×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стефан Шарлопов: Срещу мен има долна кампания, не съм разрушавал нищо! (ВИДЕО)


Стефан Шарлопов: Срещу мен има долна кампания, не съм разрушавал нищо! (ВИДЕО)
Ако морето влезе в частния имот, ще разруши канализацията и тогава щяхте да ме питате защо фекалните води се изливат в морската вода, каза бизнесменът
08 Юни 2017, Четвъртък, 08:59 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Сложил съм 5-6 чадъра, но на това брегоукрепително съоръжение няма кой да седне и да се пече, каза милионерът


Фиорди не съм разрушавал. Няма никакво нарушение, но срещу мен се води една лична, долна кампания. Знае точно от кой. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия милионерът Стефан Шарлопов.

Той уверява, че в  тузарския комплекс Созополис не е изграден плаж, а брегоукрепително съоръжение. „Там няма кой да седне и да се пече. Сложил съм 5-6 чадъра за наши собственици, които искат да наблюдават морето. Това не е плаж“, подчерта бизнесменът.

Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира заради разрушаването на скални образования, наречени фиорди в защитената местност „Колокита” в Созопол.

„Ако морето влезе в частния имот, ще разруши канализацията и тогава щяхте да ме питате защо фекалните води се изливат в морската вода. Моята грешка е, че набутахме скалните маси с техника под фиордите“, призна милионерът. Затова бях санкциониран, добавя той.

„Сезирах през 2015 г. Министерството за регионалното развитие за казуса. Питах каква дейност мога да извършвам там, за да се спре свличането. Имам две експертизи от българска техноложка компания и от агенция по геозащита, които категорично доказват, че там има ерозирали скали и свличане. Препоръчаха ми да се направи план, за да се изгради брегоукрепително съоръжение. Предложението ни е съгласувано с Министерството на околната среда и водите. Отговорено ми бе, че държавата не може да инвестира средства в защита на частен имот“, обясни Шарлопов.

Представител на РИОСВ – Бургас обаче заяви, че в зоната е забранено строителството. От 2003 г. има план за управление, съгласно който територията е зонирана. В зона 1, където са фиордите, е забранено строителството и всякакви дейности, които изменят естествения облик на територията, обясни представител на екоинспекцията.

За първи път е установено нарушение през април 2014 г.,

Тогава служители на РИОСВ са констатирали засипване и заравняване на скална маса, която е избутана към морето, насипан пясък и наредени чадъри по брега. Шарлопов тогава е казал, е заварил обектите в този вид от предишния собственик. Извършил е само почистване.



В категории: Созопол


16
Коментара по темата
16.
Лина
08.06.2017 12:39:58
0
8
Тоя е взривявал там.Скалите са високи и няма как да има такива площадки и ниска част скална.Плюс това на картината в материала се вижда аргеология.
15.
до "м"
08.06.2017 11:31:08
0
19
в отговор на "кое им е уникалното на тия камънаци?такива има навсякъде пак се търси под вола теле,да не сме унищожили скалите :д"

Трябва да си уникално мозъчно източен, за да напишеш нещо такова. В главата ти сигурно е вакуум, само мога да си представям какъв боклук за обществото може да разсъждава по подобен начин! За съжаление България е населявана масово от такива боклуци, които разсъждават по този начин и съсипват собствената си държава десетилетия и десетилетия наред....
14.
Потресен
08.06.2017 11:22:06
0
18
Невероятен наглец!
13.
Kaloian
08.06.2017 10:50:28
2
4
Da znaete gn Sarlopov he Valeri se e zakanil da vi sasipi vzemeteerki
12.
Льолю
08.06.2017 10:45:16
3
17
Не бях ходил скоро на юг от Бургас...
Че то там положението е по-трагично от това на север.
11.
kiki
08.06.2017 10:41:18
0
14
Sharlopow dolen si da znaesh.Dolen lajetz.Kato znaesh 4e e ima swli4aniq shto be si kupi tam i nalq posle milioni?
10.
Весо
08.06.2017 10:24:54
0
27
Флагман, дайте една снимка да го видим това "брегоукрепително съоръжение с 5-6 чадъра за наши собственици, които наблюдават морето".
9.
Smith
08.06.2017 10:23:42
0
36
Какво брегоукрепване на Колокита? Скалите там са на милиони години и няма никаква ерозия! Това да не му е глинестия бряг на Кьошето или Лахана? Платил е рушвет на някой закъсал доцент да издаде становище за необходимост от брегоукрепване и пияните руснаци от които бозае кинти ще имат още бетон, на който да поркат. Нещастни уроди - затова ще идват в България най-големите отрепки!
8.
alou
08.06.2017 10:22:20
0
18
Mnogo nagal!!!
7.
демократ
08.06.2017 10:15:01
2
33
Даже чадърите не ги е сложил той а общите работници Светлан и Коко от комплекса на своя глава са ги забучили. Защото са мързеливи и да не им пече са забили чадърите. Някой ВЕРВА ЛИ, че НЯКОЙ от богатите ще получи тук в България ВЪЗМЕЗДИЕ за делата си ? Някой вЕрва ли, че Цацаров ще направи каквото и да е ? Под носа му отмъкнаха 4 милиарда лева а той след 4 години все още се чеше по корема. Камо ли за някакви скали, бетон и чадъри да си разтресе туловището... "НИ МИ СА СМЕИЙ. ТИ СИ ГО ИЗБРА !"- Кокинов от подслушаният запис с Б.Б.
6.
grobarq
08.06.2017 10:12:53
0
15
Да си носи плажа и парите в гроба !
5.
.....
08.06.2017 10:03:53
1
10
споко този пясък след зимата няма да е там ... нека да насипва като му е толкова акъла
4.
Danj
08.06.2017 10:01:16
0
24
Направо не ми побира малката глава как се рушат тези скали и как на тяхно място се прави плаж. Сложил горкия няколко чадъра за красота ццц..просто никой да не го пипа.
3.
м
08.06.2017 09:49:03
23
3
кое им е уникалното на тия камънаци?такива има навсякъде пак се търси под вола теле,да не сме унищожили скалите :д
2.
joro
08.06.2017 09:47:03
0
24
mnogo nagal pedal
1.
Ееее
08.06.2017 09:00:59
0
20
Не, не са "образОвания", а образувания!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори