×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Малко Търново излизат на протест, искат спешен ремонт на пътя за Царево


В Малко Търново излизат на протест, искат спешен ремонт на пътя за Царево
Републиканският път не е ремонтиран от години, въпреки острата необходимост
09 Октомври 2017, Понеделник, 18:47 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Губим посещаемост на гости и туристи заради едни 56 км., нямаме нормална пътна връзка с Южното Черноморие, посочи кметът на града Илиян  Янчев


Недоволни жители от община Малко Търново излизат на протест на този петък, 13 октомври. Хората ще протестират заради лошото качество на пътя и липсата на такъв. Протестът ще бъде проведен в местността „Босна“, намираща се на главния път Бургас – Малко Търново, до ГКПП Малко Търново, на разклона за с. Визица и с. Граматиково  от 12:00 ч. до 13:00 ч.

Целта е събирането на обществена подкрепа и демонстриране на недоволство от лошото състояние на републиканския път, който не е ремонтиран от много години, въпреки острата необходимост и въпреки многобройните обещания на управляващите в различните периоди от време.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев твърдо застана зад инициативата на своите съграждани.

Подкрепям инициативата на своите съграждани по куп причини, които неведнъж са били коментирани, документирани и обсъждани, дори и на най-висше ниво. Пътят, свързващ Малко Търново с Царево е много важен във всякакъв план за нашата община. Невъзможно е да говорим за каквото и да е развитие на туризъм, ако нямаме нормална пътна връзка с Южното Черноморие”, написа на стената си във фейсбук Илиян Янчев.

От инициативния комитет посочиха, че ще бъдат взети всички необходими мерки за осигуряване на реда при провеждането на протеста и ще бъде спазено посоченото време.

През годините неведнъж съм опитвал да опиша острата нужда от ремонт, възможно е скоро Странджа да остане откъсната от морето и все по-малко посещаема от гости и туристи, заради едни 56 километра, на които така и не дойде редът да бъдат рехабилитирани, както трябва, а не с кърпежи, издържащи една зима”, пише още кметът на Малко Търново.

Припомняме, че се очакваше тази година да  бъде възложено техническото проектиране на реконструкцията на пътя, а през следващата година да започне самият ремонт, който ще струва на Общината струва близо 19 млн. лв.

Също така след последните порои, заради които в малкотърновското село Граматиково беше обявено бедствено положение, сега то е почти недостъпно.

В категории: Малко Търново


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
мечтата на мангала бмв 3
10.10.2017 22:30:39
0
2
Ядосах се тотално!Отивам да испуша една цигара в беенвето дето от един месец седи в двора щото се счупи!И наи много се ядосах щото чакам части от щатите а вие тука едва ли не и пътищата ще правите!Ако и ся не опраят пътя,кво ше го права беенвето? ЯДОСАХ СЕ ТОТАЛНО!
8.
Ясен
10.10.2017 11:42:44
3
3
Да добре ще е да го направите за да може да се изнесат и останалите хора, туристи не чакайте отдавна ги изгонихте c държанието си и отношението
7.
марин циганина
10.10.2017 09:40:47
3
2
а химна деспасито ще го пускат ли в изпулнение на гъзис,яко,сичките мангали сме там.
6.
DarioBeck
10.10.2017 09:28:54
2
3
хайде да видим колко хора в малко търново питат за този път,колко ги интересува това,само комисионерите асфалтажии в общината,но пътя тябва да се направи,хората там наистина са затруднени с придвижването,но със зурли ,тъпани и мангали на босна нямя да стане или вече е решено пътя да се ремонтира и се търсят новите герои ,които са направили това.
5.
Тт
09.10.2017 21:28:32
4
2
Или не този протест накрая ще е срещу теб не си прави игрите искаме пътя босна-граматикиво а не царево-малко търново.да можеш със стоян Костов да ходите на плаж.накрая този протест ще дойде върху тебе
4.
До номер 1
09.10.2017 20:45:38
1
5
Ако се направи на проблемния път мен никой няма да дойде на протеста заради дупките. То без туй не може да се спре движението на него защото няма движение. Целият е дроб, за колело не става. Тъпунгери от парламента идват до ургари за нестинарите и си затврят очите на дупките. Жени инфантилни са.
3.
Запознат
09.10.2017 20:21:35
8
12
Протестиращите да си търсят парите за ремонтите на пътя от дирекцията на парка Странджа! Там през последните 5-6 години бяха "усвоени" доста милиони евро, европейски пари!
2.
Batman
09.10.2017 19:56:37
0
2
Там се затваря пътя понеже през босна-граматиково-малко търново има обходен път и който много бърза ще мине от там да види
1.
buran
09.10.2017 19:20:31
3
3
"Протестът ще бъде проведен в местността „Босна“, намираща се на главния път Бургас – Малко Търново, до ГКПП Малко Търново, на разклона за с. Визица и с. Граматиково от 12:00 ч. до 13:00 ч..........." и какво общо има Босна с пътя Малко Търново Граматиково Царево, та от там Голямо Граматиково е на 30 км. ми направете го на Шипка и следващия път затворете прохода Петрохан ефекта ще е по голям
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори