×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ имат панически страх от борбата с корупцията, установиха доскорошни техни партньори


ГЕРБ имат панически страх от борбата с корупцията, установиха доскорошни техни партньори
ДБГ призоваха да се спре националната програма за саниране заради неудачите й
18 Юли 2017, Вторник, 10:40 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

"Движение България на гражданите" ще избира на 30 септември нов лидер на мястото на подалата оставка Меглена Кунева


След като управляваха повече от две години заедно, от „Движение България на гражданите” обявиха, че ГЕРБ отказват да се борят с корупцията. Лидерът на ДБГ Меглена Кунева даде пресконференция със съратници след заседание на Националния съвет на партията през уикенда.

Нейният заместник Димитър Делчев коментира: „Движение България на гражданите знаете, че е взела своите решения, че е опозиционна политическа партия на това управление между ГЕРБ и Патриотичния фронт, както със санирането, така и с магистралите, по същия начин и с обществените поръчки и борбата с корупцията. Ние следим много внимателно дали думите и заявките на правителството се покриват с техните действия. През 2014 г. и в края на миналото управление ние отчетохме един отказ на ГЕРБ да се борят с корупцията. Всъщност последните месеци, бих казал, че ние виждаме панически страх от борбата с корупцията. Знаците за този панически страх са ежедневни.”

Делчев обяви разправията за НДК като актуален показателен случай, при който две лобита в ГЕРБ се борят за комисиони на гърба на българското Председателство на ЕС.
Антикорупционният закон бил друг пример
– законопроектът се преработвал 15 пъти  и накрая щяло да се приеме нещо неефективно.

На 30 септември Националното събрание на ДБГ ще избере нов лидер на мястото на подалата оставка Меглена Кунева, стана ясно на днешната пресконференция.

От ДБГ призовават Народното събрание да спре националната програмата за саниране, тъй като не е добре замислена, санирането е некачествено и е източник на корупция.
Димитър Танев даде пример как голямото мнозинство от сградите са топлоизолирани с горими материали в разрез с правилата.

Меглена Кунева отказа да отговори на „Флагман” – дали са готови да работят с преизбрания лидер на СДС Божидар Лукарски. Според нея този въпрос не касае ДБГ.

В същото време двете партии продължават да са в коалицията „Реформаторски блок”. Политическият съвет на блока дори се събирал всяка седмица.
Меглена Кунева разкритикува липсата на визия на управляващите за българското Председателство на ЕС.

В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Бонсуа Коте д"Лзур
18.07.2017 19:07:27
0
1
Оставте тъмночервената снаха ДСмаша на спокойствие .Все пак някй тябва да шета на вилата в Сан Ремо на Лазурния бряг да полива палмите и да чисти басейна а апартаменто в центъро на Брюксел е потънал в прах има нужда от проветряане
10.
Как?
18.07.2017 17:57:23
0
2
Как няма да имат страх...като всички са в кюпа! Всякаква измет се е намърдала във властта с единствена цел-КОКЪЛА! Мрежа от далавери с много пари! И ... театро за пред хората!
9.
Бургас
18.07.2017 17:51:10
0
2
Първо ти създават проблеми после ги решават срещу заплащане. Така е в Бургас.
8.
пешо кура
18.07.2017 15:06:39
0
4
Как ще искат да се борят с корупцията като във всяко министерство има "черна каса" за такса спокойствие на бизнесмените който пълнят джобчето на Боко тикват транспортно,регионално регионално и т.н. т питайте някой шеф на ДАИ по колко пари носи всеки месец към София или чичо кмет клко цака на тиквоча за д него обезпокоява никой и да разпродава общинските имоти
7.
Е как няма да имат
18.07.2017 14:38:14
0
7
като всички са корумпирани до мозъка на костите
6.
Здрасти
18.07.2017 14:21:01
2
12
Много са прави, но доста е окрадено вече,ГЕпиРепубликански Пари---герп
5.
Сега
18.07.2017 13:39:53
2
9
Да се борят с неадекватната администрация на община Бургас
4.
Ха ха ха
18.07.2017 13:31:43
3
5
Ха ха ха у. Най великите поуитици.
3.
BЪХ
18.07.2017 13:26:39
4
7
Тия антики откъде изникнаха пак,бе?Я марш в раклата на баба!
2.
герб
18.07.2017 13:09:19
2
8
не е така, вече имаме румъснки модел,ама по български :D :D :D и някоя друга "махленска свада" с битки за парко-място! всичко е под контрол!
1.
Вие и СДС
18.07.2017 12:59:41
7
13
Както и да се маскирате няма да Ви бъде. Дърпайте шалтера и закривайте. Парламент ще гледате само на телевизора.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори