Супер скандал в Царево: Намеси ли се кметът Лапчев в сблъсък за златен имот край морския плаж


Супер скандал в Царево: Намеси ли се кметът Лапчев в сблъсък за златен имот край морския плаж
След днешния екшън бунгалата са полуразрушени, собственичката ще съди Общината
03 Март 2018, Събота
Автор: Иван КОЛЕВ

Градоначалникът издал заповед за разрушаването на бунгала на „Нестинарка“, връчил я вчера в 16 часа, а тази сутриш дошли багерите


Супер скандал избухна в Царево навръх националния празник – 3-ти март.

Хотелиерката Христинка Христова бе задържана от полицията от която тя очакваше закрила, а бунгалата й разрушени. В дъното се оказа в сблъсък за златен имот на брега на морето.

Спорът до тази сутрин се водеше между две юридически лица, докато кметът Георги Лапчев не се намеси и го направи изцяло в полза на една от двете страни, категорични са адвокатите на Христинка Христова, с които Флагман.бг разговаря.

Фактологията

Пловдивската фирма „Оренда 777“ ЕООД закупува от Общината парцел на брега на морето. В част от имота попадат две бунгала на Христинка Христова (дамата е собственик на  комплекс от бунгала, намиращ се в съседство. Две от тях попадат в имота на „Оренда 777“ ЕООД, б.а.). Пред Флагман.бг Христова бе категорична, че книжата й са изрядни.

Става въпрос за две къщички масивно строителство с общо 6 стаи, изградени преди 1987 година, но в добро състояние, уточни тя. Още щом пловдивската фирма придобива собствеността върху парцела стартира действия за премахването им. Компанията официално се води собственост на Калинка Петкова, 43-годишна дама от Елхово, но местните твърдят, че зад фирмата стои пловдивският бизнесмен Борислав Първанов, който от години има интерес в общината. 

На 1 март кметът на Царево Георги Лапчев издава заповед за премахването на две бунгала на къмпинг „Нестинарка“, собственост на Христинка Христова. На 2 март, петък, в 16:00 часа от администрацията връчват документа на Христова, а днес – 3 март, събота, 9 часа на място са четирима работници, наети според очевидци от собственика на „Оренда 777“ ЕООД започват разрушаването на бунгалата.

Екшънът

Екшънът се разиграва тази сутрин. Христинка Христова идва на мястото и вижда самоуправство от страна на „Оренда 777“ ЕООД. Веднага сигнализира на телефон 112. Дошлите на място полицаи обаче я арестуват, защото „нарушавала обществения ред“. Христинка е прибрана в РУП-а в Царево, откъдето е освободена няколко часа по-късно. В това време циганите почти са съборили двете спорни бунгала и само намесата на адвокатът на Христова предотврати пълното им разрушаване.

Този, който е купил земята от Общината го е направил с ясното съзнание, че на част от парцела има бунгала и трябва да се съобрази с този факт. Сега се опитва да ги махне, но не си урежда отношенията със собственика на бунгалата, а използва общината. Според нас кметът на Царево Георги Лапчев е допуснал съществени нарушения и ще сезираме съответните органи“, категоричен бе адвокатът на Христинка Христова пред Флагман.бг.

На практика заповедта няма време за обжалване, а порочната схема за издаване на подобни документи с незабавно изпълнение, не е първи случай в Община Царево.

Христинка Христова ще съди Общината и „Оренда 777“ ЕООД за нанесени щети. Ще бъде пуснат сигнал за действията и на полицаите, дошли на терен.

Флагман.бг потърси кметът Георги Лапчев, но не го открихме. С готовност сме да му предоставим право на отговор.

В категории: Царево


47
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
47.
Почиващ на море
16.03.2018 09:35:37
6
0
Кметът им бил виновен! Не взели участие в конкурса за закупуване на земята и си мислят, че някой ще им маже филийки с мед! ;) Случайно преди години бях попаднал на изгодна цена за почивка на въпросният къмпинг “Нестинарка”. Семейството ми беше настанено в едно от въпросните бунгала на бившият завод Светлина. Издържахме в тази обстановка една седмица, в която кошмарите не спряха! Започваме от неописуемата жега в бунгалата без климатик, постоянно развалящият се бойлер, който в два от седемте дни се разваляше и “биеше ток”, храната включена в цената на престоя беше ужасна и два дни бях на медикаменти. Летен грип било! Да бе, като всичко е на септични ями преливащи по пътя към плажа, как да не се “разстрои” човек!? Бунгалата на така наречената “ хотелиЙерка” :) използвани от соца та чак да наши дни, видно от снимките са от сандвич панели от стереопор и забележете АЗБЕСТ, материал който е забранен за подобно строителство на бунгала, особено за деца поради КАНЦЕРОГЕННОСТ при вдишване на прах от материала!!! В заключение ще кажа,че прекратихме отпуската си преждевременно, а това лято ще помня завинаги! Щях да забравя да отбележа, че касови бонове за платената сума в брой не получих, но сигурно пак Кмета или управата на града ни е виновна..... ,! И правилно Кмета да се самосезира и да се извърши проверка на въпросната “ хУтИлИйЕрКа” защото подобна наглост съществува само в творчеството на Алеко Константинов, караш по тънката лайсната, не плащаш ни земя ни наем и попържаш Кмета дето бил “корумпиран” та чак и полицията в града играела в полза на собственика на земята срещу крупните “хотелиЙери” от Сливен. Дълго четох вашите коментари и не се сдържах. Хайде със здраве пък другият път когато Кмета ви е виновен за нещо, вие бъдете ПЕРФЕКТНИ господа “ХОТЕЛИЕРй” ;)
46.
Почиващ на море
16.03.2018 08:43:51
1
1
Интересен случай!
45.
Лозенец
06.03.2018 16:10:24
6
2
Не съм запозната със случая, но от опит произтекъл лично с мен зная, че Кмета Лапчев е абсолютно внимателен и прецизен, при издаване или одобряване разрешения за такива крайни действия.
44.
Преминаващ
05.03.2018 10:13:29
10
3
Съдейки по всичко написано май когато започват да се спазват законите и някой го настъпят по мазола много започва да боли. Това не е проблем от 24 часа. Явно има доста предистория която ни е спестена, за да може всичко да изглежда беззаконно и в полза на жената хотелиерка.НО... това не е така. Обяснете ми как човек който си е купил земята може да си ползва терена, като тези хора са се заинатили и нито искат да си махнат бунгалата, нито искат да им ги купят както е описано в коментарите. Законният начин е това. Седнете и си прочетете законите И ГИ СПАЗВАЙТЕ . За да се стигне до принудително премахване на постройки явно всички други начини за решаване на проблема са изчерпани.
43.
*********
05.03.2018 07:44:56
4
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
42.
Митко бомбата
05.03.2018 06:16:53
3
6
Ще бъда кратък че отивам на работа познавам и Христина и Енчо и Борислав от синьо лято най голямото лике е той имам още но бързам чао
41.
Великолепна
05.03.2018 06:05:42
1
5
Сега като пиша си задавам много въпроси как така познавате само нея а него никой не го познава местото е на 250м от морето ЗА 5МИН СИ там и как така господин беззаконие и за какви пари а не от частни и как е проведе този търг щом се действа по този начин има нещо гнило и мирише аз съм готова да застана открито а вие писатели
40.
Великолепбна
05.03.2018 05:19:16
2
5
Познавам тези хора лично добри и работливи направиха мястото рай всяка година ходя при тях всичко което е написано е лъжа няма ли закони в тази държава да се действа по тях ами по този гнусен и долен начин господина който не спазва закона да не е господ има съд и там се доказва не тук да си чешим езиците
39.
Царевчанин
04.03.2018 23:11:51
5
5
Христинка я знам от отдавна. Тя и мъжа и винаги са се ползвали с привилегии, така са свикнали да се налагат с връзки и шантажи. Един лев наем не е платила за земята, където си разполага бунгалата. Това е забутано място,нито е до морето, нито е внезапно възникнал проблем. Това е от години. Няма никакви документи за строеж Христинка. Не е давала пари ни за земя, ни за архитекти и разрешителни. Тая проверка се точи от години.
38.
Фани Негуша
04.03.2018 20:27:45
4
0
Бургаските гларуси па се радват,И баба ШОПареса почна да проглежда...
37.
Фани Негуша
04.03.2018 20:27:45
5
0
Бургаските гларуси па се радват,И баба ШОПареса почна да проглежда...
36.
Мартина
04.03.2018 18:05:21
5
5
От коментарите разбирам не само, че сте запознати със случая, но явно сте и едната страна по него. Мен като представител на обществото не ме интересуват вътрешните ви отношения, а съм потресена от заповедта на кмета и община. За тези 24 часа става дума. И това е наистина скандално. Пак казвам, дано въпросната дама си потърси правата на по-висока инстанция, защото това е в интерес и на цялото обществото!
35.
Синьо лято
04.03.2018 17:45:24
1
6
Господин синьо лято престани да пишеш глупости като подам сигнал че твой те бунгала са незаконни и има заповед за събаряне ще мога ли да ги съборят за 24 часа
34.
Тайна Майна
04.03.2018 17:26:01
7
2
И отсрочката мисля че и беше достатъчна-2 години не са малко за свършване на работа,която ще отнеме около 1 ден
33.
Тайна Майна
04.03.2018 17:24:01
4
0
Госпожо/Госпожице Мартина както казах спорът не е от има-няма 24 часа както се изразихте.Беше дадена отсрочка за премахване на бунгалата на Христинка,а не 1ден.
32.
Светлина
04.03.2018 17:08:57
6
0
Тъй като трябва да се разбере всичко ще изнеса един факт Христинка има нейно място на 50 метра от въпросите бунгала на което имаше бунгала на едно предприятие тя ги премахна след като го купи но си остави едно в което си гледа кокошки за яйца и месо за стола който стопанисва ,но няма лошо затворен цикъл , интересно защо просто не си премести бунгалата на нейното място а трябваше да създава такъв цирк
31.
Nestinarka
04.03.2018 16:31:01
8
0
Абе хора собственика на терена и предложи доста прилична сума за тези бунгала а тя поиска пари колкото за един апартамент в София щото толкова и трябвало , човека ми показа отговора на Христинка там пише че иска 60 000лв това е лудост но нея я съветва г-н Мосинов там е много скъпо
30.
Морска сирена
04.03.2018 16:25:40
6
1
Мартина - извинявайте, но бунгалата са стояли с години върху чужда собственост, без никой от страна на Христинкини да направи и нещо, за да оправи това в тяхна полза. За какви 24 часа говорим....
29.
Мартина
04.03.2018 16:12:03
2
5
Хора, не виждате ли по-далеч от носа си?! Какъв човек била Христинка, кой го интересува, извинявайте? Въпроса е, че утре може да получите заповед за събаряне и срок за обжалване няма да има. Има-няма 24 часа и започва бутането. Това е големия проблем! Ама затова сме зле в България, защото ни интересува само кой какъв човек бил...
28.
Nestinarka
04.03.2018 15:50:47
6
0
Само да отбележа парцела не е на брега на морето както пише в статията а на 800метра от него ама как си измисляте само що за хора ,затова ще тънем в мизерия и ще гледаме как туристите подминават Царево . Очаквам да видя какви глупости ще напишат Христинка и компания на всяка нейна лъжа ще изнасям факти за нея не вземам страна но Христина я познавам от 30г още от Сливен тя не е хубав човек за разлика от съпруга и
27.
Светлина
04.03.2018 15:39:23
6
1
Стоянка разбирайте "Христинка" да строени са с алуминиева дограма и ютонг през 1986 г можеш да ги намериш навсякъде или пвц водопровод защо говориш глупости .Виждам че някой не е доволен от това кой ни управлява да може би но ние сме си ги избрали.Относно случая има заповед действаща по която е задължена фирмата собственик на терена да премахне строеж а с предварително изпълнение тя го прави като е уведомила полицията съгласно закона къде е проблема ако не изпълни заповедта търпи санкции.Не говорете глупости а се запознайте с казуса
26.
Топимот633
04.03.2018 15:22:03
2
2
Често съм чувал негативни коментари за България, че сме представени в Европа като една от бедните, корумпирани страни. Хубаво е, когато четем подобни новини, като случаят на госпожа Христова, и да си направим равносметка защо сме в това положение. Прочитайки коментарите долу, смея да кажа, че непознаването на елементарни правни догми е шокиращо и е отговор на гореспоменатия въпрос. Ако сме интелигентен народ, тогава защо ни управляват корумпирани, нагли, безсъвестни бивши пожарникари?
25.
FREE AMERICA
04.03.2018 15:17:40
4
0
Искайте от общината да покаже колко е плащала.
24.
Нестинарка
04.03.2018 15:05:43
0
1
Сори за многократния пост - лоша интернет връзка по морето :))
23.
Нестинарка
04.03.2018 14:54:23
2
3
Честно казано ме е срам от повечето нападки и изказвания на специалистите тук. Смея да твърдя, че и аз съм запознат със случая на двете страни, но май тук никой не разбира основния належащ проблем. В момента не става въпрос кой е прав и кой е крив по онтношение на собствеността на земя или бунгала. Става единствено въпрос за едно нещо - очевадно неспазване на законни процедури по изпълнение на общинска заповед. Неспазване на централни, в закона посочени процедири, по премахване на подобен вид постройки. В крайна сметка действия са предприети от едната страна като са нанесени сериозни материални и нематериални щети. Последствията ще станат ясни предполагам в близкото бъдеще. Доста слаб и необмислен подход от едната, действаща страна. Подобни действия, предприети на основание на незаконна заповед водят в повечето случаи до солени обещетения. Приятен уикенд на всички специалисти ;)
22.
Нестинарка
04.03.2018 14:51:29
1
2
Честно казано ме е срам от повечето нападки и изказвания на специалистите тук. Смея да твърдя, че и аз съм запознат със случая на двете страни, но май тук никой не разбира основния належащ проблем. В момента не става въпрос кой е прав и кой е крив по онтношение на собствеността на земя или бунгала. Става единствено въпрос за едно нещо - очевадно неспазване на законни процедури по изпълнение на общинска заповед. Неспазване на централни, в закона посочени процедири, по премахване на подобен вид постройки. В крайна сметка действия са предприети от едната страна като са нанесени сериозни материални и нематериални щети. Последствията ще станат ясни предполагам в близкото бъдеще. Доста слаб и необмислен подход от едната, действаща страна. Подобни действия, предприети на основание на незаконна заповед водят в повечето случаи до солени обещетения. Приятен уикенд на всички ;)
21.
СТОЯНКА
04.03.2018 14:51:11
1
2
Щом си колега трябва да знаеш че тези бунгала са строени 1986год от държавен завод със всички документи пред очите ми
20.
Нестинарка :)
04.03.2018 14:50:56
2
3
Честно казано ме е срам от повечето нападки и изказвания на специалистите тук. Смея да твърдя, че и аз съм запознат със случая на двете страни, но май тук никой не разбира основния належащ проблем. В момента не става въпрос кой е прав и кой е крив по онтношение на собствеността на земя или бунгала. Става единствено въпрос за едно нещо - очевадно неспазване на законни процедури по изпълнение на общинска заповед. Неспазване на централни, в закона посочени процедири, по премахване на подобен вид постройки. В крайна сметка действия са предприети от едната страна като са нанесени сериозни материални и нематериални щети. Последствията ще станат ясни предполагам в близкото бъдеще. Доста слаб и необмислен подход от едната, действаща страна. Подобни действия, предприети на основание на незаконна заповед водят в повечето случаи до солени обещетения. Приятен уикенд на всички ;)
19.
Нестинарка :)
04.03.2018 14:50:12
1
1
Честно казано ме е срам от повечето нападки и изказвания на специалистите тук. Смея да твърдя, че и аз съм запознат със случая на двете страни, но май тук никой не разбира основния належащ проблем. В момента не става въпрос кой е прав и кой е крив по онтношение на собствеността на земя или бунгала. Става единствено въпрос за едно нещо - очевадно неспазване на законни процедури по изпълнение на общинска заповед. Неспазване на централни, в закона посочени процедири, по премахване на подобен вид постройки. В крайна сметка действия са предприети от едната страна като са нанесени сериозни материални и нематериални щети. Последствията ще станат ясни предполагам в близкото бъдеще. Доста слаб и необмислен подход от едната, действаща страна. Подобни действия, предприети на основание на незаконна заповед водят в повечето случаи до солени обещетения. Приятен уикенд на всички разбирачи ;)
18.
царевец
04.03.2018 14:07:58
6
7
лапчев и компания са за затвор съсипаха и унищожиха общината и сега с този заем от 6 млн лв положението ще става все по зле и по зле
17.
Nestinarka
04.03.2018 14:02:17
7
3
Аз съм колега и на двете страни ситуацията е много различна от тази която я представя Христинка тези 2бунгала са строени преди 6 години когато Арнаудов тогавашния кмет и каза строй и се не бой няма кой да ти прави проблем и знаете тогава кой беше човека до Арнаудов г-н адвоката М е сега кой е правия
16.
Морска сирена
04.03.2018 13:24:41
9
0
Аз пък се интересувам от следното- едва ли въпросната хотелиерка купувайки бунгалата не е била наясно че земята е на община - та какво тя - Христинка е направила през годините подала ли е молба да закупи земята или да поиска от общината разрешение да ползва земята под наем. Или си е кротувала и не е плащала нищо докато ножът не е опрял до кокала. И сега щяла да съди общината . Напротив - Общината трябва да я осъди и да я накара да плати за всички години, в които е ползвала земята и.
15.
Алооо
04.03.2018 12:47:57
8
2
А с адвокатите на другата фирма разговаряхте ли? Сигурно и те имат какво да ви кажат.... Много е лесно да видите само едната гледна точка ..... пък и кмета намесихте... В България има закони и когато се започне да се действа по тях много ви боли...Ами хайде сега питайте хотелиерката която ви потърси защо са и махнали бунгалата. Аз ще ви отговоря - ако всичко и беше законно - никой нищо нямаше да и направи....
14.
Колега
04.03.2018 12:43:05
7
1
Колеги от флагман отразявате едностранно ,моля проверете случая в детайли въпросната хотелиерка прави каквото си поиска бил съм свидетел как собственика на терена им предложи да им заплати бунгалата на справедлива стойност и го направи с нотариална покана но тя поиска 60 000 лева
Това за какво говори
13.
Тайна Майна
04.03.2018 12:21:51
6
1
Изобщо не е действано бързо...Това е скандал от доста време не е от вчера...Всичко е законно от страна на господин Първанов.
12.
Дамян
04.03.2018 11:27:16
12
3
Според мен никой тук не може да дискутира въпроса дали бунгалата са незаконни, или не, тъй като никой не е запознат с фактите зад цялата история. Главният въпрос според мен е как и по кой законен път заповед връчена на 2 март в 16ч може законно да доведе до нейното изпълнение на следващия ден (3ти март, почивен ден за всички имституции). Всеки запознат малко с българско законодателство трябва да е насясно, че няма закон, чието изпълнение да се случва в такива кратки срокове - дори и без възможност за обжалване. Нямам думи.
11.
Аман
04.03.2018 11:18:39
8
0
Всъщност не е задължително да са незаконно. Няма да е първия случай, в който земята е собственост на един, а постройките на друг собатвеник. В този случай единствено собственика на зданоето може да реши какво да прави с тях. Но всичко това в случай, че са законни. Както и да е явно и кмета защитава нечий интереси, а може би не?!?
10.
Неделина Неделчева
04.03.2018 11:18:31
3
3
Дано правосъдието се намеси. Има закони в България, но за съжаление не се спазват.
Много е тъжно когато властта не спазва законите.
9.
Хахах
04.03.2018 09:12:32
16
3
100% схемя. Поредният крадлив кмет.
8.
Узуна
04.03.2018 08:11:46
5
2
Може да има ре4ен плаж, съшто язовирен, езерен и т. н.
7.
*********
04.03.2018 07:58:01
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
6.
Ротшилд
04.03.2018 07:49:54
8
4
Не разбирам много от законодателство, но въпросната фирма си е купила общински имот върху част от, който има построени явно незаконни бунгала. Е какъв и е проблема на т.нар. "хотелиерка"? От кога собствениците на бунгала, а в частност съборетини, каквито има зад бившия к-г Нестинарка, се наричат хотелиери?!?
5.
Георги
03.03.2018 21:53:22
12
13
Добре де, я се замислете малко, бунгалата са в чужд имот и естествено собственикът му е този който решава какво да прави с тях! Собствеността върху земята дава правото върху построеното върху нея! Какво ви е виновен кмета!?
4.
Верно,
03.03.2018 21:31:27
22
3
голямо леке е Лапчев!
3.
Кирил
03.03.2018 21:10:34
22
3
Лапнал е не само той!
Лапаттт като луди. Дано се задавят. Има Господ, той гледа.
2.
Mhm
03.03.2018 21:07:09
25
2
Явно “Лапчев” е “лапнал” достатъчно,за да действа толкова бързо!
1.
*********
03.03.2018 20:41:57
12
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ) Резил! Нагъл мъж краде от кола на метри от Община Несебър (СНИМКИ, ВИДЕО) Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО)
Коледни изненади от "Спиди": Пращаш пълен кашон, пристига полупразен. Но може пратката и да изчезне (СНИМКИ)
Коледни изненади от "Спиди": Пращаш пълен кашон, пристига полупразен. Но може пратката и да изчезне (СНИМКИ) От куриерската компания се гаврят с клиентите си, а кол центърът им е изключен - направо те изхвърля

Всичко в категорията
ГЕРБ се отказват от „образователния ценз” за гласуване – номерата в бюлетините остават Кметовете ще заложат на по-високите ставки за данъка за старите коли Десислава Радева: Това клониране за нищо го нямам! Докато съм еколог в Катовице, се озовавам в Краков Скандалът с гей-бордовете: Финансирани от ЕС, за да леят пропаганда в полза на ЛГБТ-общността Търговските отношения САЩ-ЕС ще са барометър как ще изглежда световният бизнес Нинова към протестиращите срещу БСП строители: Нито искам, нито мога да спра Елена! ГЕРБ обвини БСП в популизъм: Ремонтират пътя Малко Търново-Царево за 1,6 млн.лв., а не за 50 хил.лв. Станишев: Българското правителство получава един нов инструмент за натиск в Съвета на ЕС (ВИДЕО) Каракачанов: Терористите ни атакуват, защото им се позволяваше да правят религиозна пропаганда (ВИДЕО) Вижте защо „Евронюз” няма да спаси Макрон от революцията Намериха служебна карта на името на Путин в архивите на Щази
Районният прокурор на Бургас получи втори мандат – работел прекрасно и безшумно Съдия Ушев: Политици ще атакуват съда през медиите Затвор за Николай Маринов-Малкия Маргин, пръскал фалшиви пари в Слънчака Изнасилвачът и убиец на баба Петранка хленчи в съда: Обещавам да стоя вкъщи и да слушам баща си Турчин съди сина си заради фалшиви новини Апелативният съд гледа мярката на задържания за подкуп Любомир Савов Битката за РС Бургас загрубя: 11 съдии написаха писмо в подкрепа на един от кандидатите Шотландец остана без златен ланеца, след като бил нападнат от нагъл ром в Слънчака Бургазлията Ангел източи хиляди от картата на родния си брат, отива на съд Промени в ръководния състав на Апелативен съд – Бургас, двама нови зам. - председатели са на път да встъпят в длъжност Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати
Търговските отношения САЩ-ЕС ще са барометър как ще изглежда световният бизнес
Търговските отношения САЩ-ЕС ще са барометър как ще изглежда световният бизнес Случаят Кашоги няма да повлияе сериозно върху позициите на принц Салман в саудитския кралски двор, смята водещият на "Светът е бизнес" Николай Кръстев


Всичко в категорията
Най-малките музиканти на Бургас с концерт в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", вижте кога Ученици съдят Руската гимназия, наказали ги за фалшиви медицински бележки НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”: От Шуберт до Сен Санс ще звучат на традиционния концерт в сряда Най-старият университет в Бургас „Проф. д-р Асен Златаров” връчи дипломи на стотици абсолвенти (СНИМКИ) В Бургас всеки панаир е обявен за фестивал, но кои са истинските събития, променящи града ИТ гимназия в жк "Меден рудник" и Стопанската камара подписаха меморандум за сътрудничество Димитър Николов за 8 декември: Студенти, вие сте надежда за по-доброто бъдеще на Бургас Честит празник на студентите! Агресия в училище! 16-годишна пострада при сбиване със съученичка Вижте уникалния разказ за делфин, който спасява човешки живот Ученици преписаха с писец „История Славянобългарска“
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология Oт ноември Д-р Милева е част от екипа на отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“
Всичко в категорията
Зловещо! Дириха младо момиче във водите на езеро, а намериха трупа й да лежи в бежански лагер (СНИМКИ) Спешно! Състоянието на малката Тани се влошава, животът й струва 50 хиляди долара! Здравната каса е събирателен образ на отвратителното в държавата 58-годишен мъж живее в палатка, дъщеря му го оставила на улицата Художник помага на дете от Бургас да победи рака Майката на убиеца Викторио: Той беше най-добрият баща и детето го чака някъде, защото се обичаха Вдовиците на Коста Цонев пропъдени от семейството му Майка, пребивана от приятеля си: Зависим е от хазарта, заплашва ме с убийство (ВИДЕО) Четиригодишната Таня се нуждае от лечение в чужбина, майка й не може дори да я прегърне (ВИДЕО) 17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне
Pavell чукна 30, равносметката – горд е!
Pavell чукна 30, равносметката – горд е! Дуетната половинка на Венци Венц с обобщение
Всичко в категорията
Зрелищно автомеле затапи входа на Долно Езерово - БМВ, Мазда и Фолксваген се помляха до неузнаваемост
Зрелищно автомеле затапи входа на Долно Езерово - БМВ, Мазда и Фолксваген се помляха до неузнаваемост Инцидентът е станал в пиков час, а огромното пътно платно се е оказало тясно за трите коли
Всичко в категорията
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Всеки ден идваше линейка със сестра, която поставяше болкоуспокояващ серум, лечението бе безплатно
Всичко в категорията
Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър Стачка през социализма? Спомени от соца: През 1985 г. моряци от Бургас донасят вируса на СПИН в България Само във Флагман.бг: "Партизански завет" вграден в архитектурното бижу на морсикя бул. „Алеко Богориди“ (СНИМКИ) Екскурзовод в Слънчев бряг осъден на две години затвор за клевети срещу държавата и народната власт Спомени от соца: За уличните графити в края на 80-те Какво се случи на 10 ноември 1989 г. Ако знаят какви забрани и абсурди имаше по времето на социализма, младите направо няма да повярват
Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември, церемонията ще е впечатляваща
Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември, церемонията ще е впечатляваща Събитието ще протече при вход свободен в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК"
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Ето къде са гей-бордовете в Бургас, колко време ще се задържат? (СНИМКИ)
Ето къде са гей-бордовете в Бургас, колко време ще се задържат? (СНИМКИ) Съвсем възможно е по пример на жителите на Варна някой от тях да осъмне боядисан в зелено или друг цвят от ЛГБТ дъгата


Всичко в категорията
Зимната градина на ресторант „Златна котва“ ще предложи романтична идилия в новогодишната нощ 14-годишен хлапак задигна 400 лв. от кутия за дарения в центъра на Бургас Диана Вартанян днес официално постави началото на новия си професионален проект в Бургас Личност на годината 2018! Флагман започва приема на номинации от своите читатели, вижте какви са условията Дъно! Книги на иконата на бургаската поезия Петя Дубарова и Библията изхвърлени на сметище Отличие! Бургаската „Магазия 1“ номинирана сред 383 европейски сгради за престижна архитектурна награда (СНИМКИ) Районният прокурор на Бургас получи втори мандат – работел прекрасно и безшумно В мол Бургас Плаза предстои пищно ревю, топ моделите на България ще разходят новите колекции на хитови марки Извънредно! Поредна тежка катастрофа на бул. „Сан Стефано” и ул. „Гладстон”, пострадала е бременна жена (СНИМКИ) Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември, церемонията ще е впечатляваща Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник”
Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник” БТК спечели обществената поръчка за изграждането на системата в най-големия жилищен комплекс

Всичко в категорията
С голям фолклорен концерт и рибен курбан жк "Меден рудник" посрещна Никулден European Air Quality Index: За последните 24 часа най-чист е въздухът във Враца и ж.к."Меден рудник" Циганска банда тараши серия от кафемашини в „Меден рудник“, но последният им удар ги прати директно да търкат нара Зрелищна акция в жк „Меден рудник“! Ченгета събориха Асен по очи и му сложиха белезниците Опасна банда е закопчана при зрелищната спецакция в жк „Меден рудник“ Разбиха зоната за кучета в ж.к.Меден рудник, заляха я с моторно масло. Съветници искат монтирането на камери Три коли се нанизаха във верижна катастрофа край жк "Меден рудник” Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му? Спецполицаи нахлуха в дома на Константин от жк „Меден рудник“ в Бургас, отриха 2 кг канабис Само във Флагман.бг! Вижте кой е собственикът на нелегалния склад за риба в жк „Меден рудник“ Извънредно! Разкриха нелегален склад за риба в жк "Меден рудник" (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)
Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба
Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба Френската държава ще си търси парите от осъдения за наркотрафик айтозлия

Всичко в категорията
Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост Бургаски топ-кардиолог откри кабинет в Карнобат БСП обяви в Карнобат 9% ДДС за лекарствата и 5% ДДС за хляба и стартира предизборната си кампания за кмет Загиналият при пожара в карнобатското село Сигмен бил клошар Организират благотворителен кулинарен базар тази събота в Карнобат Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО)
Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати Мъж от Свети Влас се бори за живот, след като газова бутилка избухна в дома му Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Второкласници от Равда участваха в „Големия лов на растения” След проверка в Несебър: ВСС образува дисциплинарка срещу млада прокурорка от Бургас Пенсионерският клуб в Равда добави още една година от създаването си Деца от Несебър опознаха родния си град, дали не са бъдещи гидове Кметът Николай Димитров посети клубовете на хората с увреждния в Несебър и Обзор Несебърско енциклопедично издание влиза в 41 световни хранилища Гимназия в Слънчев бряг със собствено котелно, заработва още тази зима 21-годишна бургазлийка с БМВ не знае правилата за предимство, отнесе Фолксваген в Слънчев бряг
Зам.-министърът на МРРБ идва в Поморие на важен форум
Зам.-министърът на МРРБ идва в Поморие на важен форум Деница Николова ще съпредседателства заседание по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция

Всичко в категорията
Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето
Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето Празничният ден започна със света литургия в църквата „Св. Георги Победоносец”, отслужена от отец Иван и отец Димитър

Всичко в категорията
Инициативата „Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници Ангелина Недин реди юбилейна изложба в Созопол Созопол отваря "Голямото си сърце" и грейва празнично Заради застудяването горивото в потъналия „Мопанг” се сгъстило, не можем да източим останалото в резервоара Опасна сграда в Созопол се руши, общината чака разрешение да я събори (ВИДЕО) Кап. Живко Петров: Имаше риск за замърсяване не само на Созопол, но и на цялото Южно Черноморие (ВИДЕО) Една година след трагичната смърт на 16-годишния Костадин Апелативният съд потвърди присъдата му Нафирканият Стоян от с. Росен не спря на стоп-палка, но ето какво му се случи Туристическа карта на община Созопол грабна първото място в национален конкурс Ремонтират след месец пропадащата детска градина в Черноморец (ВИДЕО) Легенда за пиратско съкровище в пещера подлудява иманяри
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец В останалата част на област Бургас обстановката е спокойна, пътищата са проходими при зимни условия

Всичко в категорията
Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент?
Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм Вижте как кметът Димитър Германов поздрави жителите на Приморско за Никулден Приморско почете покровителя на рибарите и моряците. Тази вечер ще грейне в очакване на Коледа Кървава драма в Китен: Двама се клаха след лют скандал Празнични изненади на Никулден в община Приморско, вижте богатата програма Екшън! Среднощна акция срещу дилъри в Бургаско, изкараха двама от БМВ Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ 64-годишен пияндурник се нафирка до козирката и седна зад волана Приморско влиза в годишните награди за туризъм, ето как да подкрепите общината Проверяват потънал кораб край Приморско заради опасност от втори "Мопанг"?
Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града Вижте коя красавица седна на кметския стол на Иван Жабов за един ден МО не успя да продаде военни апартаменти в Средец на цени под 3000 лв. Аложиголото Атанас ухажва две изкуфели баби - дарили го с всичките си златни накити и над 10 хил.лв.
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щом законодателят е преценил, това застрашава националната сигурност, смята вътрешният министър
Всичко в категорията
Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ) Навръх 105-годишнината от освобождението на Малко Търново: Откриват паметник на ген.майор Алекси Попов С грандиозен концерт-спектакъл Малко Търново отбеляза Европейската година на културното наследство
Проблем! Водата в селата Трояново и Константиново негодна за пиене, ВиК и тази година не си мръдна пръста Инвестират 1,2 млн.лв. за възстановяването на замъка в крепостта „Русокастро” Безсънна нощ за хората в Ливада (ВИДЕО) Бандитите Йордан и Петър обрали имот в Камено, опитали да скрият следите с палеж Областният управител Вълчо Чолаков вкара тежки машини да почистват деретата в Община Камено За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя Ходене по мъките: Валентин от Камено над 10 години чака за българско гражданство Нов фонд с пряк контрол ще помага на бедни и болни в Камено Година след потопа, убил петима в Камено и Бургас: ЕС отпусна 2,3 млн. евро, но как ще се похарчат? Ученици от Камено научиха повече за съдбата на българските евреи след Холокоста Черни връх година след потопа: Варят курбан за здраве, за да се отърсят от ужаса
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Жената тъкмо слизала от колата си, когато възрастната шофьорка я блъснала
Всичко в категорията
Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден
Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология Интервю Всички интервюта Д-р Майя МИЛЕВА, новото попълнение в екипа на отделението по медицинска онкология към университетска болница „Дева Мария“ Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Oт ноември Д-р Милева е част от екипа на отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“
Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Скандалът с гей-бордовете: Финансирани от ЕС, за да леят пропаганда в полза на ЛГБТ-общността Проблемите са няколко и всеки от тях е основателен сам по себе си за свалянето на постерите от Бургас и Варна


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 13.12.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Насочете се към изпълнение на конкретни цели и следвайте набелязаните планове! Желателно е да носите тоалети в оранжево. Това ще стимулира творчеството и повишава самоувереността ви. Не отказвайте срещи! Използвайте този ден, за да срещнете сродни души! На работното място сте доста инертни, но се налага да запретнете ръкави и да си изпълните задълженията. Не разчитайте на чужда помощ! Поставете ред в храненето си и обуздайте апетита си, защото в дни като днешният, лесно качвате килограми! Обкръжението около вас се променя. Ще преживеете неща, за които не сте предполагали, че може да ви се случат. Ще се породят нови желания. Голяма е вероятността необвързаните да се влюбят и да се избавят от самотата. Възможни са болки в областта на тила или ушите. Днес следвайте указанията на по-опитните и делови партньори! Не оставяйте важни задачи на самотек! Изпълнете колкото се може повече от ангажиментите сутринта, защото след това ще ви е по-трудно! Ако имате зъбобол или болки в гърлото, вземете бързо мерки! Сега е моментът да експериментирате. Това е ден, в който ще се изненадате от умението си да импровизирате, дори в най-трудните ситуации. Болестите, започнали на този ден, не са продължителни, не се страхувайте от опасни последствия! Това е ден, в който трябва да обърнете повече внимание на външния си вид. Може си смените прическата, да си подновите гардероба. В отношенията си с противоположния пол бъдете внимателни, защото има вероятност да изтълкуват погрешно вашите думи и жестове! Може в този ден да наложите правила или да променяте договори или пък да се отправите на вълнуващо пътешествие, да срещнете приятни хора и да се забавлявате. Пред вас се отварят много врати. През коя ще минете, изберете сам! Не позволявайте на никого да ви се меси! Всички тревоги по сбъдването на творческите начинания изчезват. Вниманието ви ще бъде насочено към проекти, които предвиждат повишение на квалификацията. Успехът ви в службата не е гарантиран, но ако положите повече старание, може дори да ви повишат заплатата. Това е един добър ден за вас. През следващите часове може съдбата ви да се завърти на 180 градуса и да върне в живота ви скъп приятел (приятелка), по който още тъгувате. Дори и да ви се струва, че не заслужавате нов шанс в живота, ще имате възможност да поправите грешките си. През този ден е по-добре да не си показвате чувствата. Охладете емоциите и се заемете за работа! Искреността сега може дори да ви навреди. Внимавайте с хората, които обичате, за да не ги нараните! Денят е благоприятен за обучение и за покупки на скъпи вещи. Не си правете планове за днес, защото най-вероятно ще се объркат! Ще е добре, ако имате възможност да си починете. Ако нямате, се заемете с тези задачи, които може да изпълните без много усилия! На младите дами ще им е трудно да направят избора между ученето и любовта. Днес сте доста пасивни, а ви чака много работа. Може да намалите малко темпото, но не се оставяйте да ви носи течението, защото е възможно да се окаже, че това, което се случва, не е във ваш интерес! Може да изпробвате нови сексуални техники. Възможни са проблеми с бъбреците.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип