×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Три месеца след смъртта на Горан: Наказаха петима надзиратели от Бургаския затвор


Три месеца след смъртта на Горан: Наказаха петима надзиратели от Бургаския затвор
Бившият европейски шампион по борба бе открит мъртъв в килията си на 25 март, докато изтърпява присъда за нападението над надзирател
23 Юни 2017, Събота, 00:30 ч.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство след инцидента


Петима надзиратели от бургаския затвор са наказани с порицание за смъртта на 32-годишният Горан Горанов. Това съобщиха пред Дарик-Бургас отлично осведомени.

Горан, който е бивш европейски по борба за кадети, изтърпяваше присъда от две години и половина, именно за нападението над надзирател. Той бе открит мъртъв в килията си на 25 март т.г. По думите на адвоката, ангажиран от семейството на покойника, затворникът издъхнал в адски мъки, а парчета кожа от тялото му буквално са се свлекли от високото налягане на пара, избила от изкъртена парна инсталация.

Окръжната прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на Горан, то трябваше да бъде финализирано миналия месец, но магистратурата настоя за удължаване на срока на разследването. Вътрешната проверка в затвора обаче установи, пропуски в работата на длъжностните лица, осъществяващи охраната по време на инцидента. На всички тях е наложено дисциплинарно наказание.

Междувременно в бургаския затвор тече и още една проверка- за смъртта на 29-годишния Вальо Минчев от Нова Загора, който се обеси в килията си с примка, направена от парче от чаршаф. Хипотезата – инцидентът да е свързан след употреба на наркотици и последваща групови изпълнения, към момента не се потвърждава.

​Междувременно тази седмица зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов е пристигнал, за да се запознае на място с условията в бургаския затвор и в общежитието в Дебелт, съобщиха за Дарик- Бургас отлично информирани източници. Проф. Проданов бил придружаван от екип от правосъдното министерство.

В категории: Крими


24
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
24
Коментара по темата
24.
до 23. Мустафа
25.06.2017 12:18:01
0
1
Никого не жалееме.Просто обсъждаме ,кой как си е свършил работата. В килията можеше да е всеки-затвора не е само за Горановци.
23.
Мустафа
25.06.2017 10:03:03
1
5
Какво го жалите толкова този нехрани майко Горан, а ? Надзирателите ли му са казали да бие хората и да попадне в затвора и да изкърти парната инсталация ?
22.
В заключение
25.06.2017 05:53:00
1
4
господа Надзирателите-за вас не следва да има значение, кой, какъв бил и защо направил еди какво си НАВЪН,ВЪТРЕ всички трябва да имат ЕДНАКЪВ СТАТУТ-ЗАТВОРНИЦИ.
21.
Едно две въпросчета
25.06.2017 05:44:33
2
2
Да речем....., че тръбата се беше спукала аварийно (или парче от тавана пада), Горан не беше вътре, а някой друг. ВЪПРОСЧЕ- по същия начин ли щяха да процедират господа надзирателите? Ако отговорът е да - пази Боже да не попадне в затвора (за каквото и да било).Ако отговорът е не-значи закона се прилага в двоен стандарт- отново пази.....ИЗВОД И В ДВАТА СЛУЧАЯ -опазил те Бог да не влизаш в Български затвор.
20.
До 14 Незапознат
25.06.2017 04:21:18
0
1
Места при вас -бол казваш? Обаче не всички компетентни ставаме за вашата работа и да ти кажа ЗАЩО -ЗАЩОТО НЕ СМЕ ПОСЛУШКОВЦИ (началника ми казал това, началника ми онова), след като си имам регламентирани задължения ще се разпростирам само в рамките им.За повече -заповед в писмен вид и на третия такъв случай съм готов изгонен. Don't worry Miki Maus, спете с чиста съвест..... ПОСЛУШКОВЦИ.
19.
до 9. nadzirateli
25.06.2017 01:55:09
0
1
Ами какво да ги наградят може би -за уставно носене на службата със запушени уши??? Защо не са отишли на място да ВИДЯТ КАКВО ТОЧНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО? СЕГА ОСТАВА И НЯКОЙ ИСК ОТ БЛИЗКИТЕ ДА ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА, понеже нейните служители много добре са си свършили работата?
18.
Според мен има много начини
25.06.2017 01:43:45
1
0
до 15 Пи. Нещо явно се разминаваме в житейските си философии.Аз твърдя, че в реалния живот (не книга или филм) една ЛИЧНОСТ на, която служебните задължения повеляват власт над други такива,би следвало да носи отговорност за това как упражнява тези си пълномощия. АЗ ЛИЧНО ВИНАГИ СЪМ ЗАСТАВАЛ ЗАД ТОВА, КОЕТО СЪМ НАПРАВИЛ, когато не съм си мърдал даже пръста въпреки, че не ми е било проблем съм го заявявал в лицето на хората.
17.
до 14 Незапознат
25.06.2017 01:13:18
2
4
НЕДЕЙ да драматизираш излишно нещата - никой не говори за това надзирателите да се правят на майка Тереза, става въпрос просто за ЕДНА ЗАКЛЮЧЕНА ВРАТА, пострадалият е щял да си излезе (изпълзи) сам.Интересното в случая е ДАЛИ ВЪПРОСНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НЕ Е БИЛО НАРОЧНО? -един вид ти скачаш на колегите,мъчи се сега гадино.Горан - нито му одобрявам нито му оправдавам постъпките и поведението,за тях обществото му е наложило адекватното наказание според закона. КОМЕНТИРАМ ДЕЙСТВИЯТА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА НА ХОРАТА,КОИТО СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА (същото това общество) ДА СЪБЛЮДАВАТ ПРАВИЛНО И ПЪЛНО ИЗТЪРПЯВАНЕ НА ВЪЗЛОЖЕНОТО НАКАЗАНИЕ. ВЪПРОСНИТЕ ЛИЦА БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТ ПРИНЦИПНО И МОРАЛНО САМОСЪЗНАНИЕ ДАЛЕЧ НАД ТОВА НА ОСЪДЕНИТЕ, УВИ ОКАЗВА СЕ ТАКА САМО НА ТЕОРИЯ....
16.
ЕС
24.06.2017 20:55:57
2
4
И що не обявиха национален траур за този Горан? А надзирателите да вземат да ги обесят ли, що ли? Нема такава държава като България - натъпква едни дерибеи и малоумници в затвор от началото на 20 век, а изисква от служителите и надзора действия от 21 век :( И понеже не става и не става, наказва и наказва ... служители и надзиратели. И нищо ... В нормалните държави ненормалниците ги стопират със съответни действия; тук - с блага дума :)
15.
Пи
24.06.2017 20:50:43
0
1
До 7. Според мен има много начини
..... Препоръчвам Ви да прочетете книгата и да гледате филма "Животът на Пи" няколко пъти .... Ще разберете, че винаги има само един начин - този, който се е случил. А също и що е вина и що е невиновност.
14.
Незапознат
24.06.2017 20:42:03
2
5
Тъй .... Значи Горан изкъртва парната инсталация и надзирателят трябва да се хвърли с риск за живота си да го спасява? Компетентните тук, щяхте ли да обявите Горан за мъченик, а пострадалият надзирател - за герой? И Вие ли щяхте да компенсирате осакатения надзирател? И как? Защо българинът винаги се солидаризира с престъпниците, а не с тези, които по цял ден се занимават с тях? Какво да му лекуват на Горан? Шизофренията или нещо подобно, отключени вследствие на дългогодишния му опит с всякакви вещества, от които само се оскотява? И после ходИ си рискувай живота за един скот? Дето изпотрепа половин Бургас? Същият ли е този Бургас, дето сега реве пък що надзирателите не го спасили? Вие щяхте ли да влезете в килията с врялата пара? Друг път, нали? Държавата плаща на надзирателя не да се осакатява заради меката китка на държавата, дето не знае как да напише закон така, че надзирателят да знае, че държавата е зад гърба му. Пък тук компетентните могат ВИНАГИ да станат наздиратели - места бол! И да покажат КАК ТОЧНО се работи като надзирател!
13.
history
24.06.2017 20:24:06
2
2
hubav krai za dobar 4ovek...kakvoto povikalo -takova se obadilo
12.
toki
24.06.2017 20:22:30
1
1
goran e... go v qkata dypara
11.
ivan
24.06.2017 20:21:08
0
2
ymirane ima...otarvane nqma
10.
cerber
24.06.2017 20:20:23
1
2
toq goran dori ot ada pak pravi problemi na horata
9.
nadzirateli
24.06.2017 20:18:43
1
4
toq goran tolkova beli napravi:bi Boji slujiteli na carkvata,na4ypi komputaren klub.ograbi sexshop,vkara v zatvora nevinen 4ovek,a zakoli kato k4e rabotodatelq si tanev,za6toto spe6e s jena mu,bludstva6e s deca,iznasilva6e y4eni4ki po diskotekite,a vie nakazahte nadziratelite.v kakav svqt jiveem?
8.
В крайна сметка
24.06.2017 19:48:03
4
1
причината-изкъртената инсталация на парното няма значение по отношение на фактите ,а именно-бездействието на надзорният състав.Причината можеше да бъде всякаква друга,която да изисква нужда от помощ-на въпросният надзорен състав това са му задължнията да надзирава ситуацията и ако е извън компетенцията или правомощията му да се справи с нея-да уведоми нужните институции.В случая имаме бездействие=неработене.Според мен след като някой не иска да работи следва да бъде освобождаван от работата си,а не порицаван за това,че не му се работи.
7.
Според мен има много начини- до 2. Г
24.06.2017 19:31:27
1
10
Да допуснем в името на спора-И двамата сме в открито море (затвора) ,аз съм на лодка (надзирател,владея ситуацията в някаква степен).Ти плуваш край лодката (затворник си,разчиташ само на себе си и евентуална помощ от моя страна ).Ти се опитваш да се качиш на лодката за да ОЦЕЛЕЕШ ,понеже силите ти се изчерпват (да излезеш от килията-смъртоносната ситуация в, която си попаднал),НО при всеки опит падаш обратно във водата,понеже бордът е висок. (килията остава заключена за теб).Аз от своя страна мога съвсем лесно да те изтегля на лодката -нужно е само да ти протегна ръка за да се издърпаш по нея ( да ти отключа килията и да те изведа от смъртоносната за теб ситуация).ОБАЧЕ не ти протягам ръката,която за теб в случая е животоспасяваща (оставям те заключен в килията). В крайна сметка силите ти се изчерпват и ти се удавяш в открито море (умираш в килията).ВЪПРОСЪТ Е СЛЕДНИЯТ-СЛЕД,КАТО ЧОВЕКЪТ,КОЙТО ВЛАДЕЕ СИТУАЦИЯТА В НЯКАКВА СТЕПЕН (надзирателя) НЕ ТЕ Е УДАВИЛ СОБСТВЕНОРЪЧНО (просто е бездействал),ТА ВЪПРОСЪТ Е-ИМА ЛИ ВИНА ТОЙ В ДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ.Не става въпрос дали подлежи на наказателна отговорност,а дали има вина за крайния резултат-УДАВЯНЕТО (СМЪРТТА В КИЛИЯТА). p.s за да бъдеш човек просто да се държиш,като такъв.
6.
Няма значение
24.06.2017 18:29:51
1
2
Когато някои от вас не са запознати моля да не коментират....това че е умрял,защо веднага да обвинявате надзорния състав...ако момчетата са допуснали грешка са си понесли последствията,пък и не мисля че вината е толкова тяхна...какво трябваше да направят...да си го приберат у тях да му е по удобно ли...все гледате полицаите какво правят,а че Тея детоксикация са вътре не са влезли за няма нищо не се вижда....всеки допуска грешки,но те си вършат работата за която са назначени...
5.
ЕЛЦИН
24.06.2017 16:50:03
2
8
ГОРАН извърши доста щуротии и бели,така че не обсъждай те другите...а ако беше жив щеше да има още глупости и нерви.Сам си е виновен...
4.
3333
24.06.2017 16:45:34
4
9
Наказаха надзиратилите да се прикрият началниците и прокуратурата които бездействаха.Момчето беше за лечение а не за затвора но нямаше кой да напише до прокуратурата или да се самосезира и премести за лечение.
3.
хккй
24.06.2017 14:51:51
10
9
тези боклуци с какво са по-различни от затворниците които "надзирават" малко им е
2.
Г
24.06.2017 14:34:59
13
13
И как точно са го убили?
Някой е изкъртил тръбите и хукнал да бяга, егати суперме на.
1.
ZapoznAt
24.06.2017 14:28:39
12
24
За убийство порицание ?
Бахти държавата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори