×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Можем ли да пазим красивото? Вижте в какво се превърна скейтпаркът-бижу в жк „Изгрев” (СНИМКИ)


Можем ли да пазим красивото? Вижте в какво се превърна скейтпаркът-бижу в жк „Изгрев” (СНИМКИ)
Грозна гледка: Хвърлени кутийки от бира, фасове и опаковки от зрънчо
03 Февруари 2018, Събота, 13:50 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Самото съоръжение е в добро състояние, поне структурно – по бетона няма видими дефекти, неравности или пукнатини


За пореден път бургазлии показаха, че не заслужават инфраструктурата, която се прави за тях. Репортер на Флагман.БГ днес посети скейтпарка в жк „Изгрев” и се натъкна на изключително грозна гледка. Така желаният от младите открит комплекс се е превърнал в бунище, което освен, че е нехигиенично, е буквално опасно за десетките деца, които ежедневно използват съоръжението за забавление.

Хвърлени кутийки от бира, фасове и опаковки от зрънчо – само малка част от предметите, които лежат захвърлени във вътрешността на скейтпарка и в градинките около него. Някогашното бижу на жк „Изгрев”, което сътвори истински РЕстарт на скейт културата в града, днес е сянка на предишното си величие – не защото е конструирано лошо, а защото хората, които го ползват не се съобразяват с елементарни правила.


Счупената табела, указваща правилата на скейтпарка, нагледно демонстрира точно за какво става въпрос - правила изглежда няма.

„Защо си хвърлят фасовете в градинките около скейтпарка и дори вътре в него е въпрос, на който не мога да намеря разумен отговор. Поставени са кошчета… да ги ползват  по предназначение, вместо да се опитват да ги прескачат с бордовете си да ги чупят. Този парк е направен за тях, а отношението им към него е меко казано недопустимо”, възмущават се бургазлии.



Така изглеждат някои от кошчетата за боклук край парка, след като са били използвани за импровизирано препятствие

Самият парк е в добро състояние, поне структурно – по бетона няма видими дефекти, неравности или пукнатини.

Малко хора обаче знаят, че дори най-малкото камъче по настилката може да доведе до изключително сериозни травми, тъй като колелцата на скейтбордите са малки и твърди и не могат да преминат през всякакви препятствия – такива обаче са налице.

Грозната картинка е поредното доказателство, че тук, в България, не ценим това, което се прави за нас – приемаме го за даденост, все едно винаги е било тук и се отнасяме с него като с боклук. Но може би повечето млади скейтъри на Бургас не знаят, че скейтпаркът в жк „Изгрев” не е безплатен, не е и даденост.


Едниният халфпайп (бел. а. така се нарича въпросното съоръжение в скейтпарка") се е превърнал в гьол, защото боклуци са запушили отводнителния канал


Всеки един от тези захвърлени в скейтпарка предмети може да доведе до сериозни травми. Дори и най-малкото камъче може да събори карачите


Защо е изкъртена табелата? Някой се е ядосал и я е ударил с дъската си, от злоба или просто за забавление?


„Не мога да повярвам на това, което виждам. По мое време, още когато карахме на Свободния университет (бел. а. сегашната Съдебна палата), нямаше такова нещо. Пазехме чисто, за да можем да продължим да караме там – мястото се беше превърнало в наш втори дом. Тогава нямаше скейтпарк и се налагаше да ходим в другите градове из цяла България, за да караме на наистина хубави места. Сега като го направиха и все едно винаги е бил тук и никой не го цени”, разказа пред Флагман.БГ скейтър от старото поколение.

В категории: Бургас


26
Коментара по темата
26.
Sk8tar
05.02.2018 23:20:49
2
1
Как няма да счупят табелата като там пише 19 141 971 лева. 19 милиона за един басейн и 5 кошчета.
25.
Do 18 zalez
04.02.2018 15:17:24
2
2
"Живях в тоя квартал 90-те г....Чудо,,,,разни месни селяни от бившето
село Атанаскьово се изживявяха като чорбаджии"

Пич, тея дето сме от Атанасово ни откраднаха земята за блокове на селяните, а нас ни прокудиха от родните места, та виждаш такива от странджанско-сакарския край или съселяни на кмета "от къди пода", на които комуниситите им дадоха апартаменти върху нашите земи и сега се изживяват като феодали... Нали се сещаш моето си е мое, но чуждото и то е мое. Вместо да обработват земите си от къди пода какъвто е завета на Коджакафалията, те дойдоха в Бургас и настана трагедия.. селяния до шия с простотия!
24.
Чалга поколение
04.02.2018 15:10:55
1
3
Децата на чалга поколението дойде!
Какво искате от деца, на които родителите са киснали само в чалга клубове с един и същи рефрен вътре: мутри, селяни и турско-цигански маанета. То няма възпитание, диваци, ама по-лошо от диваци, продали си земята дето са я обработвали и с някоий друг кинт за селянки...
23.
Стар
04.02.2018 09:19:44
1
4
Младите са урудливи гнусни недоносчета! Малоумници някои от вас в този парк са правили бе? Нямате ли свян? Майките ви ги е....е там навремето. Излизаш от бай-Пеш и отзаде е..ш. Тва ващо е като да се изсереш в леглото си
22.
кмета
04.02.2018 09:12:07
2
2
ИЗГРЕВ ГЕТО
21.
за кое повече ви пука?
04.02.2018 05:28:19
2
4
Много хубаво сте показали състоянието на скейтпарка, ама защо не мръднахте с камерата малко встрани и да покажете в какво се е превърнал спортния център. Половината е разкопан и явно разграбен, но пък е с охрана. Странно какво правеха там военните с техниката си и накъде се изнесе всичко? Някакви предположения? Навярно ще трябва да се строи отново всичко...
20.
До 18
04.02.2018 01:03:59
0
6
Никога не съм живял в кв. Изгрев, макар да имам приятели и роднини в този квартал, но някак ми е трудно да подмина коментара ти, който гласи негодуването, на което се крепят 65% от националността ни, дори бих казал и повече. За съжаление, при теб проблема е още по-сериозен. Преди да изливаш така искрено неприязънта си към собствените ти сънародници, а дори и съграждани, понеже едва ли си стигнал до по-далеч от града, най-вече си припомни какво означава правопис, граматика и пунктуация. Замислял ли си се всеки път като изказваш омразното си мнение, защото е повече от очебийно, че е целодневно, да отделиш малко време на самият себе си и да понаредиш някоя друга гънка из кухината, сгушила се горе на последния етаж?! Не ти ,,тича" да говориш как хората не умеят да изпишат правилно името си и колко са ,,тъпи" или прочие, докато в 5 реда текст си допуснал 5 грешки и нагоре... Схващаш ли?! Имаше една приказка - ,,Присмял се хърбел на щърбел". Ако не си я спомняш, вземи си я припомни! Много ти е пораснало достойнството, откакто не си от ,,месните". Не се разбра за кои месни говориш?!?! Свинските ли? Пилешките ли? Кравешките ли? Кои? Много си далече от това да умееш да коментираш, анализираш или интерпретираш по какъвто и да е начин политическите насоки, като се има предвид преди всичко начина ти на мислене, продължавайки към грамотността, качествата, които неопровержимо достигат единствено до ругаене в интернет пространството. Единственото, което е неминуемо правилно в коментара ти, е името. Лъхаш на залязло.. И то поне от 90-те, ако въобще си живял тогава със съзнание и не си бил още някой 1/2-годишен сополанко. Невъзможно е да си критик, а да не си се научил да виждаш по-далече от носа си, защото двете вървят ръка за ръка, драги ми смехурко. С този оплакващ се, тотално предал се и изтормозен мироглед, който се крепи на това, че всичко е заграбено, понеже не си имал вариацията да завършиш основно, средно, висше образование или да намериш призванието си, показва единствено колко глупаво човече се крие зад коментара.
19.
Изгрев
03.02.2018 22:30:33
2
3
С очите си виждам,как "младежи" на по 35г ,с малките колелца BMX и на расти правят ,тази кочина !! Бутилки от двулитрови бири и ролчета от "цигарките" . Чупене на пейки и гуми изхвърлени по средата на съоражението. Завладяли и имащи се за господари на скейт парка и негодуващи,ако деца и подрастващи им "пречат". А,лятото ,тези същите 35 годишни "младежи" след литрите бира и няколко "цигарки" просто заспиват м/у борчетата във кочината,която сами създават ....
18.
Залез
03.02.2018 21:40:33
5
5
Живях в тоя квартал 90-те г....Чудо,,,,разни месни селяни от бившето
село Атанаскьово се изживявяха като чорбаджии и собственници на всичко ,а бяха тъпи -името не можеха да си напишат но се изказваха по всичко,, Разбирачи.Демокрацията ги претопи ,както е на път да изпари цяла една държава .Началото са селата, ред е на малките градчета / и накрая големите най добри градове за живеене .
17.
Супер
03.02.2018 21:23:00
1
8
Площадката е супер, но също е нужно и поддръжка, почистване. Не е казано, че като я построите и дотам - поддръжка трябва.
16.
*********
03.02.2018 21:18:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
15.
Пир
03.02.2018 20:45:51
1
8
Днес от вятъра из целия град летяха боклуци, трябваше и на други места да снимате. Друг е въпроса кога се почиства парка и колко често? Истина е ,че не пазим, да но и поддръжката на всичко ,което се прави трябва да е постоянна ,а не инцидентна !
14.
Тольо
03.02.2018 20:13:12
2
10
Докато Изгрев се слави с това, че куцо и сакато е Мутра, батка, пласьор и всякаква друга измет, няма да се оправи никога!!!
13.
нихилизъм и мрънкане
03.02.2018 19:14:10
2
7
КОГА ТЪПИТЕ ОБЩИНАРИ ЩЕ ПРОУМЕЯТ ЧЕ Е НУЖНО РПУ В ИЗГРЕВ? ОСОБЕНО БЛОКОВЕТЕ КЪМ ГРОБИЩАТА СА ПЪЛНИ С ИЗМУТРЯЛИ ОТРЕПКИ И НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ, ПОСЛЕ ЗАЩО БИЛО ТОВА ИЛИ ОНОВА. АМА НЕ В ЗОРНИЦА ИЛИ НЯКЪДЕ НА ДРУГАДЕ В ИЗГРЕВ Е НУЖНО РПУ!!!
12.
*********
03.02.2018 18:06:33
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Хахаха
03.02.2018 18:03:47
2
9
Флагман защо триете всички отрицателни коментари срещу кмета и обкръжението му ? Който изтрие този коментар клетвата ми ще го хване.
10.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
03.02.2018 17:31:50
9
1
Защо никой не чупи тревата и дърветата?
Защото са истински и свободни.
Чупят ги държавните собствности защото социализма е една илюзия и ако няма частен собственост няма ред няма дисциплина.
Приватизирайте тея измислица
9.
Ф
03.02.2018 17:25:40
7
7
Бедния човек не може да зачита общите неща.
Бедняла е тъп, необразован и колкото повече безплатни неща му давате той става все по злобен защото не може да му дадете златни родители нито кръгозор. Той знае че социализма е фалшиво неистинско общество. Няма такова нещо като обща собственост или общо тяло. Има ли такова понятие общ хуй или обща жена? Няма. Тогава как може да има обща собственост? Как може да има обща детска градина? Не може да има.
Господ е създал отделни хора, отделни хуйове, отделни къщи —- общата работа не е истинска.
Човека е индивид!!!!! Само тогава той е щастлив и свободен.
8.
Генерал Колев
03.02.2018 17:21:36
11
5
Приватизирайте го да видим дали някой дали има интерес от такава глупост.
Защо не вложихте тея средства във фабрика и нешо което да носи доходи?
7.
Рокафелер
03.02.2018 17:20:04
9
6
Злобата идва защото хората живеят в панелни гета на комунизма които не са тяхни НИЩО не е тяхно нито този парк, докато не ги изгоните тея тъпунгери от панелките няма да има цивилизация.
Цивилизацията е развит капитализъм не субсидиране на бедняци.
6.
*********
03.02.2018 17:17:43
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Тони Димитрова
03.02.2018 17:16:03
7
6
Решението е —- по малко държавна собственост и популизъм защото няма пари кой да я стопанисва .
Всичко струва пари и това струва данъци.
Да си плащат 50 лева на месец и ще има пари и пазач. Виждате простотията на социализма.
4.
до 3
03.02.2018 16:58:20
2
5
И какво като сложат камери и какво като ги хванат резултат 0 на никой не му се занимава никой няма страх от нищо
3.
наблюдател
03.02.2018 16:51:39
2
9
Манталитета ни е такъв да чупим и рушим
2.
бургазлия
03.02.2018 16:51:10
8
7
Ами можеха да се сложат видео камери и за нула време да се хванат вандалите ( както е навсякъде по света !) , а не жандарите да се разхождат с колите или да дремет далеч като тези вандали крещят и разбиват !!!!

Като ги хванат , възстановят разрушеното и бащите им да работят 1 месец принудителен облагородителен труд - ще ядат дървото и тогава да видим дали ще чупят ...тогава джендърчетата....??!!!

А и танасовските цървулчета и ритнибаби доста ще се сащисат , ако ги наловят и озъптят !!!!!
1.
k
03.02.2018 16:40:08
8
9
abe selqni sa si w morskiq piernik i tova e.malko hubavi ne6ta imat i gi ru6at kretenite.a ulica bez dupka koga?a bulevard?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори