×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Третият пол на българската Хитлер и еднополовият й брак с популизма


Третият пол на българската Хитлер и еднополовият й брак с популизма
Празни думи и биене в гърдите, фалшиви новини и здраво яхане на настроенията в оскотяла България - това е Нинова
25 Януари 2018, Петък, 00:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Корнелия Нинова размахва лозунга с референдума за третия пол за тесни партийни цели, така ще е поне още два-три месеца. Но това ли е дневният ред на българското общество?


Популизмът може да е много опасно политическо явление. Националпопулизмът и националсоциализмът могат да бъдат опустошителни и най-голямото доказателство за това е управлението на Хитлер през 20-и век. Какво се случва в последните часове в България, където от системните политици се очаква да се съобразяват с промяната в настроенията на хората? Особено ако те директно се понесат върху национал-популистките вълни. И може да стане страшно, ако се опитват да правят рейтинг на базата на фалшиви новини.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, в характерния си стил, яхна здраво темата за Истанбулската конвенция. Тя реагира скоростно, след като видя разнобоя по темата в правителството. И съвсем загуби мяра след провалилия се с гръм и трясък вот на недоверие с недомислените й теми и скудоумни тези, с които стана за посмешище. Вместо да се прибере у дома засрамена след поредната й глупост, лидерката се втурна в следващ крайно популистки и никому ненужен ход - за да може още месец-два да дъвчем нещо, което нито е на дневен ред за оскотялото ни и разядено от корупция общество,  нито ще спомогне за подобряване на здравеопазването и образованието, нито ще възпре криминалната престъпност, нито ще ограничи циганската напаст.

 Вече и в села и паланки се питат разтревожено какво ще стане с Истанбулската конвенция и дали ще се узаконят „третият пол“ и „еднополовите бракове“.

Духът от бутилката е изпуснат, народът е напълно пощурял. Създадена е изключително благоприятна среда за гнусна пропаганда, от което се възползва Корнелия Нинова и близката й кохорта в БСП. Стигнаха дотам да искат референдум (моля ви се!) за Истанбулската конвенция. Да обиждат Цветан Цветанов, че най му отивало да е с поличка.




Извинявайте, наистина ли Истанбулската конвенция е най-важното, с което следва да се занимава водещата опозиционна сила в България? Социалистическа при това! 

 Всенародната истерия премина границите и Бойко Борисов може би вече съжалява, че е обещал пред Европа, че България ще ратифицира документа. Конвенцията е оттеглена за неопределен срок. Но това вече е без значение. Точките за Нинова са натрупани и е дадено началото на изключително опасен процес.
Подобна истерия, но в по-малък мащаб Нинова създаде през 2016 г. заради правителственото Постановление 208, свързано с бежанците. Лидерката на БСП месеци обясняваше как държавата скрито се подготвяла за трайно настаняване на бежанци в общините и как това било дискриминационно спрямо българските граждани. Из община Малко Търново бродеше най-близкият й от бургаските съратници, за да разпространява по домовете на хората дива пропаганда, сееща ненавист. И времето го доказа. Защото служебното правителство на „нейния президент“ Румен Радев след дълго разтакаване най-накрая отмени „злокобната“ наредба... Но веднага след това на нейно място прие почти същия документ, а според някои – той дори е още по-дружелюбен към бежанците. Но масово бежанци така и не дойдоха. Защото България е бедна, корумпирана, със слаби институции. Защо да се заселват у нас?

Засега Корнелия Нинова освен празни думи и биене в гърдите, не дава индикации, че наистина  се бори с тези истински проблеми в обществото. Най-яркият пример беше изборът на статуквото за членове на Висшия съдебен съвет през септември 2017 г. Нинова бе предупреждавана и й бе посочено, че действията й се наблюдават, но въпреки това парламентарната й група отново тихомълком гласува „за“ неподходящи лица, предложени, както обикновено, по неясен начин от задкулисни кръгове.
А промяната в кадровия подбор на управлението в съдебната власт е потенциално най-голямата и лесна реформа, по-важна от всякакви други мантри за реформи в системата на правосъдието.

Да яхаш настроенията в обществото, особено ако те са на базата на див национал-популизъм, фалшиви новини и Гьобелсова пропаганда, е абсолютно недопустимо за един качествен политик. Големият държавник с капацитет и визия за развитие не се води от хората, а напротив - той повежда хората, ако може да ги убеди с авторитет, знания, ораторство. И нерядко за непопулярните реформи, които провежда, той плаща тежка цена. Но – той, а не народът, г-жа Нинова.

В категории: Политика


37
Коментара по темата
37.
Ей! #32
26.01.2018 18:51:13
0
3
Мнооого неграмотно същество!
На нивото на флагманската статия!
Липсват елементарни познания по граматика и правопис! Гади ми се от простотия!
36.
*********
26.01.2018 15:45:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
от - до 34
26.01.2018 15:31:06
1
4
"Гладна кокошка, просо сънува", ей това ще ти кажа относно "мокрият сън" макар и ако, да ви купи някой, еле па Сорос. До края на дните си ще останете острие на бачо ви Делян...и няма мърдане. Само ДПС, че ако не са те, ще питате къде серат гладните. Иначе лупостите които пишете са наистина, ИЗВЪНРЕДНИ, УНИКАЛНИ, ЛЪСКАВИ и САМО ТУК и СЕГА....
34.
до 30
26.01.2018 14:53:37
3
3
Ако Сорос беше купил Флагман сега нямаше да четеш какво мисли Флагман за Нинова - прочети още веднъж и си направи извода за нея, не за тях.
Излиза, че нямаме опозиционна партия. По-добре с ДПС отколкото с нея, а соросоидните партии до един са наредени педераст до педераст
33.
Лайноминат
26.01.2018 13:52:13
0
0
Освен Исус кажете какво е казал по темата и Мохамед, да не пропускаме Луцифер и Буда.
32.
до 27
26.01.2018 13:17:09
1
11
В енциклопедия Джюдейика пише до 1920 Тесалоники е НАЙ-еврейския град в ЕВРОПА .2-рия по големина Гръцки град СОЛУН когато е осводен от Османците 1912 година повече от 60% от МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ 120.000 души ; 66.000 души(ЕВРЕИ) 22 хиледи гърци 11хиледи българи 11 хиледи турци .Обърни внимание на ЕТНОСА и численоста му и сам ЩЕ се ДОСЕТИШ ЗАЩО ЕС е толкова ЩЕДЪР към "гърците"-са с правилен библейски произход.Допълнение Никола САРКОЗИ(ЕКС президент на Франция родата му е от СОЛУН).НБГ-Национална Банка на Гърция собственост на Ротшилд Сие(там е работил инв.банскер френския президент МАКРОН)."Гръцкия" премиер Алексис ЦИПРАС -баща Павлос ЦИПРАС епирски евреин майка родом от раойна на Кавала но родата и са гръцки евреи от Кърклаери -ЛОЗЕНГРАД -Турска Тракия там като малък повече от 10години е живял Ал.ЦИПРАС .ЦИПРАС на еврейски иврит ЦИП-Покривам обгръщам РАС-РАШ-на иврит Престъпления Безобразия безчинства.Алексис Ципрас на всеослушание казва че АТЕИСТ а Гръцката ЦЪРКВА НЕ го допуска на АТОН понеже знае истинския му произход и че е атеист
31.
kolos 3
26.01.2018 13:07:37
0
3
НЕ ТЕМА, А НОВА ЛЕКЦИЯ В СОЦИАЛНАТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНАТА ЛАБОРАТОРИЯ НА НОВИТЕ КОВАЧИ НА ОБЩЕСТВОТО. БРАВО ПОЛУЧАВА ВИ СЕ ЗА ТОЛКОВА ПАРИ
30.
30
26.01.2018 12:08:43
3
10
Сорос да не е купил "Флагман"????
Какви са тез статии бре????
Анатема, ерес, ереееес ... !!!

Да живее Путин!
29.
цд
26.01.2018 11:36:13
2
8
какво казаха от европа-"приемате конвенцията и ще има пари" тоест изнудване, гърция не я приеха а им преведоха тази седмица още почти 7 милиарда да не спират сиртакито, пенсионерите им взеха по 1000 евро 13та пенсия а ние даже за такива заплати не сме чували, а гърците взеха вече 150 милиарда от ес и само пият и танцуват, отидете в гърция и ми намерете един работещ грък, Нинова е единствената която в момента защитава интересите на България ако ще и да е продиктувано от други сили, като са им толкова важни третия пол, да дадът на българия 200 милиарда евра и тогава да подписваме конвенцията ама да ни станат заплатите по 2000 евра и тогава въобще няма да ме интересува комшивта пешо дали е 4-5 или6ти пол
28.
важна ли е темата за духовноста?
26.01.2018 11:35:40
0
6
1. Тогава Иисус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушен от дявола,
2. и, като пости четирийсет дена и четирийсет нощи, най-сетне огладня.
3. И приближи се до Него изкусителят м рече: ако си Син Божий, кажи, тия камъни да станат на хлябове.
4. А Той му отговори и рече: писано е: "не само с хляб ще живее човек, а с всяко слово, което излиза от Божии уста".
27.
дд
26.01.2018 11:32:09
2
7
какво казаха от европа-"приемате конвенцията и ще има пари" тоест изнудване, гърция не я приеха а им преведоха тази седмица още почти 7 милиарда да не спират сиртакито, пенсионерите им взеха по 1000 евро 13та пенсия а ние даже за такива заплати не сме чували, а гърците взеха вече 150 милиарда от ес, Нинова е вединствената която в момента защитава интересите на България ако ще и да е продиктувано от други сили
26.
джендър
26.01.2018 11:28:26
13
7
Червените боклуци пощуряхя...
25.
Всички са подвластни
26.01.2018 11:15:38
0
10
Няма смисъл от партии и политици. Те не гледат никога интереса на народа. Без значение от партията. Никой и никога не е питал нормален човек от какво се нуждае.
24.
Нана
26.01.2018 10:56:09
1
14
Крайно време е се забранят всички партии у нас, незабавно!
Да се закрие Народното събрание, и всички депутати с мотика на нивата!
23.
Петко Енев
26.01.2018 10:48:35
4
5
Така поздравяват НАРОДА СИ, големите ЛИДЕРИ !!!

И аз така го поздравявах НАРОДА СИ, когато направихме Първото антифашистко въстание в света, (не)уважаеми "патриоти" и борци за РАЗРУХАТА на БЪЛГАРИЯ !!
22.
Може
26.01.2018 10:46:42
5
13
За това заглавие Нинова може да съди Флагман.

Защо не напишете автора на този пасквил?
21.
Ей!
26.01.2018 10:36:12
3
16
Простотията флагманския е в кръвта ви! Няма прочистване! Какви ли не "статии" се изписаха, какви ли не глупости! Мирише около вас! Признавате всички отвратителни реалности около нас- корупция, агресия, изпълнение на всички "заръки" от ЕС, продажба на българските интереси и какво ли още не... И очаквате народът-беден, гол, гладен, болен...да ви ръкопляска??? И никаква критика ! ? Ако някой се опита да ви покаже истинското лице на държавата, той е хитлерист, фашист, популист...! Въобще , неудобен!
20.
Яко джендъри въртят по сайтовете
26.01.2018 10:12:51
4
14
Особено по сайтовете на свинята Пеевска,препичащ се на плажовете в Дубай,не стъпваш на работа,но пишещ закони за банковата ни система.Потресен съм от политическия живот на Българските политици.Все повече се убеждавам,че морал и родолюбие не съществува в речника на първенците ни,а парите са в основата на битието им.До кога ще търпиме такива,като Пеевски,Борисов,Цветанов,Нинова и всички останали мишоци,които са се оплели в еврейската клопка на Юнкер и Тръмп.Само православна Русия ще ни избави от джендър политиката на Еврогейския американски съюз.
19.
жцюцгюмгймгймгймгйчгймгймкйцкймйгмг
26.01.2018 09:53:10
1
16
РАЗБРА СЕ ЯСНО ОТ КЪДЕ ИДВАТ ВАШИТЕ ПАРИ ....МИЛИ ДЖУРНАЛЯ. ...ОТ ДВЕТЕ ПРАСЕТА ...КЛЕПТОМАНИ ЕДНОТО С АПАРТАМЕНТ В ДУБАЙ С НЕЗАКОННИТЕ ЦИГАРИ ДЕТО НЕ СТЪПВА В ПАРЛАМЕНТА , ДРУГОТО КРАДЕЦА НА БИТКОЙНИ. ...КОЕТО ГИ ИСПРА ВЧЕРА ПРИ КНЯЗА НА ЛИХТЕНЩАЙН. ....ЖАЛКА ...ПЛАТЕНА РАБОТА СТЕ .... ЗА 30 СРЕБЪРНИКА ЩЕ ПРОДАДЕТЕ И ТУРСКО ЕВРЕЙСКИЯ СИ РОД. .......
18.
18
26.01.2018 09:48:45
15
7
Статия-трепач!!Право в десятката!!
17.
Бг Гьобелс
26.01.2018 09:43:38
6
19
в невъзможността си да измислите нещо смислено с еопитвате да угодите и да се сложите на така наречениете "управляващи" пишете абсолютни небивалици!?
Това което сте написали е толкова несериозно, че няма какво да се каже. Огледайте се, офисът ви нали е на "Тройката" излезте навън за да видите реоалността. Градът е празен, няма жив човек по улиците, няма движение, нищо не се случва. Единствената дейност е продължаващото презастрояване и оформянето на "мъртвият град". И цигани не останаха. Вече нищо и никой не може да ни спаси. Милярди да се налеят няма хора, това е действителността. Събудете се свободното падане приключва, сблъсъка ще бъде тежък...
16.
*********
26.01.2018 09:34:07
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
*********
26.01.2018 09:34:07
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
С-ДС
26.01.2018 09:28:31
6
22
Флагманци много ПОРЪЧКОВО ЗАГЛАВИЕ на статията ви - много се навеждате и БЛИЖЕТЕ.... и не изтривайте КОМЕНТАРА, ако сте ИСТИНСКА и ДЕМОКРАТИЧНА МЕДИЯ !!!!!!!!!
13.
демократ
26.01.2018 09:24:07
7
22
Добре, че беше Нинова от бг политиците и преди всичко БПЦ (Българската Православна Църква) за да поотложим за малко педалското нашествие на третополовите в училищата на нашите деца ! НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОЙ БГ ПОЛИТИК РАЗРЕШИ ПЪРВИЯТ ГЕЙСКИ ПАРАД У НАС ПРЕДИ 11години ! Тогавашният Кмет на София БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ !
12.
Караконджо
26.01.2018 09:13:37
18
13
Нинова, отвращение и погнуса изпитвам към теб, жалко едноклетъчно безгръбначно мекотело такова.
11.
пешев
26.01.2018 09:08:09
18
14
нинова е от петия пол-комунист безродник.всъщност от тях трябва да се страхуваме най много
10.
izgrev
26.01.2018 08:41:43
1
19
тази сутрин така миришеше в изгрев към 6 сутринта пак ни тровят студ и отрова
9.
Eneff
26.01.2018 08:40:39
16
15
Нинова е всъщност четвърти пол - смесица между трансджендър и травестит, силни мъжки хормони и женски изчезващи такива.
8.
!!!!!!
26.01.2018 08:30:21
8
21
В опитите си да лобирате за определена политическа партия сте направо жалки!!!!И на децата вече им е ясно че тази партия няма да помирише вече парламент!!!Ако има правосъдие в тая територия Бг псевдо крадливите патреоте трябва да търкат наровете
7.
РИОСВ
26.01.2018 08:14:29
2
20
Всичко е в нормите!! И така ще бъде, децата ви ще страдат от белодробни заболявания докато не се вдигнете на протест!! Ама вие сте послушни душички и няма да посмеете!
6.
Ужас
26.01.2018 07:54:57
3
19
Стига сте грухтяли. Обърнете внимание на обгазяването тази сутрин. Ще ни изтровят. Пак ли РИОСВ ще установи че Всичко е в нормите ????
5.
*********
26.01.2018 07:51:40
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
4.
Praktichen
26.01.2018 07:49:19
15
10
BSP = ruski talibani
3.
f
26.01.2018 07:48:38
9
4
Privatiziraite uchilistata i durjavnite raboti i ste vidite kolko po burzo i otgovorno ste raste ikonomikata.
2.
FREE BULGARIA
26.01.2018 07:47:01
14
7
Mahaite gi teya talibani ot Sofia i Moksva ne stavat dori da si izbursha zadnika vuv tiah. Tova ne sa hora koito chetat, tova ne sa hora ot klasa. Dolu Moskva! Dolu Sofia!!!!

Pazete Burgas kato ochite si!!!!
1.
Росен Й.
26.01.2018 07:37:50
19
13
Проблемът на г-жа Нинова е, че с апела ѝ около тази история се опитва да прави еквилибристика, да отправя силни морални послания, а всъщност точно този тип поведение и миналото ѝ разкриват по-скоро един морален банкрут.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори