×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И все пак ще се строи лесно в ниви край морето: Ветото падна със „златната” подкрепа на Марешки


И все пак ще се строи лесно в ниви край морето: Ветото падна със „златната” подкрепа на Марешки
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки мълчаливо подкрепи властта за пореден път
15 Февруари 2018, Четвъртък, 04:11 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Осемте присъстващи депутати на "Воля" се оказаха ключови - те пак гласуваха с властта без аргументи


Партията на Веселин Марешки „Воля” отново се оказа „златен пръст” за властта. Благодарение на осемте гласа на формацията днес падна ветото на президента върху Закона за посевния и посадъчния материал.

Държавният глава Румен Радев всъщност оспорваше текстовете в преходните и заключителните разпоредби, с които се изменя Законът за опазване на земеделските земи. С тях се позволява подновяване на изтеклите срокове по промяна на предназначението на земите. Така тези, които са пропуснали да строят в ниви, в периода 2011 – 2017 г., отново ще имат тази възможност, без да плащат отново такса за смяна на статута.

Според критици на промените, това ще даде нов тласък по презастрояване на Черноморието.

По време на дебата спор водиха депутати от „Обединени патриоти”, ДПС и БСП. От „Воля” не взеха отношение. 8-те техни депутати в залата обаче мълчаливо гласуваха „за”, което се оказа ключово.

За прескачане на ветото бяха нужни поне 121 гласа „за”. При гласуването те се оказаха 124.

Самият Веселин Марешки контролира групата си дистанционно. Той не беше в пленарната зала за пореден ден. Бизнесменът през последните седмици рядко присъства на заседанията на Народното събрание.


От ДПС и БСП гласуваха „против” закона на трето четене и така подкрепиха ветото на президента.
Депутати от двете формации отново припомниха, че поправките в закона са вкарани по некоректен начин – между първо и второ четене, при това без подписи на депутати, а директно при обсъждане в земеделската комисия. Освен това измененията нямат нищо общо със закона за посадъчния материал, приет на първо четене.


Светлана Бъчварова от БСП подкрепи мотивите на президента, според който се пренебрегва конституционен текст, свързан със специалната защита на земеделските земи.
Освен това всеки, пропуснал да строи в периода 2011 – 2017 г., вече няма да има ограничителен срок и ще може да рестартира лесно процедурата по промяната на предназначението на земите и то без да плаща. Ако той се откаже, вече ще може да изисква и обратно таксата, която е платил за смяната на статута.

Основният поддръжник на промяната – бургаският депутат Йордан Апостолов от „Обединени патриоти” (ОП), обаче опонира на критиките. Той изтъкна, че президентът е пренебрегнал конституционното право на частните собственици за свободна инициатива. Според Апостолов много от земите така или иначе не биха били използвани по предназначение, тъй като никой не може да накара собствениците да ги употребяват за земеделие. Освен това оставали и редица други ограничения, свързани с екоизисквания и т.н., за желаещите да инвестират в строителство върху земите. 

Народният представител бе подкрепен и от другия бургаски депутат от ОП Христиан Митев.
От най-голямата партия ГЕРБ никой не взе отношение - депутатите подкрепиха мълчаливо закона на трето четене. 




В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
48
Коментара по темата
48.
gradski
17.02.2018 15:22:21
0
2
Браво, едно умно нещо да направят. Не може със стара дата да ти отнемат права. Като си инвестирал един път и си променил статута на земята не може после някой да се събуди и да ти го промени. Най-малкото кой ще плати обезщетение. И изобщо не става въпрос за имоти по морето.
47.
Do 46
17.02.2018 08:51:14
0
0
Темата беше, че падна забраната за строителство на имоти с вече сменен статут! Супер! Нали това е една от разликите между социализъма и демокрацията — частната инициатива! След 29 години „преход”, за малко отново да се върнем в онова време :)
46.
До 45
16.02.2018 17:31:00
0
0
Ами значи не сме се разбрали хаха БГ има потенциал за привличане на 20 милиона туристи годишно. Това е огромен шанс за малкия и средния бизнес, както и за работниците. Това ще увеличи и фермерство, и земеделие, и производство на стоки. Вярно е, че в момента няма как да се намерят толкова милиони туристи, но все пак с времето би трябвало това да се случи. НО, ако мафията унищожи малкото останали красиви кътчета и ги направи като Св. Влас, Сл. Бряг, Равда или Поморие, тогава КРАЙ! Само мафията ще печели, а всички останали ще се чудят как да свържат двата края. Просто трябва да се строи умно, за да може да се използва целия потенциал на нашето крайбрежие, така че да има хляб за всички - от малки до големи играчи. Обаче , като знам БГ в ръцете на каква мафия е - тръпки ме побиват. Според мен мафията ще си направи своите 1ва линия комплекси на земеделски и пустеещи земи, ще запуши всички отзад и ще им попречи да се развиват. Ще изтеглят туристите от малките курорти към тяхнтите 1ва линия комплекси и ще останат сумати морски градове без поминък. Това изтегляне ня туристите от малките градове ще се случи, защото , почти всеки , който е дошъл, не иска пак да се връща, заради лошите условия. На хората не им харесва в Равда или Поморие, и ходят там защото няма къде, апък Турция и Гърция им е по-далеч или по-скъпо в Пиковите месеци. Така мутрите като построят на 1ва линия ще ги вземат тия туристи и готово. На БГ и се създаде мн лошо име, защото няма закони. Това , че в Емералд собствениците били руснаци (не го знаех) не е от значение, защото те строят в БГ! Държавата трябва да си пази РЕНОМЕТО и да гарантира на клиентите, че те ще получат въмножно най-добро отношение и качество. Държавата съдейства на бандитите и така гонят потенциални купувачи и туристи. Държавата съдейства да се застрой по ужасен начин крайбрежието на Равда и Поморие. Всички кметове и чиновници, които са позволили това, трябва да бъдат в затвора. Св. Влас също е голяма трагедия, и още мн места. Дано в тия малките курорти започне бутането на сградите по бреговете!!! Виж в Бургас, кмета говори за някакви фабрики , логистични центрове и прочие. Кому са нужни? Те си направиха парите от подготовката на някви терени за индустриална зона, пък хората да го духат. Бургас има приличен и доста дълъг плаж и жк. ЛАЗУР трябваше да бъде застроен с хотели. Не трябваше да се позволява жилищно строителство в Лазур и центъра. Жилищата трябваше да са в Меден Рудник. Те застроиха центъра и Лазур с едни скапани жилищни сгради и сега там няма място за хотели. Бургас можеше да е туристически град, нещо като Варна, но те го усраха. Днешния Бургас е ужасен град! Аз съм за туризма като теб, но както ти каза , трябва да има правила, обаче сме в Булгаристан
45.
Ok
16.02.2018 15:00:11
0
3
Нали и аз за това говоря. Не трябва да отнемат статутите на земи с утвърдени вече ПУП—ове! Нека просто има закон за строителство! Има ли ред и правила, които да се спазват, всичко ще е наред!
Колкото до комплекса на Киркоров... Инвеститорите там, както и фирмата събираща годишните им такси са руснаци! Така, че недоволните си мрънкат на тях.
44.
До 43
16.02.2018 13:34:24
0
0
Случая с Ф. Киркоров не е само заради свинарвика. 1во им надуват годишните жилищни вноски, после почват нови строежи, а за капак на всичко им използват незаконно жилищата за отдаване под наем. В момента мафията прави всякакви такива подли номера, и като включим некачественото строителство, направо си е ТЕРОРИЗЪМ, а не Туризъм. Иначе за свинарника си е ясно, че е построен за да се изливат лайната в морето за по евтино,, като подозирам, че е заговор срещу Поморийския туризъм, понеже натам отива мръсотията. Или тогавашния кмет на Поморие е взел рушвет и заслужава бесило, или някой нагоре по етажите в държавата е виновника. То е много ясно, че земите покрай бреговете не трябва да се използват нито за ферми, нито за фабрики, освен за къмпинги с каравани и дървени бараки, и за отглеждане на грозде и паша за крави , както си е било едно време. Аз съм ЗА строителството на брега, но на атракциони и паркове, иначе този ,,който построи сгради на 1ва линия, ще запуши всички отзад. Той ще продаде скъпо, а тия отзад ще духат супата. Нека да се строят жилищни и хотелски комплекси в БГ, но поне на 300 метра зад бреговете на бившите земеделски и пустеещи земи, защото 100 метра са прекалено малко. За 300 метра на никой няма да му паднат краката. В курорти като Несебър, Равда и прочие , трябва да се строи на 50 метра зад бреговете. На тези 50 метра да направят ресторантите и магазини. А какво става сега - строят сгради на брега на морето, а върху плажа сложили ресторанти и сергии. УЖАС!!!! ПЪЛНА ЦИГАНИЯ!!! ДАНО ДА СЪБОРЯТ ВСИЧКИ 1ВА ЛИНИЯ СГРАДИ ПО МАЛКИТЕ КУРОРТИ. Спомням си случай във Варна, в който бяха тръгнали да строят направо в морето. Мафията прави следното : строи на брега в малките курорти като Равда, Поморие и прочие, продават си жилищата 1ва линия и запушват малките курорти, като така ги унищожават и страдат тези на 2ра и 3та линия. На тия от 2ра и 3та линия това им е поминъка, защото те няма друг бизнес, докато мафията строи за да купува Ролс-Ройси. После почват да строят на 1ва линия чудовищните си комплекси на бивши земеделски и пустеещи земи и отново запушват всички останали и им убиват туризма и бизнеса. Където стъпи мафията, там рози вече не никнат, само плевели! Този, който има земя на самия бряг, няма да е губещ, ако се ЗАДЪЛЖАТ предприемачите да изкупят тези 300 метра от брега и да ги облгагородят! Така бедните граждани надяващи се да продадът своята плажна нива пак ще спечелят, защото върху земята им ще има парк с ресторанти, магазини, атракциони, спортни площадки, и така нататък. Бг има 100 летни дни, които са достатъчни за да си напълниш джоба за цяла година . Но и има нещо друго, което е най-важното : БГ трябва да купува САМО ОТ РУСИЯ, за да може Русия да праща туристи. Ако БГ купува газ и пертол от Азербайджан, Катар и прочие, това означава КРАЙ С РУСКИЯ ТУРИСТ, а азербайджанци и катарци не идват в БГ на море, и като численост са доста малко, че да запълнят дори Сл. Бряг. В момента обаче се гонят руснаците и не знам кой ще пълни БГ курортите. Така правим ОГРОМНА УСЛУГА на Турция. Явно БГ е готвена за ГЕТОТО НА ЕВРОПА. Иначе аз не съм фен на руската политика, но бизнеса си е бизнес
43.
Do 39
16.02.2018 09:35:32
0
0
Колкото до курортите ни... Липсата на качествена инфраструктура е проблема! Улици с дупки, разбити тротоари, липса на велоалеи... Това са фактите! Колкото до руснаците, които спряха да купуват... Причината е, че рублата се обезцени повече от два пъти, а английския паунд стана колкото еврото. Затова на тези хора не им е изгодно да купуват. Ние не сме Испания и не предлгаме 9 месеца лято, за да привличаме руските олигарси.
42.
Do 39
16.02.2018 09:30:36
0
0
Също така, ако има забрана за строителство, би ли ми казал как ще се построят атракционите, за които спомена?
41.
До 39
16.02.2018 09:28:05
0
0
Като даде примера с Киркоров.... Точно до неговия лъскав комплекс, на 1—ва линия, има СВИНАРНИК! Това би било бъдещето на земите, ако това безумно предложение би останало...
40.
До 39
16.02.2018 09:23:53
0
0
Благодаря ти за изчерпателния отговор! Съгласен съм с почти всичко, което си написал. По думите ти си личи, че си от Бургас, а не от курортен град, затова и на места ти избягва реалността. Проблема в малките курорти не е толкова вече застрояването им, а липсата на качествена инфраструктура. Казваш, че вече всичко е застроено, а в същия момент се опасяваш, че всичко ще се застрои. Как да се случи това, след като вече презастрояването е факт?! Съгласен съм, че мястото на атракционите е на морето! Специално за черноморското крайбрежие има закон за застрояване, приет преди няколко години. Мисля, че там показателите за застрояване са наистина малки. А сещаш ли се, че ако забраната,която се опитаха да прокарат, беше влязла в сила, то тогава никакъв аквапарк, никакъв атракцион не можеш да направиш. Като спомена Киркоров, то там е най—точния пример — в съседния имот, до лъскавия му комплекс, на 1— ва линия има построен... СВИНАРНИК! Това е единстния начин за реализация на тези земи, ако забраната беше останала... Та... Ти какво предпочиташ?
39.
До 37
16.02.2018 00:54:49
0
0
Посети малките курортни градчета да видиш как ги унищожиха и изгониха всички туристи с малко повече пари. Там в момента има туристи само от най-нисшата и бедна прослойка. Застроиха им бреговете с едни грозни сгради , направо ти се повдига като ги видиш. Несебър, Равда, Поморие, Приморско, и така нататък, са трагедия. Особено Равда и Поморие са страшна трагедия , направо ги закопаха. Аз по-гнусни курорти не бях виждал, а двата курорта с малко ивнестиции можеха да разширят плажовете, и да направят крайбрежни паркове и атракциони, за да откраднат част от платежоспособните туристи на Турция и Гърция. Във всяка умна държава "Аквапарковете" са на брега на морето. В БГ всички "Аквапаркове" са на няколко километра от плажовете. Аз такава тъпотия не бях виждал. БГ няма бизнесмени, които да построят ИНТЕЛИГЕНТНИ КОМПЛЕКСИ. Те строят некачествено, гледат само парите, арогантно им е отношението към клиентите. Дори Филип Киркоров се оплакваше как са го измамили в Ахелой. Ами точно заради това, че се гаврят с клиентите, се носи лоша мълва на страната ни. Навремето мамиха англичаните с апартаменти и ги изгониха масово като купувачи. Сега гонят руснаците. Тяхната цел е да построят комплекси на брега на морето и да ги продадът на наивници, а после да изгонят другите купувачи и туристи, така че дребните играчи да бъдат прецакани. Хората от Равда, Поморие, Приморско и прочие, можеха да се изхранват изцяло от туризъм, без нужда от еврофондове, държавни субсидии, кредити и прочие. Ти чу ли, че Поморие взело 18 милиона кредит? Във Флагман мислих, че го четох. Град от трите страни с море е затънал в безпаричие! Ами то това не е курорт, а някво бетонно бонище с плажове в кучешки лайна и пластмасови отпадъци. Целия бряг на Поморие е застроено с грамадни сгради, а във вътрешността някви стари къщи. Ами трябваше да застроят вътрешността и да махнат старите къщи, там да е гъстото и високо строителство, а бреговете да са в паркове и атракциони. Туристите, ако искат да се разхождат във вътрешността на градовете могат да го правят в Москва, Лондон, Берлин. Те идват в Равда или Поморие за да бъдат около плажа, и там няма никакво значение колко гъсто и високо е застроена вътрешността на курортите - важното е как е бреговата ивица. Все пак Равда или Поморие не са Стария Несебър или Стария Созопол, в които самите старинни сгради са АТРАКЦИЯТА. Идеята ти за 20% строителство е добра, но останалите 80% трябва да са обществено достъпни, иначе пак се запушва морето и всеки на 2ра или 3та линия е прецакан. Бреговете трябва да са достъпни за всички и то не във вид на някакви малки пътечки, а като пълноценни терени за всякакви развлекателни дейности. Най-хубавото нещо в Бургас е Морската Градина. Ако в Бургас нямаше морска градина, тогава не ми се мисли какъв кошмар щеше да е този град. В Бургас сградите са на 500 метра от плажната ивица, но това не е трагедия, хората си ходят на плаж и не се оплакват, освен от качеството на плажа и пясъка. Едва ли има бургазлия, който да иска да му застроят Морската Градина, макар че правиха опити за небостъргачи и прочие. Просто БГ не е готова за масово застрояване на крайбрежията, сега трябва да се наблегне на малките курортти градчета и събаряне на сградите по бреговете и осъдителни присъди за кметовете,,които са ги позволили
38.
Мокрия
15.02.2018 22:59:02
0
1
Тоя е лесен спираме да зареждаме и издухва супата и безтова дизела е фалшиф а газта не му излиза с разхода и литри
37.
До 36
15.02.2018 22:21:54
0
0
Не, не е правилно да се забрани строителство до 500 метра от морето. Според мен трябва да е ниско строителство до 7.5 метра кота корниз, което е 2 етажа и половина и максимум 20% застрояване. Така няма да има ощетени. Поставете се на мястото на инвеститорите! Държавата ти е позволявала всичко това, мотивирала те е да го правиш и след като вече си го направил, самата Държава вече не ти го позволява. Нека спрат промяната на статута на незапочнатите подобна процедура, но не и да отнемат правото на тези, на които вече са позволили и таксували с огромни такси през годините!
36.
До 34
15.02.2018 20:56:16
0
0
Аз това не го оспорвам!!! Който е на 500-1000 метра зад бреговете трябва да има право на строеж. А тези, които са на брега, на тях трябва да им върнат внесените такси и данъци и да им забранят да строят. Особено в селата и хубаво да се строи, защото мн се обезлюдиха, а едно време имаше мн хубави села. Аз не съм против строителството върху земеделска земя, а върху бреговете. Затова трябва да има разделение на земите - крайбрежни и всички останали
35.
До всички мърморещи
15.02.2018 20:45:51
0
0
Вижте, като не сте съгласни със строителство на 1—ва линия, отивайте и протестирайте, ако се започне такова! Случея сега е съвсем различен! Сега говорим, че не може да се казва на някой собственик, вече сменил предназначението на земята си, платил всички държави такси и общински данъци, без значение дали е на морето или на полето, че му отнемат правото на застрояване, което същата тази Държава му е дала! Това е!
34.
До 29
15.02.2018 20:32:50
0
2
Няма купувачи за бюджетните имоти, и тези с презастроените, мръсни и пълни с прошляци курорти, като Св. ВЛАС, СЛ. БРЯГ, Несебър, Равда, Поморие, Приморско. При богатите няма криза!!! Богаташиге са се увеличи като бройка!!!! В момента мн се търсят уединени комплекси на 1ва линия, далеч от днешните курорти
33.
До 29
15.02.2018 20:30:09
0
0
Продажбите замряха за БЮДЖЕТНИТЕ имоти, и тези в осраните курорти като Сл. Бряг, Несебър, Равда, Поморие, Приморско!!! При богатите криза няма !!! В момента има над 50 000 платежоспособни, търсещи уединени комплекси на 1ва линия, далеч от презастпоените, мръсни и пълни с прошляци курорти
32.
До 29
15.02.2018 20:27:51
0
0
Спряха сделките с БЮДЖЕТНИ ИМОТИ! В момента има над 50 000 платежоспособни клиенти, които търсят УЕДИНЕНИ комплекси, на 1ва линия, по възможност с частен плаж, далеч от шумните, мръсни и пълни с прошляци комплекси, като Сл. БРЯГ, Несебър, Равда, Поморие, Сарафово и прочие. Особено тези комплекси като бъдат застроени от украинци и молдовци, и в тях работят от същата националност, направо без пари ще им излезе на предприемачите. При БОГАТИТЕ НЯМА КРИЗА!!! ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА СЕ ОЧЕРТАВА на гърба на хората от малките курорти. Жалко, че не участвам в тази далавера. Ех, как щях да се нагушкам с бързи и лесни пари
31.
Do 26
15.02.2018 20:18:45
0
0
Пич, ти наистина изумяваш! Какви купувачи, какви 5 лв... Не знаеш ли, че сделките с имоти по курортите спряха в последните няколко години? Кризата и обедняването на руснаците е факт, който оказа огромно значение върху продажбите. Виж, че инвеститори като Диневи спряха да строят по черноморието и то не защото нямат земи, а защото няма купувачи!
30.
До 27
15.02.2018 20:13:53
0
0
А ти знаеш ли колко са 100 метра? Това за плажен комплекс ,,извън курортните градове, Е СУПЕР ПЛЮС. Ти за тъпи ли ги мислиш тях?
Че нали , ако е на самия бряг ще пряви сянка на плажа и ще загрозява, а това ще намали продажбите!!! Тези 100 метра са в изцяло тяхня полза!!! Представи си имаш комплекс в Шкорпиловци на 100 метра от морето. Хем зеленина, хем уединено, хем пред морето, направо ЩЕ ИЗБИЕШ ПАРАТА!!!
29.
Do 19
15.02.2018 19:53:49
0
0
Забравих да те питам... Ти чувал ли си за Закона за строежи по черноморието? Знаеш ли, че към днешна дата и гъза да си съдереш, не може да строиш на по—малко от 100 метра от морето?! Ама що изобщо взимаш отношение? Гледай си кравите и кротувай!
28.
Do 24
15.02.2018 19:45:12
0
0
В момента има над 50 000 готови купувачи, които търсят именно такива УЕДИНЕНИ комплекси на брега на морето, далеч от мръсните и пълни с прошляци курорти, като Сл. Бряг, Несебър, Равда, Поморие, Сарафово и прочие. Лукс пазара не е замрял, просто на богатите не им се плащат 1500-2000€ на кв/м за Сл. Бряг, ако ще сградата да е в морето!!! Богатите искат усамотени комплески с частни плажове. Затова те искат да строят на тези уединени крайбрежни земеделски земи, защото знаят, че ще продават МНОГО!!!! Особено като им ги строят украинци и молдовци за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!! Пазаря замря за БЮДЖЕТНИТЕ ИМОТИ - за тях няма клиенти. Объркал си се !!!! При богатите криза няма!!!!
27.
До 24
15.02.2018 19:44:33
0
0
В момента има над 50 000 готови купувачи, които търсят именно такива УЕДИНЕНИ комплекси на брега на морето, далеч от мръсните и пълни с прошляци курорти, като Сл. Бряг, Несебър, Равда, Поморие, Сарафово и прочие. Лукс пазара не е замрял, просто на богатите не им се плащат 1500-2000€ на кв/м за Сл. Бряг, ако ще сградата да е в морето!!! Богатите искат усамотени комплески с частни плажове. Затова те искат да строят на тези уединени крайбрежни земеделски земи, защото знаят, че ще продават МНОГО!!!! Особено като им ги строят украинци и молдовци за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!! Пазаря замря за БЮДЖЕТНИТЕ ИМОТИ - за тях няма клиенти. Объркал си се !!!! При богатите криза няма!!!!
26.
До 24
15.02.2018 19:38:25
0
0
За 1ва линия мойто момче има над 50 000 готови купувача ;) Те не са толкова прости, затова нямат търпение да построят още няколко комплекса по бреговете !!! Купувачи за 2ра и 3та линия НЯМА!!! Също така се продава трудно 1ва линия в презастроените ни курорти, като Сл. Бряг, особено на цени от 1500-2000€ на кв/м. В момента има голямо търсене именно на уединени комплекси на 1ва линия на брега, с цени около 1000€, и са извън курорти като Несебър, Равда, Поморие, Сарафово и прочие, които са затънали в мръсотия, цигания и батки!!!! Пазара на лукс имоти не е фалирал, само пазара на БЮДЖЕТНИ имоти е ФАЛИРАЛ!!! Тия мафиоти няма да строят бюджетно, не се тревожи как ще продават!!!
25.
Fakt
15.02.2018 19:14:37
1
0
Давам персонален пример:
Преди 10 години купих парцел от 1.5 дка, който за да го превърна в УПИ платих 5000 лв. Понеже вече е с урегулиран статут, годишният му данък е 2000 лв. За 10 години са платени 25 000 лв данъци и такси. Хайде сега да попитам, аджеба, кой ще върне тези пари, след като искат да му отменят статута?
24.
Do 19
15.02.2018 19:07:56
1
0
Какви презастроявания бълнуваш бре, момче? Ти имаш ли представа за реалността? Инвеститорите да не са толкова прости, че да застрояват повече, отколкото могат да продадат? Що не си гледаш бачкерството и не спреш да разсъждаваш?
23.
*********
15.02.2018 19:03:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
До 18
15.02.2018 16:10:52
1
1
Кой го интересуват селата? Хората бягат от селата, а ти се надяваш, че те искали там да строят ... че кой ще ти ходи в тия села? Най-много да настанят в тях имигранти от Арабските и Африкански страни!!! Голямата им амбиция е да застроят на 1ва линия крайбрежието и да продадът апартаментите. Пазар за 1ва категория жилищни комплески от къщи и високи сгради, на цени от 800€ за кв/м има МНОГО!!! Особено като наемат украинци и молдовци да им строят, ще им излязат без пари комплексите!!!
21.
Xaxa
15.02.2018 15:55:09
1
3
Единствената надежда и в Еко активистите , да не допускат застрояване на крайбрежието. Иначе слабоумната БГ мафия няма търпение да застрои и унищожи всичко на 1ва линия
20.
До 17
15.02.2018 15:51:05
0
2
Ами то затова се правят уточнения, а не както в Истанбулската Конвенция да се слага всичко под общ знаменател - демек травеститството с жените!!!! Невежите хора не знаят хватките на политиците и как във всеки закон залагат ОГРОМНИ МИНИ!!! Те могат да уточнят дали става въпрос за ниви на нос Калиакра, или за ниви във Враца!!!
19.
До 16
15.02.2018 15:48:14
0
2
Ти чакаш за 1ва линия ли да се говори? Сиг искаш и в Истанбулската конвенция да ти пишат за трети пол? Толкова ли си прост, или просто хитруваш и си от ония? Ами виж в Северното Черноморие колко земеделски земи са разположени на 1ва линия на морето. Като се почне от Даранкулак до Иракли почти всичко се води ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ!!! Още такива земеделски земи има и по Южното Черноморие, но те са доста по-малко. Само малоумните не се досещат каква секира се готви за БГ малките курорти и БГ работниците, защото тия бъдещи комплекси на 1ва линия ще са строени от Украинци и в тях ще ряботят основно украинци и други чужденци. Освен това ще издърпат малкото туристи посещаващи Несебър, Равда, Поморие, Сарафово, Приморско и така нататък. Цяла БГ трябва да ВЪЗСТАНЕ срещу тоя ЗАКОН. Това е по страшно и от ТУРСКОТО РОБСТВО
18.
До 13
15.02.2018 15:46:27
0
2
Пешо кура съм;)) призовавам всички хора да спрат да зареждат щом ще спонсорираме поредния мафиот
17.
BB
15.02.2018 15:42:00
2
1
Говорим не само за морето.Вие не разбирате ли , че и в едно село ако имаш нивичка на границата на регулацията и за нея става въпрос независимо дали е във Враца или в Сандански или във Варна или Бургас.Има земя която е първа обработваема категория има и земя която е необработваема и е последна категорияи . Как тогава ще ги слагат под един знаменател и ще се забранява строителството в тях.Защо президента не обясни на народа защо е против .Или комунистите пак са го подвели.
16.
Do 8,
15.02.2018 15:03:39
1
1
Баце, би ли ми посочил къде се говори за 1—ва линия? Тук става въпрос за земеделските земи по принцип, без значение дали се намират в Несебър, Созопол или в с.Застрелци, от където вероятно си ти...
15.
Yes!
15.02.2018 14:58:27
1
1
Най—накрая се отказаха от това безумие!
14.
do 11
15.02.2018 14:55:18
2
2
Внимавай какво пожелаваш, че такива злобари като теб, първи гълтат дървото
13.
До Пешо
15.02.2018 14:53:23
0
1
Марешки го боли оная работа, няма да зареждаш от него. И без това опашките не са малко, така, че и без теб ще се справи :)
12.
До 10
15.02.2018 14:48:18
2
2
Карам с дизела на Марешки вече около 35 000 км. Не съм имал никакви проблеми.
11.
Val
15.02.2018 14:23:25
2
5
А дано да пукнат от преяждане,,,,,като Щарлопов!
10.
Пешо кура
15.02.2018 14:05:13
2
4
Ами аз спирам да зареждам на неговите бензиностанций и без това дизела е много лош
9.
до номер 7
15.02.2018 13:35:48
3
4
Абсолютно вярно е това . Браво на тебе . Най накрая един свестен коментар .
8.
Хаха
15.02.2018 13:05:18
1
5
Ще застроят на 1ва линия и ще си продадът апартаментите на богаташи искащи гледка към морето. Ще си вкарат работници от Украйна и други държави, като кой знае как ще ги измамят със заплащането. Ще издърпат малкото туристи идващи в малките курортни градчета към техните комплекси 1ва линия, защото само пълен тъпак ще отиде на 2ра или 3та линия, след като има застроена 1ва линия. Гражданите в малките курорти ще духат супата със своята 2ра и 3та линия сгради, за сметка на мафиотите с 1ва линия комплекси. Бизнеса на гражданите от малките курорти беше унищожен, защото крайбрежието на курортните градчета не трябваше да се застроява. Гъсто и високо строителство трябва да има във вътрешността на курортните градчета, но не и на минимум 50 метра покрай крайбрежието, защото То трябваше да е цялото в паркове и атракциони. Нашите мафиоти застроиха именно крайбрежието с високи и големи сгради, а вътрешността на курортите я запазиха със ниско строителство, и така убиха малките играчи!!!! Туристите не се интересуват колко гъсто и високо ще е застроена вътрешността на Несебър, Радва или Поморие, на тях ги интересува каква е крайбрежната линия, дали с паркове и подържани плажове, или само бетонни мастодонти. Никой не иска да ходи в Несебър, Равда, Поморие, Приморско и прочие ... Мафиотите си продават лесно апартаментите на 1ва линия, а останалите духат супата, защото на почивка идват само тези, които са на първа линия. Останалите куротисти бягат към Турция и Гърция, защото имат по-хубави плажове и обслужване. Нашите курортни градчета можеха да конкурират Турция и Гърция, само ако имаха големи крайбрежни алеи ала Морската градина в Бургас, с подържани плажове и добре организирани заведения и атракциони, но , за жалост, те са застроени с големи сгради, които, в някой случаи , закриват дори слънцето на плажната ивица. Това доказва, че политиците мислят само за интереса на мафията!!!! Забраниха високо и гъсто строителство във вътрешността на курортните градчета, където строят именно малките играчи, а по крайбрежието са набутани една до друга огромните сгради на големите играчи. Дано да почнат да бутат сградите на 50 метра покрай плажните ивици и брегове, за да се отворят курортните градчета и да станат по привлекателни за туристите, а не както сега да ги отблъскват и насочват към Гърция и Турция
7.
Vupros
15.02.2018 13:04:43
5
6
Плюещите ще попитам само... Имате ли някаква представа за какво иде реч? Какво презастрояване на черноморието ви притеснява? По черноморието не се строи поне от 3 години. Липсата на интерес от чужди купувачи спря строителството. Проверете колко строителни разрешения има издадени в последните години и тогава правете анализи. А хората, които са платили хиляди левове на Държавата, за да сменят статута на земеделските си земи, кой ще ги обезщити? А 10 пъти по—високите общински данъци, които са плащали през годините кой ще им ги върне? Иначе да плюете, грешка нямате... Просто се замислете, преди да сте повърнали помията!
6.
Браво!
15.02.2018 12:54:10
2
2
Браво! Чудесна новина!
5.
Ужасена
15.02.2018 12:29:42
1
5
Ненаядени боклуци!!!Разбойници!!!
4.
Дядо Добри
15.02.2018 11:58:36
2
10
Само плюем по форуми! Трябва да отрежем главите на тези крадливи боклуци и то в буквалния смисъл, и то публично.
Тези гадове, вече нямат страх ни от хора ни от господ!
3.
Българин
15.02.2018 11:33:33
2
10
Мафията ще налапа и земеделските земи,България в бетон.Бедния ще стане още по-беден,а богатия крадец ще му се даде още да краде.АНАТЕМА!!!
2.
???????
15.02.2018 11:16:27
2
10
Валерко далаверко!!!
1.
vinkelov
15.02.2018 11:16:17
1
8
e pederast ot klasa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори