×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът Мартинов искал 4 тона суджук за премиера Борисов


21 Юли 2017, Петък, 20:50 ч.

Въпросното сушено месо предоставян на четири пъти по един тон е на обща стойност 45 хиляди лева, обясни главният прокурор Сотир Цацаров

Герберът Живко Мартинов искал от местен търговец 4 тона суджук с еленско месо на стойност 45 хиляди лева. Суджукът той поискал лично за министър-председателя Бойко Борисов.

Тези данни оповести главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с поискания имунитет на народния представител Живко Мартинов от ПГ на ГЕРБ.

Главният прокурор обясни, че в четири случая Живко Мартинов е поискал от въпросния търговец, който е собственик на магазин, на месопреработвателен цех и на други търговски дейности, да му бъде предаден по един тон суджук.

"Общо 4 000 килограма суджук, 60 килограма телешка пастърма и филе "Елена". Колкото и смехотворно да звучи това, въпросният суджук предоставян на четири пъти по един тон е на обща стойност 45 хиляди лева. Доколкото е видно от материалите по проверката е изготвен по специална рецепта, която включва и еленско месо и по думите на народния представител, е предназначен лично за министър-председателя", посочи Цацаров.

Всички четири тона са били извозени с бус на народния представител до помещение, където самия народен представител е организирал сушенето на суджука. "Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до министър-председателя", посочи Цацаров.

Това е десето поред искане за снемане на имунитета на депутата Живко Мартинов. Цацаров посочи, че на 18-ти април 2017 г. е постъпил сигнал от гражданин с описание на факти за престъпна дейност, осъществена на територията на град Добрич от въпросното лице.

Освен това до министър-председателя е изпратена справка от ДАНС с данни за вероятни злоупотреби. Въпросната справка е изпратена от министър-председателя и до главния прокурор.

Вероятната причина е, че в няколко от случаите народният представител е ползвал изключително активно името на премиера. Мартинов е народен представител в 44-то, бил е народен представител и в 43-то народно събрание.

Цацаров заяви, че ако Народното събрание даде разрешение - или народният представител се откаже доброволно от имунитета си, тогава ще бъде образувано досъдебно производство за пет групи престъпления: изнудване, принуда, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта да извърши престъпление по служба.

"Всички тези обвинения ще бъдат предявени, ако Народното събрание даде разрешение да бъде снет имунитета", коментира Цацаров. Относно личния натиск за придобиване на облаги, упражняван от Мартинов от 2012 г. до настоящия момент, върху бизнесмен от Добрич, собственик на месопреработвателен цех, Цацаров обясни, че натискът е бил упражняван като търговецът е бил включен в списък с лица, които трябвало да подпомагат политическата дейност.

В противен случай щяло да има проверки от данъчни служби, агенцията по храните и конкретният израз, използван от депутата бил - "ще ти бъде смачкан бизнеса".

Върху същия търговец бил упражнен натиск, за да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града. Мебелите, обаче се оказали в търговския офис на Мартинов вместо в офиса на ГЕРБ.

Освен това върху същия търговец бил упражнен натиск да предостави климатична стена, която също била предназначена за офиса на ГЕРБ, но мебелите се оказват в търговския офис на депутата. Към всички тези екстри депутатът поискал и два сглобяеми гаража и инсталиране на охранително видеонаблюдение, заплатено от въпросния търговец.

Депутатът Мартинов упражнил натиск и върху служител на МВР - принуда, както по отношение на съвсем "дребни" случаи за народния представител - анулиране на фиш, издаден на шофьора на народния представител, незабавно освобождаване на товарни автомобили, задържани от полицията - натоварени с пясък, незаконно добит от село Кранево за частен хотел, както и да бъде упражняван натиск за закупена от народния представител пшеница. Полицията трябвало да започне натиск към въпросните лица, за да си платят закупената пшеница от Мартинов.

Освен това Мартинов оказвал натиск и върху окръжния прокурор на Добрич да бъде оневинен бивш заместник-министър, предизвикал катастрофа с двама загинали. Натиск е бил оказван и върху експертния състав на полицията за оневиняване на извършителя. Опитът не е успял, лицето е с влязла сила 4-годишна присъда, уточни Цацаров.

Мартинов оказвал натиск и върху ръководители на държавни учреждения да бъде уволнено определено лице, да бъде назначено конкретно лице, да не се ползват услугите на определен и на друг адвокат.



6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
...
22.07.2017 08:53:52
0
0
Много мразя герб...
5.
ат
21.07.2017 21:17:18
0
7
уфф, така не съм се смял отдавна хахахаххахаха
Ако им омръзне суджука осигурявам 4 тона лайна, свежи говежди има и пилешки трътки за десерт
4.
. Мартинов
21.07.2017 20:08:33
1
15
Га пюскаха суджука всички ГРОБари викаха: Браво, много е вкусен, и вожда Винету Го хареса. Когато дойде сметката всички се писаха Вегани.
3.
Неа
21.07.2017 19:49:30
0
7
С една дума този е пълна свиня . Доживотен затвор му е малко .
2.
дпс,герб ,бсп и патрЕотите
21.07.2017 18:43:04
0
9
ЛУКАНКА ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ НИ! НАЛИ ОВЦЕТЕ ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ!?
1.
СРАМ
21.07.2017 18:30:02
2
11
Защо не го изгонят от ГЕРБ тоя Ганьо. За премиера суджук 4000кг. смях в залата. За съжаление и аз гласувах за ГЕРБ за съжаление. Това е много долна селска постъпка. РЕСПЕКТ от БГ политици без значение от партията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори