×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте подлите номера на брокерите при покупката на жилище


Вижте подлите номера на брокерите при покупката на жилище
Най-добрият начин е да намерите жилище на свободния пазар. Търсенето е дълго, но си спестявате много проблеми и пари
04 Октомври 2017, Сряда, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Агенциите получават комисионни от адвокати, нотариуси, банкови служители

Писна ми от брокерски номера и реших да осветля малко практиките им. Последната седмица имах двама клиенти, мераклии за ново жилище с идентични случаи.

Схемата е следната:

Подписване на договор, който не е предварителен договор, а плаща реално комисиона на брокера.
Като си харесате жилището, брокерите веднага ви пъхат в ръцете един договор, който не е предварителен договор, а нещо което реално няма смисъл. Поне не юридически. Целта е да вземат от вас все пак някакви пари, докато сте "топъл". Обикновено ви обясняват как срещу 1000 евро, те щели да "свалят обявата от предлагане". Хубаво, ама това е договор с агенцията, а не с продавача. Той дали ще го свали или ще го обяви още на 5 места с 2000 евро отгоре, си е негова работа. Все пак вече е намерил във ваше лице клиент за тази цена. Дали сте 1000 евро, но на агенцията и ако може той да изкара още 2000 "що да не"?

Никой не може да гарантира свалянето на обявата! За какво точно ги давате тогава тези 1000 евро, дето им викат "стоп капаро"… аз не мога да си обясня. Защото ги имате предполагам. Но, така или иначе, брокерът е взел от вас вече някакви пари. Оттук нататък, ако вземе остатъка – окей. Ако не, остава с 1000 евро. А вие имате нужда от кредит.

"Агенцията урежда кредита. Имаме си специален човек за това…"

Да ама не! Защо според вас идват тогава тия хора при мен? (бел. ред. – авторът е кредитен консултант). Аз ще ви кажа. Защото имат нужда от кредит и агенцията не им го е "уредила". Но те вече са си взели 1000-та евро и не са чак толкова заинтересовани, нали?

Има и друга хипотеза. Ако наистина са запознати с кредитирането (макар практиката друго да показва) значи са знаели че няма да получите кредит. Но въпреки това ви взимат 1000 евро. Добра заработка нали? Пък после и да не ми отпуснат кредит, все тая. Те са с 1000 евро "напред".

Стигаме до предварителния договор. Дават ви един "Стандартен предварителен договор". Е такова животно нема! Спорих с една брокерка, която ми обясняваше, че нямало нужда от адвокат. Те адвокатите всичко обърквали и само проваляли сделките. Което често си е така. Лично аз съм провалял десетки сделки и после клиентите са ми целували ръката за благодарност.

Брокерите сами пишели предварителните договори, а това е крайъгълен камък в сделката за покупка на недвижим имот. На този етап ви искат 10% от стойността на сделката и после брокерът изчезва. Край! Няма го! С малки и редки изключения. Освен ако наистина не ви "уредят" кредит и не очакват комисионна и от банката. Но за това после.

Плащате 10% капаро, плащате 3% комисионна, без да знаете ще имате ли кредит, няма ли да имате, изрядни ли са документите на имота, какво ще иска банката, какви ще са разходите за нотариус, държавни такси и данъци… Изобщо до момента вие адвокат на ваша страна нямате. Имате полуграмотен брокер, който се изявява като адвокат.

Затова има и толкова измами с недвижими имоти

Трябва да сте наясно, че адвокатските хонорари са далеч по-ниски от тези на брокерите, а работата, която вършат юристите е в пъти повече. И най-важното: Предотвратява измамите!

Много добра схема за заработване на парички върлува напоследък. Каква е калкулацията:

1000 евро "стоп капаро"
10% – капаро на предварителен договор (изваждаме от 10-те процента тези 1000 евро стоп капаро)
3% – комисионна на брокера


Но банката отказва кредита. А в предварителния договор пише (обикновено не се четат, а и да се четат, не се разбират), че ако пропуснете срока, капарото се задържа.
Честито!

Адвокатът трябва да е ваш. Вие да сте го избрали и да не е посочен от агенцията.
Поне ако не искате да осъмнете с горните разходи и без възможност да си ги възстановите. И това е малкото зло. Защото ако има нещо нередно по имота, тогава ще изгорите с цялата сума.

Доста често битува схващането, че банката ще провери имота и документите. Но това е само защото не познавате клиентите, които ме търсят. И те са мислили като вас с идеята да спестят от адвокат.

Нотариусът и таксите по сделката

Само да си знаете, че агенциите много държат да е при "техен нотариус". Познайте защо!
Защото получават комисионна. Имах една доста заплетена сделка пак от този тип. Разбрали са, че няма да има кредит, взели са им 1000 евро "стоп капаро", та даже и с предварителен договор са ги излъгали. А кредит не може да има защото имат лоша кредитна история (лошо ЦКР). Измислям схема как да не им вземат новото жилище и им уреждам кредит. Звъни ми на следващия ден една надъхана брокерка и ми обяснява колко важно е да мине при "техен нотариус". Теглих й една, естествено, и обясних на клиентите, че трябва да си изберат с кой да работят. Избраха нас за техен късмет и нещата им се получиха.

Интереси и плащания

Макар да го повтарям ще кажа, че единствения начин да не ви излъжат, е да имате избран от вас адвокат, който не е на агенцията! То агенциите така или иначе не обичат и техните си адвокати, защото трябва да им се плаща за всеки договор. А това при тях е табу. Те трябва само да взимат. Не искам да омаловажавам усилията на брокерите, ама много са некомпетентни и нагли горките. И няма как да е друго. Те ще вземат пари от вас само веднъж в живота им. А от строителя ще вземат многократно. Той строи и ще строи пак. Познайте към кого ще са по-лоялни?

С нотариуса е същата работа като с адвоката. Веднъж изповядана сделката, търсете си после правата колкото искате.

Практични съвети при покупка на недвижим имот

За финал – няколко практични съвети за процедурата. По-евтино е, така да знаете!

1. Най-важно е да знаете, че кредитът ще бъде отпуснат. Това е най-важното. Ще знаете и колко. Отивате в банката първо или идвате за консултация. Пак е доста по-евтино, макар при мен консултациите да са платени.
2. Правите си уговорка с адвокат да ви прегледа имота и да ви съдейства за нотариус.
3. Чак тогава търсите недвижим имот и се занимавате с брокери.


В този ред на действия е най-евтино и със сигурност няма да ви излъжат.

Източник: kendov.com 

В категории: Бизнес


46
Коментара
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 0
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
46
Коментара по темата
46.
azalia
11.10.2017 15:02:53
1
4
Срамувам се от начина по който е поднесена тази статия,типично по български с оплюване на другите,а ние сме най-добрите.Работя като брокер вече 12 години,никога не съм накърнила интересите на клиентите си.Винаги и на 100% съм с тях до завършване на сделката,показателно че в годините те продължават да купуват и продават с мен ,защото така се чувстват сигурни и знаят,че всико е проверено.Българина може сам всичко-бие лекарите,защото не струват,плюе брокерите,защото и те не стрували,кара се с учителите в училище,защото видите ли "за какви толкова се взимат тия",я сега да видят аз кой съм.Примери от този род много.Та всеки да действа както му харесва,с брокер,без брокер,но имайте малко достойнство и възпитание,не може всички под един знаменател и айде да оплюваме.Бъдете човеци преди всичко.
45.
Burgas: до 23
07.10.2017 09:31:54
6
1
комисиона се пише с едно "н" :)
44.
bus
06.10.2017 14:47:15
5
4
До Нели Зехтенджиева, хайде малко по спокойно че да не дойда в офиса ВИ и да не можете да ми дадете обяснения и да ревете като ваши колежки по телефона когато се свържете с София централен офис да искате разяснения по глупостите които сте писали в договорите, щото по-долния ми коментар се отнася точно за банката където работиш.
Айде спокойно си събирайте документацията и хартията там в банката и акъл недейте да давате за неща които не разбирате. Щото в тия банки всички сте едни събирачи на хартия само. За всичко звъните в централния офис да питате. Щото труда не си правите да вникнете в същината на договорите и процедурите ви кое защо се прави.
щото работното време е до еди колко часа и от там нататък нищо не ви интересува от това което работите.
За това съм прав че мърша има навсякъде и във вашата банка го потвърждавате на 100%.
43.
четете!
06.10.2017 12:50:56
0
3
Лелее, точно Кендов да дава консултации - все едно вълкът да пази стадото! Голям смях, че му се вързвате, ама ей ви да прочетете нещо (това за грамотните): http://pik.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%E2%80%9E%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%E2%80%9C-%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B2--news278948.html
"...Стана ясно, че председателят на „Асоциация на потребителите на банкови и финансови услуги“, Васил Кендов, се опитва да разедини фейсбук групата „Ипотечни кредити в швейцарски франкове“.
Въпросното лице използва собствен блог, където събира информация за „порочни банкови практики“. Също така е управител на www.draftis.com и www.k3broker.com, където предоставя финансови консултации...Кендов, който преди години е посредничил срещу заплащане за продажбата на кредити в швейцарски франкове, в момента предлага финансови консултации на потърпевши от високия курс на франка. Услугите, които председателстваната от него асоциация, включват високо платени консултации по правата на кредитоискателите, посредничество при сключване на споразумения с банкови институции при просрочени и проблемни кредити, и др..." А бе сещайте се - крадецът вика "Дръжте крадеца"! От цялата статия смисъл има само финалът, където Кендов си прави реклама. Останалото са пълни глупости - не е нужно да си в бранша, за да го разбереш. Трябва да си идиот, ако си мислиш, че брокерът отпуска кредита и че той взима всички тези проценти горе. Всеки има право и ТРЯБВА да се консултира с който иска - има мошеници навсякъде! Но с който и да се консултира, ще трябва да си плати - безплатен обяд няма, но нали Ганьо е тарикат - ще спести хонорар/комисион и ще изгори като факла...
42.
до тъпака
05.10.2017 16:39:31
3
4
Никой не те кара на сила да ангажираш брокер или адвокат разбра ли бе тъпак,това ти обяснявах,.
41.
до 39
05.10.2017 11:55:48
2
6
Доколкото виждам "жалкият ми живот" не се коментира тук. Коментира се наистина жалкия живот на мошениците-брокери. И ще става все по-зле за вас. Просто на каквото си постелеш, на това ще легнеш.
40.
"""
05.10.2017 11:45:58
3
1
Xa xa тая как ви налива кккккк
39.
до 38
05.10.2017 11:43:57
3
4
Пиши си каквото пожелаеш мършо гладна,можеш да завиждаш само,ха ха,успех с коментарите тук,живей си жалкия живот..
38.
до 37
05.10.2017 11:37:47
5
8
Правиш по 4,5 дудука на месец. Вие си биете гъза в тавана ако хванете и 1 сделка на месец. Ама свърши тая вече,хората леко поунмяха.. Ей затова ще ставате все по-малко. "Зайковец" не е свястна професия и затова брокерите сте презирани.
37.
до 36
05.10.2017 11:26:35
5
6
За селски бургаски имоти ми стига понаучила съм се щом правя по 4-5 ком. на месец ок
36.
до 35
05.10.2017 10:40:01
2
11
Икономическия във Варна се завършва лесно. Само трябва да не те блъсне някоя кола на пешеходната. Дай нещо по-сериозно. хаха
35.
до 33
05.10.2017 10:13:01
1
6
Икономически университет Варна,дали ще го приемат ако е куха лейка,а?! за преателчето де
34.
авторчету
05.10.2017 10:05:32
2
5
Тоя с тая статийка си напрай антиреклама май въъъ
33.
7667
05.10.2017 10:05:18
2
14
Къде се учи за имотен брокер? Аз за един прЕател питам само? Щото гледам,че всяка селска пръчка станала брокер... хаха
32.
гладен брокер до 27
05.10.2017 09:58:33
2
9
Брокер и адвокат са съвсем различни професии,че си тъп и се правиш на тарикат е друго
31.
от кенефа
05.10.2017 09:51:40
9
11
Брокери има в цял свят и тук ще ги има,затова че сте скъсаняци и нямате пари да си платите комисионна е друг въпрос,всяка услуга се заплаща,да е ясно
30.
sako
05.10.2017 08:52:28
2
16
няма никога да забравя огледа , който направих с една млада брокерка на един апартамент в Лазур
29.
Burgas
05.10.2017 08:35:07
2
16
Най-важното за уважаваща себе си агенция е добрата репутация и запазването й ! Повечето от нещата в статията са неверни ! Задължително е клиента да има повече от една гледна точка и е с правото си да се допита до който реши, но да пишеш така нападателно е малко прекалено. Най вероятно някой от "некомпетентните" брокери/агенции са му хванали някоя лъжа и са му провалили сделка за някое друго евро, та не може да спи този гений на перото! За всички които продават и/или купуват имот, съветвам да си отварят очите и да се обръщат към професионалисти. Парите които ще им платите са нищо в сравнение с парите които може да загубите при грешна стъпка сами! Успех на всички!
28.
@@@@@
05.10.2017 08:14:30
1
14
Хубава автореклама се е получила в крайна сметка. Малко е за сметка на брокерите, но няма значение. Личното ми мнение е че автора с нищо не се различава от така прецизно хулените брокери. Просто си прави реклама на консултантските услуги. Разбира се няма по-успешен модел на самоизтъкване от този да си служиш с полуистини. Плюя аз на такива специалисти-консултанти.
27.
xaxaxax
05.10.2017 07:52:37
7
17
Гледам из последните коментари, че някое гладно брокерче само си ги пише - номера 20,21,22,23,24.. всички са през 5 минути. Та, жалки сте :) Никой не е казал че не трябва да получавате комисионни, но 3% е върха на наглостта. Един адвокат, който практикува в тази сфера, ще вземе в ПЪТИ по-малко. Човек, който има необходимото образование и знания. Това е една напълно НЕНУЖНА професия в 21ви век. Жалко че има хора, които все още се възползват от "услугите" им :).
26.
ммммдаааа⬇⬇
05.10.2017 01:09:21
10
9
Професията брокер е важна и престижна


Появата на този род услуга е продиктувана от наложилата се тясна специализация в сферата на посредничеството, свързана със спецификата на недвижимите имоти като обект на договаряне.

Основната причина за тази сравнително нова професия в България е свързана с възраждането на свободния пазар на недвижими имоти. Вече е факт достатъчно голям обем на предлагане и на търсене, което да доведе до свободно ценообразуване на основата на баланса между тях. Нещо повече – този пазар вече реагира на промените на световните икономически и геополитически събития и тенденции.

С разширеното предлагане и търсене се появиха и другите явления, свързани с пазарните отношения в областта на недвижимата собственост:

* голямо количество информация, която изисква време и специализация в подхода и методите при проучването и систематизирането й;

* необходими специални професионални познания за тенденциите на пазара, за оценка на имотите, за проучване на правата и правомощията на страните, за процеса на сключване на сделки с имоти;

* повишен брой измами от страна на преките участници в сделките и от страна на трети лица, включително пълномощници, посредници и нотариуси.

Тези обстоятелства благоприятстваха появата на професионално съсловие от брокери, които да посредничат на страните при сключване на сделки. Техният труд има за цел да помогне при вземането на решения чрез набавянето и анализа на достатъчна по обем и актуална пазарна информация, като се следят и пазарните тенденции.

В България професионалният посредник на страните по сделки с недвижими имоти най-масово се нарича “брокер”. Среща се и наименованието “консултант по сделки и имоти”, в което се влага същото съдържание, но се акцентира на подпомагането на клиента при вземане на решение за сделка и реализирането й.

Добре е да знаете, че в България, както между другото и в повечето страни от Европейския съюз, няма лицензиране на брокерската дейност. У нас на практика много хора се занимават с посредничество при сделки с имоти, без да са истински професионалисти. Налагането на тази професия и образоването на клиента в тази посока, особено след като заплаща подобаващо за такава услуга, допринесе за отпадането на такива хора от бизнеса.

Все още много хора у нас си мислят, че всеки може да бъде брокер. Достатъчно според тях е да има телефон и да се купуват периодични издания, още повече, ако се ползва и интернет. Така че, защо да се дават "грешни пари", защо да не станете сам на себе си брокер? Пропускате нещо много важно: освен събиране на информация има и оценка на тази информация. Отсяването и анализът на събраните данни също е трудоемък процес. Следват огледите, евентуална промяна на първоначалните параметри на желаната сделка и след това повтаряне на същата процедура. Осъзнавате ли действителните си интереси и можете ли да прецените доколко е реалистична вашата оферта на пазара в момента? Можете ли да защитите позицията си при преговорите и да потърсите максимални гаранции за успешна сделка?

Всъщност запознат ли сте наистина с целия процес от вземане на решението до реализация на сделката и разполагате ли с целия необходим арсенал на специални познания от няколко области, за да преминете сам през това изпитание? Да, можете да си купите например обект в новострояща се сграда директно от строителя, но имате ли вие лично професионалните познания относно правните въпроси по проучване на собствеността, спазването на правилата и нормите при проектирането, изпълнението и въвеждането в експлоатация на обекта? Ще уловите ли тънкостите при договарянето и подводните камъни, заложени в предварителния договор?

Можете ли да се ориентирате в тенденциите и алтернативите на пазара, наистина ли не се нуждаете от консултиране? Ако отговорите са "да", остава да прецените също: имате ли достатъчно време? То ще ви е необходимо за проучване на конкурентни оферти, за да определите мястото си като участник в пазара и потенциалната възможност за постигане на целите ви. Необходимо е време и за да намерите насрещни оферти. Ще разчитате единствено на щастлив шанс, ако сте притиснат от срок за реализиране на сделката и в този срок вие решавате да пробвате себе си като брокер.

Веднага обаче трябва да се каже, че на фона на масовата неинформираност и недостатъчно специални познания, на пазара се срещат и невероятно способни и знаещи участници. Те по принцип или имат някаква сродна към проблематиката професионална ориентация, или познават процеса в резултат на личен опит и/или положени усилия да навлязат в материята. Но във всеки случай тези познания не се получават за една нощ и далеч не всеки изобщо успява да ги усвои яко няма достатъчно специални познания, достатъчно специализирана информация и достатъчно време.
25.
*********
05.10.2017 00:58:17
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
24.
$%$%$%
05.10.2017 00:46:59
20
4
Винаги ползвам брокери и съм доволна,вършат си работата перфектно,заслужават си комисионната
23.
брокер
05.10.2017 00:41:10
10
5
Въй колко тъпа статия,бахси тъпите съвети,те и децата знаят реда на покупка на имот,автора на умен ли се прави или....
22.
до bus
05.10.2017 00:36:21
4
5
Не се хаби да им обясняваш на тъпаците,иначе добре си го написал
21.
сельо
05.10.2017 00:30:50
8
4
Че кой ви кара да ползвате брокери и адвокати бре големи селяци има ей
20.
тъпчо
05.10.2017 00:26:53
3
8
ВСЯКО СТАДО ИМА МЪРША,тарикатите купуват без адвокати и брокери и често се наиграват,който както иска така да купува....насила никой не ги кара
19.
bus
05.10.2017 00:05:43
2
18
Не не мие тежичко споко, работя в съвсем различна сфера нищо общо с брокерските агенции. Просто съм бил свидетел на много грозни и неприятни истории с колеги адвокати и нотариуси. Както се казва знам ги нещата от кухнята, и ме хваща яд когато всеки говори за нещо генерално без да в вникнал и влязъл в същината на проблема. Всеки плюе брокерите, всеки плюе докторите, всеки плюе полицаите, адвокатите, МАЙСТОРИТЕ на апартаменти, web програмистите и т.н. но никой не поглежда в собственото си канче и да се види той колко струва и как си върши работата. Това е. Това което искам да кажа е да не правите генерални заключения за който ид а е бранш. Да във всяко стадо си има и мърша но не всички са такива.
Много ми е интересно, що от ФЛАГМАН не напишат подобна статия за журналистите в България. За това как пишат поръчкови материали, клевети и така нататък. Да сте видели една статия оплюваща журналистИТЕ? Или гарван гарвано око не вади?

Щото е много лесно на чужд гръб да си вдигаш рейтинга на сайта и референциите и от там приходите от реклама.
18.
H5n1
04.10.2017 23:32:06
4
8
Тоя bus май е сред засегнатите от новината за брокерите. Като го гледам как злобее.. Тежичко ли ти е братле? Няма нищо истината боли. Няма нужда да отговаряш на всеки. Недоволните са повече от възможностите ти.
17.
bus
04.10.2017 23:16:09
6
8
do preskachashtiq brokerite:

Нали знаеш че за да има нужда от брокерската професия все някой купувач или продавач си е изпатил от таквиз корекнтни продавачи или купувачи като теб. Все някой някой е излъгал и хората са решили за да не си губят времето да търсят възмоните на4ини как някой "съвестен" продавач може да ги излъже и да им вземе парите без да им продаде имота. щото и на такива работи съм се нагледал. та за това хората си наемат брокерска агенция, която предоставя адвокатски услуги за зделката за да са сигурни клиентите че работата и интереса ще им бъде защитен при сключването на сделакта от хора които са вряли и кипяли в този вид сделка. Ако искаш да ти дам примери как продавач иска с договор да прецака купувач и даже като се стигне до съд продавача печели делото щото доверен адвокат е написал договора на продавача. а за купувача едни такива 55 000 евро му са взети и даже няма как да го докаже щото договора бил фалшив.и съответно ги губи тия пари без да има нищо насреща ама нали всичките гледате за туй да не продавате без агенции щоото искате да хванете някой балък да го излъжете да си продадете непродаваемия имот, щото ако е чрез агенция номерът ви няма да мине. Да кажем ли за как продавате имоти които нямат акт16 макар че се живее в сградата и нямало проблем. за това. и как искате като собственик 10 процента капаро и после купувача отива в банката и се оказва че неможе да му отпуснат кредит. Щото продавача прескачал брокера :))))) и ко толкова имало да се напише един договор при адвоката. Така че дами и господа дерзайте с адвокатите дето незнаете чий интерес защитават вашия или на продавача.
16.
bus
04.10.2017 23:00:25
10
8
do sestrata: никой не те кара на сила да теглиш кредит. като имаш кеш отиваш и си купуваш каквото ти трябва без кредит.

do: gradskiq: като не ти харесват брокерите на имоти що ходиш да си пазариш в магазина храна при положение че магазинера не я произвежда ами продава нещо дет го няма? той е брокер на храна.
Нагли сте всички Вие които сикате някой да ви свърши работата и накрая да не му платите. За тва роптаете тука. Не за друго.
15.
sestrata
04.10.2017 22:27:12
4
12
Тези брокери са най -наглите ,безскруполни,алчни и гадни същества.Що за човек трябва да си ,за да примамиш някой да вземе едни 50000евро кредит и да му казваш че му вършиш услуга.Това са хора без грам скрупули и човещина.Как спят спокойно такива уроди
14.
gradski
04.10.2017 21:50:54
6
15
Единствено вярното е за брокерите - некомпетентни и нагли.. Иначе щяха да работят нормални професии.
13.
Прескачащия брокерите сьс висок скок
04.10.2017 21:49:10
5
11
И аз се занимавам сьс имоти ,купувам продавам,ни гладен брокер ми трябва ни еблива брокерка, и сьм много рахат. Но докато има бальци ще има уиски с фьстьци.Аз му викам на шилито че аз сьм собственика на имота и ще се договорим,то ми вика ще се консултирам с ''брокерката '' си, е кво има още да пиша да си хабя прьстите.Не ги сьжалявам такива.
12.
bus
04.10.2017 21:31:49
7
6
и 10 % отиват за продавачааа, алооуууууууу кредитния писател.!! ти толкоз навътре в нещата като си излиза че не ти остава време да си гледаш задълженията в банката бе аланкоуу.
АКо съм на мястото на директора на банката, директно те уволнявам да не мислиш в работно време за глупости и статии в разни сайтове и блогове!!!
11.
bus
04.10.2017 21:25:38
8
8
alo flagman stiga ste reklamirali sajta na toz kendov.

Отивате в банката първо или идвате за консултация. Пак е доста по-евтино, макар при мен консултациите да са платени. -> kak така или. нали писателя на статията работи в банка?

май си прави реклама на фирмичката за адвокатски услуги. то най големите имотни измами ги правят именно адвокатите бе и нотариусите!
"макар при мен консултациите да са платени."- аа значи и при него се плаща. и той гладен иска да влачи!


и накрая има и агенции които бягат за да ти свършат работа и по банките събират ти документи и т.н. че и ти ги попълват само подписа от вас.

колкото до коментара за строителя и интереса. интереса на агенциите е да имат клиенти а не да защитават интереса на строитела. щотоо строитела като фалира и агенцията има лоша репутация тогава кво праим бе ГОсиН КРЕДИТЕН???????
10.
Pepi
04.10.2017 21:20:41
1
14
Василев имоти измамници номер1
9.
bus
04.10.2017 21:12:38
1
3
do ADIkomentator 1: Никой не си търси правата в съда ако не са се опитали да го излъжат!
8.
bus
04.10.2017 21:07:04
2
10
и СЯ КВО ИЗЛЕЗЕ, АДВОКАТИТЕ БЕЛИ БЕЗГРЕШНИ, ЗА ТОВА КАТО СЕ ЯВЯТ НА ДЕЛО ВСЕ ЕДИНИЯ ОТ БЕЗГРЕШНИТЕ АДВОКАТИ ГУБИ ДЕЛОТО. МЪРША ИМА НАВСЯКАДЕ, ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ПРОФЕСИЯ, А АЗ ДА ГОВОРЯ ЛИ ЗА ****** БАНКА НА БЪЛГАРИЯ, КАК ТОЧНО ТАМ КРЕДИТНИТЕ ИМ ВЛАЧАТ КЛИЕНТИТЕ С ЛИХВИ КОИТО СА ПЛАВАЩИ? Т.Е. ЛИХВАТА СЕ ФОРМИРА ОТ НЯКОЛКО ФАКТОРА И ПРИ ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ СА МИ СМЕТНАЛИ НАПРИМЕР ЗАЕМА ПРИ ЛИХВА ПРИМЕРНО 7.5 В ДАДЕНИЯ МОМЕНТ, КАТО ЛИХВАТА Е ИЗЧИСЛЕНА ТОЧНО. САМО ЧЕ ПОНЕЖЕ В ДОГОВОРА ПИШЕ ЧЕ ЗАВИСИ ОТ РАЗЛИЧНИ ФАКТОРИ И КОГАТО СЕ ПРОМЕНИ ЕДИНИЯ ФАКТОР СЕ ПРОМЕНЯ И ЛИХВАТА. ДА АМА НЕ! И ПРИМЕРНО СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ АКО ЕДИНИЯ ФАКТОР СЕ Е ПОНИЖИЛ СЛЕДСТВИЕТО НА ЛИХВАТА Е ТЯ ДАСЕ ПОНИЖИ. ДА, АМА НЕ СЕ ПОНИЖАВА. АКО СЕ ПОВИШИ СЪТВЕТНО СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ Я ВДИГАТ ВЕДНАГА БЕЗ ДА ТИ СЕ ОБАДЯТ. И ДАЖЕ ПОЖЕ СИ СВИКНАЛ ДА ПЛАЩАШ ПОСТОЯННА ВНОСКА, КАТО ТИ Я ДИГНАТ И НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ ПОВЕЧЕ ПАРИ, СВЕТИШ В ЧЕРВЕНО ЧЕ СИ ПРОСРОЧИЛ И ХОП ЕДНА ТАКСА ДОПЪЛНИТЕЛНО И НЕУСТОЙКИ ПО ДОГОВОРА И Т.Н. ПЛАЩАШ КАТО ПОП НА ЛИХВА ИЗЧИСЛЕНА НАПРИМЕР ЗА 2005 ГОДИНА ПЪК ТВА ЧЕ ПАДНАЛА БОЛИ ГО К*РА КРЕДИТНИ ИНСПЕКТОР В БАНКАТА. НАЛИ СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ. ТА ЛИХВАТА СЕ ПЛАЩА НА ПРИЕМРНИТЕ 7.5. ДО КРАЯ НА ДОГОВОРА-ИПОТЕКАТА. ПОСЛЕ АКО СЕ УСЕТИШ СИ ГИ ТЪРСИШ СЪС СЪД! АКО НЕ ЕЙ ТАКА СИ ПРИБИРАТ ОТ БАНКАТА ЕДНИ НИКВИ 25 000 ЛЕВА. АЛООООООО КРЕДИТНИЯ КО СТАНА БЕ!!!!!!!!

ТАКА ДА ЗНАЕТЕ МЪРША И ЛАЙНА ИМА НАВСЯКАДЕ. ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ПРОФЕСИЯ. МЪРШИ И ЛАЙНА СТЕ И ВИЕ ВСИЧКИ. ВИЕ ПЕРФЕКТНО ЛИ СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА. КУСУРИ НЯМАТЕ ЛИ? ВСИЧКИ СМЕ ЛАЙНА ВЪВ ЕДНО ИЛИ ДРУГО ОТНОШЕНИЕ БИЛО ТО ОТ НЕМАРЛИВОСТ НЕЗНАНИЕ И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЕ.

А КАКВО ЩЕ КАЖЕМ ЗА АГЕНЦИИТЕ КОИТО ИМАТ АДВОКАТ И ТОЗ АДВОКАТ ВИ ИЗГОТВЯ ДОГОВОРА?

ТАКА ЧЕ НЕ СЛАГАЙТЕ МИЛИ МОЙ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНТАТЕЛ ГОВОРЕТЕ С ИМЕНА.
7.
изпатил
04.10.2017 20:30:04
9
23
Никой да не вярва на брокери. Търсете собстника на имота.
6.
economics
04.10.2017 19:07:13
2
16
Злоупотреби от подобен род бяха в основата на най-дълбоката икономическа криза за всички времена. Криза, от която ЕС още не се е възстановил. Тази статия описва сравнително маловажен аспект от цялостната система. Тук дори не се споменава участието на застрахователите, пенсионните фондове и БНБ. Въпрос на време е съвкупността от злоупотреби да доведат до рецесия в България и управляващите вече предприемат мерки. Санирането, харченето на излишъка, промените в ГПК, всичко това се прави с цел да се спечели време. Време за виновните да избягат от отговорност.
5.
wdf
04.10.2017 19:03:08
6
18
A да не казвам че предлагат имоти за който не знае продавача че те му ги продават.А това което продават нищо не ти гарантират че е така и че всичко е наред с документите.Най яката им заблуда за купувача е че има ток и вода в парцела.Да ама не ма то вика е до границата на парцела.Да еба мама ви гладна.3 % искали.На кво отгоре.Какви разходи направихте че искате тези 3%?Дори на оглед не ходят с техен превоз а със превоз на купувача илин продавача.Майка ви да еба нещастна ялова.После таз комисионна си е търсят като завещание.Че и психически тормоз и заплахи вкарват.Скоро ще има застреляни брокерки.
4.
Неа
04.10.2017 18:50:09
8
23
Най - добре си купете жилище директно от собственика . Тея агенции са направо ...
3.
4
04.10.2017 18:44:19
2
21
Как сте подписали предварителен договор, че купувате апартамент, като нямате пари? То първото е да си преброиш джоба!
2.
cls
04.10.2017 18:33:13
5
14
Ами остава само пребиването за такива нагли кучета и тормоз докато не възстановят парите. Те имат биячи, ние също може да намерим биячи.
1.
АдИ
04.10.2017 18:26:31
5
23
А че после с тоя предварителен договор ходят по съдилищата и си търсят "правата"?
Че има стотици хора подмамени от брокери да подписват "предварителен договор" и после няма мърдане в съда. плащаш ако се откажеш, плащаш ако го купиш от продавача, плащаш дори и ако продавача се свърже с теб и ти предложи имота си без брокери на чиста продажба, плащаш щото си в България и няма кой да ги стегне тия обирджии. За съда не ми се говори. Всички го знаят, някои са си и патили.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори