×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестът за Пирин е лицемерие и двоен стандарт, зад които явно стоят печалби и за протестиращите


Протестът за Пирин е лицемерие и двоен стандарт, зад които явно стоят печалби и за протестиращите
В Словения има в пъти повече ски писти от тук, и това не попречи Любляна да стане зелена столица на Европа, казва журналистката
29 Декември 2017, Петък, 12:03 ч.
Автор: Милена Фучеджиева

Писателката пита зелените защо не се изправят срещу камионите на ДПС в Странджа

Българската писателка и публицистка Милена Фучеджиева публикува в личния си профил във Фейсбук интересна гледна точка за протестите срещу решението на кабинета да се изгражда втори лифт в Банско.

Публикуваме го без редакторска намеса: 

Един провокативен въпрос. Защо никога досега не е имало такъв протест за цялостното, постоянно и систематично изсичане на Странджа, което трае от години? С какво тя е по-малко важна от напълно резонното, като в Алпите и къде ли не по света, построяване на още един! Лифт, не десет? И защо на Витоша да не се карат ски? По пистите й минаха тийн годините ми. Беше пълно със скиори и от това планината не беше погубена.

Наистина - защо няма протест за една тиха планина, която ежедневно е ранявана по безобразен начин, а сега приятели ме натискат да застана на твърда позиция в една или друга посока, за или против втори лифт?

Вече не карам ски, но знам какво е да се виси на гигантски опашки. Била съм на ски в Алпите и не знам как са ги строили тези десетки и стотици лифтове в тази планина, без да има протести.

Не разбирам, а и честно казано не искам да разбирам. В Словения има в пъти повече ски писти от тук, и това не попречи Любляна да стане зелена столица на Европа. 

Аз искам може би пак да карам на Витоша. Какво да развива България? Тежка металургия ли?!

С цялото ми уважение към зелените ми приятели, този протест не го подкрепям. И няма да влизам в дискусии. Достатъчно съм пътувала по света, знам къде колко писти има, и това изнудване тук за един лифт го няма никъде.

Ако ще се дървите на правителството, направете го за унищожаването на цяла Странджа, а не на една малка част на Пирин.

Защо не оправят пътищата до Малко Търново? Защото щели пак да се развалят от камионите с изсечени дървета. А защо тези камиони не спират да вървят вече години? Защото правителството си затваря очите за тях. Цял един район е обречен на смърт заради липсата на път.

Писна ми от глупости.

Като сте толкова ербап се изправете срещу камионите на ДПС в Странджа. Този протест ще го подкрепя. Другото е лицемерие и двойни стандарти зад които явно стоят печалби и за протестиращите.

*заглавието е на редакцията

В категории: Политика


21
Коментара по темата
21.
До 20. Странджа
30.12.2017 18:59:42
0
0
Или нещо бъркаш или малко четеш. Става въпрос за Ивайло Димитров Мутафчиев. Роден е в София на 30 април 1962 година. Прочети "Най-богатите българи" на Григор Лилов и тогава . Май мозъка ти е обрасъл с бръшлян на тебе
20.
Странджа
29.12.2017 23:13:03
3
1
До 17. А ти глупако знаеш ли , че на Мутафчиев майка му е от Бръшлян и Мутафчиев не е никакъв племенник на Живков. Ами тука във форумите сте всички големи разбирачи , а в живота лузъри
19.
бай Ставри
29.12.2017 22:08:37
7
5
"...Не разбирам, а и честно казано не искам да разбирам..."
Mи като не разбираш защо си се напънала да напишеш една камара глупости, ма булка. Първо ДПС няма нищо общо със Странджа. Там те нямат нито гласоподаватели, нито влияние. Горите в Странджа са "собственост" на наследниците на ВИС-2, най-вече на Козела. За Банско. Като правиха първия лифт, разчетите бяха да се направи допълнителна леглова база за 30 000 души. Да, обаче се раздадоха разрешителни за строеж за 150 000. Няма как този лифт да обслужи такъв народ. За това са и опашките. Сега като направят вторият лифт ако построят още хотели и този лифт ще се окаже недостатъчен. И тогава такива умнички като теб ще кажат "Въй, какви опашки има" и Цеко и Тиквун ще ти направят още 2 лифта и като ги направят и те няма да стигат и така нататък. Сравненията с тези страни, които цитираш изобщо нямат място, защото процента на горите там е далеч по-голям от тук и за тях няма риск да си правят колкото си искат лифтове. Докато тук процента на горите е критичен и сме на път да се превърнем в пустиня. Ей за тази писта сега ще изсечем нови 56 хектара гори. Голяма работа, нали, "интелектуалке".
18.
Искрен Пицов
29.12.2017 21:12:55
8
1
Малоумна пачавра. Ти си гной за обществото. Не заслужаваш да те помнят до утре.
17.
До 16. Глупости
29.12.2017 21:11:53
2
4
и като допълнение : дружеството " Юлен" и Ивайло Мутафчиев /племенник на Тодор Живков/-банкер,умишлено съсипал не една и две банки през прехода с ортака си Цеко Минев.
16.
Глупости
29.12.2017 20:43:50
2
5
На Югозапад България граничи с Цеко Минев и Цветелина Бориславова. Какво друго да очаквате от асфалтпаша освен бетон, стиропор и асфалт разбира се.
15.
До 12. Пешо
29.12.2017 19:35:18
1
3
Абсолютно вярно
14.
До 10. 78
29.12.2017 19:33:32
2
7
Защо мислиш,че всеки на който му пука за природата е трол,дебил и платен? И от кого,бе ? За какви инвестиционни намерения пишеш,след като честен и почтен инвеститор няма НИКАКЪВ ШАНС да инвестира в БГ, ако не мушне под масата тлъста комисионна или не е роднина на висш управник.Кога за последно си ходил в гора за да видиш за каква "добивна промишленост" става въпрос? И кой я осъществява? Е точно от такива безмозъчни мекерета,които като папагали повтарят мантрите на управниците сме на това дередже и се допусна онова, което наричаш "големи покушения". Защото и тогава сте им ръкопляскали и обяснявали на "дебилите" колко правилно и умно постъпват те.
13.
четете в БИВОЛ ЗА ИСТИНАТА
29.12.2017 19:31:39
1
2
А ТЯ Е ЧЕ ДАДОХА НЕЗАКОННО "ОБРАЧИ ОТ ФИРМИ "И НА ПАТРЕОТете
12.
Пешо
29.12.2017 19:20:25
5
8
Поредната тъпа пача, която се има за интелигентна, но си говори наизуст. Никой не е против втори лифт в Банско. Или поне малко хора са. Но и НИКОЙ не е заявил, че ще строи втори лифт! Да, казват така по новините, но в документите пише друго! Изменя се планът за управление на природния парк, така че да може да се строи в буферната зона!!! И за тъпите пачи като тази пишман-писателка казват по новините, че това е заради "втория лифт". Никой не е написал в официален документ - "искам да построя втори лифт от тук до тук". В документа пише, че искат да се увеличи концесионната зона в ПЪТИ, за малко повече пари от сега + да може да се строи в природния парк. ПРОТИВ ТОВА ПРОТЕСТИРА всеки нормален и разумен човек. Защото това е брутално ограбване на държавата - това не е развитие на туризъма, а съсипването му.
11.
kris
29.12.2017 19:10:15
2
2
Izobsto ne si na iasno kolko sa ski Pistite v Slovenia
10.
78
29.12.2017 19:07:25
7
7
До всички зелени тролове, замърсяващи форума
Вторият лифт в Банско е най-логичното нещо, което трябваше отдавна да се случи и то без много шум. И не само там. Лошото е, че в България се нароиха дебили, които се смятат за много осведомени, умни, красиви и т.н. изтъквайки, едва ли не, че в името на останалите се жертват и работят за запазването на природата те спъват всички инвестиционни намерения от добивна промишленост до туризъм. В същото време пропуснаха големите покушения над природата, които се случиха последните години и се втренчат само в определени казуси, защото им е платено за това.
9.
ШОШАНА ВИНКЕЛОФФ
29.12.2017 19:03:42
1
5
Вал Винкел , да видим кой се обижда и разпознава че трият коментари
8.
Странджа
29.12.2017 19:01:48
0
3
И какво значи това ,човек да няма право на мнение.Търсите под вола теле и го вадите ,защото ви е удобно.Да ама не.Сечете,режете ,стройте,че е малко ,дано се наядете,вие мярка нямате,ни страх от Бога имате........
7.
WCpremiera
29.12.2017 18:39:27
0
4
Sudvuk i Taoletna sa dumite opisvaqi Bulgariq za tazi godina
6.
Bars
29.12.2017 18:25:18
7
12
Хора, разберете...в ход е една голяма манипулация на управляващите. Имам приятели в Банско и мога да черпя информация от първа ръка. Не е вярно ,че местните хора искат и се натискат за втори лифт както управляващите ни го представят. Това е желание на шепа хора-крупни ,хотелиери концесионери, местни овластени интересчии,които заставят сезонни работници и зависещи от тях служители да подписват разни контрапротести. Направи ли се втори лифт, после ще се окаже, че пистите са малко ,ще се пръкне някой и друг хотел - и ще стане онова, което стана по морето. Пирин е малка планина и да се правят сравнения с Алпите е просто нелепо. Просто днешните ни управници и най-вече Винкела, Македонския бахур и приближените им искат да намажат от келепира. Защото знаят, че при следващи избори ще гледат властта през крив макарон и друга такава възможност няма да имат.
5.
dgd
29.12.2017 17:56:03
5
11
Има статия във bivol където е подробно обяснено ,кои са хората дето стоят зад тази явна схема чрез някакви подставени лица от Кипър ! Продажби на фирми отпускане на милионни кредити на шефове от Първа инвестиционна и куп други неща ,които облагодетелстват определен кръг от хора ! Много модерно стана всеки който протестира да е платен !!!
4.
*********
29.12.2017 17:52:05
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Ор
29.12.2017 17:44:29
3
9
По точно камионите на Патриотичния фронт.
2.
WCpremiera
29.12.2017 17:35:26
3
6
тази на ДАЛАВЕРКО много ми прили4а с оградата на гр.............та
1.
най-простият бЪЛГАРИН
29.12.2017 17:29:41
4
14
защото Словения НЕ Е българия..словенските политици не са най-корумпираните в галактика млечен път,а словенският народ не е ---ЛОШ ПОЛУ-ЧОВЕШКИ МАТРИАЛ.......................................................... и защо данъците от НЕФТОЗАВОДА-лук-ойл заминават за ШОПИЯ на витоша където дишат чист планински въздух а бургазлии измират като хлебарки от отровата на завода .....ТРЯБВАШЕ ТИЙН годините ти да минат точно под-КОМИНИТЕ и сега щеше да си още по тунингована нескопосано естествено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори