×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само за мъже! Мислите си, че можете да се бръснете, прочетете този текст


Само за мъже! Мислите си, че можете да се бръснете, прочетете този текст
Ключови думи: бръснене, мъже, информация
13 Ноември 2017, Понеделник, 20:29 ч.
Източник: zdrave.to

Козметикът Армана Бердова отговаря на 11 важни въпроса за бръсненето


Повечето мъже мислят, че знаят как да се бръснат ефикасно. Но ако всеки път когато дойде време да се обръснете тази процедура е свързана с раздразнение на кожата, порязвания и ужасно чувство, тогава може би има смисъл да се изследват някои от тънкостите на този процес.

Козметикът Армана Бердова отговаря на 11 важни въпроса за бръсненето.

1. Трябва ли да се бръснете всеки ден или е по-добре да се даде на кожата малко почивка?

Можете да се бръснете и ежедневно, но най-важното е да е правилно, така че да избегнете дразнене и порязвания.

2. Как да подготвим правилно кожата за бръснене?

Най-добре е да се съчетае процедурата с душ - можете да комбинирате тези два процеса или да започнете бръсненето веднага след това. Причината е, че парата и гореща вода помагат да се справите с процеса много по-бързо и по-ефективно: косми се омекотят, кожата става еластична и порите се отварят. Ако бързате и нямате време за баня, вземете топла, влажна кърпа и я сложете на лицето си в областта за бръснене, ще ви помогне да се справите със ситуацията.

3. Какво е по-добре - гел, пяна или специален сапун за бръснене?

Гелове или специалните сапуни за бръснене, съдържащи глицерин, плътно покриват кожата и осигуряват по-добро плъзгане на острието, за разлика от готовите пяни.

4. Какви средства не трябва да се включват в гелове и пяните за бръснене?

За да се избегне дразнене и възпаление, е желателно в състава на пяната и гела за бръснене да няма минерално масло. По-добре е да изберете продукти, които съдържат хидратирано натурално масло (маслини или бадеми). Също така е желателно да съдържат естествени противовъзпалителни съставки - екстракт от лайка, невен, алое.

5. По-добре ли е да се нанесат с ръце или четка?

Ако използвате крем или сапун за бръснене, разбира се, трябва да използвате четка за бръснене, най-добре с естествен косъм.

6. Мога ли да използвам парфюм след бръснене?

По-добре е да се избегне това, защото може да съдържа много алкохол, което ще предизвика дразнене и сухота по кожата. След бръсненето, ако нанасяте козметика, тя не трябва да съдържа алкохол, основната ѝ задача е да подхранва, омекотява и овлажнява кожата.

7. Как да се грижим правилно за кожата след бръсненето?

Изберете продукт след бръснене въз основа на вашия тип кожа и склонност към дразнене. Обърнете внимание на кремовете с витамин F, тъй като те са подходящи за всякакъв тип кожа. И витаминът перфектно се бори срещу възпалението, може да премахне отоци по лицето, да лекува рани и да предотвратява появата на акне.

8. Какво да правите, ако се нарязвате по време на бръснене?

Раните трябва да бъдат почистени и дезинфекционни, може да използвате водороден пероксид.

9. Как да използвате лосиона след бръснене и как да го изберете?

След бръснене трябва да почистите кожата, като от нея премахнете остатъците от косми и препарат - за тази цел е достатъчно само да се измие и да подсушите кожата с кърпа. Не забравяйте, че лосионът за бръснене се нанася върху влажна кожа. Малко количество от продукта трябва да се излее върху ръцете ви, след това да се постави върху лицето ви с леки потупвания. Когато избирате лосион, предпочетете добре известни търговски марки. Обърнете внимание на състава на продукта: за чувствителна кожа - лосиони с успокояващи съставки, витамин Е, без алкохол (или с намалено съдържание); За суха кожа - лосиони с масла са по-подходящи;и за мазнини - с антисептични компоненти.

10. Какво е по-добре да изберете - бръснач, обикновена самобръсначка или електрическа?

Бръсненето е ваш избор. Имайте предвид, обаче, че ако сте използвали бръснач или обикновена самобръсначка от дълго време, превключването към електрическа самобръсначка може да изглежда трудно и неефективно в началото. Проблемът е, че кожата трябва да свикне.

11. Как да се предпазите от обърнати косъмчета?

За да се справим с този проблем, бръсненето е необходимо да става по посока на косъма, като се избягва „контрата“ и също така се използват качествени продукти за грижа за кожата.

В категории: Лайфстайл


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
_nib_
13.11.2017 20:49:57
1
3
Все едно аз да уча жена как да си мие пу.ката.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори