×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Патриоти сме, но не толкова, че да си плащаме данъците, свободни сме, но само на хартия


Патриоти сме, но не толкова, че да си плащаме данъците, свободни сме, но само на хартия
Когато нашите предшественици са чупили своите окови и са се изправяли срещу своите поробители, не са си представяли, че поколенията след тях сами ще започнат да създават нови окови и нови поробители
03 Март 2018, Събота, 13:22 ч.
Автор: Кристина БОЖИНОВА

Ако ние сме подли мижитурки, влачещи се по течението и молещи някой да се смили да ни подреди живота, и държавата ще е такава

Отново е трети март - Денят на Освобождението  на България. Отново едни катерят Шипка, за да поставят цвете за загиналите за свободата на България, а други философстват пред компютрите - купена, подарена или извоювана е тази свобода. Сякаш отговорът на този въпрос ще върне българите, оставили костите си в гонене на идеала за независима държава. Дори на националните ни празници не сме единни.

А фактът е един- свободни сме.

И ако има символ на това Освобождение, то трябва да е обикновеният, прост човечец, повярвал на бляна за свобода и заменил гегата с пушка.

Само свободен дух може да дръзне да се бори за правата си. Дедите ни са били такива - обикновени в своето ежедневие, но удивителни в гоненето на целите си. Дори и когато опитите им са били безжалостно потушавани, те са продължавали да преследват мечтата за свобода.

Няколко десетилетия по-късно ние празнуваме Освобождението, но не сме свободни

Когато нашите предшественици са чупили своите окови и са се изправяли срещу своите поробители, дори не са си представяли, че поколенията след тях сами ще започнат да създават нови окови и нови поробители. Но не на телата си, а на душите си.

Днес се чувстваме подтиснати от чуждия успех и от чуждите вещи. Мразим постигналите нещо, вместо да се опитаме да постигнем нещо. Вярваме, че нищо не зависи от нас, защото е много по-лесно, отколкото да поемем отговорност и да гоним целите си. Страхът от провал ни оковава и ни лишава от шанса за победа.

Патриоти сме, но не чак толкова, че да си плащаме данъците.

Силни сме на маса, но станем ли от нея, рязко ни пада ентусиазма да оправяме държавата. Всъщност, дори и с двора не ни се занимава. Имаме мнение, но се страхуваме да го защитим.

Носим с години огорчение и обиди, но не смеем да ги кажем честно и директно, защото се страхуваме от чуждите реакции. Все още „какво ще кажат хората“ е спирачка пред нашите идеи.

Свободни сме на хартия. Почитаме загиналите за Освобождението на родината, но не събираме смелост да поведем борбата за собственото си освобождение.

Няма свободна държава с несвободни хора!

И ако сме от тези, които си честитят празника, трябва да сме сигурни, че сме свободни. Заради себе си и заради тези, които са платили независимостта на България с кръвта си. Нашата задача е по-лесна! Никой няма да умре, чупейки оковите в мисленето си, но успее ли, със сигурност ще живее.

Днес на България ѝ трябва свободно общество. Такова, което да има силата и самочувствието да се изправя и защитава, да се бори за правата си и да воюва за целите си, да изпълни със съдържание думата държава. Държавата сме ние! Ако ние сме подли мижитурки, влачещи се по течението и чакащи някой да се смили да ни подреди живота, и държавата ще е такава. Ако ние сме свине, не трябва да се сърдим, че държавата е кочина.

От нас зависи дали тази България ще бъде силна и горда или потисната и лашкаща се между чужди интереси.

От нас зависи дали ще изберем да сме от даващите или ще чакаме на опашката на взимащите. Чийто ред не идва никога. Които си умират, чакайки нещо да се случи. Вместо да запретнат ръкави и да го случат.

Свободното общество прави от една територия- държава.
Бъдете свободни хора!
Свободна България го заслужава!
Честит празник!


*Коментарът е на пиар специалиста Кристина Божинова и е написан за Флагман.бг, заглавието и подзаглавието са на редакцията

В категории: Политика


Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
17
Коментара по темата
17.
оффф...
04.03.2018 09:51:10
0
11
Няма нищо патриотично в това да плащаш данъци, за да купиш нова кола на НСО, вместо да платиш образованието на дъщеря си
16.
До5
04.03.2018 08:53:20
0
1
Подразбира се че си на някаква друга територия. Както и че си по-голям патриот от тези, които сме си на нашата територия. Та, логиката води до следния въпрос - ти какво правиш за да е по-добре в България???
15.
АнтиПатрЕот
04.03.2018 02:31:37
0
11
Уникална държава! Тая тъпа мутра Очите дето с неговите отрепки въртят дрогата и проститутките в слънчака, несебър, равда, рекетират наред вместо и той да е обвиняем че отива да напада със 20 малоумника като него въоръжени с палки, боксове, мачетета, ножове и тн, го конституирали като частен обвинител е му уважили идк за 600 хиляди лева, да еба ваща мама мръсна да еба боклуци тъпи! Сега ще прибере тия кинти, а сметката за ужастно скъпато му лечение в държавната болница си остава за нас, бедните данъкоплатци, за които здравната система 5 пари не дава! Мърши гнусни! Боклуци, не държава, а кенеф е това!
14.
.
03.03.2018 21:30:37
0
3
Много ми хареса. Честит празник!
13.
DJARO
03.03.2018 18:37:51
5
5
Do-8 Ei djendur nedoklaten...Ako ne be6e Rusiq sega trqbva6e DA NOSI6 FES,da pie6 6erbet....DA JIVEE BULGARIQ..4estito vi OSVOBOJDENIE,bratq bulgari...
12.
*********
03.03.2018 18:36:56
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
11.
Генерал Колев
03.03.2018 18:31:58
12
0
предстоящото Съединение на българите отново ще остави татарските мурзилко с пръст в уста.По-добре мисли национални празници за държавите,които ще се образуват на мястото на Мордор.
На българите -честит празник на Съединението!


Какъвто беше 9 ти септември , такъв е и 3 ти март , руско мекере продажно ! Измислени празници.
Преклонения пред генерали които ни желаеха злото както сториха и със Полша Литва Украйна Грузия Естония.
Свободни сме защото Европейците и Амероканците се биха за нас и ни подадоха ръка!!!! Сега може по цял свят да ходим да сме равни да купуваме компании БЕЗ САНКЦИИ!!!!!!
10.
*********
03.03.2018 18:30:01
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Писна ми от руските лъжи за освобождението
03.03.2018 18:14:16
8
6
КОЙ? Захарий Стоянов „Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее? Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, обяви за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете" - Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! ДА БЪДЕ ПРОКЛЕТА ОНАЯ МИНУТА, КОГАТО Е СТЪПИЛ РУСКИ КРАК В НАШАТА ЗЕМЯ, КОГАТО СЕ Е ПРОИЗНЕСЛА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДУМАТА ОСВОБОДИТЕЛКА И ПОКРОВИТЕЛКА! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче". Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !" - Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България. И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала! Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дьрзостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия. Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александьр III
8.
Ник
03.03.2018 18:10:27
0
9
До кога ще ги търпим тези измамници сега е момента да се направи нещо народе
7.
Ник
03.03.2018 18:08:27
0
9
До кога ще ги търпим тези измамници сега е момента да се направи нещо народе
6.
ii
03.03.2018 17:46:54
0
3
da i posle tikavata i ginka da mi kradat parite.
5.
Gocho
03.03.2018 17:46:36
3
12
ПатреОте ....
Ха,ха,хаааа...
Кои сте патриотите останали на тая територия , че нещо - не разбрах ?!
Истинските Бьлгари - Патриоти , отдавна си биха камшика и напуснаха територията на мафията !
Ами нледайте ве !
Днес е 3ти Март , а телевизора предава ,,Мармалад" ?!
Патриотично - нали ?!
Индианеца от Банкя , не моеш с ловджийско куче го откри !
Патриот - нали ?!
НСО пази Догана с Вашите пари - Патриотично !
Бибитко се моли на Гинчето да му пусне фьндьк , ама пак с вашите пари !
Той в пожарната е учил само сьбиране !
240 ПатреОте се потят от сутрин та чак до здрач , какво още може да се открадне и как още да ви забият в тинята !
28 години си подскачате на Гинкеното !
Дебили !!!
Само дебили останахте там !
А патриотите ...
Отдавна ги неееа !
4.
патриот
03.03.2018 17:38:47
2
5
Точно така е!!! Всеки който получава 1000 а се осигурява на 600 е престъпник и предател към родината !! Осъзнайте го това !!!
3.
Хаха
03.03.2018 17:05:15
0
8
Аз съм ЗА премахването на данъка на работници и премахване на данъка за единствено апартаментче. Също така и за премахване на такси и данъци за отдаване под наем на до 2 апартамента. В момента 1/3 от бюджета отива за заплати и сгради на чиновници. Няма смисъл да се плащат толкова данъци и такси, след като те влизат в джоба на чиновници, които си купуват апартаменти в Гърция, а не отиват за болници и социални помощи. Грях е да се хрантутят чиновници-душмани. Държавната администрация трябва да се съкрати с поне 50%. Да се намали и бюрокрацията с глупавите си изисквания. В момента ресторантите като имат по 20 мивки, все едно по-здравословно ГМО-а и химии сервират. Само тормозят и рекетират обикновенния човек тия гад*ве. Да се премахнат и общинските съветници, общински данъчни и прочие паразитираща администрация. Има начин как да се събират данъци електронно. Няма нужда от съветници, които да обсъждат парите на гражданите при коя фирма за сметосъбиране да отидат, или да умуват кой общински имот да продадът за да си платят заплатите, или къв кредит да вземат, или с колко да вдигнат данъците. Стига с тия излишни хора - вън пипалата от кацата с мед!!!! В момента като има 100 агенции по приходи и данъци, като че ли мафиотите не си строят къщи и не купуват коли с недоказани доходи. Като има в Бургас 40 съветника все едно градът цъфна и върза. Няма нужда да ни мамят и източват парите с такава администрация. Увеличението на администрацията не води до подобряване живота на гражданите, а точно обратното
2.
Пурко
03.03.2018 17:02:56
0
5
Аш кулсун,дето викат американците.И аз туй викам,ама файда ...йок...Ако не револУциа,поне возвисение требе ...
1.
от неспециалиста
03.03.2018 16:59:56
1
10
"Патриоти сме, но не чак толкова, че да си плащаме данъците. "

Това се отнася само до заможните, а всеки знае че те в България не са чак случайни и не са чак толкова много. Хората със средни доходи си плащат за всичко даже прекалено много плащата и за водомери и за касови апарати и за разноските на някои мутри в Страсбург и за какво ли не. Така че Крис Никол Габриел Виктория Транспаранта и Есмералда да ме извиняват с обобщенията си .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори