8
премахнете мастодонта МВР.
отделни агенции
създайте ДНП и полицейски участъци по места
премахнете икономическа полиция
премахнете жандармерията
премахнете паспортна
премахнете регистрацията на мпс
дайте им правомощия
отговорност пред населението
15.
Примерно
13.03.2018 10:33:56
24
2
С всяка реформа раздуват щата Не където трябва - основно на чиновници статистици и т.н. С полицейските правомощия бройките им с години не са повишавани! На Началниците да им се отреди мандатност -4-5 год , че мнооого се срастват с обстановката и с бизнеса :-)
14.
kikodar
13.03.2018 10:32:00
26
1
Премахнете семейното МВР. Цели фамилии са се наместили, което няма лошо, но ако бяха сред хората, а не в администрациите на областните дирекции и районни управления. Създайте жандармерийски участъци в по-големите села и покрийте тези места, които от години не са виждали жив униформен. А не като стане нещо и да ми се прескачат полиции от всички структури и да не се знае кой работи и кой носи отговорност.
13.
do
13.03.2018 10:23:31
19
6
Дали има някой на когото е открадната кола ,ограбен апартамент, бит от мутри ,ограбен от цигани ,лъган от ало измами и т.н.МВР да му е помогнало и хванало престъпника -Нееееееее, няма няма и да има .И защо ни е това МВР .Питам полицай --що така бе в полицията .Отговор ,,Ми то няма държава..
12.
Мунчо
13.03.2018 10:15:36
7
0
Каква ли ще е тази промяна щом и световната банка ще има отношение!!??!?!?
11.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
13.03.2018 10:10:05
11
1
Радев, да изброяваме ли колко мутри са на свобода? За какви промени говорим?
10.
N
13.03.2018 10:01:11
24
1
И това чудо е министър?!Някой успя ли събере едно цяло, завършено, смислено изречение, аз не можах.
9.
Някой
13.03.2018 09:58:45
6
17
Само лентяй в това мвр. Да не ги оптимизират, а да ги накарат да работят. Чоплят семки и въртят далавери само. Не плащат осигуровки, а се пенсионират рано с високи пенсии. Това е мвр
8.
Shmatkki
13.03.2018 09:57:33
5
7
Nai golqmata promqna koqto shte napravite i to bezplatno i sus pechalbi sled tova za durjavata e da legalizirate trevata i osvobodite resursa na mvr vsichko drugo e porednata duvka
7.
Запознат
13.03.2018 09:51:07
18
2
Тоя е пълно посмешище и недоразумение, наред с всички други изроди преди него, които разкатаха майката на мвр.
6.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:43:00
4
6
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
5.
Наблюдаващ
13.03.2018 09:41:54
5
4
Нямаме нужда от такова МВР,само ни прахосва парите от данъци.Не знам каква е новата промяна ,но със сигурност че ще се разходват повече пари а ще се прави още по нищо ,Но приказки ще има до безкрай,докато дойде Момента да няма на кой да ги разправят .И той е близо.
4.
има ли синдикати...
13.03.2018 09:34:55
7
0
на този ден През 1973 г. с постановление на Министерския съвет на България се въвежда официално намалено работно време и петдевна работна седмица.
3.
Бля бля
13.03.2018 08:18:37
27
3
Роднина милиционер,роднина милиционер...Братя ,синове, дъщери племенници ,снахи и т.н това е принципа за израстване..другото си е ала бала приказки
2.
Винету
13.03.2018 07:59:28
41
6
Администрацията трябва да се съкрати наполовина. То не са сектор, групи, че и отдели направиха. Заплатите на администрацията с 1/3 по ниски от на полицаите. Не може тези на терен и чиновниците да взимат еднакви заплати, стреса при едните и другите е несъпоставим.
1.
Пън реве за пенсия
13.03.2018 07:44:29
21
23
Искам да протестирам по цял ден и да се пенсионирам на 28г.
Лъчезар ЛИСИЦОВ Автор
Лъчезар ЛИСИЦОВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Политика
Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ) Резил! Нагъл мъж краде от кола на метри от Община Несебър (СНИМКИ, ВИДЕО) Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО)
Интеграцията невъзможна. Необходима е ампутация
Интеграцията невъзможна. Необходима е ампутация Поредният атентат доказва, че политиката на ЕС е самоубийствена за ценностите и хората на Стария континент
Всичко в категорията
Важно! Ето как да реагира шофьорът при опасност от челен сблъсък Терористът от Страсбург отмъщавал "за смъртта на своите ислямски братя, загинали в Сирия“ Агенти под прикритие дебнат на коледните базари Двама катаджии първи се отзовали след стрелбата във „4 you” – заварили туристи под масата, един ранен и труп Баща и син от кв. Банево забъркани в наркобизнес, съхранявали марихуана и пико в кофи от сирене (СНИМКИ) Куриоз: Мъж открадна 350-килограмово животно и го разфасова, кучета го надушиха Вижте килъра от Страсбург, 350 души издирват Шериф Шекат (СНИМКА) Жена опита да прекара 50 бона през границата край Лесово, скрила ги в чантата си Атентаторът в Страсбург – 29-годишен мъж, ислямист Бургазлия сътвори истинска каскада на пътя за Средец, по чудо се размина без жертви Пиян шофьор излетя от пътя, отсече дърво и... (СНИМКИ/ВИДЕО)
Върховният съд похвали Бургаската съдебна палата за образователните инициативи Александър Ваклин: Иванчева ме рекетираше, изтеклите разговори отразяват случилото се (ВИДЕО) Бомба във Флагман.бг: Съдия Дарина Йорданова оттегли документите си за председател на Районния съд в Бургас Апелативният спецсъд решава дали да остави Баневи за постоянно в ареста Проф. Проданов: Не сравнявайте местата за лишаване от свобода с домашния уют! (ВИДЕО) Прокуратурата обвини Румен Овчаров в тежко престъпление! Районният прокурор на Бургас получи втори мандат – работел прекрасно и безшумно Съдия Ушев: Политици ще атакуват съда през медиите Затвор за Николай Маринов-Малкия Маргин, пръскал фалшиви пари в Слънчака Изнасилвачът и убиец на баба Петранка хленчи в съда: Обещавам да стоя вкъщи и да слушам баща си Турчин съди сина си заради фалшиви новини
Цигарите у нас по-евтини с 30% от тези в ЕС
Цигарите у нас по-евтини с 30% от тези в ЕС През 2019 година в България не са предвидени промени в акцизната тежест
Всичко в категорията
Родители недоволни: Защо бавят резултатите от Коледното математическо състезание?
Родители недоволни: Защо бавят резултатите от Коледното математическо състезание? Забавянето е минимално – един-два дена, но те представляват тестова матура за нашите деца, жалват се бургазлии


Всичко в категорията
Бургаски ученици заподозряха заговор между две елитни училища в града “Големи автори за малки библиотеки” стигна до София, бургазлии могат да я подкрепят на няколко места в града Концерт-спектакъл „Зимна приказка“ представя зимните обредни празници в Странджа Най-малките музиканти на Бургас с концерт в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", вижте кога Ученици съдят Руската гимназия, наказали ги за фалшиви медицински бележки НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”: От Шуберт до Сен Санс ще звучат на традиционния концерт в сряда Най-старият университет в Бургас „Проф. д-р Асен Златаров” връчи дипломи на стотици абсолвенти (СНИМКИ) В Бургас всеки панаир е обявен за фестивал, но кои са истинските събития, променящи града ИТ гимназия в жк "Меден рудник" и Стопанската камара подписаха меморандум за сътрудничество Димитър Николов за 8 декември: Студенти, вие сте надежда за по-доброто бъдеще на Бургас Честит празник на студентите!
Бебе с шест пръста на всеки крайник оперирано успешно в УМБАЛ „Дева Мария“
Бебе с шест пръста на всеки крайник оперирано успешно в УМБАЛ „Дева Мария“ Родители от цяла България намират решение на ортопедичните проблеми на децата си в Бургас
Всичко в категорията
Зловещо! Дириха младо момиче във водите на езеро, а намериха трупа й да лежи в бежански лагер (СНИМКИ) Спешно! Състоянието на малката Тани се влошава, животът й струва 50 хиляди долара! Здравната каса е събирателен образ на отвратителното в държавата 58-годишен мъж живее в палатка, дъщеря му го оставила на улицата Художник помага на дете от Бургас да победи рака Майката на убиеца Викторио: Той беше най-добрият баща и детето го чака някъде, защото се обичаха Вдовиците на Коста Цонев пропъдени от семейството му Майка, пребивана от приятеля си: Зависим е от хазарта, заплашва ме с убийство (ВИДЕО) Четиригодишната Таня се нуждае от лечение в чужбина, майка й не може дори да я прегърне (ВИДЕО) 17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне
Зрелищно автомеле затапи входа на Долно Езерово - БМВ, Мазда и Фолксваген се помляха до неузнаваемост
Зрелищно автомеле затапи входа на Долно Езерово - БМВ, Мазда и Фолксваген се помляха до неузнаваемост Инцидентът е станал в пиков час, а огромното пътно платно се е оказало тясно за трите коли
Всичко в категорията
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Всеки ден идваше линейка със сестра, която поставяше болкоуспокояващ серум, лечението бе безплатно
Всичко в категорията
Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър Стачка през социализма? Спомени от соца: През 1985 г. моряци от Бургас донасят вируса на СПИН в България Само във Флагман.бг: "Партизански завет" вграден в архитектурното бижу на морсикя бул. „Алеко Богориди“ (СНИМКИ) Екскурзовод в Слънчев бряг осъден на две години затвор за клевети срещу държавата и народната власт Спомени от соца: За уличните графити в края на 80-те Какво се случи на 10 ноември 1989 г. Ако знаят какви забрани и абсурди имаше по времето на социализма, младите направо няма да повярват
Мартин Камбуров стана "Почетен гражданин на Свиленград"
Мартин Камбуров стана "Почетен гражданин на Свиленград" Гордея се, че съм от Свиленград. Тръгвайки от малкия град вие можете да имате самочувствие с труда и успехите си и да бъдете граждани на света", каза Камбуров

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Хитовият club Famous надмина очакванията, пръска се по шевовете и през седмицата Бургаски ученици заподозряха заговор между две елитни училища в града 183 подаръка закупиха благодетели за кампанията "Подари от сърце" в Бургас Извънредно! Гей-бордовете в Бургас премахнати, фирмата доброволно ги свалила Преизбраха Павлин Ковачев от ОДМВР-Бургас на важен пост в Международната полицейска асоциация Ето кой стои зад НПО-то, монтирало скандалните гей-бордове в Бургас. Незаконни ли са? Харесва ли ви идейният проект за парка на миниатюрите „Европа“? Община Бургас ви кани на обсъждане Личност на годината 2018! Флагман започва приема на номинации от своите читатели, вижте какви са условията Ето къде са гей-бордовете в Бургас, колко време ще се задържат? (СНИМКИ) Зимната градина на ресторант „Златна котва“ ще предложи романтична идилия в новогодишната нощ 14-годишен хлапак задигна 400 лв. от кутия за дарения в центъра на Бургас
Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник” С голям фолклорен концерт и рибен курбан жк "Меден рудник" посрещна Никулден European Air Quality Index: За последните 24 часа най-чист е въздухът във Враца и ж.к."Меден рудник" Циганска банда тараши серия от кафемашини в „Меден рудник“, но последният им удар ги прати директно да търкат нара Зрелищна акция в жк „Меден рудник“! Ченгета събориха Асен по очи и му сложиха белезниците Опасна банда е закопчана при зрелищната спецакция в жк „Меден рудник“ Разбиха зоната за кучета в ж.к.Меден рудник, заляха я с моторно масло. Съветници искат монтирането на камери Три коли се нанизаха във верижна катастрофа край жк "Меден рудник” Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му? Спецполицаи нахлуха в дома на Константин от жк „Меден рудник“ в Бургас, отриха 2 кг канабис Само във Флагман.бг! Вижте кой е собственикът на нелегалния склад за риба в жк „Меден рудник“
Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба
Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба Френската държава ще си търси парите от осъдения за наркотрафик айтозлия

Всичко в категорията
Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост Бургаски топ-кардиолог откри кабинет в Карнобат БСП обяви в Карнобат 9% ДДС за лекарствата и 5% ДДС за хляба и стартира предизборната си кампания за кмет Загиналият при пожара в карнобатското село Сигмен бил клошар Организират благотворителен кулинарен базар тази събота в Карнобат Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО)
„Артиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018”
„Артиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018” Жури с председател Деница Николова – зам. министър на МРРБ, определи центъра като безспорен лидер в категорията си

Всичко в категорията
Двама катаджии първи се отзовали след стрелбата във „4 you” – заварили туристи под масата, един ранен и труп Кметът на Несебър подкрепи нова благотворителна инициатива Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати Мъж от Свети Влас се бори за живот, след като газова бутилка избухна в дома му Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Второкласници от Равда участваха в „Големия лов на растения” След проверка в Несебър: ВСС образува дисциплинарка срещу млада прокурорка от Бургас Пенсионерският клуб в Равда добави още една година от създаването си Деца от Несебър опознаха родния си град, дали не са бъдещи гидове Кметът Николай Димитров посети клубовете на хората с увреждния в Несебър и Обзор Несебърско енциклопедично издание влиза в 41 световни хранилища
Общината и полицията в Поморие отчетоха най-спокойния и  сигурен туристически сезон
Общината и полицията в Поморие отчетоха най-спокойния и сигурен туристически сезон На територията на общината не е регистриран нито един реален сигнал за нарушаване на нощната тишина
Всичко в категорията
Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето Инициативата „Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници Ангелина Недин реди юбилейна изложба в Созопол Созопол отваря "Голямото си сърце" и грейва празнично Заради застудяването горивото в потъналия „Мопанг” се сгъстило, не можем да източим останалото в резервоара Опасна сграда в Созопол се руши, общината чака разрешение да я събори (ВИДЕО) Кап. Живко Петров: Имаше риск за замърсяване не само на Созопол, но и на цялото Южно Черноморие (ВИДЕО) Една година след трагичната смърт на 16-годишния Костадин Апелативният съд потвърди присъдата му Нафирканият Стоян от с. Росен не спря на стоп-палка, но ето какво му се случи Туристическа карта на община Созопол грабна първото място в национален конкурс Ремонтират след месец пропадащата детска градина в Черноморец (ВИДЕО)
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец В останалата част на област Бургас обстановката е спокойна, пътищата са проходими при зимни условия

Всичко в категорията
Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент?
Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм Вижте как кметът Димитър Германов поздрави жителите на Приморско за Никулден Приморско почете покровителя на рибарите и моряците. Тази вечер ще грейне в очакване на Коледа Кървава драма в Китен: Двама се клаха след лют скандал Празнични изненади на Никулден в община Приморско, вижте богатата програма Екшън! Среднощна акция срещу дилъри в Бургаско, изкараха двама от БМВ Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ 64-годишен пияндурник се нафирка до козирката и седна зад волана Приморско влиза в годишните награди за туризъм, ето как да подкрепите общината Проверяват потънал кораб край Приморско заради опасност от втори "Мопанг"?
Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града Вижте коя красавица седна на кметския стол на Иван Жабов за един ден МО не успя да продаде военни апартаменти в Средец на цени под 3000 лв. Аложиголото Атанас ухажва две изкуфели баби - дарили го с всичките си златни накити и над 10 хил.лв.
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щом законодателят е преценил, това застрашава националната сигурност, смята вътрешният министър
Всичко в категорията
Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ) Навръх 105-годишнината от освобождението на Малко Търново: Откриват паметник на ген.майор Алекси Попов С грандиозен концерт-спектакъл Малко Търново отбеляза Европейската година на културното наследство
Община Камено със специална презентация в Словения по проект „Малките общини срещу евроскептицизма“
Община Камено със специална презентация в Словения по проект „Малките общини срещу евроскептицизма“ Туризмът бе акцентът на форума, единствената българска община представи плановете си за развитие на  крепостта Русокарстро


Всичко в категорията
Заблуден мъж от с. Равнец попадна в лапите на Йорданка, измъкнала му 1120 лева Проблем! Водата в селата Трояново и Константиново негодна за пиене, ВиК и тази година не си мръдна пръста Инвестират 1,2 млн.лв. за възстановяването на замъка в крепостта „Русокастро” Безсънна нощ за хората в Ливада (ВИДЕО) Бандитите Йордан и Петър обрали имот в Камено, опитали да скрият следите с палеж Областният управител Вълчо Чолаков вкара тежки машини да почистват деретата в Община Камено За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя Ходене по мъките: Валентин от Камено над 10 години чака за българско гражданство Нов фонд с пряк контрол ще помага на бедни и болни в Камено Година след потопа, убил петима в Камено и Бургас: ЕС отпусна 2,3 млн. евро, но как ще се похарчат? Ученици от Камено научиха повече за съдбата на българските евреи след Холокоста
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Жената тъкмо слизала от колата си, когато възрастната шофьорка я блъснала
Всичко в категорията
Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден
Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология Интервю Всички интервюта Д-р Майя МИЛЕВА, новото попълнение в екипа на отделението по медицинска онкология към университетска болница „Дева Мария“ Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Oт ноември Д-р Милева е част от екипа на отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“
Глас отвътре Всички Ангел ДЖАМБАЗКИ, евродепутат Ангел ДЖАМБАЗКИ Интеграцията невъзможна. Необходима е ампутация Поредният атентат доказва, че политиката на ЕС е самоубийствена за ценностите и хората на Стария континент Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 13.12.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Насочете се към изпълнение на конкретни цели и следвайте набелязаните планове! Желателно е да носите тоалети в оранжево. Това ще стимулира творчеството и повишава самоувереността ви. Не отказвайте срещи! Използвайте този ден, за да срещнете сродни души! На работното място сте доста инертни, но се налага да запретнете ръкави и да си изпълните задълженията. Не разчитайте на чужда помощ! Поставете ред в храненето си и обуздайте апетита си, защото в дни като днешният, лесно качвате килограми! Обкръжението около вас се променя. Ще преживеете неща, за които не сте предполагали, че може да ви се случат. Ще се породят нови желания. Голяма е вероятността необвързаните да се влюбят и да се избавят от самотата. Възможни са болки в областта на тила или ушите. Днес следвайте указанията на по-опитните и делови партньори! Не оставяйте важни задачи на самотек! Изпълнете колкото се може повече от ангажиментите сутринта, защото след това ще ви е по-трудно! Ако имате зъбобол или болки в гърлото, вземете бързо мерки! Сега е моментът да експериментирате. Това е ден, в който ще се изненадате от умението си да импровизирате, дори в най-трудните ситуации. Болестите, започнали на този ден, не са продължителни, не се страхувайте от опасни последствия! Това е ден, в който трябва да обърнете повече внимание на външния си вид. Може си смените прическата, да си подновите гардероба. В отношенията си с противоположния пол бъдете внимателни, защото има вероятност да изтълкуват погрешно вашите думи и жестове! Може в този ден да наложите правила или да променяте договори или пък да се отправите на вълнуващо пътешествие, да срещнете приятни хора и да се забавлявате. Пред вас се отварят много врати. През коя ще минете, изберете сам! Не позволявайте на никого да ви се меси! Всички тревоги по сбъдването на творческите начинания изчезват. Вниманието ви ще бъде насочено към проекти, които предвиждат повишение на квалификацията. Успехът ви в службата не е гарантиран, но ако положите повече старание, може дори да ви повишат заплатата. Това е един добър ден за вас. През следващите часове може съдбата ви да се завърти на 180 градуса и да върне в живота ви скъп приятел (приятелка), по който още тъгувате. Дори и да ви се струва, че не заслужавате нов шанс в живота, ще имате възможност да поправите грешките си. През този ден е по-добре да не си показвате чувствата. Охладете емоциите и се заемете за работа! Искреността сега може дори да ви навреди. Внимавайте с хората, които обичате, за да не ги нараните! Денят е благоприятен за обучение и за покупки на скъпи вещи. Не си правете планове за днес, защото най-вероятно ще се объркат! Ще е добре, ако имате възможност да си починете. Ако нямате, се заемете с тези задачи, които може да изпълните без много усилия! На младите дами ще им е трудно да направят избора между ученето и любовта. Днес сте доста пасивни, а ви чака много работа. Може да намалите малко темпото, но не се оставяйте да ви носи течението, защото е възможно да се окаже, че това, което се случва, не е във ваш интерес! Може да изпробвате нови сексуални техники. Възможни са проблеми с бъбреците.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип