×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Делян Добрев: Подавам оставка от всички постове, напускам политиката


Делян Добрев: Подавам оставка от всички постове, напускам политиката
Добрев се закани, че ще съди Елена Йончева
30 Октомври 2017, Неделя, 00:10 ч.

Схема няма, целта беше да се опетни името ми, да бъда злепоставен публично, за да стане положението нетърпимо, обяви депутатът от ГЕРБ


Дилян Добрев и Елена Йончева се хванаха за гушите заради скандала в община Хасково в ефира на bTV. Депутатката на БСП за пореден път обвини Добрев в шуробаджанащина и облагодетелстване с европари. На свой ред депутатът от ГЕРБ каза, че твърденията на колежката му са неверни и ги определи като активно мероприятие. Междувременно, Добрев съобщи, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов, на който му е съобщил, че подава оставка от всичките си постове, за да не тежи на правителството.

„Йончева ще носи отговорност за своите думи там, където двете страни предявяват своите претенции. Тя няма нито едно доказателство за тях. Обикалям постоянно студията, за да обяснявам, че няма сестра, но имам зет. Абсурдно е“, каза още Добрев.

Коментирайки твърденията за шуробаджанащина в община Хасково депутатът от ГЕРБ каза, че „според това, което чу обществото, защото то чува казаното от Йончева и истината не може да излезе наяве, наистина явно е така“.

На свой ред Йончева каза, че първият заместник кмет е бил в едно сдружение с Добрев, което е боравило с еврофондове. Също така, вторият заместник-кмет също е усвоявал със сдружение еврофондове заедно с Добрев. Секретарката на общината пък е кума на Добрев, твърди депутатката от БСП.

„Това не е проблем, че те са кумове и така нататък. Това не е незаконно, но тук става дума, засега, за морална позиция. Смятам, че един политик трябва да каже, дали това е морално или не. Но това не е големият проблем. Големият проблем е, че те заемат важни финансови постове“, каза още Йончева.

По думите ѝ, само по програмата за енергийна ефективност Добрев и ортаците му са усвоили над 100 милиона евро. Що се отнася до заплахите, че Добрев ще я съди, тя каза: „В момента, в който покажеш някаква тежка далавера, те заплашват със съд. Има документи и тези документи са публични. Опитват се да сплашат всеки опит да се покаже колко е корумпирана тази държава“.

"Това не беше атака срещу г-н Добрев. Оставката му казва, че всичко, което съм казала, е истина. В момента, в който показва тежка далавера, веднага те заплашват със съд. Има документи и те са публични. Помните ли, че вицепремиерът каза, че ме съди заради оградата по границата ни, защото съм издавала държавна тайна. Цялата държавна машина е срещу мене. Не се страхувам, но се притеснявам", каза Елена Йончева.

Проблемът не бил съучениците и роднините на Добрев, а финансовата обвързаност. Тя обвини, че фирма на майка му и баща му също извършвала нередни неща.

"Как може да назначите свои роднини на ключови длъжности длъжности. Откъде имате тази наглост и действителнолисте смятали, че това ще остане скрито", попита Йончева.

„Преди година не бях депутат и не бях запозната с процесите в Хасково, а и не съм се занимавала с вътрешнополитически теми. Сега съм депутат от Хасково. Аз събирам документи за целия регион. Когато свалиха доверието от кмета, към мен се обърнаха колеги, за да направя коментар. Аз им казах, че нямам цялата информация за региона, но все пак реша да представя цялата картина“, каза още тя.

„Как може да назначите в общината всичките си роднини в общината без конкурс. Откъде намирате тази наглост и смелост, да направите тази схема. Действително ли сте смятали, че това ще остане скрито“, нападна лично тя Добрев. 

„Истината не може да излезе наяве, защото не я рисуваме с диаграмите на госпожа Йончева. Аз съм по-близък ученик с президента Радев, отколкото с тези хора. Схема няма, целта беше да се опетни името ми. Да бъда злепоставен публично, за да стане положението нетърпимо. В очите на хората аз вече не съм професионалист, не си разбирам от работата, не съм почтен човек. Ще си търсим правата в съда, аз и всички засегнати по тази тема. Могат да те изкарат без вина виновен. Само трябва да направят добре структурираното мероприятие. Ще я съдя за всичко изречено тук, за всичко изречено, което ме засяга“, отвърна ѝ Добрев.

Той подчерта, че „Йончева е отказа дебат с мен, защото искаше да си дърдори глупостите, а когато аз говоря тя се намесва. В община Хасково има най-ниски цени за саниране на блок в цялата страна. По прозрачно изпълнение на програмата няма в друга община“ , каза още депутатът от ГЕРБ. „Не съм се облагодетелствал от държавни пари. Тази сутрин бях при приема Борисов. Той се върна от Талин. Случват се хубави неща за страната, а цялата държава се занимава с щуротиите на Йончева. Казах му че положението е нетърпимо и му казах, че се отказват, подавам оставка, от всичките позиции, които заемам. Не искам да тежа на правителството. Никога не съм се стремял към тази власт. Мисля, че съм направил достатъчно важни неща. На всеки един политик му идва на края на кариерата, Гордея се с това, което съм постигнал“, каза още Добрев.

По думите му, причината за скандала с кмета и „добре скалъпените лъжи“ на Йончева за огромните инвестиции в Хасково в размер на 140 милиона евро.

В категории: Политика


16
Коментара
Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
16
Коментара по темата
16.
ургареле
01.10.2017 16:28:33
0
12
Ако беше само Делянчо с мед да го намажеш, но това е модела на управление на ГЕРБ в цялата страна.
15.
140млн€
01.10.2017 14:49:49
0
8
За 10г.в Съюза на мюслитата трябваше на година да се инвестират такива пари,а не за целия период от членството ни.2020 всичко ше излезе наяве,че сме платили повече,от колкото сме усвоили(от наши хора),но тогава ще е късно,защото хубавците,които ни упрявляват ще са далеч от България и ще ядеме бахура.
14.
dui
01.10.2017 14:10:32
1
7
i kmeta na burgas i drugite trjabva da si xodjat....prokuraturata na balgarija ,...spite li a...
13.
Съученик
01.10.2017 13:29:14
2
17
"Аз съм по-близък ученик с президента Радев".
Ей наглец ГЕЙБерастки в Президентството няма назначени от родата ти. Там далавера няма, само ордени и медали. Друго си е в Общината, там са милионите от Европа и обществените поръчки.
12.
Ъ
01.10.2017 13:21:41
0
11
Ееее той не е виновен,наклевет е човечецът,за оплакване е,като другият олигофрен със сЪджуците...ОПГ начело с Годфадър.
11.
Боклуци
01.10.2017 12:44:26
2
19
Кораба потъва плъховете бягат. И в Бургас ако се отървем ще е супер. Айде КМЕТЕ стягайте багажа. Боклуци. Събирай си цялата община и пътя.
10.
Въпроска
01.10.2017 12:37:31
1
10
Ама Делянчо наистина ли е съученик на Президента Радев ? Какво означават думите му " Аз съм по близък ученик с президента Радев ,отколкото с тези хора..." Нима Радев и Делян Добрев са на една възраст? Той не беше ли подсъдим и защо продължаваше да заема отговорни длъжности и да е депутат ?
9.
Симо
01.10.2017 12:35:32
0
8
Няма такъв филм в България напускам политиката. Бивши политици у нас няма. Всичко в политиката е лобита, тоя келеш специално толкова ги е създал, че и пра внучката му ще има да суче от маркуча с парите
8.
45
01.10.2017 12:05:26
10
3
Тук всички коментари са от разпенявен хубавец.
7.
Ким Чен николов
01.10.2017 12:02:56
0
16
Николов, време е и ти да си ходиш ...
6.
Лакей крадлив
01.10.2017 11:41:54
3
15
В очите на хората си една мижитурка,както цялата гербаджийска пасмина.Къде е сега Цацаров,прокуратур,следствие???То и аз искам така,да се накрада със 100млн.и после да си метна оставката и да не се занимавам с политика и да съм дълбоко обиден на всички.От началото на прехода няма нито една мърша,като този в затвора.А особено гербаджийската пасмина се биха в гърдите,че са големи моралисти.Лека,полека си отиват,но дано има възмездие,защото сметката ще я платиме ние гражданите.
5.
йвжймкймкймгйлгймгймгългэ
01.10.2017 11:24:05
0
13
НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ГЕРБ. .....КОЙТО Е УМЕН ....НАПУСКА ОТРАНО ИЛИ ЗАМИНАВА ДОКАТО МОЖЕ ОЩЕ С ЧУВАЛЧЕТО С ДЕНГИТЕ. ...КЪМ МАЯМИ. ...
4.
dd
01.10.2017 10:57:01
1
9
Долно изчадие е Добре. Рядко лайно!
3.
Питане?
01.10.2017 10:52:02
1
19
А усвоените(откраднати) милиони ще върнеш ли? Или тяхното връщане ни оставяш като зестра.
2.
Аз
01.10.2017 10:49:45
1
19
Гнусна,гербаджийска гнида....
1.
най-простият бЪЛГАРИН
01.10.2017 10:45:10
6
16
БОГ ДА УБИЕ ДЕЦАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН.амин.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала
Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори