×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг: Готвят протест срещу ОбС на Бургас за съмнения в корупционна схема с преместваемите обекти


Само във Флагман.бг: Готвят протест срещу ОбС на Бургас за съмнения в корупционна схема с преместваемите обекти
Наемателите на павилионите ще се определят чрез абсурдна "томбола на късмета", което е в противоречие с пазарните принципи
Тема в развитие
Чутовен скандал на комисията за преместваеми обекти: Съветници и търговци се хванаха за гушите Приходите от преместваемите обекти в Бургас намалели, а конфликтите се увеличили, променят Наредбата Решенията на комисията за преместваеми обекти в Бургас трябва да бъдат обявени за нищожни, ако съдът се произнесе в наша полза Има ли зет председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков? Браншови шеф с нова атака Дребните търговци: Зетят на председателя на ОбС Бургас Костантин Луков иска бизнеса ни. Луков: Фалшива новина! ОбС Бургас прие промените в Наредбата за преместваеми обекти! Край на вечните наематели или лобизъм? Екшън в ОбС: Изгониха бургазлия от сесията заради обида към съветник Председателят на Комисията по туризъм Живко Табаков покани на диалог бизнеса в Бургас На живо във Флагман.бг! Бизнесът представя революционни предложения за общинска наредба Само във Флагман.бг: Готвят протест срещу ОбС на Бургас за съмнения в корупционна схема с преместваемите обекти
виж още
скрий
18 Декември 2017, Понеделник, 15:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Реалните дребни търговци не са съгласни с нова наредба, подозират смущават конфликт на интереси

Бомба цъка пред утрешната сесия на Общинския съвет в Бургас, научи Флагман.бг. Тя не е свързана с нито една от обществено значимите теми на заседанието - повишаването на такса Смет или въвеждането на Зелена зона, а с предложенията за промени в Наредбата за преместваемите обекти. 

Докладната е внесена от петима общински съветници от ГЕРБ - председателят на ОбС Бургас Костантин Луков, Петя Гънева, Димитринка Буланова, Георги Дракалиев и Веселин Пренеров.

В общи линии се предлагат промени при организацията и условията на търговете за преместваемите обекти. Най-съществената е как да се определи наемателят, когато има интерес от повече от една фирма. Предложението на ГЕРБ е доста фамозно - да стане чрез жребий, което според вносителите било „най-прозрачният и справедлив начин”.

Според Асоциацията на дребния и средния бизнес в Бургас обаче предложението противоречи на пазарните принципи и ще създаде серия от порочни практики. Една от тях е да участват много „кухи” фирми, които да печелят позициите и после да ги преотдават с огромна печалба. В бранша разполагали с информация, че няколко човека с интереси в сектора вече са регистрирали по 10-ина фирми чрез подставени лица. Очаква се именно те да закупят документацията, която ще е по 30-ина лева и ще участват в „томболата на късмета”, която може да им донесе печалба от хиляди левове с последвалото преотдаване. 

Ще присъстваме на заседанието утре, за да изразим нашата гражданска позиция. Промените са нужни, но не и във вида, в който са предложени. Така изглеждат смущаващо. Призоваваме общинските съветници да обсъдим заедно промените, за да са в полза на дребния и среден бизнес”, каза пред Флагман.бг Николай Димитров, председател на Асоциацията.

Флагман.бг разполага с информация за предполагаем конфликт на интереси по тази докладна, която ако се окаже истина, ще доведе до избухването на политически скандал в навечерието на празниците. Трусът може да коства главата на водеща фигура от ръководството на местния парламент.

Официално не успяхме да намерим потвърждение от опозицията сред общинските съветници за подготвяната корупционна схема. Неяснота има и в ГЕРБ. Тази вечер водачът на групата им Димитър Людиев трябва по традиция да събере предсесийно своите в офиса си на ул.”Конт Андрованти” 5.
Настоящата ситуация напомня на една забравена епоха от втория и третия мандат на бившия кмет Йоан Костадинов, когато "по-важните" от общинските съветници получаваха по няколко преместваеми обекта под наем на символични цени, но никой не се главоболеше да продава сам в тях семки и бонбони. Сергийките веднага бяха преотдавани на реални търговци на двойна, че и тройна цена. Между настоящите съветници има и такива от най-облажените по Йоаново време, които познават механизма. Те сега по всяка вероятност са дали предложения за усъвършенстване на схемата с уж случайния принцип на жребия, смятат по-будните от Асоциацията и искат справедливост.


Самият Николай Димитров също запази коректния тон и отказа коментар. Той бе категоричен, че няма съмнения в почтеността на общинските съветници, а само отбеляза, че предложението е необмислено.

В категории: Политика


27
Коментара
27
Коментара по темата
27.
*********
19.12.2017 09:18:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
a3
19.12.2017 09:00:25
1
0
19. Васил Левски говори
-------------------------------
Шизо, пак ли те изпуснаха от дома за душевно здраве? Може ли да пишеш такива малоумщини, неадекватник?
25.
Някой си
19.12.2017 08:12:49
0
3
Ясно е, че Луковци и сие няма как да приемат тази забрана за преотдаване !
24.
Някой си
19.12.2017 08:11:08
0
4
A толкова ли е трудно да се въведе забрана за преотдаване на въпросните малки търг.обекти ? Тогава ще ги видим онези посредниците какво ще правят.....!
23.
До 17
19.12.2017 07:53:11
1
3
Абе ти си “голям специалист” бе!!!!! По МАЛОУМНО и ГЛУПАВО мнение от всичките коментари тука Няма.Във Варна има поне 150 Лафки ,а да Не говорим за другите обекти а това означава че Лъжеш и Заблуждаваш.И “голямо оглеждане” във работата на хората които работят от сутрин до вечер.Ти да Не си зетя,че толкова настървено се превъзбуждаш???
22.
ostavka
19.12.2017 07:49:07
0
4
Всички към Летище Бургас и да ги оставим да се самоуправляват
21.
Отеца
19.12.2017 07:44:04
0
3
Пътят към Ада за дребните търговци е осеян с добрите намерения на Луков и зет
20.
до 19
19.12.2017 07:31:35
0
5
Ей неграмотен селяко спри да използваш името на Апостола Левски.
19.
Васил Левски говори
19.12.2017 07:21:03
8
1
Тея грозно будки плашат туристите!!!!
Никъде няма такава простотия!
Просто града трябва да ги атакува.
Да отворят прозорците да не крият бабичките зад вестници и да продават цигари.
Стигнете цигарите по 15 лева бъдете твърди!
Нека да останат само богати жители в Бургас!
Само богатите жители плащат данъци и имат човечина. Няма полза от убитаците.
Също каква е тая томбола.
Свободния пазарен принцип е най справедлив.
Но тряба да има високо естетична стойност.
Будките трябва да изглеждат като бижу като червените Лондонски телефони не да грозят.
Всяка една сграда във Бургас трябва да допринася не да отнема от Европейизма и от красотата и хармонията. Всяка една сграда и плочка трябаа да прави Бургас туристически Рим!!!!
18.
ostavka
19.12.2017 07:12:48
0
6
Типично за самозабравили се местни общински съветници който се опитват да прокарат личните си интереси уж в полза на обществото
17.
погледнете Варна
19.12.2017 06:32:20
4
3
Погледнете Варна и вижте дали имат преместваеми обекти, там се разкриха схемите и сега няма.
Въпроса ми е - защо след като има много желаещи за един обект всичко става в пликове???
Защо няма явни търгове и тогава да се види колко е готов определен търговец да даде за даден обект, а не всяка година едни и същи "търговци" да печелят определените места???
Едни пликове се дават под масата и реалните суми за обекта не отиват в общината, а в джоба на определени общински съветници. А нямало пари в общината, ами направете ги ЯВНИ търговете!!! Всичко да е прозрачно, а не общинските съветници да пазят тези места и обекти за тяхните хора.
16.
заинтересована ГЕРБЕРКА
18.12.2017 23:00:25
0
8
...... да имаш повече от един ПРЕНОСИМ обект !??? Алоооо, КАБРИО-то, всичките от герб сте май за Братово.
15.
Да “заинтересована”!!!!
18.12.2017 22:48:45
0
4
Чула-Недучула!!!! Не от една ,а от две години Не е негов.Така,че като решите да плюете и да насочвате хората в друга насока,а Не че Луков натиска заради зет си.
14.
до 10
18.12.2017 21:54:51
1
4
Преди да напишеш нещо,го провери.Павилиона в Славейков от една година не е на Николай.И не е отдаден под наем,позицията е на друга фирма която плаща наем на общината.
13.
ИСТИНАТА обаче е друга !
18.12.2017 21:42:16
0
9
В ЗУТ няма конкурси и ЖРЕБИЙ, при получаване място за преместваем обект. А и наредбата е подзаконов нормативен акт по ЗУТ чл.56, ал.1. Само на това основание, всеки административен съд ЩЕ ОТМЕНИ този незаконен чл.7а - който Лукчо,Гънева,Буланова,Дракалиев и Пренеров предлагат. Да не коментирамe, че е нарушен и чл.26,ал.2 от ЗНА, тъй като на 22.11.17г. е обявена в сайта Общината проекта за наредбага и трябва да се гласува НАЙ-МАЛКО СЛЕД 30 дни от нея дата, тоест не по-рано от 22.12.17г. за да е спазен ИМПЕРАТИВНИЯТ СРОК. А утре е 19.12.17г. т.е.28 дни от публикуването, ерго НАРУШЕНИЕ на чл.26, ал.2 от ЗНА. Незачитането и незнанието законите, е очеизвадно при Гробарите на дребния бизнес.
12.
*********
18.12.2017 21:38:06
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Чичо
18.12.2017 21:35:09
0
10
Ай стига бе,пак ли изгъзици от тия съветници?? Няма ли една година спокойствие,Не се наядоха.Пак ли трябва да има разправии?
10.
заинтересована
18.12.2017 21:32:21
3
9
А какво ще стане с,,Лафка,,и те ли ще участват в търговете,защото те вземат най-възловите места?Преди години неможеше да имаш повече от един преносим обект а ,,Лафка,,е навсякъде.А колкото до Николай Димитров той също отдава своя под наем.
9.
*********
18.12.2017 21:15:17
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
от МЕДЕН РУДНИК
18.12.2017 21:07:42
4
6
защо в кс.М.Рудник точно пред вратата на у-ще.П.Росен на тротоара има голям павилион предлагащ бърза закуска на децата.
СЪЩО и на възлово кръстовище до бл.36 - 35 и Билата /над Мтел/ , има едно малко павилионче , предлагащо цигари и алкохол с което предизвиква непрекъснато задръстване там.!!!
7.
do Иванова
18.12.2017 21:02:35
3
11
Защото хората ,които наемат тези обекти нямат възможност да плащат наеми в хиляди левове и защото си изкарват прехраната като работят по 12 часа всеки ден без почивен ден ! Ааа и защото са бургазлий и защото плащат наеми на общината и осигуровки и данъци на държавата! Аааа и защото не пречат на никой те се трудят честно Не са схемаджии
6.
muxaxaxaxa
18.12.2017 20:58:20
0
13
В града се говори за зетя на един политик с фамилия на любимите ни от детството бонбони Лукче
5.
Ivanova
18.12.2017 20:56:37
7
6
А защо въобще разрешавате преместваеми обекти, в града има достатъчно обекти в сгради, където може да се осъществявя същата дейност , по е по европейсо е, по хигиенично, по цивилизовано!
4.
Луков
18.12.2017 20:54:12
0
11
За мен ли става въпрос,аз искам само зетя да уредя.
3.
asas
18.12.2017 20:42:44
3
10
Това е целенасочено изграден план да се прилапат най-оборотните позиции с цел да се преотдават на завишени наемии да се рекетират дребните търговци ,които си изхранват семеиствата с тези павилиончета.Идеята е че тези хора са беззащитни и лесно ще ги съсипят.Трябва сериозен отпор
2.
ivelin
18.12.2017 20:17:18
2
14
Тези от ГЕРБ сериозни ли са? С жребий да се определят наематели???? Това е срам!
1.
WCprimeera
18.12.2017 19:47:49
2
10
Setiha se 4e imalo korupciq
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори