×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Историческа визита на Росен Плевнелиев в Бургас, влезе в непозната роля за български президент (ВИДЕО)


Историческа визита на Росен Плевнелиев в Бургас, влезе в непозната роля за български президент (ВИДЕО)
В следващите 10-12 години ще се промени начинът, по който пътуваме, работим, учим и комуникираме. Трябва да сме готови за новия свят, отбеляза в лекцията си в Бургас президентът
28 Ноември 2017, Сряда, 00:58 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Иван КОЛЕВ

През 2030 година над 60 % от познатите ни днес професии ще изчезнат, категоричен бе държавният глава 2012-2017

Президентът на България 2012-2017 г. Росен Плевнелиев изнесе визионерска реч пред пълната зала „Георги Баев” в Морското казино на Бургас снощи.

Той за пръв път влезе в една нетипична роля за български президент – на човек с мисия за просвещение, а не на такъв, който се опитва да черпи политически дивиденти.

Подобни действия са характерни за всеки един американски държавен глава, след като се оттегли от поста, но до този момент бяха напълно непознати в българската действително, защото с известни изключения на покойния Жельо Желев, всеки един от президентите ни, се опитваше да влияе на политическите процеси в страната по един или друг начин. Георги Първанов дори оглави партия.

Росен Плевнелиев обаче е категоричен в едно: Няма да се връща в политиката и мисията след мандата му ще бъдат срещи като тази в Бургас, с която да се опита да подготви бъдещото поколение за очаквания нов свят.

В залата снощи имаше доста ученици от елитните гимназии, за които лекцията на Росен Плевнелиев бе вдъхновяваща. Като държавен глава той често оставаше неразбран, но новата роля на визионер му приляга и изглежда плува в свои води.

„Давам си сметка, че най-важната работа за мен тепърва предстои. Това е най-смисленият проект, който започвам”, каза в началото на лекцията си президентът 2012-2016.

Плевнелиев подчерта, че е говорил с всички световни лидери в последните години и изводът му е, че светът се намира в период на „грандиозна трансформация”. През 2030 година над 60 % от професиите, които ще се упражняват, днес все още не са измислени, прогнозира той.

„Давам си сметка, че каквото и да вкараме в главите на младите хора – факти, аргументи само след пет години, те вече няма да са актуални. Много по-важно е да Ви научим да имате правилния подход. Сигурен съм, че предстои огромна трансформация. В следващите 10 години всичко ще се промени – начинът по който пътуваме, работим, учим и комуникираме. Много ми се иска България да се позиционира добре в Индустрията на бъдещето. Това ще е възможно, ако програмираме образованието на бъдещето и дадем възможност на вас, младите, да получите добро образование”, обърна се към младите хора в залата Росен Плевнелиев.

Той отбеляза, че е много радостен, когато вижда работещи кметове, като този на Бургас, който има визия и знае как да управлява.(ВИЖТЕ КАКВА Е ИНОВАТИВНАТА ИДЕЯ НА ДИМИТЪР НИКОЛОВ ТУК)

„Митко знае, че има един много важен приоритет – образованието. Днес се запознах с проекта за първото иновативно училище в България, което ще бъде в Бургас. Възхищавам се на амбицията на кмета и екипа му, които искат да направят истинска революция в българското образование с акцент програмиране и индустрията на бъдещето”, допълни държавният глава 2012-2017.



Новите индустрии, свързани с мобилността, комуникациите и изкуственият интелект – това е бъдещето, подчерта той и бе категоричен, че цялото българско образование трябва да работи в тази насока. Да подготвя кадри и да се реформира.



„Миналият месец бях в Ню Йорк, слушах речта на един от най-богатите хора на планетата – Масейоши Сан, човекът, който създаде най-големия фонд за иновации на планетата с бюджет от 100 млрд.долара. Той иска да инвестира тези пари само в едно нещо –изкуствения интелект. Масейоши Сан иска да направи така, че до 2030 година изкуственият интелект да движи икономиката. Ние трябва да се позиционираме в този нов свят, който ни очаква, защото машините ще заместят много професии и ще помагат на човечеството”, препоръча Росен Плевнелиев.

По думите му „възходът на машините” или „четвъртата индустриална революция” идват и ще отворят невероятни възможности за младите българи, ако те посрещнат промените подготвени.



В бъдеще акцентът ще е върху клиенто ориентираните решения. Докато днес работните места са свързани с компютри, през 2030 година, в основата ще е човешкият мозък, предрече Росен Плевнелиев и посочи, че ще се залага на персонализирани решения – от хапчето за глава до автомобила.

"В очакването на вълнуващите времена на България са нужни предприемачи, защото те са хора, които си плащат данъци и развиват икономиката, а не олигарси, които са наркозависими от властта и винаги търсят начин да заобиколят закона", каза още Росен Плевнелиев.

Той приветства идеята Западните Балкани да бъдат основен акцент по време на българското европредседателство, защото счита, че това е единственият начин за стабилизиране на района и недопускане на нова ескалация, която по думите му ще доведе войни и „мутри”, които се появяват в размирни ситуации.

Как се справя настоящият държавен глава Румен Радев и на какво бе подложен Росен Плевнелиев по време на мандата му, очаквайте в ексклузивно интервю на президента пред Флагман.бг

В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
Ивелин
21.02.2018 19:39:44
0
0
Да стане детски учител , а не президент. Румен Радев е моят президент !
14.
Били
29.11.2017 16:22:16
0
2
Ха после кажете че не сме дебили.
13.
Fine Living
29.11.2017 11:47:19
3
6
Тежкар го раздава помакефенди фирмата му ПИВИ Консулт строи за госпадаря на Банковия свят и капитала ROTHSHIELD кат подизпълнителка СОЛАРНИпаркове в ЧИЛИ и Сицилия с пари на Deutche Bank .Сладка работа наемаш балъци които монтират панелитне вПстинятаАтакама и ти дават после милиони във Виенския клон на Дойче Банк в замяна плещиш и дрънкащ глупости с-у Россия .Но палачинката са обръща и Руснаците имат свой човек за президент на САЩ това е ТРЪМП тогава "лъвовете" на Демократите стават МИШКИ и са покриват
12.
бургазлия
29.11.2017 11:43:13
5
9
Малко са местните тъпанари сега и тоя навлек довтаса
11.
ШУРОБАДЖАНАК ЕООД
29.11.2017 11:35:32
5
9
Умно го раздава Гоцеделчевския бивш комсомолски секретар вярни работи разправя.Само 1 НЕне му ясно че за всичко трябваТОК ЕНЕРГИЯ а в Бъдещето нуждата от ТОК щесе увеличи .Но това няма как да стане със СОЛАРНИпанели които той строй за разни банкстери нито ще стане сизмислени перки за вятър .ТОКА евтиния достъпния идва само от АЕЦове без значение Руски ли са Пакистански ли са .Междудругото и от ПРЕЗИДЕНТ НЯМАнужда нали си имаме Губернатор на Козяк16 иот метероложки няма нужда в интернет има прогнози смесеци наред
10.
мишо
29.11.2017 11:27:58
5
12
Някой реши да поправя имиджа на Плевката. Защо ли? Намериха му мадама. Пишат хубави неща за него. Хвалят го за нищото , което е направил. Обезпечават му благосклонна публика. Е сигурно се въртят много пари около него и за пчеличките около него.
9.
Тотю
29.11.2017 11:15:58
5
8
Сега като не си на попарата курови главички ще лапаш, всичките да те последват от гербо педалите, крадци и измамници. По румънския модел в Белене.
8.
Рублата Радев
29.11.2017 11:02:42
5
7
Този не е ли в САЩ с Деси Ебанова
7.
наш дебил
29.11.2017 09:49:13
2
9
Комунисти ,комсомолци да строим живота нов....
6.
Пух
29.11.2017 09:28:51
0
12
Много вярно е това за професиите.Когато всичко се прави по интернет и се плаща навсякъде с карта,намусените лелки от гишетата ще изчезнат и обирджийската такса превод.
5.
К. Иванов
29.11.2017 09:16:06
7
8
От жълт писач се опитваш да бъдеш анализатор и да правиш пътеки за "визионера Плевнелиев".

Половината от "анализа" ти не е верен. Най-вече, защото точно той се бърка в политиката. Да, не прави партия, но активно се бърка. И само ти явно не си го видял.

Много е смешно как провинциалните писачи искат да бъдат анализатори от типа на Кеворкян и др. български и разбиращи от политика журналисти.
4.
ДКМС
29.11.2017 08:14:17
10
19
Тато, кефиш ли се в отвъдното, като гледаш как кадрите от втория ти ешалон, ДКМС, колкото и да са тъпи и продажни продължават и в 21 век да дават акъл на дебилите, а после се чудим защо сме на този хал.
3.
демократ
29.11.2017 07:51:25
15
21
Плевнелиев, е показателен пример затова, че Господарите не се интересуват от съдбините на слугите си ! За Господарите имената на слугите дали ще са Плевнелиев, Борисов, Радев или Димитър Николов им е все едно. За тях е важно единствено да слушат и да изпълняват. Този жалък Плевнелиев се мазни, натиска говори това, което искаха от него Господарите му, почти обяви война на Русия и пак не го взеха нито някъде из Брюксел нито на някоя службичка в САЩ, НАТО или ООН. Изоставиха го като куче. Е "куче' с колибка построена с държавни пари безсмисления "Тех Парк София"и с доживотни порции кокали. И млада златотърсачка му намериха. НО ТОЗИ ОБЪРКАН ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА КАМО ЛИ ДА ПОСОЧВА "ПЪТ" И "ВИЗИИ". Плевнелиев не се излагай повече скрийй се в колибката си и си гушкай младата блондинка и не досаждай на хората ! Не ни карай да те мразим !
2.
дядо
29.11.2017 07:32:41
14
24
Щом за Бургас е "историческа визита",посещението на това уродливо нищожество,значи ясно в какво се е превърнал града...
1.
Историк
29.11.2017 07:16:01
16
24
Гръмки заглавия отново: ИСТОРИЧЕСКА ВИЗИТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!
И кое му е историческото, че дори никой не си спомня че този човек някога е бил Президент, за съжаление много ама много безлична фигура....
п.с. сега историята ще го запомни с жената до него Деси Банова...тя е много по- личност от него...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори