×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Иван Алексиев: Да отменим направеното дарение или кротко да подарим Военния санаториум на Велинград


Кметът Иван Алексиев: Да отменим направеното дарение или кротко да подарим Военния санаториум на Велинград
Анхиалският общински съвет дарява безвъзмездно в собственост на държавата, за изграждане на Почивна станция на инвалидите, а днес волята на дарителите е нарушена
30 Юни 2017, Петък, 18:11 ч.
Автор: Флагман.бг

Имот,  оценен на 9 млн. лева е внесен като непарична вноска в дружество с общ капитал от 800 хил. лв, възмущава се кметът Иван Алексиев

Кметът Иван Алексиев внесе докладна записка в Общински съвет Поморие за предприемане на действия по отмяна на дарение по решение на Анхиалския градски общински съвет Анхиало (Поморие) от 1 февруари 1932г., направено в полза на държавата.

Преди дни, в Поморие отвори врати нещо като болница, която няма разрешение да работи като болница. „Лечебно заведение”, но без нито един специалист и без да приема пациенти. Персонал също няма.

За извършване на спешен ремонт на сградата, за оборудване и инвентар са необходими 5 млн. лева – търсят се!? 

И вместо да бъде оградена с жълта лента за опасна постройка, рушащата се сграда беше официално открита с прерязване на българския трикольор. Ножицата беше дадена в ръцете на управителя на търговско дружество „ВИТА” – Велинград.



Военният санаториум попадна под ръководството на велинградското дружество с решение на Министерския съвет /МС/ на Република България от ноември 2016 г. Тогава, поради отпаднала нужда,  имотът от публична държавна собственост се обяви за имот частна държавна собственост и се внесе като непарична вноска в капитала на „Многопрофилна болница за продължително лечение и рехабилитация – Вита” ЕООД – Велинград.

В докладната до Общинския съвет пише, че липсват каквито и да било мотиви, поради които МС приема наличието на „отпаднала нужда“ на имота, чийто терен през 1932 г. Анхиалският общински съвет дарява безвъзмездно в собственост на държавата, за изграждане на Почивна станция на инвалидите. С обявяването на имота за частна държавна собственост, волята на дарителя е нарушена.

Няма да подмина тази подигравка с поморийци и с историята на Анхиало! Имот,  оценен на 9 млн. лева е внесен като непарична вноска в дружество с общ капитал от 800 хил. лв. Само движимото имущество на нашия санаториум, без земята и сградите, струва повече от цялата велинградска болница. И това е отпаднала необходимост? Пред мен и пред Поморие вариантите са два – или да отменим направеното дарение или кротко да подарим Военния санаториум на Велинград. Разчитам на подкрепата на общинските съветници и на обществеността, въпреки трудната кауза.”, каза кметът Иван Алексиев.


Част от сградите са в окаяно състояние, вероятно ще бъдат съборени, за да се свали данъчната оценка на имота и да бъде продаден срещу смешна сума

Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет Поморие през юли.

В категории: Поморие


12
Коментара
Флагман.БГ Той пак стана баща Той пак стана баща 10/05/2024, Петък 11:29 0
12
Коментара по темата
12.
Иванчо,
06.07.2017 15:53:33
0
1
Да отмениш дарението не е като да отмениш алкохолна сбирка. И кротко можеж да подариш нещо, което е общинско - например овехтелите дървени бараки на Косата. След поведението ти на наквасен каруцар в присъствието на зам.министъра на отбраната ще ти се наложи да правиш лупинги като Цецо Изтребителя.
11.
Петър
04.07.2017 06:59:39
0
1
Пенчо, етикета "отпаднала необходимост" го слага покойния шеф на ВМА, а не генерал Петров! Той, ако е генерал, а не политическа изтлривалка ще си подаде оставката и ще каже истината.
10.
Пенчо - до 8 и 9
03.07.2017 22:16:20
1
1
типичен стил на неосъществени мераци за членство в БКП. И не обиждайте на дърти защото засягате най-известните между комунистите - министър-председателя и министъра на правосъдието - ББ и ЦЦ. А пък настоящия здравен министър и бивш шеф на МВА сложи на военния санаториум в Поморие етикета отпаднала необходимост. Поморийският кмет ако имаше юристи, а не калинки, щяха да го светнат, че пет години след приетото дарение държавата е станала абсолютен собственик на терена и с волята на дарителя е било до там. Така че стига с това преиграване.
9.
До 8
02.07.2017 11:39:52
1
2
Съгласен съм с теб.От такива "отпаднали необходимости" сме на това дередже-цялата държава е в руини,а младите хора масово бягат в чужбина да търсят работа.Тези дърти комунисти най-после трябва да разберат,че те са "отпаднала необходимост". Да дадат път на знаещи и мислещи хора,а те със здраве да си харчат големите пенсии и да си носят зелените чорапи.
8.
Ретро
02.07.2017 10:56:57
0
1
Дърти военни комунисти извадени от нафталина.Те не могат и не искат да проумеят,че вече отдавна живеем в друг строй и я карат както едно време- събрания,президиуми,измислени чествания и гръмки обещания.Промити мозъци.Жалко,че сметката пак я плащат обикновените хора,защото тези от официалната маса,включително и общинския съветник Н.С. сучат от по някалко държавни цицки.
7.
Петър
01.07.2017 06:47:45
4
1
До 3,
Кмета ли се излага или Дарениият, който краде и не издържа приетото Дарение и го намира за "отпаднала необходимост" впоследствие, и му променя статута за да може да се отърве? Община Поморие трябва да Съди Държавата!
Пожелавам ти да те оберат, а обирджиите да те осъдят поради "отпаднала необходимост"! Боклук!
6.
До 3
01.07.2017 02:05:59
4
2
Мелез, млъквай! Повръща ми се от теб.
5.
Смешки и закачки
30.06.2017 23:07:07
0
2
Да го атакуват с пехливани в стил "Каваците" хахахаха
4.
Pomoriec
30.06.2017 22:28:43
2
3
Как смята Кмета да плати сградите на държавата ??? Пак ли ще вдига данъци и такси!!!!
3.
Да
30.06.2017 21:45:12
3
7
Спри се, Кмете ! Много си се изложил на пресконференцията, всички присъстващи възмутени. Ама тъкмо да те видят и да си направят изводите от просташкото поведение! Болницата затваря той се захванал със Санаториума!
2.
Петър
30.06.2017 19:08:22
0
1
Дарението не може да се прехвърля на трето лице. Това, че е 100% държавно търговско дружество Вита, то не е Държавата!
1.
kur hem ne go podarqat hem go iskat kavalite
30.06.2017 17:34:10
0
3
hahaaaaaaaaa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Причината е неспазена дистанция и висока скорост, несъобразена с пътната настилка Тази статистика ще ви шокира Тази статистика ще ви шокира Всеки пети живее на линията на бедност Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята При пристигането си спешните медици установяват, че има поне 9 пострадали, част от които лежели на пътя Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Условията привидно са тежки, но можеш да си докараш добър доход от бакшишите, но шефовете ви искат да сте "отворени", красиви и секси Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Двете частни медии олекнаха с десетки милиони след забраната за реклама на хазарта Той пак стана баща Той пак стана баща Изгората на администратора на ЦСКА Стойко Сакалиев - Габриела, го дари с момиченце Ако на това място си опънете палатката, грози ви затвор Ако на това място си опънете палатката, грози ви затвор Според гръцкото законодателство е забранено поставянето на палатки или паркиране на каравани в археологически обекти, плажове, горски зони и като цяло на обществени места Синът на Илия Павлов спечелил над 600 милиона евро като инвестирал в... Синът на Илия Павлов спечелил над 600 милиона евро като инвестирал в... Преди 6 години той посъветвал майка си да инвестира в биткойни ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ ГЕРБ с 80 депутати след изборите? Може Бойко Борисов да направи правителство и без ПП-ДБ  Социологът Добромир Живков очаква хората на Слави Трифонов да се спънат в 4-процентната бариера Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Моторист изби рибата, кара с тенджера на главата Приспособлението обаче е подготвено за новата си функция – каишки го придържали за главата на мъжа
Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори