×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Божидар Димитров основа движение "Кан Кубрат" в Шесто управление на ДС


Божидар Димитров основа движение "Кан Кубрат" в Шесто управление на ДС
Проф. Божидар Димитров влиза в политическата битка, днес си основа движение
05 Март 2018, Понеделник, 11:54 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Авторът

Историкът ще се бори за президентска република, президентът ще е той

Историкът и бивш директор на Националния исторически музей Божидар Димитров официално основа движение „Кан Кубрат“ днес.

Проф. Димитров обяви първо пред Флагман, че смята да прави движение, което да носи името на основателя на българската държава „Кан Кубрат“. Първо той имаше намерение това да е партия, но после се отказа и реши да е движение, което се бори за президентска република.

Учредяването на движението днес се състоя във военния дом на ул. Солунска в София, а преди централа на Шесто управление на Държавна сигурност.

Сред учредители и зад гърба на проф. Божидар Димитров бяха певецът Коцето Калки и Христо Бойчев.

Мнението на Димитров е, че парламентарната република се разцепва и атрофира и затова трябва да се създаде президентска.

А на въпрос кой ще е президентът в такава република, проф. Димитров отвърна: „Аз“.

Идеята на проф. Божидар Димитров е да управлява по примера на президентска република  с професорски правителства както е било при цар Борис III.

В рамките на това правителство министрите ще бъдат професори.

Божидар Димитрова имаше идея да инициира и референдум по примера на Слави Трифонов и да попита народа иска ли България да стане президентска република.

В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
ТМТ
06.03.2018 10:09:24
0
0
Божо отново се ПРЕпозиционира. Усети къде е силата и иска президентска република. Отказвайки той самият да е президент то какво остава? Политикът с най висок рейтиг е Радев т.е. Божо казва: Президентска република с Р.Радев -Президент.
14.
Ужас!
05.03.2018 23:26:05
2
4
Това българските интелектуалци са по-продажни и подкупни и от митничарите! Много ми е трудно да отгатна на чия страна ще бъде една "подлога" на Боко Тиквата? Това е все едно да отгатнеш дали Юлий Москов ще цунка г..а на власта!
13.
ДО U
05.03.2018 21:16:11
1
2
Забрави българския Ким Чен
12.
U
05.03.2018 20:46:40
2
7
Никога не трябва да се дава власт само на един човек Виждаме какво става - Путин, Ердоган , Ким Чен , и в миналото - Саддам , Кадафи и други
11.
H
05.03.2018 20:45:18
4
2
Либералната СЛОБОДИЯ започна да ражда ЧУДОВИЩА! Хора, които никога не са управлявали една структура (предприятие) за производство, което се бори с конкуренция на свободния пазар, т.е. не са били никога истински мениджери на голяма група хора, не могат въобще да претендират ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВА. Освен това формата на държавно управление е обект на най-висшата степен на науките за държавата, което е по способностите на малцина интелектуалци у нас. Тия популистки НПО са посткомунистически начин да се избиват комплекси на неуспяли бивши соц-кариеристи да останат във властта, което е мнного жалка картина. За България, при всичките й кусури, Парламентарната република е най-добрата.

В цивилизовани държави като САЩ и Франция няма нищо лошо в президентска република и дори е полезно. В нецивилизовани държави като Русия, Северна Корея или България това е много вредно. Ако България стане президентска, президент наистина ще е някой толуп като вече изявилия желание. А може би има и по-големи толупи. Все пак виждаме, че сме една класа отгоре над варварските президентски държави.
10.
Hu
05.03.2018 20:43:22
4
6
БОЖО КОМУНИСТА ИСКА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ. ОТВРАТ.
9.
H
05.03.2018 20:42:22
2
8
БОЖО е болен и пенсиониран бивш директор на историческия музей и политик и си търси занимание и финансиране да изживее последните си дни без да бута спестяванията си . Звучи зловещо но е така . С една пенсийка в София трудно се живее.
8.
G
05.03.2018 20:39:53
2
5
Страшно съм разочарован! Мислех и Христо Бойчев и Коцето Калки за сериозни дясномислещи и милеещи за България хора! И сега ги виждам в такова русофилско-десарско-кагебистко гнездо!!! Ужас, срам и мъка! Тия искат да ни превърнат в Задунайска губерния с генерал-губернатор, назначаван от Путин! А 100 вместо 240 депутати им трябват, за да ги изкупува по-лесно Русия!
7.
Д
05.03.2018 20:29:27
7
3
Цар Борис е бил успешен защото по това време Българите са имали търговски дух защото Османската империя е била търговска а не заробваща като Съветската.
Второ, цар Борис е класа защото е известен сред европейците като изпълнителен и деен и те са му доверили проектите и фабриките, ние сме били Китай на Европа за евтино произвеждане.
Сегашните управници не знаят как да спечелят инвеститорите а руските паметници плашат инвеститорите.
6.
РЕ
05.03.2018 20:25:28
4
3
Интересна теория ще видим ще помислим.
През това време правете подписка да отворим Тройката и да я освободим от окупатора!!!
5.
оффф...
05.03.2018 19:36:52
7
5
Изключително много уважавам професора, за всичката българска история, която ни е разкрил и съхранил, както и за начина, по който я защитава от чуждестранни зложелатели. Но никога няма да подкрепя първобитната идея за президентска република, която дава право на един човек да коли и беси. Даже напротив, бих се борил с цялото си социално влияние да разяснявам вредите от такава стъпка назад!
4.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
05.03.2018 18:42:51
2
7
Затова винаги казвам- ДС 100:0 български народ, краен резултат
3.
До Божо,,но не кравата ,,а Димитров.
05.03.2018 17:49:58
4
19
Ми нали вие я докарахте до тва дередже,бе Божо.И за кога ,хората след 65 ,70 г. се напикават забравят ,стари хора са ,ама оттърване от вас няма -дърти комунисти от ДС.
2.
лизач е този
05.03.2018 17:32:23
2
18
Борисов си подготвя следващата патерица ! Няма избавление от Борисов и сие. Налива проекти в ГМО политически проекти. Подкрепят го за мандат и после следващият проект. Това ако е демокрация ..? Най-богатият да управлява.
1.
ДС
05.03.2018 16:45:39
0
7
Хората рабощи в Райония съд май са камикадзета,щом не се притесняват от присъствието на Хитлер.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се време във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се време във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори