×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлия пита: Защо всеки паркира пред входа ми в ж.к. „Възраждане”, а мен ме глобяват? (СНИМКИ)


Бургазлия пита: Защо всеки паркира пред входа ми в ж.к. „Възраждане”, а мен ме глобяват? (СНИМКИ)
Собственикът на фирмата, намираща се на партера, сложил табели, че паркоместата били частен имот
10 Януари 2018, Сряда, 11:03 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Автомобилът на мъжа тази сутрин бил санкциониран с обяснение „пречка”

Бургазлията Златомир Георгиев вдигна ръце от тарикати, които всеки ден паркират пред входа на жилището му на ул. "Сливница" 43 в ж.к.”Възраждане”. Тази сутрин обаче чашата преляла, когато мъжът заварил изненада, залепена на стъклото му – той бил глобен, а основанието било „пречка”.

Той потърси Флагман.бг, за да попита защо служителите на Общината глобяват избирателно гражданите за неправилно паркиране. Освен това Георгиев смята, че никой от живущите там няма право да си присвоява общите части пред входа и да ги именува като частен имот. 

Мъжът изпрати снимков материал. По твърденията му автомобили на фирма, намираща на партерния етаж на сградата, са постоянно паркирани пред входната врата. Собственикът на фирмата дори си е сложил табели, за да си запазва паркоместата в близост.

"Бих искал през вашата медия да отправя едно запитване към Общината. А именно - защо глобяването в централна част Бургас, в частност ул. "Сливница", става избирателно? И откога можем да си купуваме общите части пред кооперацията и тротоара пред нея. Днес сутринта “колата” ми е глобена за “пречка” пред сградата, в която живея - ул. "Сливница" 43 , а другите коли до мен - не . Автомобилите спрели отляво на платното (където е забранено, понеже улицата е обособена за паркиране само отдясно), също не са глобени. Собственикът на фирмата, подвизаваща се в офиса на партера, се има за собственик и на мястото пред кооперацията. Той е поставил табели. Трите автомобила на снимката са на фирма „Кингтроник” , доставчик на охранителни системи. Собственикът е  закичила табелите, че мястото отпред е частен имот. Това е единият казус, а другият е защо Общината глобява избирателно колите, а не всички, които са в нарушение.  Ще ви бъда много благодарен, ако този проблем за живущите тук има гласност", пише Георгиев до Флагман.бг.


Входът пред кооперацията е винаги запушен от паркирани коли


Трите автомобила са собственост на фирмата с офис на партерния етаж, но са паркирани върху общите части на всички живущи в кооперацията


Колите, паркирани в лявата лента на плътното, не били глобени

В категории: Бургас


22
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
22
Коментара по темата
22.
do 15
11.01.2018 10:16:14
1
2
И аз съм роден и израснал на Сливница 10, но преди 12 години се усетихме навреме, че няма живот там и продадохме апартамента си там. Никой не е застопорен и закован на едно място. Човек е свободен и волен да се движи и избира. За това ми са смешни новобургазлиите, които търсят местенца някъде из "центъра", а после воят до небесата, че нямат свободата, която имат в селата си. Аз съм свободен от презумпции, и както много хора избрах да живея в квартал, където все още мога да паркирам, да имам простор, да имам въздух, светлина и уют...Пък вие се натискайте в копторите, стойте на светнати лампи, когато слънцето пече и се бийте за паркинг места в тесните и тъмни улички.
21.
Аз
10.01.2018 17:56:24
0
0
Като паркираш на тротоара си заслужаваш глобата. Съседът бил паркирал също, ама не го били глобили. Еми той не е паркирал на тротоара. Това е частна собственост на която собственикът е сложил тротоарни плочки.

Коментират някои, че била грозна и стара колата. Еми не може всички с нови и луксозни коли да са. Ако е такава, може да паркира върху тротоара, че е по-естетично за окото ли?!

За питащия къде да си паркира колата - кооперацията ти без гаражи ли е? Отзад паркоместа няма ли?
20.
Гражданин
10.01.2018 14:59:12
0
1
Аз ли съм кьорав или тоя който се е оплакал никъде не е казал че фиша му е неправомерен?Еми спрял е като арабин глобили са го :D Ama do nqkade ima pravo da myrmori...nqma kak nqkoi da si kupi trotoara
Когато се глобява нека да е подред,миналия месец и аз получих коледен подарък ама бяхме 4-5 коли в нарушение и всички си го отнесахме
А за положението там в центара наистина е трагично няма места и всеки се има за собсвеник на общински площи
19.
Лелчето
10.01.2018 12:33:31
2
3
Шофьора на bmw-то какво се излага с тва умряло бе ем ве.
Спрял си като първия селянин ... който има преренции са дворно място да си го огражда
Редовно минавам през сливница и ми праи впечатление това bmw колко селско е спряно и заема целия тротоар.
Като те мързи да вървиш ще прибираш глобите и това и недей да ревеш по интернет
Това че живееш там няма никакво значение Правилата трябва да се спазват. А в случая всички трябва да се собразяват с 20 годишния ти кошник който пречи не на 1-2 човека а на всеки,който минава от там
18.
Васил Левски говори
10.01.2018 11:15:35
2
3
Възраждане се използва като склад за стари коли.
Никой няма право да краде от тротоарите.
Всички ще се наказват няма собственици няма рентаджии. Никой не трябва да запушва пешеходците и майките с колички.
Проблема е от алчност защото тези гета апартаменти решиха да си направят гаражите апартаменти а да паркират на тротоара.
Да се спасяват да ходят да живеят другаде.
Нямаме нужда от нарушители и от алчни изроди.
Аут от тротоара 100%!!!!
Снимайте всяка кола на тротоара и я пращайте на общината за глоба.
Войната почва!!!!!!!!
Не се оставяйте на тея алчни изроди!!!!!!
17.
Рокафелер
10.01.2018 11:11:27
3
9
Вчера писах до главния архилтект Илиева.
Този геноцид във Възраждане срещу пешеходците ще спре или ще пиша до Бойко Борисов.
Масово се крадат тротоарите от изродски шофьори които не ги е страх и имат връзки със паяка който не ги пипа. Никакъв ред и дисциплина. Пишете на Бойко също да уволни главния архитект и хората в общината които не почистват колите по улицата.
Тротоара трябва да е 100% почистен от коли!!!!
Който иска да кара да ходи на село.
16.
забавно
10.01.2018 10:58:57
0
9
Интересно, дали има хора дето помнят Георги Иванов шефа на ГМ Строй (дето запали сумати хора с небостъргача). Та на около 100 метра Георги си беше харесал едно място, което реално се водеше вход за колите на фирма (техен си вход), и така Георги си паркираше всеки ден Q7, и общинските безхаберници идваха, звъняха по един телефон като видеха колата, понеже им беше ясно на кого е и си тръгваха. И така беше доста време, уж нарушение, уж община, обаче Георги си паркираше там и като му видяха колата работливите служителите на общината се насираха и не смееха да я пипнат.
Та общо взето тва е в Бургас и Възраждане. При ГРОБ е още по зле, на центъра могат да видях хора с коли за по 150 хил. лева, но заплатите са 500-700 лева. Колко време трябва да си купиш Порше за 150 хил. лева ми е интересно, ако средната заплата в БС е 700 лева?
15.
шофьорки Бургас
10.01.2018 10:38:23
11
17
Да питам философите на Бургас ..Къде да паркират хората от "Възраждане" ?? , или е много лесно като живеем на улица "Босна" в Меден Рудник , да бучим и наричаме селяни хора , дето се прибират от работа в 9 вечерта и обикалят по 1 час улиците около домът си , и се чудят къде да оставят автомобилът си .Само да отбележа , че част от "селяните" във "Възраждане" са хора , които са имали къщи там от времето когато половината псевдо бургазлии в "Шофьори Бургас" са играели по Ямболските улици.
14.
*********
10.01.2018 10:37:07
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
ПЕШО
10.01.2018 10:22:53
0
9
Повече от ясно е , че паяка вдига колите избирателно, санкциите се налагат по неясни правила и критерии : - лично на мене на два пъти паякът ми вдига колата от място , където по цял ден има паркирани коли - стоят си безпроблемно и ония от службите се правят , че не ги виждат, но за мене - прошка няма....А сега - как така?
12.
Асд
10.01.2018 10:10:44
2
6
Писна ми от такива тъпи същества като тоя .спира на паркинг ама не мисли ,че точно това място р край на пътека или на тротоара както е спрял тоя и после реве ,че глоба има или ,че са му надрали колата .....
11.
Ivo
10.01.2018 09:49:03
1
9
На снимките в групата "Шофьори Бургас" беше много добре показал как беше паркирал и определено си за глоба, защото за разлика от другите коли не си блокирал тротоара плътно от дървото ( вижда се на снимката сухата следа от автомобила Ви) до входа на кооперацията.По този начин сте възпрепятствали преминаване на пешеходци и майки с колички.
10.
*********
10.01.2018 09:46:30
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Asd
10.01.2018 09:45:11
0
5
Lele.,ti si unikalno prosto parche !vij si sledite ot avtomobila i posle pomisli dali moje da se mine mejdu avtomobila ti i gradinkata,dali si ostawil mqsto za samichak chowek,da ne govorim za maika s kolichka ...strashen kenef ,kachi si snimkata v shofiori bs ,sega i tyka li shte revesh be oligofren selski
8.
Куку
10.01.2018 09:45:07
0
20
По ул."Гладстон" е някаква лудница, всеки спира където му е кеф! Направете я еднопосочна, както ул."Калоян"!
По "Сливница" е същата работа, въпреки че е еднопосочна!
Къде са КАТ? По тези две улици, ако тръгнат да си свършат работата, за един ден сигурно ще напишат 500 акта!
Застанали долу на "Мария Луиза" и блеят баирите по цял ден...
7.
Виж се как си паркирал
10.01.2018 09:39:50
3
7
Виж се как си паркирал, помисли (знам че не ти се отдава) и виж дали си в нарушение. Има минимално отстояние между сградата и паркираният ти селски боклук наречен автомобил. Между колата и сградата трябва да има 2 метра- да минават пешеходци, инвалиди, колички, сеш"ли се?
С две думи си ходи на село.
6.
Ukors-Geizer
10.01.2018 09:08:39
4
10
Укорс са ОПГ !
5.
Kolio
10.01.2018 08:51:38
13
6
Tozi e totalen oligofren zapushil trotoara i revw za akta , da si vzima izmislenata kola i da si q parkira na selo kadeto mu e mqstoto ne 50 a 500 leva akt trqbva da ti napishat neshtasnik
4.
Кроки
10.01.2018 08:24:24
3
7
Ами ела в М.рудник.Има много паркоместа.
3.
Гого
10.01.2018 08:19:35
1
16
Крайно време е да се назначат специалисти в тази община, който да направят ясно къде може и къде неможе да се паркира. На много натоварени улици има неправилно паркирали коли, защото някой близнак до органите следящи за неправилно паркирали коли , си е отворило офис, магазин или фитнес.
2.
Бургас
10.01.2018 08:19:15
1
20
Защо общинска полиция лепи глобите само вечер около 12 страх ли ги е от нещо
1.
Kojcho
10.01.2018 07:52:09
2
19
А защо пред общината на завоя има нарисувани 3 паркоместа, а се гъчат по 7 8 автомобила??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори