×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пробив в системата за акцизите! Кьорфишек на БСП


Пробив в системата за акцизите! Кьорфишек на БСП
Цацаров призна, че установени проблеми, но след направена проверка са отстранени
Ключови думи: БАЦИС, Цацаров, Горанов
22 Януари 2018, Понеделник, 13:10 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Главният прокурор, финансовият министър Горанов, шефът на Митниците, шефът на ДАНС: Няма пробив в БАЦИС

Системата за акцизи БАЦИС е стабилна и в нея не е имало пробив. Затова са категорични, както експерти, така и от прокуратурата.

Нито един от големите вносители и производители на гориво не е изнесъл данни за ликвидиране и манипулиране на записи от БАЦИС, категоричен беше главният прокурор Сотир Цацаров, който беше изслушан на извънредна комисия по вътрешен ред и сигурност по сигнала на БСП, че БАЦИС не е стабилна.

Тази информация червените обявиха на последния си брифинг, на който казаха, че това е една от причините за вота им на недоверие.

Директорът на петролната и газова асоциация Андрей Делчев посочи днес пред бТВ, че само за половин година около 300 000 транзакции са били изтрити от БАЦИС, като рискове за сигурността е имало през цялото време от май 2013 г. до сегашния момент.

По думите на Цацаров обаче ДАНС установила уязвимост на системата, но после била направена проверка, по време на която са били изисквани данни от всички фирми, които са подписали сигнала.
Сигналът за пробива бил от Българската петролна и газова асоциация.

„Нито един от големите вносители и производители на гориво у нас не изнесе данни за ликвидиране и манипулиране на записи от БАЦИС“, каза Цацаров.

Цацаров обяви, че потвърждава всичко, което е казал пред депутатите в комисията през ноември и обяви, че по случая със сигнала за пробив в работата на БАЦИС наблюдаващият прокурор от Софийската градска прокуратура е излязла с много ясно становище защо отказва да образува досъдебно производство. А именно - защото няма данни в проверката на ДАНС за длъжностни престъпления или безстопанственост, а в техническата част - прокуратурата не е могла да установи дали БАЦИС е била обект на компютърно престъпление, липсата на лог файлове не позволява за се установи имало ли е нерегламентиран достъп до данните в системата на митниците.

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов също каза, за петгодишният период, в който БАЦИС работи, е отчетен ръст от 23,1% или 930 млн. лв.на приходите от акциз в бюджета на държавата.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев също поясни, че при проверката е анализирана цялата налична информация, но не са били констатирани нарушения.

Няма данни за манипулации на БАЦИС, всичко в тази посока е политическа провокация за нагнетяване на напрежение около вота на недоверие, каза от своя страна министърът на финансите Владислав Горанов.

„Нито в доклада на ДАНС, нито в изводите на Прокуратурата не се съдържа нито една от посочените в публичното пространство манипулации и извършвания на законово нарушение. В противен случай главният прокурор отдавна трябваше да е образувал досъдебно производство срещу неизвестен извършител“, каза още той.
Той потвърди, че през 2016 г. са отчетени рискове в нея, но са коригирани и коригирането на системата продължава постоянно.

В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
9
Коментара по темата
9.
Nik
23.01.2018 10:38:42
2
0
То от комунягите друго не се очаква. По един фишек, ама не кьор в задниците им и към Ким Чен Ун.Само там останаха.
8.
peko takov
23.01.2018 09:36:36
0
1
Мдааа...Неграмотните се обиждат като им кажеш, че са неграмотни.
7.
*********
23.01.2018 09:21:53
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
6.
До 5
23.01.2018 00:14:36
0
6
Много добре знаят, КОЙ от къде краде. Все пак, всичко се случва с тяхното любезно съдействие!35
5.
////
22.01.2018 20:58:30
1
8
Няма дим без огън. Ако 10% от изнесените далавери са верни, то всички държавни структури не работят и е необходимо не да се реформират,а дабъдат ликвидирани! вие не знаете кой от къде краде, Ужас!!!
4.
Flagman turci
22.01.2018 19:56:49
0
4
Flagman suvkupnost ot turski karabini. Obrushtaite na turski veche izcqlo :D
3.
*********
22.01.2018 18:56:29
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
2.
демократ
22.01.2018 18:48:23
3
14
Цацаров е доста НАГЪЛ. 300 000 изтрити записи на акцизни стоки и Цацата пита : ама кажете кой са изтритите записи ? Не можете ? Ами няма пробив... ЩО ЗА НАГЛИ ТИПОВЕ СА ОБЯЗДИЛИ 'ДЪРЖАВАТА" НА БЪЛГАРИТЕ ?
1.
Специалистът
22.01.2018 18:31:50
0
3
ПРОКУРОРИ са категорични че СИЙКА ТАНЕВА е съпруга и наследничка на ТОДОР ТОДОРОВ, а не на съпругът и ТАНЮ ТАНЕВ със когото дори има и сключен граждански брак и затова носи неговата фамилия ТАНЕВА....НО СПОРЕД ТЯХ ЗАКОННО Е ПОЛУЧИЛА НАСЛЕДСТВО ОТ ТОДОР ТОДОРОВ И БРАТ МУ ИЛИЯ ТОДОРОВ 15/48ид.ч.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори