×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стоян Мирчев: ГЕРБ се превърна в мафиотски октопод, самоизяжда се (ВИДЕО)


Стоян Мирчев: ГЕРБ се превърна в мафиотски октопод, самоизяжда се (ВИДЕО)
ГЕРБ назначава дори директори на училища без конкурс, каза Мирчев
04 Октомври 2017, Сряда, 10:14 ч.

Депутатът направи шокиращи разкрития за кметица, назначила дъщеря си без конкурс и дори без диплома за завършено средно образование

ГЕРБ са се превърнали в един мафиотски октопод, който до такава степен е разпрострял своите пипала, че вече няма как да ги скрие. До такава степен е преял с власт и с икономическа мощ на гърба на българския народ, че започва да се самоизяжда от лакомия. Това каза в „Денят започва“ по БНТ депутатът от БСП Стоян Мирчев. Той изнесе факти за скандални назначения и заяви, че 2/3 от постовете се дават без конкурс в нарушение на закона. По този начин са назначени дори и директори на училища.
„За тези неща говорим отдавна, но нямаше чуваемост. Явно лимитът на търпимост в обществото започна да достига своя връх. Цяла година говоря за кметицата на Алфатар, която назначи дъщеря си без конкурс за технически сътрудник в общината. Вдигна й заплатата. Аз сезирах съответните органи, но ГЕРБ не реагира и след като гръмна скандалът в Хасково, тя уволни дъщеря си. Откакто управляват ГЕРБ, 2/3 от назначенията стават без конкурс. Момичето още не е завършило училище, но е назначено. Разбирате ли за каква наглост става въпрос?“, попита Мирчев.
Опонентът му в студиото Александър Ненков от ГЕРБ изслуша аргументите му и в отговор заговори за властта, която се предавала по време на тоталитаризма като наследство. Пяна ви капе от устата от злоба, заяви той.
„Няма от какво да се притеснявам. Всичко, свързано с моето семейство, е публично. Майка ми и баща ми са честни хора. Сами са се издигнали в йерархията от най-ниското до най-високото ниво. Моята съпруга също не съм я назначавал аз. Ако някой докаже, че не е квалифицирана за длъжността, която заема, ще се извиня пред цялото общество. Няма от какво да се притеснявам“, повтори Ненков.
„Делян Добрев е свършил хубави неща за държавата, но вие го омерзихте до такава степен, че той някак си е приел това, което е станало с него. Не ви е срам!“, добави депутатът от ГЕРБ.
В общините, в които управлява ГЕРБ, се назначават само роднини и кумове, прекъсна го Мирчев. „По същата схема, за която гласуваме днес оставката на Добрев, сте и вие с кумове. Ще си подаде ли оставката?“, попита той и призова за пореден път депутата от ГЕРБ да говори с факти.
Това го казва човек и хората, известни с родовото препредаване на власт, отговори Ненков. Ако някой е направил нещо нередно, да си носи отговорността, добави той.
„Ако днес Елена Йончева не излезе и не покаже на Делян Добрев "схемите", за които говори, тя трябва да се извини публично. Трябва да има граница на допустимостта“, коментира депутатът от ГЕРБ.
Според Стоян Мирчев ГЕРБ нарушават две практики: назначават държавни служители без конкурс и не спазват закона за конфликт на интереси, който забранява определен тип назначения. По думите му, Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси не функционира. Така ГЕРБ като мнозинство блокира работата на институциите в Българя, за да прикрива шуробаджанашките си назначения.
„Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси трябва да бъде от 5 члена, тя има непълен състав и в момента са трима. Опитахме се да я попълним, но поради карикатурите, които номинираха от ГЕРБ самите те не успяха да си изберат членовете, за да се попълни. В момента комисията не може да функционира“, заяви Мирчев.
Според Ненков, обаче, Комисията по конфликт на интереси е една от най-уважаваните в Брюксел. Депутатът от ГЕРБ счита, че е съвсем нормално, когато някой е на ръководен пост, да назначи близки и роднини, ако имат нужната квалификация.
„Божидар Димитров не е пенсиониран. Задавал съм въпрос на министъра на културата за две фирми, които са подписали договор с Националния исторически музей, на който той е директор. На едното НПО шеф е племенникът му, а на фирмата – дъщеря му. Бързо  „пенсионираха“ проф. Димитров, за да не се види този конфликт на интереси. Това е практика на ГЕРБ“, подчерта депутатът от левицата.
„Покрай Кумгейт разбрах защо ГЕРБ мисли, че българите живеят по-добре. Всички роднини на хората от партията са на хубава държавна заплата“, добави той.
Опонентът му обаче намекна, че можело да се окаже, че и роднините на Мирчев са на държавна длъжност.
„Няма как да се случи това, защото майка ми и сестра ми са в чужбина. Много ми е интересно вашата жена на началника си шефе ли му казва или куме. Назначените от вас в държавния апарат гласуват и така печелите избори“, заяви червеният депутат.


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
6
Коментара по темата
6.
Стоян Мирчев
04.10.2017 22:59:37
0
0
„Аз съм трето поколение, което не се е отказало от хуманната идея и мисията на социализма и социалната държава", казва в речта си на 9 септември пред Братската могила 31-годишният кандидат за депутат от БСП Стоян Мирчев. На такива дати, а още повече - в такава партия, изборът на оратор не може да е случаен. Син e на социолога Михаил Мирчев и внук на бившия секретар на ЦК на БКП по идеологическите въпроси Стоян Михайлов...
5.
Шерментова
04.10.2017 15:45:35
1
1
Много бързо забравихте началото на годината и назначенията по време на служебния кабинет какво чудо беше настанало.
4.
да се спази закона за конфликт на интереси
04.10.2017 15:39:57
1
4
Ако се спази Закона за конфликт на интереси, то следва да се върнат взетите заплати от лицата участници в този конфликт. В Бургас парите ще са толкова че ще се изгради магистрала до Варна и ще се изплатят дълговете на доста здравни заведения
3.
az
04.10.2017 15:38:22
1
5
В интерес на истината и реалните факти, Мирчев е абсолютно прав - когато фактите говорят и Боговете мълчат, ама че ГЕРБ си е затворена секта - си е така ! Почти във всички общински администрации са назначени роднини , приятели, кумове и прочие подобни със съмнителна репутация и квалификация, но стига да са послушни и кротки.
Като се започне от Бургас, че да се мине през Каварна, Хасково , Пловдив и много други.
Е, затова не вървим напред, щото за някои много, а за други- трохите .
2.
Без срам
04.10.2017 13:43:52
1
6
ГЕРБ от девет кладенеца вода вадят, само и само да се оправдаят, а то всеки има лични причини да вярва на БСП за "кумгейт". В нашето училище дори чистачките се назначават само, ако са гласували за ГЕРБ и ако на висок глас хвалят партията!!!
1.
с
04.10.2017 13:26:29
1
3
Прав е! Само некадърници и глупендери се нароиха в държавната и общинска администрация след като ГЕРБ взе пълния мандат. Луда Шуробаджанащина! Половината от тях са "калинки" които не могат да си напишат и името без правописна грешка. За сметка на това изгониха всички можещи и професионалисти, защото развалят имиджа на ГЕРБ-ерските парашутисти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори