×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марешки отмъсти за отнетия му имунитет: Намали субсидията на партията на врага си


Марешки отмъсти за отнетия му имунитет: Намали субсидията на партията на врага си
Марешки измисли специален Закон за партията на Костадин Костадинов
24 Ноември 2017, Петък, 10:54 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Единствената партия извън парламента, която взема субсидия, е "Възраждане". А лидерът й съди Марешки за шамар 

Бюджетната комисия в парламента реши късно вчера да намали субсидиите на извънпарламентарните партии за догодина по предложение на партията на Веселин Марешки Воля.

А единствената партия, която взема субсидия след последните парламентарни избори, е Възраждане. Но по-интересното от всичко е, че лидер на тази партия е бившият варненски общински съветник Костадин Костадинов, с който Марешки се съди и заради което дело му беше отнет имунитетът като депутат.

Самият Костадинов обяви публично още след изборите, че той няма да харчи субсидията на партията за партийни цели, а ще дари субсидията.

Костадинов реагира бързо с коментар по решението на парламентарната комисия: „...Бюджетната комисия в парламента взима решение да намали субсидията за извънпарламентарните партии от 11 лв на 1 лв на глас. Предложението формално идва от партията на Веселин Марешки. Малката подробност е, че от извънпарламентарните партии само Възраждане получава субсидия в момента. Така че можем да се похвалим с това, че вече се готви специален закон за Възраждане. Гнусното е, че ние субсидията я даряваме, а така, благодарение на управляващите патриото-гербаджии с притурка Марешки, няма да можем да продължим да подпомагаме двойки с репродуктивни проблеми, както го правим вече половин година“.


Решението

Бюджетната комисия обсъди бюджет 2018 г.

На заседанието вчера депутатите решиха годишната държавна субсидия за партиите, които са получили един процент от гласовете на последните парламентарни избори, да бъде намалена драстично - на 1 лев.

Сега тя е същата, каквато е за партиите, влезли в парламента – 11 лева на получен глас.

Парите за партиите се приемат всяка година с бюджета на страната. Миналата година имаше големи обещания, че ще бъдат намалени субсидиите на партиите. ГЕРБ в лицето на Данаил Кирилов казаха, че дори не искат да има такава, а да е 0 лева. Но така или иначе депутатите не гласуваха това, а предложението си остана само на думи.

Партията на Веселин Марешки Воля пък предложи субсидията за парламентарните и извънпарламентарните партии да е 1 лев на глас годишно.

Оказва се обаче, че последното предложение на Марешки е това да важи само за извънпарламентарните партии. 

Скандалът

Скандалът между Костадинов и Марешки върви от години. Срещу Марешки има заведено дело от страна на лидера на партия Възраждане от 2015 г.

А причината е, че Марешки му е ударил шамар заради имотен спор за пицария.

След избухването на скандала Марешки разказа, че той бил продал пицарията, заради която се стигна до скандала, на жена. Тя дала половината на съпруга си, после те се разделят и сега се съдят заради имота. Те обаче започнали да строят в неговия имот – земята пред пицарията.

Един ден започнали да спорят по този повод и тогава собственичката на пицарията извикала Костадинов, тъй като бил активен общински съветник. Тогава Марешки му ударил и шамара.

Това е едно от делата за нанасяне на лека телесна повреда срещу Марешки, за което му беше отнет депутатският имунитет.

В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
Марешки е въшкар
24.11.2017 22:48:43
3
3
И горивата са му фалшиви вече го разбрахме
9.
Гост
24.11.2017 22:30:28
0
4
Възраждане си дарява субсидията... Тия депутати нямат морал...
8.
Рерр
24.11.2017 21:52:28
1
4
До БАБА МЕЦА.
ПАРАЗИТ ПРОСТ, ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ БЛИЖЕЩИ ТИКВЕНИТЕ ТОПКИ СМЕ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.
ВЪЗРАЖДАНЕ ДАРИ ПАРИТЕ ОТ ПЕРВИЯ ТРАНШ НА Центъра за асистирана репродукция".
ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ПОНЕ МОЖЕШЕ ДА ПРОВЕРИШ.
7.
за една жена питам
24.11.2017 21:04:20
0
2
За шофьори има психотестове, за политици и магистрати ... няма.
6.
koi ще им отмъсти ...
24.11.2017 19:07:00
0
2
задето прикриват имотните измами,на царя на имотните измами
5.
5 акой ще предложи ...
24.11.2017 19:04:00
0
3
да намалят имотните измами в айтос който е най-добрият град за имотни измами и е една златна мина ,за определени привилигировани личности но благодарение на;
милена стойчева -генчева от рп-айтос/шеф/
мария джанкова от рс-айтос /съдия/която не е добре с нервите т.е. предполага се че е психично болна ,но работи като съдия
4.
koko
24.11.2017 17:42:20
0
5
страх тресе крадливите олигарси как да пуснат нови хора в парламента
3.
Баба Меца
24.11.2017 15:39:28
9
10
Костадин от Варна обеща преди изборите, че ако партийката му вземе субсидия, ще я дарява на бедните деца. После се отказа да я дава, а сега и реве, че му я били намалили.
И туй момче се оказа въздух под налягане.
2.
А така
24.11.2017 15:10:34
0
9
Всички модерни български революционери приключват в парламентарния бюфет. На софрата и да оправят родата на мекото и лекото със добри доходи!
1.
Ало Марешки ела в Айтос
24.11.2017 14:38:41
3
4
Ела да ги видиш чок тарикатите как се спотайват и какви лудории вършат!В Парламента ги оправи,ела да оправиш и тези,щото с толкова много лудо по институциите ,накрая и нас ще побъркат!Е...х им мамата улава!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори