×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дянков: Бургас печели от магистралата, можем да разпуснем коланите (ВИДЕО)


Дянков: Бургас печели от магистралата, можем да разпуснем коланите (ВИДЕО)
След тежките кризисни години е време за няколко по-лесни години, каза Дянков
10 Ноември 2017, Петък, 04:17 ч.

Бившият финансов министър призна грешката си, трябвало да отпусне повече пари за средното образование

12 години не е имало такава добра година за икономиката в Европа. Това показват данните от вчера и тъй като се очаква възход и през следващите три години, можем разпуснем коланите, каза бившият финансов министър Симеон Дянков в „Тази сутрин“ по бТВ.
„След тежките кризисни години е време за няколко по-лесни години. Има достатъчно пари в хазната и не е нужно да се вдигат данъците“, добавя той.
Ако в тези най-добри години сме на дефицит, това означава, че в тежките години няма да сме готови и ще затънем още повече, обясни ексковчежникът.
„В Северна България има тежка демографска криза заради бедността. Има само три града в България, където населението расте. Това са София, Стара Загора и Бургас. Морският град и старозагорци много печелят от това, че я има магистрала „Тракия“, добавя той.
Бившият министър отказа да определи ястието, на което прилича Бюджет 2018.
Повече пари за образование и здравеопазване, самолетите може да почакат, добавя Дянков.
Той призна грешката си, трябвало е да отпусне повече пари за средното образование.
„За образованието – това наистина е закъсняло. Трябваше тези повече пари още от 2013 г. да влязат в средното образование. Грешката е и по наше време, още тогава трябваше да стане”, заяви бившият министър.
По думите му в миналото е имало сравнително смислена образователна реформа.
„България затъва в международната класация на средните училища от около осем години. Средното ни образование трябва да се насочи”, категоричен е Дянков.
Той изрази надежда, че предстоящият здравен министър Кирил Ананиев ще успее да направи една успешна реформа на клиничните пътеки.
„Последният път, в който цените на клиничните пътеки са се променяли, е през 2006 г. През 2010 – 2011 г. направихме разчет, който показа, че 70% от пътеките са занижени. За сметка на това 20% от пътеките са сърдечно-съдови заболявания са завишени – там има добро лоби. Това показва, че когато системата е нерегламентирана, отнякъде изтичат пари”, каза още Дянков.


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
9
Коментара по темата
9.
9
10.11.2017 17:24:49
1
1
колко некомпетентни изглеждате като ги дрънкате тези глупости, това е нещо, което бургазлии изпитват върху себе си, той тръгнал да лъже, а какво да говорим за неща, с които не сме наясно, там какво лъгане пада, някаква паралелна държава си измисляте
8.
гууиойлк
10.11.2017 15:44:59
1
3
Опитите Бургас да се представи като някакъв невероятен и бурно развиващ се град са изключително нелепи!!!
На подобни дитирамби може да се хване някой който е бил на гости за 10 дни през лятото или не живее тук!
Градът демографски е катастрофирал и то необратимо. През последните години се присъединяваха села и паланки, но това разшири града единствено географски. Младите хора с амбиции няма как да стоят в тази среда. работодатели са общината и държавата. Местната икономика доклкото има такава е овладяна от ГЕРБ и абсурдните им креатури, рапъри, квартални хулигани и селски бичове. Всичко е овладяно и мърдане няма. Работодатели са уйчо , вуйчо и Гинка с по едно ЕООД внушили си, че са бизнесмени. Другото е сезонна заетост и дистрибуция, маникюр, педикюр и един голям К.....! Мъртъв град!без изглед за спасение...инерцията ни влачи, Наздраве
7.
не е вярно това
10.11.2017 15:06:34
1
5
Аре бе? Аз съм бургазлия, живея и работя в София. От две години искам да се върна в родния Бургас и не спирам да следя обявите за работа. Програмист съм. Ходих на няколко интервюта, обаче е пълна трагедия в Бургас. Не само, че заплатите са малки, но и работата е посдредствена, далеч не ме удовлетворява като професионална реализация. Лошото е обаче, че не се развиват нещата в Бургас от към бизнес. Готов съм да работя и нещо друго било то в ИТ сектора или в друг технологичен бизнес, но и там не намирам нищо подходящо. Следя обявите всеки ден, имам познати, питам, интересувам се, но за сега Бургас не предлага нищо.
6.
истината
10.11.2017 15:00:16
1
2
Градът намалява, младите бягат от него, инвеститори тук не идват. За едно работно място има десетки кандидати. Дори в Бюрото по труда, където малко хора се регистрират, за едно място има по 4 кандидата. За квалифицирана работа, за инженери, икономисти, юриси, дори и програмисти, при това добре платена, не можем и да говорим. така не се предлага изобщо в града. Иначе продавачи, общи работници, сервитоьори, в строителството- работа има, за по 600-700 лв, повечето сезонна или временна.
5.
глупости
10.11.2017 14:56:25
1
2
Тоя не е в час. Бургас вече е 180 000 човека. Преди беше 250 000.
Бюджетът е на 1 млрд, дефицит. А "ръстът" на икономиката от 3,9% заложен за 2018г. ще дойде от вдигането на социалните удръжки върху заплатите на работещите, защото точно с толкова ще се вдигат от 2018г.
Бургас е град без инвеститори и със заплати доста под средните за страната. За справка, средната в БГ 1100 лв, в Бургас близо 800 лв.
4.
Дернев
10.11.2017 14:51:40
1
3
"Морският град и старозагорци много печелят от това, че я има магистрала „Тракия". Ст.Загора не знам, но Бс засега само транспортни неприятности от прекомерен трафик вкаран в града най-недалновидно. А печалбата наистина ще дойде, когсто станат ЖП връзките на Кб с Александруполис, Дурас и Видин. Бс не е място за туризъм, че да разчита само на него. Но в общината иобластнта упрвава няма кой да мисли с размах. Само послушници и затова нещата не вървят където и както тябва.
3.
Офффф
10.11.2017 14:28:59
1
2
Тъпак!! Бургас може и да "расте" откъм мангали и безполезници- всичко друго ,ако може -бяга от града! Тъжно , но факт! И ми омръзна да ми дуднат отвскяъде как градът , видиш ли "разцъфвал", заплатите растяли.. дрън дрън! Градинки и паркове само /няма лошо, ама само с това не може ,бе!/ , абсолютно ненужни и ТЪПИ решения с траснпорт и крадливи схеми!Кой заблуждавате вече, не знам.. Бургас вече е по-скоро един летен курорт - лятото добре - кой направи някой лев - добре - зимата-- мъкаааа ,мъкааа
2.
Alo
10.11.2017 09:47:46
1
3
Слез на земята ве,а стига летя в облаците!!!
1.
мнение
10.11.2017 09:35:03
3
5
Това е едно малоумно човече!!!Не го показвайте за да не дразните хората.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори