×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Стига с „Кумгейт“, важно е не кой на кого е роднина, а дали върши работа! (ВИДЕО)


Валери Симеонов: Стига с „Кумгейт“, важно е не кой на кого е роднина, а дали върши работа! (ВИДЕО)
Кой ще дойде, ако падне правителството? Едно разпиляно БСП ли, попита вицепремиерът
06 Октомври 2017, Петък, 08:51 ч.

Тази, която пуска лъжи за Делян Добрев, е известна с това, че никога не доказва твърденията си, каза вицепремиерът


Опитите за назначаване на хора само с политическа кариера на властови позиции продължава 27 години. Използват властта като място за пансион на политически калинки не са прекратени. В „Кумгейт“ няма никакъв гейт, защото хората, които подадоха оставки, са си вършили работата.Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.

"Стига с това кой на кого е роднина! Важно е назначените дали си вършат работа", добави той.

„Когато един човек има 20 години стаж и той напуска, е глупаво да се говори за скандали. Не трябва да съдим за хората по това дали са роднини на някого, а дали вършат или не работа. Както казва един китайски мъдрец, не е важно дали котаракът е черен или бял, а дали лови мишки. Тези хора, които си изпълняват служебните задължения съвестно, трябва да ги пазим, без значение чии роднини са“, подчерта вицепремиерът.

„Не желая да говоря за скандали, защото това не е дневният ред на обществото. Кой е виновен, че хора заемат длъжности без конкурс? Този, който ви е назначил временно за шест месеца и след това не е назначил конкурс. Виновен е кметът на Хасково. Вие с конкурс ли сте назначени за водещ? Били сте на временен договор и след това са го удължили. Последната ми грижа е това. Важно е хората да си вършат работят“, добавя Симеонов.

„Тази тема е изчерпана, глупава е. Тази, която пуска тези лъжи, е известна с това, че никога не доказва твърденията си. Така стана и с границата. Лъга, лъга и като я дадох на прокуратурата, млъкна. Говоря за Елена Йончева“, уточнява лидерът на НФСБ.

„България намаля с близо 2 млн. души. Да не би да мислите, че всички хора, особено в провинцията, имат капацитета да заемат ръководни длъжности?“, попита той.

„БСП води глупава кампания, защото няма никакви аргументи. Това става в момента, в който вдигнахме пенсиите с 24%“, подчерта Симеонов.

„Аз бях човекът, който настоя в споразумението с ГЕРБ да пише, че то е за четири години. България не трябва да бъде подлагана повече на експерименти. Ако това правителство падне, кой идва? Едно разпиляно БСП ли ще дойде?“, попита вицепремиерът.

„Тези хора не могат да изкарат нито една аргументирана теза, за да критикуват управляващите. Те нямат дори единство в ръководството си. Има една лидерка, която е нещо като доминиращата женска в глутницата, която привлича младите вълчета. Те ли ще ни управляват? С какви аргументи и с каква подготовка?“, добавя Симеонов.

„Добрев има една кумица и един кумец, има и братовчедка. Тримата подадоха оставки. От БСП да бяха изкарали поне един случай за нарушение на законите. Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Използвали са връзките ви ли? Ако съм злонамерен, ще разработя един „Викторгейт“, добавя Симеонов.


В категории: Политика


27
Коментара по темата
27.
Васко кеца
07.10.2017 22:53:24
0
0
А на вас ши вършат работа кавали долни
26.
valerko
07.10.2017 14:43:19
0
1
valeri valeri basi i pomiara si....mazni svirki vartish na boiko,kakvi li ne gluposti vze da govorish samo i samo da si vav vlasta.kolkoto i da e bilo zle v bg po gnusno i mijetursko pravitelstvo ot segashnoto nee imalo.
25.
25
07.10.2017 08:19:54
0
2
Симеонов, а ако има по-кадърни от роднините ти как ще разберем, след като конкурсите са фиктивни??? И защо точно твоите трябва да жъдат избрани, след като данъци на държавата плащам и аз???? Ами ползвайте си частните фирми и си назначавайте там близките, защото си е чиста дискриминация!!!
24.
Стига де.
06.10.2017 16:21:27
0
6
Тук не става дума за това дали някой е специялист или не гос`дин Симеонов. Става дума за това, че назаначават роднините си. Убеден съм, че има и други кадърни хора, които НЕ са роднини на хора от вашата или коалиционна партия. Тях защо не ги назначите. Или по лестно мама, тати, сестричката, братчето, детедо. Баба и нея да я назначин, все пак 50 години опит има жената в чистенето. Цялата рода. Обърнахте държавата в семеен бизнес. Всички плащаме за да можем да изхраним няколко фамилии. Не ви ли е срам да излизате по телевизията и да говорите подобни тъпотии.
23.
Горанка
06.10.2017 13:46:41
0
5
Точно че никва работа не вършат само приятелско роднински връзки ама да видим ще има ли кой скоро да ви вади заплатите
22.
хихи
06.10.2017 12:35:41
0
6
"Обединени патриоти" много добре се римава с "обединени мафиоти".
21.
Петър
06.10.2017 12:13:17
0
7
„България намаля с близо 2 млн. души. Да не би да мислите, че всички хора, особено в провинцията, имат капацитета да заемат ръководни длъжности?“
Г-н Министър, Вие със сигурност нямате и грам капацитет за такава длъжност!!! Срам и позор сте за България заедно с "белокосата Ви булка беглец"!!!
Народа предпочита да бяга от такива изчадия, като Вас, на вместо да Ви тегли куршума! Накрая ще си останете сам сами, и ха познай Кой ще ти се нахвърли, капацитетино?
20.
с
06.10.2017 11:24:56
1
8
Валерка, нали си присаден бургазлия - я вземи се разрови и виж след идването на ГЕРБ на власт, колко народ с над 20 години стаж и професионалисти при това, си замина от позициите само в Бургас и бе заменен с калинки некадърни от Сливен, Хасково и не знам къде. Тогава се изказвай компетентно наглецо.
Ама какво да се ровиш, като ти си знаеш - нали беше общински крадец!
19.
Burgas
06.10.2017 11:14:54
1
4
Само да кажа че всеки ако е директор и си има секретарка ,ще я чука.За това че тези далавери не са от вчера.
18.
Знаем, знаем...
06.10.2017 11:11:14
1
9
Знаем и помним. Затова, когато сватбаря Далавери Симеонов и ортаците му -плямпалото касабов и многоженеца екскурзиант волен кажат "добър ден", ние гледаме небето - да видим наистина ли е фден, или луната свети
17.
ДАЛАВЕРИЙЙ БАЛЕВСКИ - ДОНОСНИК НОМЕР 1
06.10.2017 11:10:53
1
5
СЪДИИТЕ ОТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД– БУРГАС НЕ САБОТИРАТ ДЕЙСТВИЯТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ, А ПРИЛАГАТ ЗАКОНА
На Общо събрание на съдиите от Административен съд – Бургас беше разгледан сигнал на Валери Симеонов, заместник министър- председател по икономическата и демографска политика и доклад на Пенка Жекова - директор на дирекция „Контрол“ при ТД на НАП гр.Бургас относно искането на вицепремиера Инспектората на Висшия съден съвет да направи проверка за почтеността на и.ф. председател на Административен съд – Бургас Панайот Генков и да се установи, дали е оказвал пряк или косвен натиск върху съдии за отмяната на заповедите на директора на дирекция „Контрол“ при ТД на НАП за допускане на предварително изпълнение на актовете за налагане на принудителна административна мярка „ запечатване на обект “, като по този начин е саботирал действията на органите на изпълнителната власт срещу нарушителите на нормативните актове на Република България.

В доклада на директора на Дирекция „Контрол“ в ТД на НАП гр. Бургас се съдържат твърдения, че предварителната мярка „запечатване на обект“ е отменяна във всички случаи на обжалване и то неправилно, въпреки че е било установено явно нарушение на данъчните закони от страна на задължените лица, а именно:

-поради липса на задължено лице - т. е. търговският обект работи в сивия сектор; обектът е на сдружение с нестопанска цел, което няма Булстат; задълженото лице не подава декларации, няма трудови договори; в обекта има касов апарат, регистриран на ЕТ, който е заличен от търговския регистър; отчетността в търговския обект се води на тетрадка; задължените лица са „рецидивисти“ с 15-20 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и влезли в сила наказателни постановления в рамките на година. Твърди се, че са отменяни заповеди за налагане на принудителната мярка “запечатване на обект“ на лица с огромни задължения към фиска, за които има образувани изпълнителни дела и са предприети действия по изземване на парични средства от касите. Тези твърдения според директора на дирекция „Контрол“ при ТД на НАП гр.Бургас са били надлежно подкрепени с писмени доказателства от страна на наказващия орган, както и с обосновани писмени становища за това, дали са основателни жалбите на търговците, с които съдът не се е съобразил.

Резултатите от извършената проверка от заместник- председателя на съда на всички коментирани дела и изразените становища от съдиите показват следното:

Съдия Панайот Генков, и.ф председател на Административен съд–Бургас не е оказвал какъвто и да е пряк или косвен натиск или влияние върху съдиите при решаването на делата и не е саботирал действията на органите на изпълнителната власт срещу нарушителите на нормативните актове на Република България.

Съдиите са отменили актовете на приходната администрация в 101 от случаите и са ги потвърдили в 9 случая. От делата с отменени актове директорът на дирекция „Контрол“ на ТД на НАП гр. Бургас е обжалвал пред Върховния административен съд само 60 определения на съдиите, а в останалите 41 случая определенията на съдиите не са обжалвани и са влезли в сила, което означава, че в повече от 45 % от случаите наказващият орган се е съгласил с отменителните определения на съда и ги е счел за законосъобразни. От обжалваните пред ВАС дела до настоящия момент по-голямата част - 27 определения на АдмС – Бургас са потвърдени и малка част- 22 са отменени, като по останалите дела ВАС все още не се е произнесъл.

По нито едно от посочените в доклада на директора на дирекция „Контрол“ в ТД на НАП гр. Бургас не е изразено обосновано писмено становище за това, дали са основателни жалбите на търговците срещу предварителното запечатване на обекти. Цитираните в доклада “…примери за задължени лица “рецидивисти“ с по 15-20 АУАН и влезли в сила НП в рамките на една година“ не съществуват в нито едно от проверените дела. Няма и данни за налагане на ПАМ / принудителна административна мярка/ спрямо лица с огромни задължения, срещу които са предприети посочените законни действия. В мотивите към заповедите за запечатването на обектите в много малка част от делата съществуват твърдения за наличие на публични задължения, но по нито едно от делата не са представени доказателства за действителния размер на непогасените задължения. В заповедите на ТД на НАП по нито едно от проверените дела няма данни, че обектът е на сдружение с нестопанска цел, което няма Булстат, не подава декларации, няма трудови договори; че в обекта има касов апарат, регистриран на ЕТ, който е заличен от търговския регистър; че става дума за обект, в който отчетността се води на тетрадка. По почти всички дела са представени само заповедите за прилагане на ПАМ и протоколите от извършените проверки, много от които са нечетливо написани на ръка, като само по някои от тях са приложени и доказателства /фискален бон, дневен отчет, опис на парични средства/. Има дела, по които са представени и съставени АУАН, но в по-голямата част от делата липсва съставен АУАН.

Актовете на съда не са били окончателни и законът е позволявал на приходната администрация да затвори проверяваните обекти до потвърждаване или отмяната им от ВАС , което не е било сторено.

Мотивите на постановените съдебни актове не са шаблонни, както се твърди в доклада, за разлика от тези в заповедите за налагане на ПАМ и преобладаващата част от определенията на Административен съд –Бургас са потвърдени от Върховния административен съд.

Твърденията на директора на дирекция „Контрол“ в ТД на НАП гр. Бургас, че съдиите от АдмС – Бургас са отменяли предварителната мярка при явно нарушение на данъчни закони от задължените лица са голословни, неподкрепени с доказателства и неотговарящи на обективната истина.

Резултатите от вътрешната проверка са обобщени в доклад, който ще бъде изпратен на Инспектората на ВСС. По решение на Общото събрание на съдиите за изводите в доклада ще бъдат уведомени Министърът на финансите и Изпълнителният директор на НАП, с предложение да извършат проверка, има ли опит от страна на държавен служител -отговорно длъжностно лице от ТД на НАП гр.Бургас да окаже натиск върху работата на съда, както и по какви съображения не са обжалвани пред ВАС една голяма част от делата на АдмС – Бургас, по които са отменени заповедите на ТД на НАП гр.Бургас, а друга са обжалвани, както и защо по преписките не са били представени доказателства за твърдяните в сигнала смущаващи факти, ако такива са съществували.

На посочените адресати ще бъдат предоставени и писмените становища на съдиите –докладчици по визираните в сигнала дела, в които магистратите категорично отричат да им е оказван какъвто и да е натиск в работата от страна на председателя на съда и осъждат опитите на изпълнителната власт за посегателство върху независимостта на съдебната власт.
16.
Donorum Faithful Dispensatio Fidelis
06.10.2017 11:00:35
0
11
Ебахти нагляра ВАЖНО е да отговаря 1услуга на стойнноста си .Важно е че в магазина има хляб ма дайда ти го продам за 80 ЛЕВА дай да ти проддам бензин за джипа за 200 ЛЕВА литъра кво та бърка в а ж н о т о е че го има цената е БЕЗ значение.НЕбило и важно КОЛКО струвала ОГРАДАТА 1000 ЛЕВА лин.метър вместо150-200 лв важното е че ВАЛЕРИ лапна от БОЙКО 100МИЛИОНА ЛЕВА гям праз6милиона балък-данъкоплатци да плащат
15.
аз
06.10.2017 10:21:51
1
15
ТО БИВА,БИВА,ДА СИ АЛЧЕН И ПРОДАЖЕН,АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА.......БОКЛУК
14.
Ти
06.10.2017 10:16:37
0
13
Валерка важното е къде отиват обществените поръчки и по какъв начин ! Не само в Хасково а и вцялата страна . За това си слагаме наши хора да изпълняват без да разсъждават ! За да можем спокойно да си крадем от левчетата на бедните хорица ! А за така наречени незаменими "експерти" не ми говори. Знаем си ги !
13.
Море
06.10.2017 10:14:07
1
10
Да се разровят и в Приморско че станахме веселийска губерния.
12.
ixa
06.10.2017 10:13:22
0
7
този Крив Врат и той е в кюпа с откраднатите 200 милиона хахааааааааааааааа работел за себе си
11.
Посерко,Далаверко,Перко - Патриоти
06.10.2017 10:07:45
1
7
На дневен ред пред обществото е ГЕЙ ПОРНО пускано по национална телевизия СКАТ за самозадоволяване на населението и ограмотяване на патриотичния електорат.Боже пази България
10.
tiiti
06.10.2017 09:55:52
2
16
Пак Валерко се изказва неподготвен.Отиди в Хасково и питай.Там ще ти кажат че Делян е основал феодално общество от крадци.
9.
vkjlnkl
06.10.2017 09:48:22
1
16
Ако се разрови в Бургас, Хасково и Габрово ще се сторят като "анимационен кинопреглед". А за Валерко и неговите превъплащения няма какво да се каже. СКАТ "ставаше" и "лягаше" с репортажи за същите тези роднински схеми отново на ГЕРБ...??? Сега друго "пеят", но нейсе....имат критична маса санирани лумпени и пълна свобода да ръсят "северноатлантически" небивалици....А, който е кадърен няма вариант да работи за 500-1000 лв. каквито са заплатите в общините масово, освен ако???? Няма тежка далавера и верига от свързаности чрез юридически и физически лица които да осигурат грабеза на обществени средства или търгуват с влияние. Тоест оправданията са смешни......Успех на всички дихатели, зимата идва
8.
Държавата не е частна собственост
06.10.2017 09:43:17
1
16
Нека като са толкова кадърни роднините, да си направят частни фирми и да просперират.
А да не заемат държавни постове, където със сигурен доход, даже им плащаме половината пенсионни осигуровки.
Пребиваването им в администрацията е, за да откраднат това, което получават от нашите данъци , или по европейските проекти.
Това е държава, а не е семейна принадлежност.
Моралната страна на въпроса е, че така се лишават други хора от възможности, като се създава чувство за обреченост.
Това е не само в администрациите, то произлиза от самите партии.
Защо Московски е вечният министър на транспорта, който е цъфнал и вързал?
Но ще платим всички глобата на ЕС за опасния железопътен транспорт?
Безкрайна тема...
7.
koko
06.10.2017 09:42:26
10
0
valkata var6i dobra rabota kolko dobre e da imame burgazliq v vlasta kraino vreme e depuatite da sa samo ot burgas
6.
0909
06.10.2017 09:35:46
11
4
За липсата на кадри в малките общини е абсолютно прав. Там кметовете трябва да се молят някой по-образован от съседен град да се съгласи да изпълнява някаква длъжност в общината, пък дори и на половин ден или само няколко дни в седмицата.
5.
ПАРТИот
06.10.2017 09:35:42
1
17
"... , е известна с това, че никога не доказва твърденията си".
По добре да не доказваш твърденията си, отколкото да не спазваш обещанията си. Пенсионерите помнят!
4.
бай чеп
06.10.2017 09:28:34
1
17
А тези 2млн. не избягаха ли заради точно тези шуробаджанашки, кумови и братовчедки далавери?Какво друго им оставаше на хората "с ръководен капацитет" след като всичко е окупирано от калинки и наши хора? Само питам...
3.
Rumen
06.10.2017 09:27:36
0
13
Ei mi6ok I tvoite vreme nablujava
2.
...
06.10.2017 09:26:34
1
22
Тоя сутринта не си беше пил хапчетата. Ами да махнат конкурсите, които така или иначе са компрометирани и да си назначават на воля кумове, сватове, братя, братовчеди и т.н. Нали няма значение? Поредната простотия и причина за оставка на този човек!!!
1.
дядо
06.10.2017 09:23:39
1
15
Корав убитак!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори