×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вандали унищожиха къщичките за книги в бургаската Морска градина (СНИМКИ)


Вандали унищожиха къщичките за книги в бургаската Морска градина (СНИМКИ)
Всички стъкла на държвеното съоръжение са изпочупени, то е напълно неизползваемо
13 Септември 2017, Сряда, 09:44 ч.
Автор: Флагман.бг

На мястото има поне една видеокамера, намирането на извършителя не би трябвало да е много трудно


Вандали потрошиха къщичките за книги в Морската градина, сигнализираха бургазлии. Дървени съоръжения за размяна на книга, които приличат на дом за птички, се използват масово от жителите на Бургас, откакто бяха монтирани през 2015 г. Някой обаче изглежда не харесва четенето и е разбил всяко едно от стъклата на къщичката.

„Защо някой би направил такова нещо!? Това е толкова добра идея, децата ми обожават тези своеобразни размени на четива. Сега трябва да ходим до другите къщички, които са много по-далеч от дома ни, без дори да имаме гаранция, че и те няма да са разбити. Винаги сами си унищожаваме хубавото!”, коментира наш читател, изпратил ни сигнала за вандалския акт.



Мястото, където се намира потрошената къща за книги е сериозни оживено и е ситуирано точно до малкия фитнес кът в близост до Флората. Най-вероятно там има поне една камера за видеонаблюдение, така че намирането на злосторника  не би следвало да е толкова сложна задача.

Флагман.БГ припомня, че това е втората идея на Община Бургас, свързана с размяната на книги, която претърпява пълен провал, заради отношението на някои от жителите на града.

През 2012 г., също в Морската градина, бяха поставени етажерки с книги, които работеха на същия принцип - оставяш твоя книга и взимаш една от етажерката. Буквално в рамките на дни, всички четива бяха взети от недоброжелатели и продадени на антикварите за по 50 ст. броят. Така на рафтовете остана само безсмислена литература, като бургаското списание "Море".

В категории: Бургас


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
9
Коментара по темата
9.
Джугашвили
13.09.2017 14:33:50
1
7
Бой ебан и 30дни работа на магистралата Бургас-Варна.С нашите кретени ще я построим за 1година.
8.
1488
13.09.2017 13:39:09
0
14
Бургас ! Какви книги????? Града на пикото, амфетите, тревата и адидас анцузите с паласки, ине на последно място татосите с демони. Какви книги, какви глупости, младите се интересуват къде и кога да се напушат и "нацъкат" с пико готвено в 45 годишна панелка в Меден Рудник или Изгрев !!!!!!!!!!!
7.
Жоро
13.09.2017 12:08:07
2
10
Колко ли гнусен Дебил и с каква ли къса и мека пишка трябва да си за да посегнеш на тази добра инициатива!? Поврага, уроди....
6.
Рь
13.09.2017 12:01:08
3
3
Следващите потърпевши ще са дървените пейки.
Затова хората в Америка правят пейки от цемент.
Или никакви пейки.
Защото обществото трябва да работи и да си има собствени пейки.
Чакам поне 100 пейки да са разбити през 2017.
Хабете парите на държавата а пенсионерите да карат със 180 лева пенсии.
5.
Гошо
13.09.2017 11:56:41
6
3
Да бяхте сложили общи комунистически къщички за презервативи -- че всички да правим секс със един кондом и да го връщаме в къщичките.
Не може да правиж социализъм преди да имаш истинска световна икономика и богати умни граждани. Уви, някой пак прибра парите.
4.
Васил Левски говори
13.09.2017 11:52:00
11
7
Не е вярно. Чуйте ме за минута.
Къде сте видяли да има социализъм преди капитализъм? Къде сте видали някой да прави къщички за книги и да ги слага пред къщата си?
Цялата тази глупост на Общината е поредната
глупава комунистическа идея.
Мислете, бе некадърници!!
Вие нямате библиотека като хората а правите
библиотека на открито.
Кой ще ги плаща тея глупости!
Не се ли напихте от комунизма с глупав опит!!
Правите глупости после вандалите виновни!
Вие пренебрегвате РАЗУМА после децата виновни.
Децата ви показват че не може пред вола теле!!

Първо, вижте че хората са бедни и живеят в Афганистански гета построени от окупаторите --Сталинисти.
Второ, хората нямат образование а пък вие книги им слагате докато 50 години им крихте истинските книги и само ни залъгвайте със глупави трудове на Живков и Брежнев.
Трето, не може да привличате инвеститори и работа в града, има само някакви смешни туристически работи.
Четвърто, народа и децата са озлобени защото
нямат пари, нямат опции, нямат бъдеще.

А вие ги залъгвате със стари ебани комунистически книги. Това определено е идея на някоя жена която никога не е изкарвала хляб сама или никога не е строяла къща и общество.

Вандалите ви показват че слагате телето пред вола.
Циганите ви показват че расизма ви няма да реши проблема.
Капитализма ви показва че безплатни детски градини и безплатни болници ще ви фалират и няма да имате никаква здравна система.
Не пренебрегвайте суровите уроци на живота.
Няма безплатен обяд.
Който не работи няма да яде.
Всичките социалисти сте за затвора.
Който много говори за общото хубаво го прави за да ви краде.
Бъдете по сериозни и не залитайте по глупави
социалистически идеи като тези "къщички за книги ". Такава простотия --- поне да бяхте направили прасенца за монети --- че бедните деца вандали да имат пари да не трошат общия имот.
Няма "общ имот".
Това е една комунна глупост.
Никой няма нищо общо със един друг във града.
Това сте маймуни качени една върху друга във гетата комплекси където Общината ви навря и вие гласувахте да живеете като кочове във мръсотия. Вместо да се биете за свободи и правна република.
Смятам че глупавите връзкарки във Общината си научиха урока.
И да отидете да видите мръсотията на Тройката където пред двата дюнера е станало пълна Сирия и целите плочки са мазни и миришат на маз и капещи дюнери! Пак не мислите!!!
Глобете ги тея тъпаци на дюнерите! Пазете Бургас чист!!!!!
3.
Българин
13.09.2017 11:12:26
3
8
За НИЩО не сме ние,заНИЩО!!!!!!!!!!!!!
2.
койчо
13.09.2017 11:12:12
1
9
Това не са Вандали а Българи - възпитание !
1.
ko
13.09.2017 11:11:32
0
8
Ами чипчето бе хора чипчето
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори