×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цигани ловят системно пойни птици в бургаския жк „Меден рудник”, продават ги на черно за жълти стотинки


Цигани ловят системно пойни птици в бургаския жк „Меден рудник”, продават ги на черно за жълти стотинки
Това е практика в тази част на комплекса, коментират местни
15 Октомври 2017, Неделя, 12:00 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка: архив Флагман.БГ

Понякога мургавелковците използвали птичките за храна, по-често обаче се случвало да ги продават на безценица


Цигани на бургаския ж.к. „Меден руднил” ловят пойни птици в гориста местност край комплекса, научи Флагман.БГ от свои източници. Няколко човека по-рано днес са отстрелвали пойните птички с цел търговия. Хора, живеещи в близост до мястото обаче, чули и видели изстрелите и бързо се обадили в полицията.

През есента щиглеците, зелениките, конопарчетата и елшовите скатии намират подслон в клоните на дърветата. Така обаче стават лесна мишена за недобросъвестни ловни ентусиасти, които с подръчни средства, включително хвърляне на камъни, се опитват да ги съборят и заловят.

„Честно казано това далеч не е първият път, в който ставаме свидетели на подобни грозни гледки. Малките птички са избивани системно просто „за спорта”. Понякога, в много редки случаи, циганите ги ядат, но предимно се продават, докато са още живи”, коментираха за Флагман.БГ бургазлии.

Флагман.БГ припомня, че тази гориста местност край жк „Меден рудник” е известна с подобни посегателства над дивата природа от 10-ина години. През 2012 г. група от бракониери извършваше редица зверства с малките певци, които втрещиха еколози в региона. (ВИЖ ТУК)

Междувременно наши източници от МВР обясниха, че по това време на годината подобни нарушения са често срещани. В община Бургас има забрана за такива действия по линия на наредбата за обществения ред.

Ловците на пойни птици ги продават на любители, които не знаят как да ги гледат и скоро птичите умират, разкриха пред Флагман.БГзапознати.

В категории: Меден Рудник


Почина бивш общински съветник
Почина бивш общински съветник 17/06/2024, Понеделник 11:37 1
Флагман.БГ Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан 17/06/2024, Понеделник 10:59 1
13
Коментара по темата
13.
SS ДО 11
17.10.2017 10:19:03
1
3
Мангал миризлив,нали знаеш,че и това време ще дойде? Българите сме търпеливи,ама като ни кипне става страшно.Ще дойдем и в Комлука,не се притеснявай толкова.Ама какво ще правите след това?Ние без вас можем,но циганите без нас сте си пълна трагедия.Налягайте си парцалите,трайте си и се радвайте,че още ви търпим и храним!!!
12.
минко
16.10.2017 11:46:42
1
3
Що не звъннете в полицията бе, флегмани? Мангалите всичко ловят, Мандрата и Вая са като паяжина и всички го знаят начело с Полицията и Яра ама понеже мангалите плащат и кьорава рибка няма никаде
11.
DO 9
16.10.2017 06:37:31
5
3
SELQNINO ELA V KUMLUKA DA TI RAZPORQ ANALA.SAMO V NETA STE ,,MAJE" ZATOVA JENITE VI SA NAI GOLEMITE KURVI NA SVETA.
10.
Комлука
15.10.2017 22:25:08
2
4
Ще ловя и утре ще ловя в г езерово ама няма пак да на хванат
9.
Бургазлия
15.10.2017 21:39:27
3
5
Ей мангал кажи къде да се срещнем да ти обясня вашето гнусно племе а не да ми пишеш тука !! Чакам те печка !! :)
8.
Tince
15.10.2017 21:17:37
2
8
Мръсен циганин.!
7.
Възмутен
15.10.2017 20:37:08
0
16
Барем 20 души униформени служителина общинската дирекция "Обществен ред", поне 5-6 пряко отговорни калпакчии на държавна хранилка в РИОС Бургас (вкл. въоръжена охрана, екипирани с джипове и др.), специализирани НПО-та, като БДЗП, Зелени калкани, Българска педерация еко-разнообразие и т.н. Башка усвоени милиони евро за опазване на птичките в езерата край Бургас. И това са резултатите! Измамни община и държава, измамни природозащитни НПО-та, прост народ, който допуска всичко това да се случва!
6.
!
15.10.2017 17:38:28
2
16
мръсни мангали, оставете птиченцата!
5.
ultra
15.10.2017 17:06:47
2
14
Смърт циганин.
4.
българин
15.10.2017 16:42:14
3
15
Мри миризлив мангал.
3.
ЦИГАНИН
15.10.2017 16:22:56
21
15
ВСИЧКИ ГЯВУРИ ДА ЯДЪТ ЛАЙНАТА И ХУЙЩАТА НА ВСИЧКИ ЦИГАНИ!!!
2.
Нагушен орел
15.10.2017 15:58:03
0
13
БЗДП у.я ли ми държат та не работят- зелена гушка-нов вид пиле
1.
000
15.10.2017 15:30:52
4
29
преди 100-тина години беше Обратното- залавяха циганите и ги продаваха да бачкат като роби. Ама сега е Демокрация циганите ,пардон(да не им наруша правата)- ромите царуват
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната За престъпления, свързани с нелегалната миграция, са задържани общо 224 незаконно пребиваващи чужденци ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление Няма да участваме в преговорите за съставяне на правителство, казват от партията Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Още дълги години, ръка за ръка и в ритъма на танца, да успявате във всяко свое ново начинание, но никога да не прекъсват традицията, пожела кметът на Поморие на участниците  Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Дрехите, чантите и маратонките е трябвало да стигнат до Сърбия  Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ „В сряда си тръгвам обратно за Сливен с автобуса", обясни бившата кметица  Почина бивш общински съветник Почина бивш общински съветник Той бе сред учредителите на "Да, България" ГЕРБ предлага кабинет на малцинството, Росен Желязков за премиер, Йорданка Фандъкова - председател на НС ГЕРБ предлага кабинет на малцинството, Росен Желязков за премиер, Йорданка Фандъкова - председател на НС Част от служебните министри ще запазят постовете си  Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Продължавам да съм във ВМА и вече имам повече информация за състоянието си, обяви Георги Илиев  Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Претърпял контузия  Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Министърът е сред първите, които ще имат от новия тип лични документи 
Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори