×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лъже ли като дърта циганка Иванка с 5-те деца от Кумлука, пребила социален работник


Лъже ли като дърта циганка Иванка с 5-те деца от Кумлука, пребила социален работник
На кого да вярваме - Иванка(вляво) или на социалния работник Илияна Георгиева
Тема в развитие
виж още
скрий
24 Септември 2017, Неделя, 13:41 ч.
Автор: Гергана РАДЕВА

„Не аз, а тя е виновна”, изрепчи се Иванка Филипова

Помните ли циганката Иванка Филипова, която нападна социален работник в бургаския квартал Кумлука (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Ромката бе осъдена за хулиганство, но до този момент не бе разказала своята версия за случило се. Колегите от „Ничия земя” я откриха половин година след инцидента – в сърцето на гетото, където живее с 5-те си деца.



Иванка е типичният пример за неинтегрирана циганка. Омъжва се на 12 години. От първия си мъж има две деца, но го напуска и сега има втори съпруг, който и направил още три деца. С 5 отрочета тя не е работила нито ден в живота си и единственото на което се надява са социалните помощи.

На 25 май т.г. избухва заради това, че едно от децата й не ходи на училище и заради това се налага да върне 250 лева помощи, които е получила за него. Иванка обаче смята себе си за жертва. Не търси причината в контрола върху детето, което явно липсва, защото то от три месеца не било влизало в час.

„Ничия земя” сблъсква историите на Иванка Филипова и социалния работник Илияна Георгиева.
Иванка твърди, че социалната работничка и направила проблем заради „някакви си 250 лева”.

Според циганката обаче социалният работник била виновна. Питала я: „Защо има 5 деца, които не са припознати!”.

„Казах им, че излизам на улицата и имам много мъже. Не знам от кого са!”, наглееше в национален ефир циганката.

По думите й „социалната работничка била много претенциозна”. Задавала много въпроси, искала да знае дали има доходи, а нямало право да я занимава. Явно трябвало само да и дава помощите, без да пита, без да я занимава.

Днес Илияна Георгиева говори спокойно за случая. Тя е интелигентна, уравновесена жена, която вдъхна увереност. Бургазлийката разказа, че във въпросния ден опитвала да приключи административната си работа. Видяла Иванка, която познавала отпреди, питала я дали е ходила в дирекцията, защото трябвало да отиде и да занесе документи там.

„Тя се ядоса, влезе при мен, скъси дистанцията и започна да ме дърпа за косата. Нанесе ми физически удари, за което получих луксация на челюстта”, разказа социалната работничка.

Според циганката, която в ефира на Нова ТВ бе изключително емоционална обаче Илияна я провокирала. Скочила и я хванала за косата. „Тя ме хвана за косата и ме блъсна. Аз не можах да издържа и отвърнах”, отсече Иванка с 5-те деца.

Нищо и нямаше. Тя също ме удари с юмрук. Бях синя, но нямах възможност да отида на лекар, за да си направя едно медицинско”, продължи с разказа си Иванка. По думите й Илияна сама паднала на земята и се ударила.

Илияна си припомня, че още щом видяла Иванка осъзнала, че ще бъде нападната. „Очите й бяха изпълнени със злоба. Изглеждаше страшно и опасно. Като свирепо животно”, спомня си Илияна.
Циганката обвинява и охранителя, който според нея я удрял, а явно трябвало да раздели двете жени и да я пусне по живо и здраво.

Илияна уточни, че Иванка отдавна е знаела, че щом детето й не ходи на училище трябва да върне 250-те лева. Просто се правила на ударена и явно не е искала да изпълни законите на държавата. „Тя винаги беше претенциозна. Задаваше въпроси. Искаше ми бележка за доходите ми, кара ме да си сменям личната карта”, каза Иванка.

По думите на майка й Иванка била много добре, но искала да не и крещят. Като малка била ударена в главата от чичо си и заради това от „себе си се нервирала”.


В категории: Бургас


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
111-до реалист
25.09.2017 09:28:06
2
3
Ей зарад такива като тебе мангалите бият и убиват!ама ако някой мангал ти нацепи празната тиква ще ревещ кански!!!
8.
Реалист
25.09.2017 09:04:02
1
2
Ако пък се поставим на мястото на Иванка! Да се родиш в ромския квартал, да не ти дадат възпитание, на 12г да те дадат за булка, не е неин избор нали! За тези неща дето са се случили в детството на Иванка е виновна държавата, а държавата това сме ние. Ние българската държава просто сме давали помощи на нейната майка и не ни е интересувало че едно дете не само не ходи на училище, ами и бива изнасилвано /изнасилвано защото секса с малолетно лице си е изнасилване/. Как е възможно, къде е била държавата когато Иванка е спряла да посещава училище, къде е била когато Иванка родила първото си дете? Защо не е осъден бащата на детето, защо държавата не е прибрала Иванка в институция, защо не е прибрала бебето й в институция.
Никой от вас не е опитвал да търси работа с тъмно лице, без образование и с лична карта в която адреса да е ромски квартал. Знаете много добре че в България и български образовани майки с 1 малко дете не ги взимат на работа заради мнение на работодателите че такава работничка ще има отговорности към дете и семейство. Никой от вас не се пита къде е шестото дете на Иванка, аз обаче ще ви кажа, шестото най-голямо дете на Иванка е на 15г и е "омъжена"- самотна майка.
7.
Реалист
25.09.2017 08:37:00
1
4
Че Иванка е търтей и че няма надежда да бъде интегрирана нито тя нито децата й ако те останат при нея е ясно.
Нещо в начина на интеграцията куца. И ще ви кажа какво. След като идва жена при социалните и декларира, че е самотна майка с 5 деца и нула доход, живее под наем 150лв- тоест баланса на семейния бюджет е на минус, къде е държавата защо по силата на тази декларация тези деца не са отнети, до подобряване положението на майката?
От друга страна работата на социалната служителка не е да пита, тя е длъжна да работи с документите, кой правил децата, дали има доходи след като проверката в сайта на НОИ показва нула и циганката декларира нула, не е нейна работа. Нейната работа е след като приеме с усмивка такива документи да се обади на защита на детето да отидат да отнемат тези деца.
Социалната добре знае че не е добре да казва на циганката да й покаже документ за доходи от проституция. Защо въобще работейки на компютъра с документи които не са свързани с тази клиентка се обръща към клиентка обслужвана от друг служител да я нервира, каква е била целта й? Щяла ли е да промени държанието или възпитанието с въпроси "ходи ли да върнеш 250лв?" След като е ясно че циганката няма да върне парите и само ще й се ядоса.
Според мен и двете имат вина, Иванка си е уникум, но и служителката не й е работа да хвърля личностни нападки, за етнос, за семейното планиране, за изплащане на дълг към държавата и т.н.
6.
Хахаха
24.09.2017 18:44:35
1
5
Бате Емо Христов за една свирка и ще в пусне даже няма да връща и 250те лева
5.
Неа
24.09.2017 18:42:28
2
3
Ами да , аз с удръжките от заплатата ми мога да гледам едно дете .... Ама го гледа циганка
4.
българин
24.09.2017 17:54:09
1
14
държавата трябва да спре с тези помощи и да ограничи правата на такива като тази циганка. не може българите да се убиваме от работа и пак да си броим стотинките, а такива да си живеят живота на наш гръб.
3.
Мъдю
24.09.2017 17:08:25
1
6
Тя ако има пет лева ще се омъжи още един път и ще изсере още 2-3 чаавета. Гранясали цигански паламарки из махалата колкото щеш.Баш твойта ли ще избере.
2.
Бай Мангау
24.09.2017 16:59:59
0
2
таз иванка ако ми даде 5 кинта ши я опъна веднага без да са замисля
1.
Неа
24.09.2017 15:56:46
1
22
Никога няма да се интегрират . Цял живот ще си бъдат едни маймунчета . Кой дявол ги измисли тези помощи ? Марш на работа !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори