×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Готвят тежка реформа в МВР – през март се чака план за нов структурно-функционален модел


Готвят тежка реформа в МВР – през март се чака план за нов структурно-функционален модел
Валентин Радев обяви, че готвят преструктуриране на ведомството след питане на депутата Димитър Стоянов за Академията на МВР
02 Февруари 2018, Събота, 00:03 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

През лятото трябва да е готов окончателният вариант на промените, обяви министър Валентин Радев в парламента


В Министерството на вътрешните работи се подготвя сериозна структурна реформа. Това разкри като че ли случайно министърът Валентин Радев на последния парламентарен контрол.

Той отговаряше на питане на бургаския депутат от „БСП за България” Димитър Стоянов, който изрази притесненията си, че Академията на МВР може да загуби акредитацията си. Според Стоянов, човек от политическия кабинет на министъра се опитвал да се меси в учебните програми. Това именно създавало опасност за акредитацията на академията.

Министър Валентин Радев обаче увери, че няма такова нещо.
„Фактически не е вярно, че при промяна на учебните програми Академията на МВР ще си загуби акредитацията”, заяви той. Дори напротив – при удачни реформи щяла да се подобри акредитационната оценка на учебното заведение. През ноември имало и кръгла маса за бъдещето на Академията на МВР, на която са поставени задълбочено проблемите, които трябва да се решат за усъвършенстването на висшето училище.
Нямало предложения за отпадане на утвърдени учебни дисциплини. Напротив – имало предложения за нови такива, както и за промяна на съотношението при съществуващите.

Валентин Радев обясни, че академиите на МВР и на Министерството на отбраната са специфични учебни заведения. Те трябвало да се пипат с „кадифени ръкавици”. Тук дойде и новината за предстоящата структурна реформа в МВР, която всички очакват от много години, но все не се случва.
„Те няма да бъдат на последното място (говори за Академията на МВР – б.а.). Няма и да започнем с тях преструктурирането на министерството. Тъй като ще има такова. Само да вметна, че март месец ще получиме може би първия драфт на това, което ще се случи със структурно-функционалния модел. След това ще имаме до края на лятото окончателния. Тогава и ще се вземат решенията и за Академията на МВР”, обясни Валентин Радев.
С това той само открехна вратата за предстоящата реформа във вътрешното министерство. В какво ще се състои точно тя, засега остава загадка.

Иначе специално за Академията на МВР Валентин Радев каза, че не е  предлагано и не се предвижда отпадане на учебни програми. Представителите на главните и областните дирекции в министерството са изразили своето удовлетворение от обучението в академията и са предложили въвеждане на нови дисциплини, с които да се подобри подготовката за по-ефективно противодействие на нови области, свързани с тероризма, организираната и конвенционалната престъпност. Плановете за подобрение били съобразени с европейските изисквания, включително за въвеждане на по-голямо практическо обучение за сметка на теорията.

Бургаският депутат Димитър Стоянов от своя страна изкоментира, че е пристрастен по темата, тъй като той самият е възпитаник на Академията на МВР.
Стоянов бе удовлетворен на този етап от отговора на Валентин Радев, поне доколкото няма взето решение за орязване на учебните програми.

Той даде и няколко съвета на министъра, като обясни, че добри учени се създават трудно и в продължение на много години. Конкретно при МВР това било свързано и със специфична практика. Депутатът коментира още, че в момента сме в сложна криминогенна обстановка, при която престъпността се интелектуализира непрекъснато.

„И затова трябват изключително високо подготвени кадри, които са, и нека кажа думата – надъхани, да се борят с престъпността. Грешните решения с лека ръка могат да доведат до отлив от кадри. И след това ще трябват десетилетия, за да се достигне до сегашното ниво”, заключи Димитър Стоянов.

В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
Пожарникар-пенсионер до Бузмсмена
22.03.2018 10:05:02
0
1
Готви се от дърти комисари, като шефа на пожарната и този на бургаската пожарна. От там не чакай друго, освен да даваш. Помниш ли колко народ се издави миналата година там? Повярвай, точно шефа на пожарната там има задължение ДА КОНТРОЛИРА ЯЗОВИРИТЕ. Е, какво стана? Утре може да е твоето дете. Тогава пак някой ще е взел нещо от собствениците на язовири, за да си затвори очите. Това са хора, които ядат и пият с проверяващите си, черпят ги. Емигрирай най-добре. Тук само такива престъпници ще са на ръководни постове, както е например в пожарната в Бургас, а предполагам и другаде.
11.
Бизнесмен
22.03.2018 09:51:41
1
4
Кой я готви тази реформа? Да не е някой, като обези пенсионирани началници от пожарната, дето само че судят коя фирма да итръскат, черз клубовете си по пожарорпиложен спорт? Оня комисар от Бургас и неговия пенсионитран, алкохолизиран началник се чудят как да изсмучат пари от фирмите. МВР укрива престъпници, като ги прави началници, а прокуратурата нехае.
10.
Възмутен
22.03.2018 09:37:48
0
3
Защо в статията е говори, че никой не иска реформа? Исмане реформа в изравняването на заплатите на депутати и полицаи.
9.
Николай
18.03.2018 07:52:28
0
1
Хубаво е да се направи реформа, ама да намали вождовете, а да назначи повечко индианци
8.
Реформаторът
07.03.2018 11:36:14
0
2
Разделят на две администрацията и едната половина, която си изберат, я пращат на "терен". Капиш ? Всичко е толкова лесно и просто. Ама трябва дупара, за да се свърши реална работа.
7.
старшинката
07.02.2018 09:17:43
0
1
Ще върнат ли #86 за служителите на МВР? Вместо да ги пратят на длъжности в полза на всички кой умник ги принуди да си клатят краката като администрация, че са малко в МВР.
6.
Хер Флик от ГЕСТАПО
03.02.2018 19:02:07
1
4
Нещо пак недоносено ще измътят
5.
Вземат се отърват
03.02.2018 16:29:24
5
13
От т.н. Хибридни полицаи - на пенсия + заплата ! От силна мотивация се изприщват по бюрата да го местят от единия в другия крачол :) Е нема такъва държавъъъ ;)
4.
Абе реформи
03.02.2018 12:01:06
1
28
Въпросната проформа се свежда до увеличаване на администрацията и бюрокрацията. Например в Бургас се пръкват като междинни началници в разследването цели 8 началник сектори в икономическа от 1 началник на сектор стават 5 и т.н
Въобще производството на вождове върви с пълна сила. Индианци няма.
3.
Неа
03.02.2018 11:40:13
1
16
Аман ти от реформи .Сори ама тая дума я свързвам с цоцане на пари нищо друго .
2.
Radi Valentinov
03.02.2018 11:39:25
3
9
Aman or reformi. Vsyaka godina no reformirat. Njama po-reformirano ministerstvo. Kato znaem intelektualnite sposobnosti ma ministura I na pod4inenite mu se obzalagam, 4e sled dve godini pak ste govorim za reforma.
1.
Серж
03.02.2018 11:22:22
7
12
Абе нека да остане само пожарната и всичко ще е точно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори