×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво стана ясно днес: Скоро няма да сме в еврозоната. Корумпирани сме, но се борим. Близо сме до Шенген


Какво стана ясно днес: Скоро няма да сме в еврозоната. Корумпирани сме, но се борим. Близо сме до Шенген
Прегръдка номер 1 между Борисов и Юнкер. После председателят на ЕК обядва шопска салата и луканка
12 Януари 2018, Петък, 11:54 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Борисов се скара на германски журналист: "Няма по-добра граница в Европа. Край на клишето България в Шенген"

Жан Клод Юнкер, председателят на Европейската комисия, е акцентът във втория ден от официалните срещи на европредседателството.



След като България подписа споразумения по плана Юнкер, а самият той мина през президентството при Румен Радев, през кабинета на премиера Бойко Борисов, а после двамата отидоха в НДК, където се провеждат основните разговори по европейски политик, стана ясна и позицията на Юнкер по важни за България теми.

1. Турция и Балканите в ЕС

Юнкер потвърди, че Европа ще подкрепи темата Западните Балкани, която е един от приоритетите на българското председателството.
Той спомен и Турция – но не даде надежда за скорошното й присъединяване към Европейския съюз.
„Отношенията с Турция остават изключително важни за ЕС като цяло. Ще следим, но страната се отдалечава от своите амбиции“, каза Юнкер.
От наша страна премиерът Бойко Борисов засвидетелства пореда подкрепа за членството на Турция в ЕС, но също отбеляза: „Държим стриктно на спазването на закона за свободата на медиите. Надявам се турското правителство да ревизира това свое отношение към тях“.Но Борисов припомни, че Турция е важна за ЕС и за решаването на мигранстките проблеми.

2. България в Еврозоната

"Всички държави-членки имат правото и задължението да станат членове на еврозоната. Всички, които отговарят на изискванията, имат това право и задължение. Не съм казвал, че България трябва да стане член на еврозоната утре в 12.00 часа, а казвам, че България е на добър път. Нещата не са достатъчни, но има явен напредък", каза Юнкер.

3. Шенген

Мястото на България е в Шенген. Страната изпълнява всички условия за Шенген и въпреки ералността има правителства, които засега блокират присъединяването ѝ. А въпросът за присъединяването може да се повдигне и на Европейски съвет. Това е мнението на Жан Клод Юнкер.
 
За Шенген германски журналист от отразяващите европредседателството, зададе въпрос, на който премиерът Бойко Борисов отговори:

„За Шенген не сте прави, защото много добре знам позицията, която германия е имала за нас. Ако има по-добра шенгенска граница в Европа, тогава самият аз ще кажа, че не искам България да отива в Шенген.
Премиерът на Холяндия Марк Рюте потвърди, че на 6 и 7 февруари ще дойде и ще го заведа на границата. България в момента пази най-добре европейската граница. Клишето България и Румъния в Шенген се надявам да изчезне скоро, защото не го заслужаваме, както и за еврозоната. Всички мои правителства досега са спазвали стриктно критериите. Били сме в тройката на Европа. Всичко, което е трябвало да си напишем като домашно, сме го направили.

4. Корупцията в България

В България има корупция, но правителството се бори с корупцията и постига значителен напредък в последните години.  Проблем с корупцията в България има, но го има и в други страни.

5. Газов хъб Балкан

Жан Клод Юнкер показа разработка по европейския газов хъб „Балкан“, който явно е бил обсъждан по време на срещата с премиера Бойко Борисов.
Борисов коментира това със задоволство: „Този проект дава възможност България да не бъде наказана, да не бъде изолирана, а да се възстанови правдата и да бъдем център не само на газоразпределянето, но и за доставките на различен вид газ – не само руски, а азерски, румънски...
Благодаря на Комисията, че успя да защити интереса на България, защото да бъдеш лоялен, не означава да бъдеш наказан“.

В категории: Политика


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
17
Коментара по темата
17.
Памет Българска
13.01.2018 10:19:26
0
2
Само преди 30-35 години на това същото място където сега Бако и юнкера се прегръщат ,се целуваха Тато и льонката. Боже каква приемственост . Има целивки има нефт. Сега има прегръдки има фондове. Сексуална експлоатация.
16.
Американо
13.01.2018 10:13:07
0
1
За влизане в евро-зоната вече е време . 100% от икономиката е еврогейска. Колониална политика по учебник,без съпротива. За да се задоволят пограничните желания на съседните на Европа държави ще се удовлетворяват с части евро членките.
15.
Ей
13.01.2018 09:56:28
0
2
дойде време тази граница/ограда да ни бъде основния коз да ни приемат в Шенген!А на времето изядохме краката на Орешарски и Станишев , които започнаха да я строят?!
14.
Юнкер ме разби:
13.01.2018 00:17:24
0
3
"България не е напълно корумпирана.!
Ужас, аз си мислех, че няма накъде повече!
13.
Айде,бе...
12.01.2018 23:57:15
0
2
От колко години ни проверяват и все едни и същи лъжи- близо сте, пред чакалнята сте....в кенефа сте........Сега, до 2020- та ще чакате, не сте изпълнили всички изисквания....и наш боко се усмихва доволно...Не знам дали историята познава подобни унижения!!!
12.
# 11
12.01.2018 21:00:05
1
5
Гордост и достойнство...тук липсват ...от 8-9 години! Подкрепям това мнение! Унижението е голямо! Колко ли още ще оцеляваме?!
11.
нмз
12.01.2018 20:24:51
0
6
Хайде , Б.Б. по пътя на Петър Христов , един по един намаляват негодниците и демагози такива , хич да ги няма- затриха ни народа, гордостта и държавата !н
10.
до 3
12.01.2018 19:09:34
4
8
Ти май си се напушил какви чужди банки какви туристи ти се при виждат Умрял някой за нас в Шенген хората пишман станаха че ни приеха в Европейския съюз
9.
До колегите и @3
12.01.2018 18:51:23
3
12
Бай Пешо: братле в Германия 2 хиляди евро заплата се води нормално, администрацията им взима даже отгоре. Като гледам бараките наречени коли масово от там идват, значи цените там са по - ниски, повечето неща храна и прочие пак са по - ниски. Според мен България въобще не трябва да е в ЕС с тез заплати, понеже стандарта на живот е занижен 10 пъти тука.
8.
До колегите и @3
12.01.2018 18:46:57
3
10
Пичове номер @3 е гарантирано част от ОПГ ГРОБ и като част от тях си прави сметката, че сигурно ще има още ЕВРО проектчета и прочие неща. В Бургас само хора близки до ГРОБ просперират, и на тях квото и да им въведат, не ги ебе, щото крадат пари дето не са тяхни, бизнеса им е спротекции и като цяло то няма икономика, ами има монопол на близките до властта. Та човека си е прав за него си, сигурно ако има някакъв хотел или нещо ще му тръгне повече бизнеса.
За нормалните хора 2х всичко, заплатите същите.
7.
Боцмана
12.01.2018 18:03:35
6
4
Бай Пешо е прав!Цените стават от лева в евро,Но!Заплатата ако е 1000 лева-става 500 евро! Към всичко друго останахме равнодушни-това не трябва да го допускаме!
6.
Този
12.01.2018 17:27:25
4
6
До коментар 3:
Уауууууууууууу Човече, ти си титан на икономическата мисъл! Туристи, левове, кредити..... Еба си! Туй Евро голяма работа! Ако всичките, които гласувате за ОФ и бибитко, сте подобен род титани, жална ни майка нас неразбиращите!
5.
ян
12.01.2018 16:53:16
4
9
Чао евро,не сме за теб.Не ни вземайте в еврозоната няма денги.
4.
Div
12.01.2018 16:07:05
5
17
Да си лоялен не означава ,че трябва да загърбиш националните интереси!!! А боко прави точно това, изпълнава "указанията" на Юнкер, пък нищо ,че "Южен поток" ни подмина! Сега говори глупости- газов хъб! И откъде ще дойде тоя газ? Пак руски, ама като обиколи Туция и Гърция- на двойна цена!!!
Отново празни обещания и прегръдки. Потрес! С такава политика, държавата ни загива! Австрия, Чехия, Словения, Унгария...имат собствени интереси и ги отстояват, без прегръдки и потупване по рамото!
3.
r
12.01.2018 16:04:40
16
9
Do 2 ne e viarno. Mnogo turisti ne idvat v Bulgaria zastoto triabva da se zanimavat sus lev i drugi gluposti.
Susto ste stane mnogo po evtino da se vzimat zaemi ot vsiakakvi banki ne samo ot bulgarski, a tova ste e super za ikonomikata.
Neka da stane hliaba 1 evro -- bez tova hliaba ne e polezen za teb.
2.
Бай Пешо
12.01.2018 15:59:45
13
16
Браво за Еврозоната!
Ако може изобщо никога да не влизаме там.
Един хляб от 1 лв. ще стане 1 евро.
Но заплатата ми от 1000 лв. няма да стане 1000 евро.
Извод - не ни трябва еврото!
1.
r
12.01.2018 15:43:15
9
7
Gluposti. Oste prez July ste sme v evrozonata. Pak falshivi novini.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори