×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлийка шокирана: Поискаха ми пари, защото съм нощувала при бебето си в болницата (ДОКУМЕНТИ, ОБНОВЕНА)


Бургазлийка шокирана: Поискаха ми пари, защото съм нощувала при бебето си в болницата (ДОКУМЕНТИ, ОБНОВЕНА)
Детенцето й е само на 4 месеца, по спешност влиза в болница, майка му е прекарала 5 нощи до него
06 Март 2018, Вторник, 18:58 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

„Предложиха ми да избера между стол и легло, но и за двете се плаща”, жалва се Десислава Христова

Бургазлийката Десислава Христова е майка на 4-месечно момиченце. В началото на месеца то вдига температура, която поддържа с часове. На 01 март около 03 часа детето е прието по спешност в болница УМБАЛ-Бургас.

Още на входа служителите на регистратурата задават въпрос на майката дали ще остане да нощува в заведението и ако да, какво би избрала – легло или стол, а съответните суми са 20 и 9 лева.

В този момент притеснената майка без да се замисли поискала легло. 4-месечното детенце се оказало с пневмония и престоят им в болницата стигнал до 5 дни.

В момента, в който станало време детето да бъде изписано от I Детско отделение, една от сестрите й поискала да плати 100 лева да прекараните нощувки до бебето си.

Деси и мъжът й останали възмутени. Поискали да говорят в началника на отделението, но той тогава бил в отпуск, а медицинското лице, което го замествало умишлено избягвало разговор със семейството, твърдят те.

Това е някакъв абсурд. Как ще плащам за нощувка, докато детето ми е в болница. Ами ако съм кърмачка, какво? Ще трябва да идвам през два часа, за да храня бебето си, или пък ако съм от някое малко градче в района”, жалва се Десислава Христова.

След няколко скандала и разправии семейството отказали всячески да заплатят исканата сума и се прибрали вкъщи.

„Отношението е под всякаква критика. Заплашваха ме, че ако не платя, няма да махнат абоката на детето. 3 дни стоях без ток в банята, защото били почивни и нямало кой да го оправи. И това е нищо. Като всяка майка се интересувам какво правят тези некомпетентни сестри на бебето ми. Попитах едната какво точно влива на детето, а тя ми отговори: „Аз знам какво е, но не съм упълномощена да ви казвам. Какво е това отношение, каква е тази медицина, какви са тия специалисти”, пита още ядосаната бургазлийка.

По думите на Деси обаче в периода, когато тя е била в Детското отделение, на съседното място е имало друга майка със „закупен”стол. Жената обаче легнала до бебето си, защото се измъчила от прекараните нощувки на неудобния стол, а когато сестрите я видели легнала, веднага й се скарали и на другата вечер жената била принудена да спи на земята.

Тъй като Десислава отказала да заплати исканите сума, тя няма документ, с който да докаже думите си, но ни изпрати такъв на жена, чието 2-месечно бебе е било в болницата и тя е заплати 40 лева за две нощувки в лечебното заведение.


Жената е заплатила 2 нощувки по 20 лева, защото е спяла при бебето си в отделението

На вратата на Отделението има залепен ценоразпис, който показва какви са цените на определените услуги и реално нощувката на легло струва 20 лева, но според новата наредба влязла в сила, нощувка не се плаща за придружители на деца под 7-годишна възраст.

От УМБАЛ-Бургас казаха за Флагман.Бг,, че болничният престой на майки с деца до 7-годишна възраст не се заплаща и това е ясно обявено в сайта на здравното заведение. Ако на някого погрешно са взети пари, нека веднага да сигнализира ръководство, като приложи необходимите документи и парите му ще бъдат възстановени, казаха от МБАЛ - Бургас.






В категории: Власт


73
Коментара
73
Коментара по темата
73.
m.c.
17.03.2018 11:16:51
1
1
Ами ще им взимаме пари, разбира се! Мъкнат се със сополивите си деца, дето са ги разлигавили до неузнаваемост. Майките с претенции до небесата...тоалетните им били мръсни, сестрите не им се усмихваме, информация не получавали! Как няма да му писне на човек. Там сме за да им лекуваме разлигавените деца, не да си правим конушмак с майките. Като не им харесва да ходят да си търсят други болници. Ама и там се плаща, само да знаят
72.
????????
11.03.2018 12:51:48
3
5
Плащам над 80 лв. здравни осигуровки на месец и където ходя по лекари пак плащам като арабин. Лекар или зъболекар да издава касова бележка досега не съм видял. Спешното в Бургас е под всякаква критика, после защо ги биели. Досега осъден лекар за лекарска грешка не съм чул а инциденти бол. Източват Здр. каса с измислени манипулации санкции никакви, и не на последно място всички бургазлии ходят в София защото тука специалисти йок.
71.
Лорина
10.03.2018 23:35:59
12
3
Всичко се плаща , муцки ! Ако Ганка от квартала е жертвала парите за нов, як , официален анцунг и е трябвало да плаща в болница , нормално да се възпали милата ! Другия път да тича на хомеопат ! Хахаха !
70.
X.
10.03.2018 21:06:41
6
10
34.Благовеста e АБСОЛЮТНО права! но умбала е на такова дередже, защото паразита АбуДюмбел източва касата, има голям надлимитен праг, а МБАЛ-а го точат освен това И борд, фирмички, корумпета и неплатени надлимитни дейности! Всички неoсигурени ги лекува МБАЛ, циганите - също, а АбуДюмбел играе с т.нар химиотерапия - подарена му бадева, скъпо и прескъпо заплатена. Цигани и спешно болни не приема, неoсигурени - също. ГНУСЕН ПАРАЗИТ НА ГЪРБА НА БУРГАСКИТЕ БОЛНИ! И ТОВА Е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА МИЗЕРИЯТА НА МБАЛ-А. ИНАЧЕ - НАВСЯКЪДЕ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ СЕ ГЛЕДА НА БОЛНИТЕ КАТО ХОДЕЩИ ИЛИ ЛЕЖАЩИ БАНКОМАТИ. ТАКАВА Е СИСТЕМАТА!
69.
*********
10.03.2018 20:56:31
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
68.
Бургазлий
10.03.2018 18:06:32
7
4
Таз бургазлийка много от малцинствата ми мяза...
67.
До 65
10.03.2018 18:05:30
6
7
Скоро не миришеща, ами никаква сестра няма да има до леглото на детето. Само в Бургас има обявени над 200 работни места за медсестри. Хората заминават в чужбина, защото там подобно отношение никой не си позволява. А ти утре сама ще си биеш инжекции на детето. И ще се молиш да има на кого да платиш, за да го лекува, но няма да намериш! Защо не се шокираш от това?
66.
пенчев
10.03.2018 15:33:51
8
16
Шокирана......все се шокирате,все не искате пари да давате за здравеопазване,...гаче е за кюфтета и цигари, за ракия пари давате,за маникюр и боядисване пари давате,за кафета и коли в моловете давате пак,за разходки до Турция пари пак има,....само за здравето на детето не се дава,то държавата ще дава пари за него,ама от собствения джоб не,....само така и снимай и хакай във фейсбука другите да гледат как ядеш пържоли в Румъния,как пиеш узо в Гърция, само така в чалгията Бг?!
65.
do nomer 64
10.03.2018 14:42:57
4
5
A spored vas redno li e v 6:30 sutrinta sestrata da vi doide do legloto toku shto izpushila 1 kutiq s cigari mirisheshta cqlata na zverska vonq i da vi pravi manipulaciq v tozi vid ? spored men ne e redno ... v tozi red na misli kakto ima chitavi sestri taka ima i nekadarni i takiva koito ne izpalnqvat dlajnosta si dobrosavestno i kakto se predpolaga che trqbva ..
64.
...
10.03.2018 13:53:17
9
19
Много ми е интересно как тая майка,която е 100 % от типа "бг мама" или "фейсбук мама",определи че сестрите били некомпетентни???Какви медикаменти се вливат в болницата,не се казва именно защото такива "интернет докторки" могат да откажат лечение,понеже са прочели в бг мама или някой форум,че даден медикамент не трябвало да се сложи,защото Гинчето или Пенчето от форума така казва и докато траят обясненията и споровете,детето или въобще пациента може да се влоши.Обаче българина компетентен по всичко,разни фризьорки и тем подобни си мислят,че разбират повече от медицина от медицинските лица,защото "така пишело в интернет".
63.
oven
10.03.2018 13:10:13
0
8
Както казах и по-долу,лежах с 4 годишно дете,миналата година - Февруари,не са искали пари за легло.
62.
Марина Попова
10.03.2018 12:58:49
0
9
До номер 61 според закона придружители на деца под 7 годишна възраст НЕ трябва да плащат за престоя си в болницата. Не сте запознат и нямате право да съдите.
61.
Не е така
10.03.2018 12:20:18
20
7
Моля,възмутените коментиращи да не си въобразяват,че като са майки с деца,целият свят е длъжен да им прави път за това.На тази предварително са и казали ,че се плаща и не виждам защо е това недоволство.Който кърми,да си прави сметка. А за това,че сестрите ви се сърдели,че им разваляте рахата и подобни глупости,научете се да не задавате тъпи въпроси по всяко време и няма да им това нещо.
60.
Тео
10.03.2018 10:36:11
4
14
Нямам думи. И моята жена лежа там с първото ни дете. Нямам думи за условията и освен всичко това хвана вътре болнична инфекция и си заплати за легло. Мизерия и нагъл и груб персонал .
59.
Мел
10.03.2018 10:23:53
3
13
И аз преди 8-9 години лежах с моя син в инфекзиозно при кърмачетата. Престоя ни беше 3 дни. Условията бяха потресаващи без ядене, защото храната която се полагаше за детето ми беше диетична да не ви казвам каква... не даваха на съпруга ми да ми внася храна и от каквото имах нужда. И като ми сервираха по 20лв на ден полудях. И на всичкото отгоре ми отказаха и болничен лист, защото сме били в кърмаческо, а сина ми тогава беше на 4г. и трябвало предварително да заява, че ще ми трябва, понеже при тях лежат майки които са в майчинство и не им трябва такова. Халачева беше шеф на отделението - каза, че съжалява за компромиса, който ми била направила за приема в отделението - иначе трябваше да сме в трета поликлиника в още по голямата мизерия. За което и благодарих все пак, но я насметох едно хубаво. Казах, че ще звънна на здравната каса да проверя дали толкова трябва да ми вземат и нещата се промениха. Таксуваха ме по 9лв. и болничен лист ми издадоха след разговор с началника на болницата без никакъв проблем. Много правилна поговорка " Царя дава-пъдаря не" Така, че мили дами търкете правата си, защото в нашата мила Държавица нещата стоят така - за жалост.
58.
Ана
10.03.2018 09:50:39
0
9
Ами те децата от 0 до 7 години със сигурност не са самостоятелни и хем те задължават да лежиш с детето като придружител,хем те таксуват.А за стола е смехория-тва е нарушение на човешките права направо.Кой ще спи 5 дни на срол пи 24 часа.И ние сме лежали там преди 5 години и май бяха махнали таксата след пика на зимните заболявания.И плащаш телевизия,може да те преместят и ходиш да се разправяш да те превключат и т.н.
57.
Хдхд
10.03.2018 08:49:39
3
17
Аве ей гадни селендури ,кой ви кара да мислите ,че е нормално да плащате за престоят в БОЛНИЦА болни мозъци...жена ми ражда в Англия аз присъствах на цялото раждане ,рязох пъпна връв асистирах на акушерката като премахва плацентата и още и още без нито стотинка да заплатя за каквото и да било.Олигофрени колко пъти сте си ползвали правата като здравноосигурени лица в Бг ???Та и при детето да не можеш да си останеш.......безобразие.Болницата не е хотел.
56.
aku6era
10.03.2018 07:37:23
14
5
ami ako iska6 da ti dadat pari i da te nagradat za deto si no6tuvala pri bebeto ti ???
55.
rajdaie po selata ot kadeto ste
10.03.2018 07:33:11
11
1
6ibanqci rajdaite po domovete si ko hodite na bolnica da se nasirate po leglata nqma koi da 4isti.....
54.
ivan donkov buhala
10.03.2018 07:30:02
12
3
malko sa ti iskali golemi tarikati bez pari iskat
53.
Хелена
10.03.2018 07:04:32
1
18
Повече никога в УМБАЛ Бургас. Мръсно, циганки и 20 лева за легло. Като си направих сметката 20 лв. х 5 дни, ами по-добре на чисто в частните болници.
52.
Дядо
10.03.2018 06:58:29
12
14
Ами ходете в Девата, Маджуров или Бургасмед и давайте по 50 кинта. Кой ви спира.
51.
Боко
10.03.2018 06:54:29
7
14
А защо не коментирате частните болници, където вземат по 50 лева?
50.
oven
10.03.2018 05:15:38
1
8
Не са верни половината от коментарите,лежах с 4 годишно дете,не ми искаха пари за легло,е верно носихме бельо за две легла. По документи лежахме по-дълго отколкото в действителност,можеби за това.
49.
DOKTORI ZA PRIMER
10.03.2018 04:47:43
1
5
V UMBAL BURGAS SA,DR.KASABOV-HIRURG I DR.BUDAKOV-HIRURG.
48.
haha
10.03.2018 02:02:19
0
9
daa taka e za sajalenie polojenieto e plachebno zle ... a nai loshoto e che shte stava oshte po zle ....
47.
Abe
10.03.2018 00:59:13
0
7
Abe nee normalno da se pla6ta..To tui go napraviha poneje otkradnaha parite..V Evropa schtom si osiguren ne se pla6ta.Nali sme v Evropa.Dee vojda.Nazna4ava samo kradci i nekadarnici
46.
ех душа душа
10.03.2018 00:51:01
5
15
къде си отишла в най скапаната и некадърна болница , там само с калкулатори работят , мангизите са важни .ЗАТУЙ ИМАТ 12 МИЛИОНА ЛЕВА ЗАДЪЛЖЕНИЯ , комисионни прибират 25 % всеки лев даден от държавата за медицинско дело
45.
Drake
10.03.2018 00:25:14
2
20
Четете си наредбите. В случая “Наредба за достъпа до медицинска помощ”. Може да ви спести доста пари. УМБАЛ Бургас има що годе читави лекари. Условия...мизерия. Санитарски изнудват за пари. Отношението е отврат. Девата...чисти и подредено. Докторите що годе биват. За справка...постоянно обяви в джобса. Взимат пари за кръв.....уж за транспорта й. Като дойде време за плащане и почваш да припадаш. Такси макси за всичко. Ще ти вземат и гащите. Ама девата е на медиен абонамент тука и за тях не пишат.
44.
$$$$$
10.03.2018 00:05:19
2
11
Ама много сте отворени вие майките не трябв да се плаща какво да остави малкото бебе само в болницата ли много хубави акъли давате и вие направо се изомявам за това сте на такова дериже в България
43.
Мария
09.03.2018 23:43:32
34
8
Голямо чудо станало че трябва да плати, нито е първата нито е била последна!!! На нас също ни се наложи по спешност да влезем в болница и за мое щастие в Маджуров се съгласиха да ни приемат въпреки че не бяхме за там. Пращах по 50лв. за да съм на едно легло( аз исках да е до мен) с 10 месечното ми кърмаче. Не е ли най-важно детенцето да излезе живо и здраво от болницата, а не сумата която трябва да се заплати за това???
42.
Майка
09.03.2018 23:10:29
4
32
Не е нормално да се заплаща за тази мизерия в болницата като за хотел и не е правилно да се искат пари за придружител на такова малко бебе майката е абсолютно права
41.
38
09.03.2018 23:09:57
25
32
Чета, чета , чета и си повтарям: Добре че избяга! Добре че избяга! Добре че избяга!
На 10 000 км съм и всеки ден влизам В някой бг сайт , за да напомням на себе си и семейството си защо избягахме!!!
Слава на кмета и Бойко, че ме изгониха от Бг!!!! Ако си под 45 и още седиш в Бг , значи за никакъв чеп не ставаш!
40.
И аз съм тъпа майка!
09.03.2018 23:07:04
1
26
Чета малоумните ви коментари и се шокирам колко вие сте тъпи!Бях в ситуацията на тази майка ,точно 2 дена бях там и бягах с 300 км/ч на третия ден! Да 20 лв струва да си при детето си без значение дали е кърмаче или Не!В моя случай си ги платих тъй-като не съм здравно осигурена,Но жената с която делихме стаятя беше с здравни осигуровки и въпреки това 20 лв. Когато ни приеха ми зададоха въпроса "легло или стол?" Потресена бях
39.
посетител
09.03.2018 23:05:38
7
20
Медицинските сестри се изнесоха в чужбина. Сега, на тяхно място са санитарките, минали през накакъв си курс, колкото да имат черно на бяло, а дефакто, понятие си нямат от медицина.
До вчера с метлата, днеска с иглата.
Пази Боже от такива!
38.
SLK
09.03.2018 23:05:17
2
13
До 34..напомни ми за една некадърна сестра..трябваше да ми сложи абокат на китката,след 5 тия опит и стоическото ми търпение и казах остави душа..ще ми скъсаш вена.А беше към 35-36 годишна не някоя новобранка.Дойде една от по старите..от 1 вия път успя.Как успяват такива да назначат които една вена не могат да намерят не знам.И заплата получават.
37.
вие сте луди
09.03.2018 23:04:34
0
26
Това е напълно ненормално. Как според вас в болницата щяха да гледат 4 месечно бебе. Ако тя беше отказала да влезе в болница, (което никоя майка няма да направи) щяха ли цял ден и цяла вечер да се грижат за детето? До определена възраст е задължително и безплатно децата да са с придружител!
36.
държава
09.03.2018 22:58:28
24
3
иди спи в жп гарата ма
35.
SLK
09.03.2018 22:55:41
4
19
За легло по 20 кинта,майка със малко дете.И на отровения да му покажат антидот...дай 500 лева...еми ще ги даде.Не е тъпа майката..държавата ни е тъпа.Браво даже че дете успява да гледа,тук.И че чакмак някои служители си правят,е повече от ясно.
34.
Благовеста
09.03.2018 22:37:18
1
27
Нищо не се опитва да втълпи Флагман. Това което разказва Десислава е абсолютна истина и много жалко. Не само че се плаща за леглото но и сам трябва да се прекараш чаршафите. За децата под годинка има само кисел и кремче в купичка за еднократна употреба. Няма възможност даже за топлене на пюре за детето. Има микровълнова печка и сестрите лъжат че няма. Пълно е с роми които викат и се карат до 22.30 в коридора на отделението. Сестрите не могат даже и абокат да слагат надупчиха ми детето и му спукаха веничките на двете ръчички. Тъй като след 4 тото неуспешно убождане ги помолих за малка пауза да се успокои детето, ме обвиниха че заради мен го били надупчили и че аз съм виновна.
Да не говорим че хигиената и дезинфекцията са под всякаква критика. Жалко че хората които работят там не се вършат работата както трябва.
През времето на моят престой от 5 дни бях свидетел всяка вечер на кавги и крясъци по коридора влизате на роми в нашата стая, бяхме принудени да залостваме вратата.
33.
*********
09.03.2018 22:29:57
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
32.
Тъпа майка
09.03.2018 22:05:13
44
12
Тая тъпа майка е по-тъпа и от мене.
Вярва, че докторите ще се грижат за детето и ги търси но не иска да плаща екстрите. Да беше поискала болницата да и плати в съседния хотел сметката защото е любеща майка и иска да е близо до него.
Вместо да благодари, че са и излекували детето плюе и завижда на дежурния лекар който с мизерната си заплата дреме на стол в същата болница готов всеки момент да спаси детето и а не плаща за стола. Госпожо майко, дано детето да няма нужда повече от медицински грижи но ако има не го давайте в болница а си го ликувайте сама и лежете в разкошно легло до него. Няма да има мед. сестри и лекари които са необразовани и не знаят какво да правят. Ако нещо стане не както трябва ще си родите друго дете.
31.
*********
09.03.2018 22:03:57
14
19
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
30.
созополски селянин
09.03.2018 22:01:04
30
11
Значи какво излиза от статията-всеки може да влиза в болницата,да не плаща нищо и да си тръгва.Аз съм почти сигурен,че и майката и бащата на детето пушат и за цигари на месец дават доста повече от 100лв.
Таз охрана за какво стои там,що не ги викнаха сестрите?Работеше там скоро един стар вълк,бивш кадър на Първа частна милиция,Кикито,на тях двамата заедно с Жоро Троянеца от Созопол им почна кариерата на мутри още в началото на 90те,ако беше той на смяна и го бяха викнали щяха да си платят,нямаше да има къде да идат.
29.
Пенсионер
09.03.2018 21:48:03
37
12
Не е ясно от какво се оплаква. Тя не е болна. След като е искала да е до бебето а не е задължително е редно да се заплати. Ами щото било стол само защо 8 лв/24 часа. Утре дамата да педложи на нуждаещи се един стол за 8 лв/24 часа в коридора на жилището къдете живее, да премете, измие тоалетната, зареди тоалетна хартия, сапун, измие всичко в санитарното помещение и отиде да си плати ДДС-то.
Тя ако мисли, че е задължително да е до детето щеше да го докаже с дипломата си. Ако има поне малко акъл щеше да завърши медицина. Ами, ако и двете баби които не са кърмачки можеше да искат да спят там дори и дядовците а и бащата а и другите деца в семейството.
Явно искат и "Room service".
Боже мой, колко са тези които искат да живеят на гърба на пенсионерите.
28.
Така е
09.03.2018 21:29:08
12
13
Това е капитализъм. Искахте - ето го. Имаш ли капитал - добре. Нямаш ли - на боклука. Да живее Америка!
27.
Aleks
09.03.2018 20:59:06
2
10
Да това е така заплаща се и аз съм заплащала когато детето беше на 10 юесеца 9 лв за стол който дори и го нямаше защото в стаята бяха 4 деца два пъти сме лежали там и съм плащала всеки път, по добре е в частна болница поне има отношение към детето
26.
Ая
09.03.2018 20:54:41
10
8
И аз бях с детето там,но отдавна.Сега сме болни и се моюя да не стигнем до там.Само при пълна безисходица отивам там.Долу дежурните и педиатрите манипулират често,че детето у дома ще се влоши,ще пивръща,трябва венозно лечение и т.н.Излекуваха пневмонията,но се пияви отит усложнение.Обри аха ни от антибиотици,детето се отрови.А всичко това после разбрах се тушира с хомеопатии.А ние стляхме 10 дни по 2 пътеки и представяте лу си 10 дни майка да спи на стол? Лягах си при детето,но тогава и таксите бяха пи-малки,но медикаментите с които работят по каса не ни излекуваха напълно.След това лошмарно боледуване взех да чета и вече се справям пинякога и сама.Грипът тази година обаче ни одари тежко.
25.
Koko
09.03.2018 20:40:16
4
17
Мамитоим одраха кожата на хората.стига аман от тази шибана държава.
24.
до 17 Бургас
09.03.2018 20:36:55
16
16
Теодорче и аз живея в Германия, но колко плащаме Kranken und Rentenversiherung тук и колко плащат в Бг.Вярно, 20 лева за българския стандарт са си много пари, ами, че то има хотел в Бургас по 30 лева леглото, но считам, че тази майка предварително е била запозната с регламента на лечебното заведение.
23.
*********
09.03.2018 20:29:27
10
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
Тази не е бургазлийка!
09.03.2018 20:23:38
15
5
Тази свиленградска празгия къде я наредихте при бургазлиите?
21.
Koko
09.03.2018 20:22:37
7
31
Закарах бабата с инсулт в бившата Първа поликлиника.
Откраднаха и златните обеци.
Няма думи..
Викам им: Къде са обеците?
А те: Ами тя беше без обеци.
Аз: Ами как ще е била без обеци, като на скенера се виждат?
ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР/ Лекарка беше/ : Иди се оплачи на арменския поп....
После ги биели. А кажете аз как съм се въздържал.
Мръсници.
20.
*********
09.03.2018 20:21:19
3
29
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
*********
09.03.2018 20:16:25
3
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
Доктора
09.03.2018 20:15:56
4
12
Вие не виждате ли, че заповедта е подписана от др. Миразчийски
17.
Теодора
09.03.2018 20:13:42
7
45
Ето това е една от причините българите в чужбина да не се прибират. Аз от 9г. живея в Германия, имам 2 деца. Била съм в болница с тях и не ми се е налагало да заплащам нищо.
Здравната каса поема лечението, никой не те кара да спиш на стол срещу заплащане, дори храна се предлага на придружителя, а на бебетата се дават и памперси от там. Да, тъжно ми е че не си живея у дома, но като нямам никакви условия за живот, когато държавата не ни оказва никаква подкрепа като родители, предпочитам да живея на чуждо място.
16.
До Zzzzzz
09.03.2018 20:12:47
6
12
Mи за 50 лв, в частен хотел и безплатна свирка ми се полага, и то от собственичката на хотела, или от дъщеря ѝ, ако тя е над 40.
15.
Таксите за придружител са незаконни
09.03.2018 20:03:46
1
47
Таксите, които болниците събират за придружител са НЕЗАКОННИ!!!
Има действаща наредба, която ясно казва, че НЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ ТАКСИ от придружители на деца до 7 г. възраст, както и на всички пациенти, чието състояние не позволява да бъдат без придружител. Т.е. когато от болницата изискват пациентът да има придружител, нямат право да му вземат такса. Търсете си правата, на маймуни ни направиха. Ако има начин и бъбреците ще ни вземат, само печалба да има.....
14.
Да попитам
09.03.2018 19:56:23
1
3
За д-р. Керанов ли става дума?
13.
*********
09.03.2018 19:54:04
3
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Alex
09.03.2018 19:51:14
2
39
Бургас се слави с най мошеническото и некадърно лечение.
11.
Тодоров
09.03.2018 19:49:38
2
24
Аз се сблъсках с нещо подобно след операция в Дева Мария.Направиха изследване непосредствено след операцията когато хемоглобина беше нисък и повече нищо.След два дни извикаха доктор хематолог и ни го таксуваха 60 лв.Който пък ни предложи ендокринолог,който пък ни предложи кардиолог ...и така по цялата верига.Между другото след 3 дни ни изписаха и направихме нови изследвания но в друга клиника и всичко си беше наред.Но ние платихме на доктор хематолог за една рецепта и цели 5 минути/времето на прегледа/цели 60 лв.Така че навсякъде в Бургас е така.
10.
Zzzzzz
09.03.2018 19:47:49
30
9
Като стоиш вкъщи си плащаш и ток и вода,защо не отиде в частна болница и да платиш 50 лв на ден.
9.
*********
09.03.2018 19:44:58
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Георги
09.03.2018 19:44:52
4
34
Правиха ми операция на коляното. Когато си тръгвах, попитах как да се възтановявам, в домашни условия, и какви упражнения да правя.
Отговориха ми следното : първо си плати и тогава ще получиш информация.
(Бургаската болница)
7.
66666
09.03.2018 19:35:48
4
20
На мен ми направиха операция във във Лайф Хоспер. Бургас много съм доволна от отнощението на доктори .сестри и санитарки..Но когато дойде време да си взема епикризата и първия болницен ми взеха 25 лв.премълчах след месец отивам за удължение на болницен и пак поискаха 25 лв.на регестратурата питам на какво основание ги вземате нищо не казват дори и касов бон неми дадоха...
6.
Петър
09.03.2018 19:34:56
3
28
Много си тъп гоше,не е нужно да търсим запетайките,а да видим кое е главното в случая.Сега по темата,бил съм няколко пъти в болница като придружител и наистина повечето сестри са отвратителни,държат се все едно си им развалил рахата.Виждал съм как се карат на болни възрастни,на хора след катастрофа,на малки деца.Но да ви кажа отначало пробвах с думи да се оправям,но те не разбират и се държат още по нагло.Действа им формулата бий ги за да те уважават.След няколко такива случки извън болницата стават много добрички,но покажеш ли се слаб се опитват да те мачкат.Преди време и на мен ми беше сащо ги бият,нали уж помагат,а дефакто се оказва друго.Повечето кадърни сестри избягаха навън и тук останаха,не казвам всички защото има и свестни,но повечето са психопатки тормозени вкъщи и избиващи комплекси върху болния и слабия.
5.
*********
09.03.2018 19:25:49
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
DJARO
09.03.2018 19:17:47
3
27
Tova se kazva ZDRAVEOTKAZVANE....bebe na 4meseza....NE VI LE BE6E SRAM...pazi BOJE ...tva si e IZNUDVANE....
3.
*********
09.03.2018 19:13:48
21
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
*********
09.03.2018 19:13:21
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Doc
09.03.2018 19:09:09
2
33
Такава заповед има в повечето болници. Правилникът е, за разрешаване на придружител се издава разрешение от Директора. Въз основа на това разрешение после се издава и болничен на майката, за гледане на болно дете (текстът е в Наредба за медицинска експертиза на работоспособността на МЗ). За деца до 3 години не се заплаща придружител!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори