×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Атаката срещу сина ми Методий в Бургаския затвор е сериозна и систематизирана


Атаката срещу сина ми Методий в Бургаския затвор е сериозна и систематизирана
Заради Димитър Желязков след юни м.г. възникнаха много неприятности и самият той помоли да бъде освободен от „Аркус”, казва Иван Владимиров
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Август 2017, Четвъртък, 14:00 ч.
Автор: Катя Касабова, Снимка: Петър ПЕТРОВ

Някой замисля ли се защо бивш затворник и майка му с охота говорят за участието си в тежко престъпление?

Иван Владимиров е на 67 г.,  ченге от кариерата, работил е 27 години в системата на МВР. Бил е  началник на Трето РУП, Четвърто РУП, началник на сектор „Криминална полиция” в ОДМВР-Бургас и  началник на Пето РУП, където се пенсионира през 2004 г. Семеен, има дъщеря и син. Понастоящем е управител на „Аркус сигурност Бургас”ООД и държи 14% от фирмата, която се свързва с боса на ъндърграунда Димитър Желязков-Очите.

Срещу сина на някогашния полковник Владимиров – Методий Иванов Владимиров, който е зам.директор на Бургаския затвор, от няколко дни в медиите се въртят шокиращи разкрития за покровителство на канал за дрога зад решетките - виж нашата Тема в развитие


- Г-н Владимиров, за първи път проговаряте пред журналист. Помня, че и като полицай липсвахте в медиите. Да почнем така – защо направихте от сина си полицай?

- Не аз го направих, в семействата беше така - бащите бяха кумир за синовете си. Средата около мен е породила това негово желание, може би се предава генетично. Методий завърши право  и по собствено желание през 1997 г. започна да работи като оперативен работник към затвора Бургас  - към Министерството на вътрешните работи. Подчертавам този момент, защото той е съществен. Затворът е към Министерството на правосъдието. Там той беше представител на МВР до пролетта на 2016 г., след което стана зам.директор. Между другото, от 1992 до 1995 аз също бях оперативен работник в затвора. Цели 3 години. След това станах началник на Четвърто. Още тогава  Затвора Бургас беше от най-пренаселените -  имаше между 850-1000 лишени от свобода. За сегашната обстановка не мога да коментирам. Добре е, че отвориха общежитие наскоро в Дебелт.

-Пенсиониран сте през 2004 г. Загадка е с какво сте се занимавали досега? Носят се легенди за Вас?

- Взех пенсия и починах един месец. После почнах в „Дага полис” като регионален отговорник на фирмата.Тя беше една от най-сериозните фирми,  от първите, която се регистрира в България. Там бях до 2011 г. , след което се прехвърлих в охранителна фирма „Викинг Николов” на същата длъжност. През 2013 г. станах управител на фирма „Аркус” за Бургаска област. Тя съществува много преди аз да дойда. От 2003 г. И без мен е съществувала.

-Къде и кой е шапката на „Аркус сигурност”?

-Първо Бургас е бил клон, имала е софийска централа. От 2013 г. централата е тук, в Бургас, където в момента се намираме, на бул.”Янко Комитов”30 в жк „Славейков”.  И аз тук, седейки на това бюро, съм управител. Освен в Бургас, имаме офиси в Ямбол, Стара Загора, Нова Загора.  В Бургаска област офиси имаме в Айтос, Бургас, Приморско, Несебър, Поморие. През 2013 г. е напуснал предишният управител Георги Янев, който е имал и 17% участие. Аз купих неговите дялове и заех неговата позиция.

-С какво точно се занимава „Аркус” - като дейности?

- СОТ, физическа охрана, охрана на мероприятия, изграждане и поддържане на видеонаблюдение. Общо във фирмата работят между 250 и 300 човека.

-„Аркус” и Вашето име се свързват с името на Димитър Желязков-Очите. Това не Ви ли притеснява?

-Фирмата, както казах,  съществува много години преди аз да дойда, както и преди Димитър Желязков да почне работа тук. Той работи при нас от 2015 г., има трудов договор, ползва болнични, докато продължително се лекуваше след инцидента през юни 2016 г. в Слънчев бряг. Работи в маркетинговия отдел, занимава се с търсене на обекти.

- Представям си по какви методики преговаря с евентуални контрагенти.

-Аз съм управител и също се занимавам с осигуряване на клиенти, както и всичките ми служители. На каквито и позиции да са тук, основната задача на всички е да се търсят обекти. Няма нужда от ирония. Покрай името на Димитър Желязков възникнаха много неприятности и той си дава ясна сметка.  От юни м.г. аз съм  под специално внимание  от страна на всички възможни институции и това повлия лошо на репутацията ни.  Желязков дори предложи да го освободя. Но нямаше да бъде нито морално, нито човешко, докато той се лекува, да бъде уволнен. Освен това никак не ми харесва да вземам решения под натиск, особено външен.

- В Несебър и Поморие „Аркус” е равностойно понятие като възприятие на Димитър Желязков-Очите...

-Да ви кажа, понеже говорите за методи. При голяма част от проверките вървяха въпроси към наши клиенти: „Те рекитираха ли ви, натискаха ли ви, за да…”, което е абсурдно. Защото всеки, който има и най-малка представа от тоя бизнес, знае, че нещата са поставени на друга основа.  Ние имаме толкова много обекти, че нямаме хора за тях. Това лято не можем да намерим подходящи служители за жива охрана, особено за заведенията, които изискват специална подготовка.  Отделно имаме и клиенти, които не си плащат с месеци. И това са шефове на големи, сериозни фирми, които вървят изпъчено, изпълняват големи обществени поръчки на държавата и по общини. Все солидни, известни имена. Продължаваме да ги пазим, те не превеждат и се оправдават, че бенефициентите по проектите били некоректните.

-Вие спокоен ли сте за бизнеса, с който се занимавате - към момента? Защото се усеща една вихрушка, която е завъртяла сина Ви Методий, но си мисля, че крайната цел може и да сте Вие?

- Едва ли има друга охранителна фирма, която да е била проверявана толкова детайлно. Знаете много добре по колко линии бяха проверките и ревизиите след юни м.г.

- Защо свързаха сина ви – юрист, с отговорен държавен пост в министерството на правосъдието, с разпространение на наркотици в затвора?

- Атаката срещу сина ми Методий е сериозна и систематизирана. Всеки затворник може да говори каквото си иска. Важното е дали ще му бъде осигурена трибуна, за да бъде чут.  Аз съм професионалист, това е и мнението на колегите ми от МВР. Първо те са „във възторг от изумителните способности” на разследващия журналист на Би ТВ, която е и източникът на разпространение на целия този медиен скандал. Особено като видяхме с каква лекота разби той тази сериозна, перфектно организирана група за разпространение на наркотици, базирана в Сливен. Бившият затворник Георги Георгиев и майка му Руска говореха свободно за всичко, което са извършили. За нула време абсолютно всички детайли, включително и парите от наркотиците като точна сума, излязоха наяве. Обаче прави впечатление  откъде идва  такава  охота и даже удоволствие за майката,  за сина – да си признават и разказват в подробности за престъпление, за което ще отидат в затвора?!

Очаквайте втора част, в която ще стане ясно кой, според Иван Владимиров, дърпа конците задкулисно при провеждането на журналистическото разследване в Бургаския затвор, кой консултира, с каква цел насочва камерите в точно определена посока – дискредитация на сина му Методий

В категории: Крими


29
Коментара
Коя зодия е идеалната съпруга?
Коя зодия е идеалната съпруга? 17/02/2020, Понеделник 19:20 0
Арестуваха 28 проститутки в Банско
Арестуваха 28 проститутки в Банско 17/02/2020, Понеделник 19:00 3
29
Коментара по темата
29.
antoniy kovachev Bakio
05.08.2017 19:05:49
1
2
Gospoda Vladimirovi slagaite gi na parzalkata neka si govoryat.Taka na vremito narediha i Stoyan Prodanov dostoen chovek kato Metodi NO balgarskata omraza i zavist nyama krai
28.
Ххххх
04.08.2017 11:27:01
0
17
Ох, голям смях. Желязков работел там на трудов договор. Обекти търсел. Те го питат дали Аркус е на Очите, той какво отговаря. Абе, клоун, и децата знаят каква истината. Смешник
27.
do 22
04.08.2017 09:08:53
0
7
кой е на Криминална?
за Икономическа не питам защото знам какъв БОКЛУК е
26.
do 23 Sergei
04.08.2017 07:27:27
0
3
Генчо - онази ГНИДА лепкави пръсти ли има???
25.
Слави
03.08.2017 22:15:10
2
11
За затвора и двамата. Разследвайте ги до дупка. Престъпниците прикриват престъпници.
24.
Мазната
03.08.2017 21:42:26
1
19
Ох, не мога!!!! Димитър Желязков, вика Владимиров, работи при нас и даже си взема болнични...Айдеееееееееееее, бегай, бегай!
23.
Sergei
03.08.2017 21:34:54
5
17
А ОПГ-то в ОДМВР-Бургас? Ръководител Владимир Маринов, наказателни акции Емил Павлов и Генчо Атанасов събира и разпределя парите. Престъпна дейност рекет, изнудване, поръчки и задържане на конкуренти.
22.
Ало ало
03.08.2017 21:28:11
5
17
Всички бивши началници на Криминална полиция са схемаджии, но настоящия ги слага в малкия си джоб. Арогантен и безскрупулен младеж сложен да защитава олигарси и бизнесмени.
21.
On
03.08.2017 20:57:24
3
18
Хахахахахах Метооооо недей да ънлайкваш коментарите. Четеш и надуваш бузи. Покрай Митьо си помисли че си хванал господ за крачола. Като си правиш сам пари и не отчиташ сега аут! С 200 извън затвора и пазач при тати Ванко по обектите на Аркус!
20.
факт
03.08.2017 20:52:23
4
18
Боклуци мръсни! Владимирови за затвора сте! Заедно с тези които ви помагаха в престъпленията. Тези неща които Би Ти Ви изкараха се знаят отдавна и се чуваха из Бургас. Да не си мислите че хората трева пасат. Долна сган която се помисли за защитена и ненаказана!
19.
94853
03.08.2017 20:50:17
2
11
А пък нии ти вярваме ама някой друг път кавал! Гледаш в очите и лъжеш хората ама нии да не сме тъпи ...
18.
DW
03.08.2017 20:46:04
5
20
Вижте ОПГ-то в бургаската полиция, тези от затвора ще ви се сторят, като деца скаути.
17.
Иван
03.08.2017 20:39:21
23
4
Познавам Методий Владимиров и знам че е чист като сълза някой се опитва да го натопи.
16.
Шаран
03.08.2017 20:23:22
2
21
"началник на сектор „Криминална полиция” в ОДМВР-Бургас".
С какво се занимаваше криминална полиция? Не бяха ли именно те, служителите които през 90-те години работеха с мутрите- охранители и прикриваха престъпления? Тогава и натрупаха първоначалния си капитал. Кои създадоха охранителни фирми- мутрите. Ако са работели докато са били на служба срещу бандитите, защо след пенсиониране болшинството ченгета са посрещани с широко отворени обятия от същите мутрите с/у които са работили и преследвали? И като се види от кого е писана статията, всичко се изяснява.
15.
вЕрно ли?
03.08.2017 18:53:51
0
18
Някои твърдят, че някъде из ЦРУ имало надпис "Тези, които предадоха нашите, утре ще предадат вашите."
14.
Спомен
03.08.2017 18:51:07
2
16
МетодиЙ, коЙто намери таблет, залепен с тиксо под втора вишка в килията на Кела ли, на кого беше ? Та таблетът паднА баш кога дойде зам.министърът на правосъдието? Тези, които скроиха онзи, сега ще скроят и вас двамата.
13.
Генерала
03.08.2017 18:34:37
2
22
Синът ти е за затвора с тва опг кадето го е създал и стига дрънкаи глупости че ще освободиш митйо че ставаш смешен
12.
908
03.08.2017 18:30:40
3
27
Иване, хубава дума за теб и синът ти не съм чул.
Вярно е това което медиите показаха. Синът ти Методи постоянно висеше с другото ченге Георги на автокъщата на Дросев. Я кажи на колко хора пари дължите.
11.
Сводника
03.08.2017 18:26:37
4
21
Без благословията на сина ти няма как да стане тая схема в затвора всеки втори ще изпее ако някои дава наркотици тва че бачкаше без да го закачат си е ясен знак че има протекция отгоре
10.
ккк
03.08.2017 18:22:49
3
24
Много си остарял бе Иване!!!
Помниш ли как си поръчваше ТЕСТИСИ от ШАРАН-1994г в ресторант Кокошките-село Крайморие на един РАБОТЕН обяд???
Много имате да ВРЪЩАТЕ с този ПЛЕШИВ син!!!
9.
Хахахха ха ха
03.08.2017 18:19:13
2
26
Хахахах, тоз дупедавец ни лук ял, ни мирисал. ТОП ченгето на Бургас хаххахаха майкооооо, жива да не бях.... И синът му - тоз професионалист с чиста съвест хахахахха. Касабова, а ти колко опъна за тва изключително непроверено и непрофесионално интервю, продажнице???? Жалка работа....
8.
Една
03.08.2017 18:13:22
3
27
Много важна разлика......Владимиров ти не се пенсионира сам а ТЕ ПЕНСИОНИРАХА...още има хора,които помнят!
7.
Ха ха ха
03.08.2017 18:01:09
5
19
Сладки приказки :) това бай ти Иван го може !
6.
Не ви е срам
03.08.2017 18:00:48
3
24
Долни мутри сте бивши-ченгета, работещи за Митьо
5.
Васко кеца
03.08.2017 17:51:25
3
25
Синът ти работи за митйо както и ти ама трябва и да ва раследват щот сте същите като иван христов и той не бил виждал скоро митйо
4.
Меден рудник
03.08.2017 17:47:00
4
25
Като крадахме горива полицаите в четвърто бачкаха с нас начело с иван владимиров и стоян стоянов те пращаха свой хора от патрула да пребират такса спокоисвие големи измекяри са
3.
Маджо
03.08.2017 17:41:37
3
27
Къв митйо ще усвободиш бе иване гледаш на и на лъжеш ние да не ядем доматите с колчетата митйо ти даде акции на сашо акциите ги дадоха на дросев личен човек на митйо и как тая женица се свърза с дросев да му носи пари всеки месец икак тая затворник е продавал с години без да го хванат много интересно
2.
Гражданин
03.08.2017 17:40:43
2
28
Аман от това мутренско-чнгеджийско съсловие. Какво ми се прави на света вода тоя човечец? Не било морално да освободи Митьо от фирмата ХАХАХАХАХХАХА Всички сте затвора, ей!
1.
Генерала
03.08.2017 17:34:28
5
22
Да съм жив и здрав че и ти и синъ ти сте пълни некадърници
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това са 3-те мъжки комплекса в секса Това са 3-те мъжки комплекса в секса Мъжът и жената интимно – за какво не бива да се извинявате Мъжът и жената интимно – за какво не бива да се извинявате

Притеснението, умората, повече изпит алкохол или някакъв здравословен проблем са факторите, които могат да провалят плановете на всеки за по-страстна нощ между завивките

Дъщерята на Митьо Очите не подкрепи искане за отвод на съдията: Все още имам надежда... Дъщерята на Митьо Очите не подкрепи искане за отвод на съдията: Все още имам надежда...

Адвокатите се разделиха по въпроса, както и техните клиенти

10 важни качества, които жените търсят у един мъж 10 важни качества, които жените търсят у един мъж

Вижте ги

Взеха ракията на 80-годишен дядо от с. Гюльовца, кътал я в магазина си Взеха ракията на 80-годишен дядо от с. Гюльовца, кътал я в магазина си

При проверка на обекта полицаите намерили 16 пластмасови туби с алкохол без акциз или бандерол

Емануела се похвали с нови импланти Емануела се похвали с нови импланти

Певицата вече има пo 725 ĸyбика във вcяĸa гърда

Опасна комбинация! Пияна жена кръстосва бургаските улици с Опела си, арестуваха я Опасна комбинация! Пияна жена кръстосва бургаските улици с Опела си, арестуваха я

35-годишната бургазлийка е задържана за 24 часа, книжката й е отнета

Крадци разбили вратата на Мис България Марина Войкова Крадци разбили вратата на Мис България Марина Войкова

Не е изключено в дома на миската и нейния любим, който се занимава с бизнес, да са опитвали да нахлуят крадци

Помирение? Борисов и Радев си стиснаха ръцете! Помирение? Борисов и Радев си стиснаха ръцете!

Премиер и президент присъстват на 30-годишнината на КНСБ

Борисов се срещна с Радев и обяви: Мене ме смазаха от подслушване, но тарикат мъж не писка Борисов се срещна с Радев и обяви: Мене ме смазаха от подслушване, но тарикат мъж не писка

Премиерът пак се оправда, че не е знаел, че срещу президента са използвани специални разузнавателни средства

11-месечно бебе на бежанци почина в Атина със следи от сексуално насилие 11-месечно бебе на бежанци почина в Атина със следи от сексуално насилие

Окончателните отговори ще се появят след хистологичните изследвания

"Фронтекс" освети измамата, наречена "спасяване на бедстващи мигранти" от Африка "Фронтекс" освети измамата, наречена "спасяване на бедстващи мигранти" от Африка

Модерни и удобни кораби прекарват хората до брега, там ги товарят на лодка, а граничарите ги "спасяват"

Китай изобрети лекарство срещу коронавируса Китай изобрети лекарство срещу коронавируса

Въпросният медикамент преди е бил известен като фавипиравир или авиган

1800 са жертвите от коронавируса, над 70 000 са заразените 1800 са жертвите от коронавируса, над 70 000 са заразените

 У нас украинец е под карантина, очакват се резултатите му

Вицепремиерът Марияна Николова: Обединените Арабски Емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България Вицепремиерът Марияна Николова: Обединените Арабски Емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България

Акцент в разговорите беше и подкрепата за малкия и среден бизнес чрез засилване на сътрудничеството във всички сфери на икономиката

Тайните за красива коса на Меган Маркъл Тайните за красива коса на Меган Маркъл

Тя винаги залага на едри букли или нисък ток и страшно й отива

Мъж и бременната му съпруга са застреляните в Калининград Мъж и бременната му съпруга са застреляните в Калининград

Убиецът се е самоубил

Забавя се разпространението на опасния коронавирус Забавя се разпространението на опасния коронавирус

Увеличава се броят на хората, които са излекувани от заразата

Кървава престрелка в Калининград, има загинали (ВИДЕО) Кървава престрелка в Калининград, има загинали (ВИДЕО) Мъж и жена са убити, нападателят откаран в болница Зодиите, които са най-склонни към изневяра Зодиите, които са най-склонни към изневяра

Има ли как да ги задържим

Осман Октай Осман Октай Гешев легитимира бездействието на институциите по модела на Борисов Виц на деня Виц на деня - Тате, а царете имат ли мания за величие?
- Случва се понякога.
- А за кой се мислят тогава?
- За народа.
Виц на деня Виц на деня За момичетата детството свършва тогава, когато ги викнат в кухнята не да ядат, а да готвят. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Какво е град?
Много селяни на едно място.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори