×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето какъв ще е бюджетът на финансовия отличник на Бургаска област – Карнобат


Ето какъв ще е бюджетът на финансовия отличник на Бургаска област – Карнобат
Зам.-кметът на Карнобат Стефка Иванова представи финансовата рамка, а кметът Георги Димитров определи бюджета за реалистичен и дисциплиниран
31 Януари 2018, Сряда, 18:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Общината няма кредити, лизинги или просрочени задължение, а залага на строга политика по разходването на публичните средства

Бюджетът на Община Карнобат бе приет единодушно на днешната сесия на Общинския съвет. За втора поредна година стратегическият документ получава подкрепата на 100 % от общинските съветници, което не е изненадващо, защото Карнобат е отличникът на Бургаска област по отношение на финансовата дисциплина.

Общината няма кредити, нито просрочени задължения, а отгодини се залага на дисциплиниран бюджет и разходна част, изцяло обвързана с приходната.

Финансовата рамка за 2018 година е 22,98 млн.лева, но в сумата не са включени парите от европейските и национални програми. От алтернативните източници за финансиране идват 2,3 млн.лева по лева по Оперативна програма „Региони в растеж”, 4,2 млн.лева по националната програма за саниране и 3,3 млн.лева за рекултивация на депото от ПУДОС.

Чудо невиждано! Кметът на Карнобат отряза заплатите на собствените си служители. Вижте защо

Собствената капиталова програма е 2 млн.лева, а основен акцент в нея е ремонтът на улици, пътища от четвъртокласната мрежа и подмяна на уличното осветление. (ВСИЧКИ ОБЕКТИ ВЪВ ФАКСИМИЛЕТО ПОД ТЕКСТА).

Добрата новина е, че Агенция Пътна инфраструктура е предвидила реконструкция на няколко важни пътни артерии в Общината, един от тях е бул.”Москва”.

В Карнобат се въведе практиката да се обновява цялото пространство около реконструирани сгради - училища, детски градини или социални центрове. Идеята му е не просто една сграда да се санира, а да има завършен вид на целия район около нея.

Немалка сума в бюджета има и за проектиране и бъдещо участие по европейските програми. „Не искаме да чакаме последния момент, защото когато отворят мерките по програмите имаме до два месеца, в които трябва да подадем проектите си. Ако тогава решим да ги пишем – сме обречени. Заради това още от сега се готвим”, обясни Димитров.

Предвидени са средства и за проектиране на сепарираща инсталация за отпадъци в Карнобат, нещо, което значително ще план сметка „Чистота”. До този момент от 1,1 млн.лева за тази дейност, половината са за транспортни разходи и такси на депото. Плановете са с новата инсталация да се сведат отпадъците с поне 30 % - около 3 хил.тона по-малко, което ще намали разходите с поне 200 хил.лева, изчислил е екипът на кмета Георги Димитров.

„Считам, че сме успели да удовлетворим всички искания на гражданите на Карнобат и общинските съветници, не говоря за капризи”, допълни Георги Димитров, след като бюджетът бе гласуван в зала.


Ексдепутатът от БСП Пенко Атанасов подкрепи финансовата рамка, след като бяха възприети част от предложенията на социалистите

По отношение на занижените приходи от продажба на имущество – заложени едва 200 хил.лева, той обясни, че е категорично против продажбата на общинско имущество и ще остане на тази позиция, докато е кмет.

„Противникът съм на декапитализирането на общината. Смятам, че може да увеличаваме собствеността, да получаваме наеми и ренти. Това трябва да е моделът, а не да продаваме. Собствени приходи на общината ще са необходими и тогава, когато няма да сме в тази зала”, обясни пред общинските съветници Георги Димитров.



В категории: Карнобат


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Ирина
02.02.2018 13:10:26
0
4
Живея в друг град,но няколко пъти в годината си идвам в К-т.Най-мръсната,разбита,тревясала и не поддържана улица е "Москва"- хартии от закуски,чашки от кафе,найлонови торбички от блоковете с/у "Карина"та и Техникума.Това е лицето на града пред всички преминаващи през него.Липсват кошчета за боклук от болницата до гробищата.Това е най-малко възмутително при положение,че хората си плащат такса смет.Мили хора,изисквайте повече от управниците в града!Оправданието за липса на пари не минава -този кмет е мисля, четвърти мандат.Сега прочетох,че тази улица най-после е предвидена за оправяне в новия бюджет.А дано,че то е голям срам всеки път като си дойда да я гледам в този вид. И едно предложение към управниците: ако е възможно да се промени входа/изхода на гробищния парк някъде по-надолу ,на по-равно място с по-добра видимост,докато не си е заминал още някой възрастен човек на този лош завой.
8.
Бичето
01.02.2018 15:28:44
1
3
На тая жена горе много и ходи микрофона до устата !
7.
Йовка Трендафилова
01.02.2018 10:45:17
0
3
Разочарована съм в частта за планираните ремонти на улиците .Нашите коли излизат по ул. "Клисура" на "Кирил и Методий", а другата е перпендикулярна на Стефана Чамурова и Клисура. Моля кметът да мине по тях с кола и да изкаже мнение. Надявахме се тази година , но уви ............Лични сметки.
6.
Дарт Мол
01.02.2018 10:16:59
1
3
Това , че общината няма просрочени задължения е добре , обаче това , че нямала кредити и лизинги въобще не хвалба , тъкмо обратното. Това е белег на финансова неграмотност.
5.
Пи-зле от Айтос
01.02.2018 09:14:18
1
7
През социализма Кеймбридж (Карнобат) е бил приятно и спокойно място за живеене.
Днес Айтос е в пъти по-развит и предпочитан. Над 2 пъти е намаляло населението в Карнобат и в момента е колкото Айтос
4.
до 1
01.02.2018 07:45:30
2
11
Като е браво ела да живееш в Дремиград. Ще си на точното място - мръсно, пълно с крадци в костюми и рокли возещи се в скъпите служебни коли по разбити улици, център пълен с пейки и пенсионери наакани от гарги. Младите хора отдавна ги няма в града благодарение на това управление и хората зад него.
3.
тежко и горко на карнобатлии
01.02.2018 06:54:45
2
8
Финансов отличник с 23 млн лв бюджет залагал на строга дисциплина. Тежко и горко на карнобатлии...
2.
Дернев
31.01.2018 22:45:28
0
0
"...проектиране на сепарираща инсталация за отпадъци..." Трябва да е съобразена и с Бс и Вн.
"... сумата не са включени парите от европейските и национални програми." Дано да са във връзка с транспортни проекти, за да не се наместят други интереси. . Кб на три морета и река ще ефакт. Важното е дали БГ интереса ще е защитен.
"...категорично против продажбата на общинско имущество..." много правилно. Никакви продажби. В най-лошият случай апорт.
1.
Средец
31.01.2018 21:57:49
5
2
БРАВО.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори