×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Погледнете в очите това чаровно момиче и му кажете няма ли право да живее


Погледнете в очите това чаровно момиче и му кажете няма ли право да живее
Животът даде на Антония втори шанс, от нас се иска да я дарим с надежда
Тема в развитие
За силата на духа: Антония Чикова, която скочи пред товарен влак и остана без крака, спечели медал Познахте ли я? Тя е! Антония, която победи себе си Антония Чикова – девойката, чиито крака бяха отсечени от влак, живее втори живот. Номинирана е за "Спортист на годината" Погледнете в очите това чаровно момиче и му кажете няма ли право да живее Вижте усмихнатата Антония, която остана без крака, приятелите й помагат с благотворителен концерт (ВИДЕО) Антония, чиито крака бяха отсечени от влак, мечтае за ново начало: Силна съм, няма да пропилея втория си живот Ексклузивно пред Флагман! Защо влакът отсече краката на това красиво момиче Жестока драма: Скочилата под влака Антония видя изоставилото я семейство след 12 години Мургавият Ромео се отрече от скочилата пред влака Антония. Твърди, че не я познава Стана ясно какво е състоянието на самоубийцата от товарна гара в Бургас Ченгета отведоха приятеля на Антония, има ли вина за инцидента? Гаджето на самоубийцата от товарната гара в Бургас искал да си тръгне след инцидента, жепейци го спрели (СНИМКИ) Първо във Флагман.БГ! 21-годишната Антония е с откъснати крайници след самоубийствения скок пред влака на гара „Владимир Павлов” (СНИМКА) Извънредно! Млада жена се хвърли пред влака на товарна гара „Владимир Павлов” (СНИМКИ)
виж още
скрий
25 Ноември 2017, Събота, 08:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Всеки прави своите грешки, а осъзнатите навреме трябва да бъдат простени

Може ли да погледнете в очите това красиво 21-годишно момиче и да му кажете, че не заслужава да живее? Не можете, нали? Никой не може!

Затова - вместо да упреквате скочилата пред влак Антония, подайте й ръка, тя получи втори шанс, но има нужда от подкрепа. 

Животът е истинско изпитание за Антония. Тя е израснала в социални домове, тъй като е едно от петте деца в семейство Чикови. Въпреки че връзката между нея и родителите й е силна, тя се научава да се справи сама с всичко. В Ловеч завършва Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги. Има сертификати  и от курсове по фризьорство и барманство. През пролетта на тази година започва работа като сервитьорка в Слънчев бряг, а след като сезонът приключва, тя се мести в Бургас, за да си търси постоянна работа (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Нещо обаче се случва на 6-ти ноември, понеделник. Нещо, за което тя не иска да говори, не иска да си спомни дори. Във фаталната сутрин тя решава да сложи край на всичко, скачайки пред товарния влак на гара „Владимир Павлов“. Животът обаче не я напуска, а й дава втори шанс. Влакът отсича краката й, но тя остава жива. Сега Антония е по-силна отвсякога, вярва, че ще преодолее всичко, че някой ден с помощта на добри хора отново ще си стъпва на краката. 

Борбата й с реалността обаче тепърва започва. Антония изпитва ужасни болки от т.нар. синдрома на фантомните крайници. Преди няколко дни е останала самичка за малко, била жадна и се опитала да стане от болничното легло. Озовала се на земята, а това е сринало психиката й. Това се случва с над 50 % от пациентите с ампутирани крайници - усещат части от тялото, които не са вече там. Симптомите на фантомна болка могат да бъдат много тежки.
Вчера 21-годишната чаровница отново изпаднала в безизходица. През нощта заради болките не е могла да заспи, а сутринта получила нервен срив. За щастие отминало бързо.

Антония все още е в ортопедичното отделение на УМБАЛ-Бургас. Тя обаче трябва да бъде настанена в хосписа на болницата.

Майка й Мария Чикова, която е неотлъчно до нея от първия ден на инцидента, трябва да се прибере у дома в плевенското село Буково, за да си гледа другите деца. Тя заминава в понеделник, а дъщеря й тук остава сам-сама.

Дo Антония са бившата й работодателка Ростислава Димитрова, както и бургазлийката Николета Стоянова. Те правят всичко по силите си, за да помогнат на бедното момиче. Ростислава й е подарила инвалидна количка, докато Антония получи протези. Двете дами откриха и дарителска сметка за събиране на средства за лечението й. В нея обаче досега са постъпили малко над 100 лв. Само за протези са необходими над 7000 лв. Най-вероятно ще са необходими още толкова и за продължаващото лечение и рехабилитация.

За това обаче ще се мисли впоследствие, тъй като в момента Антония се нуждае от пари за хоспис, където ще бъде настанена поне за около 5-6 месеца. Само за един месец сумата за лечение в хоспис е 1500 лв.

Антония има нужда от нас сега повече отвсякога. Животът й даде втори шанс, нека ние да я дарим с надежда!

Ако искате да помогнете на Антония, може да дарите средства на дарителската сметка на УМБАЛ-Бургас:

IBAN: BG30SOMB91301010002908
BIC:SOMBBGSF
Основание за плащане: Антония Спасова Чикова, за лечение

В категории: Лична драма


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
11
Коментара по темата
11.
Niki
28.11.2017 17:23:30
0
2
Няма значение каква е! Учила е, доколкото е могла, не е крала, а е работила, докато заведението е работило. На колко места в Бургас предлагат работа сега, дори за сервитьорка ? Много лесно се съди, когато си отстрани. Молете се да не сте на нейно място - без пари, без да има къде да отидете, дори в родния си дом, защото и там не ви чакат с радост, ако изобщо ви чакат, и в миг на отчаяние да решите да си сложите край на живота! Никой не Ви кара да дарявате, ама поне не злобейте гледайки чуждото нещастие!
10.
Кая
26.11.2017 22:24:48
0
2
Естествено,че е от цигански произход,но е възпитана защото е израснала по домовете.Майката е пълна трагедия
9.
Още
26.11.2017 11:00:02
0
3
Работи се по въпроса с дмс номера. Скоро ще бъде готов.
8.
Тралалайко
26.11.2017 09:18:17
0
4
Не всеки има време да ходи по банки по - добре да има DMS Антония
7.
Някой
25.11.2017 23:29:49
1
11
Вие нормални ли сте? Кои сте вие, че да съдите? Като не можете да помогнете, поне не пишете глупости! Циганка? Хаха... С образование, не знае една дума на цигански... . Аман от "хора", които сигурно веднъж не са помагали на никого.... Вие сте идиоти! Да изливате злобата и елементарното си възпитание, върху нещастието на другите!!
6.
stop
25.11.2017 22:12:50
1
11
Никой ,няма право да отправя хейтърски коментари по тази статия !
Така че, който няма нещо позитивно да каже , да чете нещо друго !
5.
ЖИВОТ И ЗДРАВЕ
25.11.2017 21:49:54
2
16
ЕЙ СКАПАНЯЦИ, НЕДЕЙТЕ ДА ОБИЖДАТЕ МОМИЧЕТО, КОЙТО НЕ ИСКА ДА НЕ ДАВА ПАРИ, АМА НЕДЕЙ ДА И КАЗВАТЕ ЧЕ Е ЦИГАНКА, ДА НЕ БИ ДА СТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ?? ВСЕКИ ЧОВЕК Е РАВЕН С ДРУГИЯТ, МИЛИАРДЕРЪТ Е РАВЕН, С ЧОВЕКЪТ КОЙТО БЪРКА В КОНТЕЙНЕРИТЕ, ЗА ДА НАМЕРИ ХЛЯБ... НЕ СТЕ НИЩО ПОВЕЧЕ НИТО ОТ ЦИГАНИ, НИТО БЕЖАНЦИТЕ....ВСЕКИ ИМА КРЪВ И ВСЕКИ ИМА СЪРЦЕ... НО ДНЕШНО ВРЕМЕ СЪРЦАТА ВИ СА ОТ КАМЪНИ , И ЖЕЛЕЗА... РЕМОНТИРАЙТЕ СИ СЪРЦАТА , ЗА ДА ИМА ЛЮБОВ В ТЯХ И ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ !
4.
Burgazliq
25.11.2017 20:49:13
0
13
Държавата да погледне в очите това чаровно момиче и му кажете няма ли право да живее..
Вие Колко преведохте по сметката на това момиче?
повече от колкото изкарахте от новината?
по-малко?
или нищо?
3.
Ivan
25.11.2017 20:48:16
1
8
държавата какво казава по този въпрос?
2.
....
25.11.2017 19:34:43
13
12
Израснала в домове, а сега майка и бързала да гледа другите деца? Пълни глупости! Братята и сестрите и са в чужбина. Поредния циганин, който държавата е отгледала с нашите пари и сега още пари ще даваме. Да не е единствената без крайници? Защо не се събират пари и за другите?
1.
Слави Жеков Ярето
25.11.2017 18:18:18
13
8
стига с тези цигани по сто пъти на ден ги плюете сега пак манговци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори