×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева: Бургас се нуждае от три нови училища


Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева: Бургас се нуждае от три нови училища
Йорданка Ананиева подчерта, че Бургас е единствената община, която инвестира собствени средства в изграждането на нови училища
09 Януари 2018, Вторник, 13:06 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Администрацията в момента изготвя стратегията за оптимизиране на някои от сградите или евентуално построяване на нови корпуси

Три нови сгради са необходими на Бургас, за да може от 2020 г. всички ученици да преминат в едносменен режим, каквито са плановете на Министерството на образованието. Това съобщи пред Флагман.бг зам.-кметът на Бургас с ресор образование Йорданка Ананиева.

Администрацията в момента изготвя стратегията за оптимизиране на някои от сградите или евентуално построяване на нови корпуси. Мисли се и върху вариант за построяването на нови сгради. Това е сериозна опция най-вече за бъдещото преместване на ПАЕГ „Гео Милев”. Елитната английска гимназия от дълги години дели една сграда с ПГНЕ „Гьоте”, което създава сериозни проблеми и за двете училища.

„Решението на педагогическите съвети е, че Немската гимназия ще остане в настоящата сграда, а за Английската ще се търси нов дом. Те имаха желание да се преместят още тази година, но знаете, че имаше сериозно напрежение от приемащото училище(визира СУ „Йордан Йовков” в ж.к.”Изгрев”, б.а.). Аз съм от хората, които не искат да направят нов проблем, за да разрешат друг. Заради това ние спряхме изпълнението на това тяхно искане. Ще търсим вариант, за да разделим двете гимназии. Немската имат амбициозни планове, спечелени проекти и имат нужда от по-голяма база. Вариант за Английската е изцяло нова сграда. Доколкото си спомням имаме терен, отреден за образование до Военна болница, там трябваше да има детска градина, която така и не е построена. Това е само идея, казвам го с уговорката, че не съм го обсъждала с главния архитект”, уточни пред Флагман.бг Йорданка Ананиева. Тя подчерта, че Бургас е единствената община в България, която открива нови училища, включително и висши и инвестира собствени средства в изграждането им.

Пример в това отношение са иновативното училище ОУ „Ал.Г.Коджакафалията”, Медицинския факултет и бъдещото училище по иновации.

В категории: Просвета


33
Коментара
33
Коментара по темата
33.
Нова сграда за Английската
23.01.2018 21:29:18
0
6
Съборете онези руини а старата детска градина до училище Яворов и постройте там нова сграда за Английската гимназия. Двора е много голям има достатъчно място.
32.
Родител
23.01.2018 01:02:22
1
7
Абсолютно подкрепям 26 и 30. Коджакафалията трябваше да е база с кабинети към ПМГ и Раковски. Абсолютно излишно основно училище за избрани деца. В рамките на километър има 7 основни училища: Васил Априлов, Бр. Миладинови, Иван Вазов, Любен Караславов, Княз Борис, Кирил и Методий и Славейковото. Все още не е късно да си спрат новия прием и да изградят кабинети. Как може Природо математическа гимназия да няма свестни кабинети по Биология, Химия, Физика и Астрономия? Колко от зрелостниците, които се готвят за бъдещи медици работят под микроскоп? Безумие е майка ми, аз и детето ми да сме учили в една и съща сграда и тя да е без промяна като база!
31.
AnitaX
22.01.2018 22:11:19
2
4
Обществена тайна е,че Английската гимназия отдавна не е ЕЛИТНА.....за съжаление..дори качествени преподаватели ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК избягоха и отидоха да преподават английски в НЕМСКАТА......
30.
родител
11.01.2018 13:07:03
2
4
До 29
26 изобщо не е олигофрен ,до последно сградата трябваше да използва от ГРЕ и ПМГ , даваха се интервюта обещания на родители ,ученици и деца .В последния момент основно училище ,Иван Вазов празно защо не го преместиха там. Ако сте влизали в сградата на ГРЕ на последният етаж таваните падат върху главите на учениците.Нищо не може да се ремонтира и направи ,двете гиманзии си прехвърлят отговорност .Така е и в АЕГ и НЕГ. Търговска и Руска светят защото са по 1 уще в сграда
29.
До 26
10.01.2018 13:48:41
2
3
Олигоф.ен !!!
28.
*********
09.01.2018 22:53:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
r
09.01.2018 20:22:13
3
1
Русия чрез българските си марионетки БСП и ДПС си поръча вот на недоверие за правителство през декември 2017 г. Москва ще направи всичко възможно за да провали българското председателство на ЕС.
by EXTREMECENTREPOINT on THURSDAY, 9 NOVEMBER, 2017 · 1 COMMENT

in БАЛКАНИ, БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА

“Възхищавам се на представянето на България – страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие. България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира и където има централна роля.” Жан-Клод Юнкер, Председател на Европейската комисия, ноември 2017 г.

“Всяко тържество на българите е смърт за Русия.” Аксаков, в. „Русь” 1886 г

“България трябва да падне!” е вековен девиз на руската имперска политика, който продължава да е валиден и днес. Интересите на Русия на Балканския полуостров са ясно дефинирани: блокиране на влизането в НАТО и ЕС на страните от Западните Балкани чрез предизвикване на конфликти, противопоставяне и пряка намеса във вътрешните работи. Системна дестабилизация на политическите структури чрез купуване на политици и използване на ресурси останали от времето на СССР и ново вербувани агенти.

За най-голямо съжаление на Москва, събитията на полуострова не се развиват според техния сценарии – Черна гора стана член на НАТО и опитът за преврат дирижиран от кремълските кабинети се провали с гръм и трясък; в Македония падна проруското и антибългарско правителство на Груевски, а новият мин. председател подписа договор за добросъседство и сътрудничество с България; Сърбия продължава да повтаря, че нейна основна стратегическа цел е присъединяването към ЕС и е само въпрос на време да приеме европейските политики; Румъния се превъоръжава, конфликтът в Молдова я превръща в най-пронатовска държава в региона.

Защо Русия иска провала на българското председателство и кои са участниците в сценария?


На първо място, в дългосрочен план в Москва се дразнят от растящият имидж и влияние на страната ни в региона. България просперира икономически, гради авторитет и влияние, води политика на интеграция и обединяване, говори за свързаност и общи цели на народите от Балканите. Руските интереси са точно обратното на това, за което София се бори.

Вторият проблем за московците е съвместното заседание на Съвета на ЕС и страните от Западните Балкани в София през май 2018г., на което ще се вземе решение за отваряне на вратите за членство в съюза и евентуално приемане на Черна гора и Сърбия до 2025г.

На трето място е възможното приключване на изкуствено създадения от руските и сръбски специални служби конфликт между Скопие и Атина и присъединяването на Македония към НАТО.

Изправена пред тези заплахи за интересите си, Русия ще се опита да провали по всякакъв начин българското председателство, да дискредитира страната ни и да я превърне от добър пример за съседите в държава неспособна дори да организира събития от този ранг. За постигане на тази цел Москва за поред път активира познати на всички ни структури и лица. Ахмед Доган форсира искането на вот на недоверие, а БСП ентусиазирано му ръкопляска. Кои са Ахмед Доган и БСП и какви са заслугите им към господарите в Кремъл едва ли има смисъл да дискутираме. Остава ни да се надяваме, че поредната им авантюра в полза на Русия и не само срещу българските, но и срещу интересите на всички народи от Балканския полуостров, ще претърпи неуспех подобен на този в Черна гора и Македония.
26.
Миусукакуро
09.01.2018 19:50:02
5
13
Защо направихте училище за двадесетина богопомазни идиотчета в бившия интернат, вместо да преместите английската гимназия там бе, чутури герберастки?
25.
f
09.01.2018 19:01:16
1
6
Vuv Ivan Vazov ima samo edna prepodavatelka po informatika -- kakvo da govorim....dano da imat biblioteka pone na nivo no znam che niamat!!!!!!
24.
???
09.01.2018 18:54:02
1
7
Direktora na Ivan Vazov vmesto da ima e-mail adress tam si e slojil lichnia adress na stranicata na uchilisteto..... hahahahhahaha
23.
az
09.01.2018 18:43:22
3
6
Ами с ЛУСКА какво става,съществува ли ?
22.
Хн
09.01.2018 18:04:45
2
4
Да се премести елтната Английска гимназия се висли, а Немската гимназия каква е?Нима те заслужават да учат в наводнени мазета или са неелитни? Децата,които ни славят по света и учат след гимназията в най-добрите университети в света?
21.
*********
09.01.2018 17:48:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
до 5
09.01.2018 17:03:36
1
3
Лодки могат да имат само ДСари членували в Мултигруп митничари полицаи пенсионирани морски капитани счетоводители на пристанището погребални агенти или приятели с богати руски батки-инеститори от москва
19.
hgk
09.01.2018 16:43:32
0
13
Че като се пише за Иван Вазов , какво прави там, като зам.директор пенсионираната отдавна Ст.гагаУзова , бивша провалила се шефка на ТОХ-а?
Защо, защо пенсионери продължават да се подвизават в образованието ?
Защо ли- пак с връзки и пари... и за сметка на младото поколение учители !
18.
До 17
09.01.2018 16:42:16
4
5
До 17: пишат фалшиви имена за ученици и никой не ги проверява. Вместо да затворят училищата те прибират парите.
17.
Д
09.01.2018 16:41:02
6
7
Имам приятели директори които точат държавата а нямат никакви ученици правят по милион и НИКОЙ не проверява!!!!!!
16.
Васил Левски говори
09.01.2018 16:37:49
5
6
Също разбирам че масово има фалшиво ученици.
Специално по селата пишат се ученици фалшиви лица да взимат пари а никакви ученици няма!!!! Точат държавата!!!!
15.
До Ананиева
09.01.2018 16:31:41
3
12
Г-жо Ананиева, кога ще вземете мерки с пенсионираните вече пенсионери и хората за пенсия, които прогонват младите учители? Пълно е с пенсионерки и изобщо нямат намерение да си ходят! Искате да изгоните всички млади учители в чужбина ли? След Вас потоп ли ще става в бургаското образование?! Директорите лъжат, че няма и не стават младите само и само да ги държат и явно да им бутат рушвети! Проверете и вижте какво чудо е станало- като пенсионерски клубове са тези училища!
14.
Е
09.01.2018 15:46:10
3
11
Умиращото Иван Вазов училище със най грозната градинка отзад разкопана със бордюри по високи от Шипка, и със строеж който в момента е спрял и водата го е заляла. Направете го Английска гимназия. Дори да е втора.
13.
Ййх
09.01.2018 15:44:30
1
8
Катя Джингарска токаджииката от Долно Езерово и тя учи и се гушка с Иван Гатера и Иван Улиша
12.
Рокафелер
09.01.2018 15:43:55
4
3
Колко от училищата имат ботанически градини?
11.
Бургазлийка
09.01.2018 15:38:17
5
12
Да направят умиращото от години училище"Иван Вазов"-АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ,децата от английската заслужават това,а не да се лутат тук и там.И сградата ,и място са напълно подходящи за най-елитната гимназия в града.Да се помисли върху това ,ако управляващи четат изобщо предложенията на коментиращите изобщо!
10.
така така
09.01.2018 15:38:12
3
8
на Бургас му трябват колежи и университети ! малко да се напълни с млади и нормални хора ! Също така в училищата на две седмици тест за наркотици на всички!!!
9.
*********
09.01.2018 15:29:23
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
*********
09.01.2018 15:22:19
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
7.
Ъ малък
09.01.2018 15:12:32
4
4
Хората са решили проблема още във 12ти век.
Правят се частни институти за образование.
Където децата си плащат.
Защо не я питайте тя какво прави да подпомага частното образование?
6.
Васил Левски говори
09.01.2018 15:09:02
2
8
радвам се че тя не заспа на интервюто, защото често го прави във офиса си.
Мисля че средните заплати показват качествата.
5.
Марешки не е проблема
09.01.2018 14:56:59
1
13
Тази жена познава ли един ученик от Бургас който да е израснал на морето и да има лодка или катер? Не е ли странно че хората на морето не могат да пътуват по морето?
Не смятам че тази жена е подготвена за поста си във 21 век. Искат се супер амбициозни млади хора които постоянно се интересуват от новото.
4.
Даскала
09.01.2018 14:56:49
4
6
Даааа, в Рудник, Черно море и Горно езерово, да има къде да учат новите опушени бургаШки граждани
3.
Жоф
09.01.2018 14:54:08
3
11
Питайте тая жена трудни въпроси.
Например: горда ли е от заплатите на завършващите?
Колко президенти на големи световни фирми са излязли от училищата на Бургас?
Колко велики изобретатели са иЗлязли от тези училища?
Колко спонсори имат тези училища?
Колко от учениците имат практика във по развита страна преди да завършат?
Колко чуждостранни студенти и учители има?
2.
Бил Гейтс
09.01.2018 14:49:25
2
11
Винаги съм се чудел що за простотия е това да има училище само със Английска или Немска. Ами това занаят ли е? Не е. Училищата трябва да имат занаят първо и език второ като Фокус.
Например

English Technology School
English Medical School
German Technology Schoil
German Medical School

И богатите страни тряба да си ги издържат.

Мисля че тази жена лъже защото току що на София и дадоха 11 милиона за нова сграда на Университета за медицина.

Също Варна и Пловдив отварят училища.
А тя защо не се сравни със Истанбул и Берлин ами се сравнява със калпави райони във България!

Време е равнис по големите градове на света.
Не знам дали тази жена е подготвена за динамичното търсене на таланти и кои образования са по продажни.

Не смятам че тя е подготвена — това се вижда по средните заплати.

Най голямата липса е липса на предприемачество във образованието и липса на търговски дух.
1.
*********
09.01.2018 14:48:50
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев
Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори