×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман! Вижте кои министри гласуваха против "третия" пол и подкрепиха нормалността у нас


Само във Флагман! Вижте кои министри гласуваха против "третия" пол и подкрепиха нормалността у нас
Двамата вицепремиери в правителството и Волен Сидеров - шеф на групата на Патриотите в парламента
04 Януари 2018, Четвъртък, 12:00 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Само нетрадиционни организации са участвали в работната група на конвенцията, сочи справка от правосъдно министерство

Два дни властта и народът спорят какво точно има в Истанбулската конвенция – насилие над жени или узаконяване на третия пол, за който ще се учи още от детската градина.

Разгорещеният спор се води усилено в социалната мрежа, след като правителството вчера прие конвенцията и сега тя трябва да бъде гласувана от парламента. Флагман разбра обаче, че спорове продължават да се водят още и между коалиционните партньори - ГЕРБ и Обединени патриоти - първите вносители, а вторите против нея. 

Няколко партии вече изразиха позиция, че няма да подкрепят конвенцията. Министрите на Обединени патриоти не са я подкрепили при гласуването й вчера в МС, а депутатите няма да я подкрепят в парламента, става ясно от позиция на партията.

Освен Патриотите, заявка, че ще гласуват „против“ дадоха и БСП, които се обявиха за съхраняване на семейството и никакви нови полове.

Най-големият противник на конвенцията всъщност е вицепремиерът Красимир Каракачанов. 
Именно затова вече се носят слухове, че тя няма да стигне до Народното събрание и няма изобщо да се стигне до гласуването й.


8 министри вчера са гласували „против“ приемането й, 4-ма от тях са от квотата на Обединените патриоти – Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Нено Димов и Емил Караниколов. Останалите министри са от квотата на ГЕРБ – министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

И макар и да приета Истанбулската конвенция, по придвижването й към парламента също тече спор.

И не се знае дали противопоставянето на Красимир Каракачанов няма да надделее и тя да бъде входирана в Народното събрание, казват запознати пред „Флагман“.

Междувременно в интернет бе разпространено и писмо кои са българските организации, които са участвали в Междуведомствената група, която е участвала във въвеждането на принципите на Истанбулската конвенция в принципите на българското законодателство – а те са Българска джендър асоциация, Български хелзинкски комитет, Асоциация Джендър алтернативи, Младежка ЛГБТ организация, която защитава правата на жените да се женят за жени.



В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
17
Коментара по темата
17.
до 10
05.01.2018 10:21:45
0
1
Ама как ще сваляш шапка на "флагман" ,бе човек?! Не виждаш ли какви тъпотии ръсят всеки ден? И как масово трият неудобните коментари! Да не говорим, че пишат поръчкови статии! Плащаш и те пишат, без да са проверили информацията...А за граматика и правопис да не говорим!
16.
МИМИТУ СЛЪНЧЕВИЯ ДЖЕНДЪР
04.01.2018 20:58:36
1
2
НЯМА НИЩО ЛОШО ДА СА НЕСЕБЪРСКИ СЕРВИТЬОРИ И САРАФ ШОФЬОРИ
15.
Крадлива паплач
04.01.2018 20:53:26
0
2
Депутат това звучи просто,крадливо,алчно и отвратително а български депутат по 2.
14.
unipol
04.01.2018 20:52:59
3
2
В конвенцията няма нищо за трети, четвърти пет и тнт пол. Това което се видя наяве е че има 95%дебили и четирима главни. П.п.за някои вече ясно от отдавна.
13.
Селена
04.01.2018 20:40:11
0
2
Ачка ачкааа пак за пари ли бе брат се предаде. Нямаш власт вече а акъл никога си нямал. Тия недоебани патки те пасът на тяхната нива а ти блееш като овца педал .
12.
tezi
04.01.2018 19:38:35
0
8
това са тримата педали на милата ни държавица те са гласували с двете РЪЦЕ
11.
До 2 или “Васил Левски”
04.01.2018 19:17:42
0
4
Щизофреник такъв стой си извън пределите на България и недей дава акъл.А, с това име не се пиши, щото Васил Левски едва ли се е лишил от живота си с цел в България да има подобни извращения и трети пол. И ги пий тия хапчета, бе човеко.
10.
Кирил до 8 и 9
04.01.2018 17:58:08
1
6
Не се хващайте за една дума. Може и да няма такава дума, но по-важното е, че НЯМА трети пол, а само мъжки и женски. Свалям шапка на Флагман, че са една от малкото медии, които защитават нормалността и здравия разум. Ако днес допуснем "редефиниране на пола", утре ще допусне "редефиниране на личността". Тази лудост трябва да спре!
9.
Чичо Манчо
04.01.2018 17:54:51
3
2
Глаголът "входирам" се появи, когато ГЕРБ дойдоха на власт през 2009 г. Спорно е дали Искра Фидосова или Цецка Цачева я използва първа, но в езика на политиците от ГЕРБ абсурдната дума присъства трайно. Днес Цветан Цветанов каза, че във вторник ще входира молбата си, с която се отказва от имунитета си, а в сряда - депутатите от ГЕРБ щели да входират искането за касиране на изборите. В интервю за БГНЕС през 2010 г. известният езиковед и преводач проф. Владко Мурдаров обяснява защо думата е абсурдна.
"Входирам" е абсурдно депутатско словотворчество. Защото на "входирам" знаете ли колко синоними могат да бъдат намерени - купища и от всички тези думи изведнъж някой решава да се създаде тази дума. В българския "ирам" се залепва към чужда дума, а вход не е чужда дума", казва проф. Мурдаров.
Той припомня много думи с "ирам" - копирам, чекирам, сканирам, но това са все чужди думи, а "входирам" е невъзможно да съществува.
Според езиковеда в парламента, като чуят някаква такава дума, решават, че е модна и почват да я употребяват.
"Винаги съм казвал, че политиците са виновни за състоянието на българския речник. Защото те не знаят какво означават много от думите и ги употребяват. След това журналистите се заразяват от тях и после журналистите заразяват и нас. Но всичко тръгва от политиците. И тъй като сега сме свидетели на голяма армия от невежи политици, се стига и до тези доста тъжни резултати", твърди проф. Владко Мурдаров.
8.
ВХОДИРА
04.01.2018 17:34:04
5
5
Флагман, драги журналисти, в българския език не съществува дума "ВХОДИРА". Тя бе измислена от г-жа Искра Фидосова и вкарана в употреба от вас журналистите, но такава дума няма.
Ограмотете се, не е срамно.
Думата за документ с входящ номер е "депозира".
7.
Нееееее!
04.01.2018 17:27:23
1
13
Никой не може да променя природата!!!!!!!!!!НИКОЙ! Тя е създала мъжа и жената и ги е свързала в семейство!!! Всички други варианти са болестни аномалии, не желаем да ни ги натрапвате! Имало ги е вероятно и в други времена, но никой НЕ ги е натрапвал на обществото! НЕ,НЕ,НЕ!
6.
Trandafil
04.01.2018 17:23:36
1
4
Abe Trimata glupendari
5.
редник Каракочев трудовак до 4
04.01.2018 17:13:32
1
10
Другарю, Генерал, Колев, а кой ви е ограничил правата цялата си голяма генералска заплата да си я заврете в демократинчит дирник ? Липсата на ратификация на Истамбулската конвенция ли ?
4.
Генерал Колев
04.01.2018 17:09:18
19
3
Една мразеща проста нация винаги си мисля че най разбира от хората и затова има най ниските заплати на земята. Злобари, дайте на хората права!!!!
3.
Травис
04.01.2018 17:01:25
2
11
има грешки в природата, но трети пол няма....тва е някаква манипулация, цялото това нещо......
2.
Васил Левски говори
04.01.2018 16:55:41
16
3
Дайте права на хората.
Не си напъвайте главите.
Гласувайте със Щатите.
Каквото те гласуват такова и ние.
Не ни трябва да измисляме света отново. Вече сме го правили.
Съобразявайте се със хората.
Ако искат права дайте им.
1.
Отчето
04.01.2018 16:49:47
3
13
Дайте и имената на кирливаните гласумали ЗА че да ги споменавам ежедневно заедно с роднините им по време на "литургия"..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори