×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евтин компромат ли е заповедта за данъчна проверка на бургаските адвокати и съдии


Евтин компромат ли е заповедта за данъчна проверка на бургаските адвокати и съдии
С атаката срещу НАП Бургас очевидно се цели да се предотвратят всякакви проверки на съдии и адвокати, сякаш са богопомазани
05 Ноември 2017, Неделя, 02:00 ч.

Подобен документ се разпространява апокрифно, но няма нито печат, нито подпис

Висшият адвокатски съвет с отворено писмо до Националната агенция по приходите изиска да се провели дали действително съществува заповед на директора на дирекция "Контрол" при ТД на НАП Бургас, която иска извършването на проверки на семейства на съдии, счетоводни фирми и адвокатски дружества, които обслужват задължени лица по издадени заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Подобен документ се разпространява апокрифно в Бургас от близо месец, но под него липсват печат, подпис и изходящ номер, което навява на мисли, че е евтино спретнат компромат, но изглежда се използва с други цели. 

Първо съдиите от Административния съд в Бургас ревнаха, а сега и адвокатите чрез Висшия адвокатски съвет. 

Според органът подобно отношение на данъчната администрация към адвокати и адвокатски дружества, ако доклад с такова съдържание действително съществува, е абсолютно недопустимо.

Адвокатурата изпълнява конституционно възложено правомощие по защита правата и законните интереси на гражданите и юридическите лица, включително и защита, в рамките на административни производства, каквито са данъчните, уточняват в отвореното си писмо от Висшия адвокатски съвет.

Всяко вмешателство и опит, чрез други извънпроцесуални средства, да се оказва влияние върху адвокати, като защитници на граждани и юридически лица, чрез нарочни проверки, и то инициирани именно защото са представители на задължени лица, е не само незаконосъобразно, но и недопустимо, с оглед основните принципи на правовата държава, каквато считаме че България е, допълват те.

В категории: Животът


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
зависи кой го ползва
06.11.2017 17:26:37
0
7
Когато беше използван от Валери Симеонов- не беше апокрифен дори без подпис, печат и изходящ номер, но когато се реагира срещу него и незаконните действия на НАП, следствие от същия този доклад се отпочна дирене на "истината" и рязко стана първо "мним", после "евтин компромат". Срамота! Аман от двоен аршин!
18.
До Флагман
06.11.2017 14:13:46
0
7
Попитайте ВСС дали Валери Симеонов им е представил този доклад, ако да, поискайте копие, попитайте Пенка дали го е писала, попитайте НАП изпълняват ли се препоръките за проверки срещу съдии, адвокати и счетоводители обжалвали актове на НАП, чепосле я пишете тая статия.
17.
DA
06.11.2017 12:07:25
0
9
С тази заповед става ясно че има държавен рекет !Всеки който си потърси правата е натискат от държавния апарат ,за да бъде за пример на следващите !
16.
До Пенка Нападжийката
06.11.2017 11:39:41
0
5
Пенке признай си, че си го писала да ни олекне.
15.
ФЛАГМАН, ИЗЛАГАТЕ СЕ
06.11.2017 11:12:41
0
9
Апокрифния сигнал е използван първо от ментора ви Валери в сигнал до инспектората към ВСС. Влизате във война която предварително ще изгубите. По- добре си трайте!
14.
ТВ Рай уно
06.11.2017 01:11:43
0
0
А на Дикоф кой, кой ще направи данъчна проверка за укрити и недекларирани доходи - размахва в ефир П. Славейков , пачка по 50 лв. Сън за щастие, ( Безумний вихър, Плакал е горчиво..., Во стаичката пръска аромат, и др.)
Епически песни. ( Змейново любе, Луд Гидия, Микел Анджело, Чумави, Симфония на безнадежността ) Скиорчето ляв бек свири на кавал.....долен ляв педал
13.
демократ
05.11.2017 20:36:22
0
9
Информациите които изнасят българските "журналисти" се поднася по такъв начин, че ако човек не мисли и не знае, че се намира в условията на информационна война съвсем ще се изгуби и тотално обърка ! НЕ СТАВА ВЪПРОС, ДАЛИ НАП да проверява адвокати и съдии а става въпрос НАП ДА ЗАПОЧНЕ ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ ПРОВЕРКИ СРЕЩУ СЪДИИ, АДВОКАТИ И ЧЛЕОВЕ НА СЕМЕЙСТВАТА ИМ ПОЗВОЛИЛИ СИ ДА ОТМЕНЯТ ГЛОБИ НАЛОЖЕНИ НА ГРАЖДАНИ ! Това е писменото предложение на Пенка от НАП БУргас до централата на ГЕРБ. ТОРМОЗ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НАД НЕПОКОРНАТА ЧАСТ ОТ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ! ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ ???
12.
От ПРОКУРОРКА
05.11.2017 18:41:22
0
2
БИХ ДАЛА ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ДА МОЖЕ АЙТОС ДА Е НАИСТИНА НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД ЗА ИМОТНИ ИЗМАМИ СТИГА ДА ИМА КОЙ ДА МИ ПЛАТИ ЗА УСЛУГАТА
ЗАЩОТО БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА
11.
ОТ 1един ПРОФЕСИОНАЛИСТ
05.11.2017 17:19:16
0
1
НЕ В БУРГАС,А В НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД ЗА ИМОТНИ ИЗМАМИ ''АЙТОС'' ЕЛАТЕ И СЕ ДРЪЖТЕ ЗДРАВО ДА НЕ ПАДНЕТЕ ОТ АНАРХИЯТА КОЯТО СЪЩЕСТВУВА В ТАЗ НАЩА ХУБАВА,АМА НАИСТИНА ХУБАВА ....ПРАВОВА ДЪРЖАВА
И ПРОКУРОРКИ И СЪДИЙКИ ИМА ДЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРЯТ
10.
!
05.11.2017 16:40:24
10
9
Данъчна проверка на адвокати,съдии,адвокатски дружества и прокурори трябва да се прави всеки месец.Същото се отнася и за лекарите.
9.
Клечо Кух
05.11.2017 12:31:50
0
14
Бих искал НАП да ви състави данъчен акт, че дължите много пари и вие да го обжалвате пред съда. Докато чакате какво ще реши съда, съдията и семейството му, вашия адвокат и семийството му да им започне данъчна проверка от НАП. Ще бъде инетересно каква песен ще запеете тогава..., защото на чужд гръб и сто тояги са малко
8.
Грухан Грухчо
05.11.2017 12:27:50
0
10
Ами питайте я, бе... Питайте тази, която е посочена като автор на доклада - Пенка Нападжийката. Като сте толкова храбри, честни и прочие хубавини журналисти отидете и вземете интервю с нея. Скандалът се вихри доста време, но нито Пенка Нападжийката нито самото НАП са взели официално каквото и да е отношение. От това следва само един извод..., защото ако нямаше такова нещо щяха да се хвърлят да отричат от самото начало.
7.
Аз
05.11.2017 10:56:34
4
10
Не в Бургас, във Варна ако видите какво е!Трябва да им разпорят задниците от проверки на мазните варналийски магистрати, а след това поренето на продължи в бургаския затвор!Мамицата им мръсна мазна магистратска даеба!!
6.
НАП
05.11.2017 10:44:48
0
16
А журналята кога ще ги проверяваме? Те хич не крият доходи. За една къса статийка 1000 лева!!
5.
финансова акула
05.11.2017 10:34:29
12
11
Тези трябва да ги проверяват непрекъснато. Азбучна истина е, че адвокатите крият доходи, докато "допълнителните възнаграждения" на съдиите имат съвсем криминален произход.
4.
No
05.11.2017 10:25:18
2
16
Проверките са факт. Насочени са към определени съдии, адвокати и семействата им и това също е факт. А дали заповедта е устна, дали е скрита след като стана скандал, това са само подробности. Очевидно не е случайно как едновременно, от различни данъчни служители, обект на проверка стават хора свързани с обжалването на данъчни актове.
3.
Али Баба
05.11.2017 10:21:10
4
16
Изобщо не си е компромат
Всичко си е така. Нека ги проверяват адвокатчетата, не са богопомазани, ама не за това че намират пропуските в законите и в лаботата на тия малоумници от НАП. ТЕ от НАП обикновено само дребни риби проверяват. Валерката много празни приказки избълва в желанието да блесне пред ПЕТТЕ си процента, останалите 95 % си го знаем. Валерка, законите са скапани и за това адвокатите намират пътя да освободят дребната душица да не й изпият кръвта. Малко мисъл трябва и няма да има такива проблеми. Най- добре направете патента задължителен за някои видове бизнес. Но хватката трябва малко да се отпусне за дребните и да се удушат големите, парите са там. Ама на кой му стиска
За тва ся НАП ша гони съда дет им гледа и потвърждава актовете
Смешници
2.
бургазлия
05.11.2017 10:13:45
5
12
а прокурорите, които са най-корумпираната част от магистратурата...
1.
винкела от Дебелт
05.11.2017 10:08:22
2
7
той я пусна мухата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Синя България" закри кампанията си в Бургас, дясното обединение се готви да е изненадата на вота "Синя България" закри кампанията си в Бургас, дясното обединение се готви да е изненадата на вота „Синя България“ е изразител на европейския консерватизъм, на идеята, че победата над левите либерали и джендъра, трябва да дойде от нас, европейците, каза в Бургас лидерът д-р Петър Москов 3-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа, настанено е в болница в Пловдив 3-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа, настанено е в болница в Пловдив При маневра на заден ход шофьор го блъска Извънредно! Пожар избухна в хотел „Мелия” в Слънчев бряг Извънредно! Пожар избухна в хотел „Мелия” в Слънчев бряг Оставен включен лаптоп е бил в епицентъра на разбушувалите се пламъци, касае се за инцидент Цените на храните пак растат - ще избираме ли между месо, сирене и плодове това лято? Цените на храните пак растат - ще избираме ли между месо, сирене и плодове това лято? Основната причина са по-високите цени на зърнените култури и млечните продукти Азис плати 2 млн. за жилище в София, ето чий апартамент взе на голяма оферта Азис плати 2 млн. за жилище в София, ето чий апартамент взе на голяма оферта Кралят на фолка се нанесе в имота на Славена Вътова, миската не можела да си покрива кредита Тази Ергенка закопа Алек: Той дори не може да се целува Тази Ергенка закопа Алек: Той дори не може да се целува Този човек ми е направил услуга – на мен и на Надежда, казва Маги Томова "Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда?": Нова измама се шири в приложението WhatsApp "Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда?": Нова измама се шири в приложението WhatsApp Всичко започва с предложение за лесни доходи и почти никакви усилия. Регламентът е да харесате няколко YouTube видеоклипа, като срещу всеки лайк ще получите пари по сметката си Монтират близо 200 нови осветителни стълба в Морската градина Монтират близо 200 нови осветителни стълба в Морската градина Новите  светителни тела са изработени от антикорозионен епоксиден материал Немската въстана срещу приличното облекло, искат къси гащи, анцузи и потници Немската въстана срещу приличното облекло, искат къси гащи, анцузи и потници Явно подранилото лято ускори желанието им за свободна изява повече, отколкото за сериозен учебен процес Синът на карнобатския милионер Миньо Стайков в афера със снахата на Лъчо Терориста? Синът на карнобатския милионер Миньо Стайков в афера със снахата на Лъчо Терориста?
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори