Спомени от соца: Ол инклузив по време на Тато – 14 дни на море за 40 лв.


Спомени от соца: Ол инклузив по време на Тато – 14 дни на море за 40 лв.
Животът в станцията обаче протичаше по строг социалистически ред. Спи ти се, не спи ти се – в 7,30 ч. на закуска
03 Юни 2017, Събота

В интерес на истината, при соца почивахме на морето с евтини карти от по 40 лв. за човек. При това – цели 14 дни спане и ядене, както сега му казват ол инклузив


Никога няма да забравя една от морските ни станции – на Министерството на леката промишленост в местността Трифон Зарезан (до Златни пясъци). Мъжът ми се добра до карти за нея с невероятни връзки и хвърчахме от щастие, когато ги взехме, пише socbg.com. Как иначе – нали за първи път щяхме да заведем 2-годишната ни дъщеричка на море! Е, добрахме се с тежките куфари с влак и автобус до станцията, настаниха ни в нещо като едноетажно бунгало (всичките бяха залепени едно до друго и с общ двор пред тях). Вътре – пълна мизерия: радиоточка виси над вратата, вехти полубели чаршафи, крушките на лампите изгорели, вратата не се затваря, комарникът скъсан, одеялата – войнишки. Но си имаше собствена тоалетна, макар с цокъл от блажна боя и няколко изпотрошени плочки.Животът в станцията обаче протичаше по строг социалистически ред. Спи ти се, не спи ти се – в 7,30 ч. на закуска. Още в 11,30 часа от плажа потегляха по стръмните стълби към стола нагоре първите групи от пищящи дечурлига и мъкнещи чадъри и пояси татковци и майки. Те трябваше точно в 12,00 ч. вече да ядат. Втората група, към която бяхме причислени, ги чакахме да свършат с обяда по пейките навън, за да влезем и ние да похапнем. Масите – без покривки, вилиците и лъжиците не стигаха, чакаш да ти измият. Гозбите – типично заводски – чорба от нещо си, почти вода, манджите – тлъсти сослийки (късче мръвка с бол запръжка, да топиш на воля залъците), и 2 неугледни ябълки от двора на станцията. Вечерята – точно в 6,30 ч., защото персоналът искал рано да си ходи. Най-често яхния от зелен фасул (от буркан) и купичка от алпака с воднисто кисело мляко. Хляб и туршия от люти чушки – кой колкото му душа иска. Ама някой ще огладнее до вечерта, а магазин наблизо няма, негов си проблем. Всеки да се спасява поединично.
Само че в онези времена това не ми правеше впечатление. Без две неща обаче – след обедната дрямка почиващите изпълзяваха от бунгалата. Жените, най-често със завидни телесни габарити, изваждаха кълбетата от куфарите и почваха да плетат. Клюкарствайки зад гърба на всяка, която не е от тяхната кръвна група. А пък половинките им от силния пол, боси, брадясали и неугледни, с часове удряха карти и табла по пейките, наливайки се с промишлено количество бира. Караха се и псуваха като хамали. Докато тумби от деца тичаха покрай тях с адски викове, току някое отнасяше по шамар и изплакваше, но за кратко.

В категории: Ретро Флагман


25
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
25.
Чавдарчета и пионерчета
04.06.2017 20:05:53
4
0
През "соца" хратутниците ходеха със държавните самолети на пътешествие до екзотични острови и държави, един Пенча Кубадинеца си спомням ходеше
за лов в други континенти и харчеше народна пара. На 6 години се научили да пият ракия комунетата, на 12 да хапват трева и ще чакаш от тез мародери държава да оправят!
24.
комунист
04.06.2017 19:36:17
6
2
Така е. Всичко е истина в статията. Не се залъгвайте и не гугълвайте и питайте по-старите. Едно време и за 10 лева стояхме по "Ол инклузивите" и хората от хотелите се набутваха да ни предлагат маркови алкохоли, черен хайвер. Като завършиш веднага можеш, не можеш искаш не искаш ти намираха работа за много пари, та за това и сега хората живеят във неблокостъргачите и имат по няколко имота и вили.Имахме няколко каквито си искахме коли. Аз имах едно Камаро, на жената купихме един Мерцедес. Никакъв проблем. За 2 дена и колата пристигаше. Спомням си и каква демокрация беше- който не му харесваше властта или имаше критики го награждаваха на инклузив в Белене. На Коледа и Нова година като ни останат плодове пращахме за на запад. Толкова много стока имаше, че едвам смогвахме да я изкупуваме и рафтовете на магазините все празни стояха. Може да съдите за производителността и заплащането едно време по пенсийте на бабите ви. Ааа и да не забравя, като си купих първата яхта с жената решихме да обиколим света, ама на границата ни спряха и ни казаха, че на запад не е хубаво да ходим такива паралий и че ни пазят от безработните Френски и Немски гастербайтери. По-хубаво от комунизма нямаше. Сега само останаха мрънкочите като мен и хората където ни научиха да не работим и да не се интересуваме дали евтиното не ни излиза скъпо.
23.
Аууу
04.06.2017 14:48:36
2
1
Чета коментарите и се възхищавам на Гергов. За 27 години колко много хранени със сланина и хлебарки, но грамотни свине е създал.
22.
GR
04.06.2017 08:00:59
1
1
През соца в манджите имаше хлебарки и насекоми за обикновените хора, а за номенклатурата им се доставяха стоки от западни страни. Сланината за която говори предния коментиращ е от свинекомплекса на Гергов, който се приватизира без да постъпи в държавния бюджет един лев , окраден !
21.
Аугуст
03.06.2017 22:55:38
3
4
Абсолютната простотия! Вие знете ли какво е ол-инклузив и с какво ви хранят в днешно време в тези иначе луксозни хотели?!
Сланина с ориз, на следващия ден същото ястие е приправено и с зеленчуци. Ако имаш късмет може да не се натъкнеш на същото парче месо (сланина), което снощи си нагризал, но си го върнал в чинията си уж да го изхвърлят, ама наглите видиш го преработили и ти го сервират пак. Вдигни си гъза и се поразходи из хотелите да видиш за какво става въпрос преди да пишеш смешни статии.
20.
ЕХА
03.06.2017 17:04:38
6
4
В коя станция си почивал на Китен , ММЦ пак беше за номенклатурата , готвенето за мишките от БКП пак се подбираха кадрите, ай сега не лъжете хората , ами си кажете в кое министерство сте служили....., а за обикновените хора- хлебарки и насекоми в яденето
19.
Ъ
03.06.2017 16:50:58
1
4
Браво 18,прекрасно е казано.Всичко с малко думи.
18.
Мда...
03.06.2017 16:21:00
19
8
............Господи боже мой – кому е нужно да пишете подобни опашати лъжи? Засрамете се най-накрая, престанете! Почивките на море и планина на символични цени, достъпни масово при социализма бяха едно от най-хубавите неща, които направиха детството на милиони българчета незабравимо. За каква гнусна храна ми говорите – не само, че храната на почивната станция в Китен, където аз ходех от 1962 до 1974 година всяко лято, беше вкусна, тя беше превъзходна и последния ден по молба на всички жени готвачът диктуваше рецептите на всички вкусотии, с които ни беше хранил. И покривки имаше, и достатъчно прибори. Имаше две смени за храна – вярно, нормално е, ако столът не побира всички едновременно. Имало дебели жени – и за това ли е виновен соцът???? Що за безумие? Клюкарствали? Мамка му и социализъм, клюкарки ражда, а? Щото сега само възвишени и благородни особи, които говорят само за литература и изкуство, отглежда под път и над път „хубавият“ капитализъм…. Играели карти и пиели бира мъжете? Ами какво лошо има в това? Сега с много интелектуални занимания ли са заети съвременните българи? Не виждате ли колко оскотели, масово, са съвременните младежи? Сега не пият просто само бира – Сега се наливат с твърд алкохол, тровят се масово с наркотици, загиват млади хора по време на пиянски оргии по морските ни курорти, които вече не са никакви курорти, а долнопробни свърталища и центрове на разврат. Отвратително е да се пишат и публикуват подобни просташки материали….
17.
спомени от соца
03.06.2017 16:05:53
12
2
Помните ли като се редяхме на опашка пред показния зеленчуков магазин, сегашното кафе Бакарди. Даваха само по 1 кг на човек.Весело беше, на член от семейството по 1 банан.Останалите плодове пък, които ги връщаха от дивия запад като некачествени, на нас се предлагаха в същия този показен магазин като първо качество. Също като базалтовите плочи по настилката на Александровска. Турчинът ги предлага като трето качество, но по фактура в Бургас ги закупуват за първо качество. Познайте къде отива разликата от парите- ами за банани, сега у нас се предлагат в изобилие:)
16.
Еклектика
03.06.2017 15:31:16
10
9
На кое да вярваш? На красивите пейзажи от снимките ,или на част от текста. В соца си беше гот. Искаш работа -веднага.и то задължително. Искаш образование - задължително. Искаш работа зад граница - няма проблеми-шофьори,моряци,строители,лекари,сестри,.......Искаш деца -веднага семейство ,деца иначе ергенски данък. Искаш жилище - чакаш но взимаш.Искаш вила - няма проблем ,купуваш на ниска цена,строиш трудно но с любов. Соца си е гот,ама нямааа.
15.
Пульо Сульо
03.06.2017 14:58:23
8
10
Абе тоз дето е писал статията много на интересен се прави бе.Уж носталгично,пък саркастично.....Това може да го напише само човек,изпълзял в жегите от някой клуб на сорос или Бхк,с една дума полуидиот!
14.
Ангел
03.06.2017 14:31:16
11
3
Комунетата пак изпълзяха като змии да хапят и пръскат отрова, за "гнилия запад" и за "диктатурата на пролетариата" Консумацията на определени продукти, май тетковците ви са ви задоволявал със корекомски стоки и гушката ви е била пълна, а другите така наречен пролетариат е почивал на "ПЕРЛА" и си е топкал краченцата в бистрото море, но само за номенклатурата беше това!
13.
запознат
03.06.2017 14:27:49
10
6
Вярно е само това, че живеехме спокойно- мизерно, но спокойно. Нямаше го това свобода на словото. Ако някой кажеше нещо против Тато, после вече никой не го виждаше и не знаеше какво се е случило с него. Я сега някой още жив комуняга да опровергае това.
12.
запознат
03.06.2017 14:23:15
12
3
Почивката си беше лукс, тя беше само за превилигировани. Какъв телевизор, кви 5 лева- ходехме в комшийте да гледаме черно бял телевизор. Често в новините предаваха за ,, гнилия запад'', че там не е хубаво, то кой ли можеше да отиде да го види, пиле не можеше да прехвръкне извън България, ееее, само Таковите ходеха с частен самолет по казина в Лас Вегас и къде ли не още с народни пари. Кой още не е чел списъкът с цените на имотите и автомобилите на висшия ешалон тогава. Мръсни комуняги, освен, че ни манипулираха и осакатиха хиляди хора по времето на чернобил /не даваха никаква информация за отровите, които ядяхме/, докато в същото време за тях се доставяше със самолети храна отвън -превърнаха животът ни в много, много жалък тези гадове, малко им беше да ги избесят. Мога да напиша цяла книга с факти, ама той Тодор Зиновиев от Кюстендил/ тогава съдебен заседател в София/ започна да пише книга за тях, похвали се тук, таме и го блъсна камион, ей така, случайно..та не можа да я довърши.
11.
запознат
03.06.2017 14:09:17
11
7
почивката си беше лукс, тя беше само за превилигировани. Какъв телевизор, кви 5 лева- ходехме в комшийте да гледаме черно бял телевизор. Често в новините предаваха за ,, гнилия запад'', че там не е хубаво, то кой ли можеше да отиде да го види, пиле не можеше да прехвръкне извън България, ееее, само Таковите ходеха с частен самолет на казина в Лас Вегас и къде ли не още с народно пари. Кой още не е чел списъкът с цените на импотите и автомобилите на висшия ешалон тогава. Мръсни комуняги, освен, че ни манипулираха и осакатиха хиляди хора по времето на чернобил /не даваха никаква информация за отровите, които ядяхме, докато в същото време за тях се доставяше със самолети храна отвън -превърнаха животът ни в много, много жалък тези гадове, малко им беше да ги избесят.
10.
Ангеле
03.06.2017 14:06:38
10
7
Прочети това,което си написал и помисли кое е по-различно сега,освен че има банани на корем (с изричната уговорка за който може да си го позволи)!Каквото и колкото да плюете срещу "онова време",истината е че обикновения човек никога повече няма да живее толкова спокойно и добре както тогава.Живота е един и се мери не с това колко пари и материални облаги си консумирал а с красивите и запомнящи се моменти сред роднини,приятели и познати.Като понатрупате годинки ще го разберете,но ще е твърде късно.
9.
Ангел
03.06.2017 12:18:57
14
7
Статията отразява действителността през соца , номенклатурата пируваше, а народа се редеше по опашки за дефицитни стоки, които не се произвеждаха при нашите климатични условия . Имаше ниски цени на определени стоки и услуги, но доходите и работните заплати за 80% от населениети бяха ниски. Номенклатурата почиваше в луксозни почивни бази , а за обикновения човек в бунгала със хлебарки, насекоми и скъсани чаршафи. А тези които защитават тези времена доста добре са си поживуркали и имат носталгия по миналото !
8.
ALF
03.06.2017 12:15:16
9
3
С карти се уреждаха само едни и същи. И това ще им остане.
Ама и те си намериха майстора.
7.
!!!
03.06.2017 11:56:18
15
9
Статията е определено с негативно отношение,стремяща се да промие мозъците на по-младото поколение.Което няма как да направи сравнение между минало и настоящо.Лъха на примитивизъм.
6.
Сулю Пулю
03.06.2017 11:47:58
20
7
"Мъжът ми се добра до карти за нея с невероятни връзки и хвърчахме от щастие, когато ги взехме..."

Разбира се, че написаното е вярно. През"соца" всичко ставаше с "връзки".
Всичко! И беше добре само за близачите на задници и доносниците т.е. колкото по-голям мръсник си (нагоре в йерархията),толкова по-добре ще живееш.
За тия, които правят комунистическа пропаганда ще припомня, а нека по-младите да знаят:
По времето, когато са правени снимките от статията 40 лв. бяха много пари, сравнени със заплати от 120 лв. за мъжете и 90 лв. за жените. По-късно постепенно ги увеличаваха по малко.
Имаше дефицит за всякакви стоки и всичко ставаше с "връзки". Които имаха познати месари бяха щастливци, а за останалите кокалаците, рогата и копитата.
Нямаше тоалетна хартия! Олиото - с връзки. Кафето - с връзки. За кола чакаш с години. За жилище чакаш с години. За авт. пералня или цв. телевизор хората спяха с дни по опашките пред магазините, правеха се списъци и ставаха дори сбивания.
Портокали, банани - само по празниците и по 2 кг. През лятото нямаше бира и газ. напитки - страхотни опашки. Нямаше бял боб, нямаше маслини... всъщност то какво ли имаше.
Хората се шегуваха когато видеха някъде навалица и казваха - "Каква е тая опашка за маслини?" или когато не са се виждали с някой отдавна - "Къде се губиш, като белият боб на пазара?" и пр и пр.
Соца (по когото въздишат сега бившите комунисти и доносници) си беше една голяма кочина с бодлива тел по границите, където пък се стреляше на месо по тия които искаха да избягат от "Социалистическия рай"!
5.
Браво
03.06.2017 11:45:40
7
1
МНОГО БЕШЕ ХУБАВО В ЗАТВОРА ОСОБЕНО ЗА НАДЗИРАТЕЛИТЕ.
4.
645
03.06.2017 10:24:26
7
22
Ти и написаното от теб сте по-зле и от карикатура-едно клише-гротеска.
3.
645
03.06.2017 10:17:00
40
9
Има кампания, очевидно, това време да бъде направено на карикатура от карикатури, които не са живели в това време.
Винаги с подигравателен тон и с една подчертана гнусна примитивност.
За сведение на този "писател", тогава хората бяха много добри и по-възпитани.
Не е вярно, че нямаше карти за почивка, сигурен съм!
Не е вярно, че струваха 40 лева.
Тогава почивните станции бяха достъпни за всички, принадлежаха на различни предприятия.
Смешно е да се коментира така, сякаш само при социализма се е клюкарствало.
Сега страхотно се лъже и се прави народа на боклук.
Беше прекрасно при социализма и това го знаеше дори покойният вече Збигнев Бжежински, инак нямаше да посвети жалкия си живот , за да му попречи да се развие.
При социализма имаше хора.
Сега са направени на послушен добитък.
Съветвам автора да си потърси удовлетворение в друго поприще. Речникът му издава, че не е от нашето хубаво, умно, образовано , съзидателно и благодарно поколение.
2.
Как" Сийка
03.06.2017 10:12:18
25
3
Пътуване с автобус и влак -екологично. Бунгало едно етажно -природосъобразно.Храната - здравословна за отслабване.Киселото мляко - истинско. Дневното разписание - здравословен режим на живот. Слънцето на обяд е най-силно и има опасност от изгаряне. Множество деца - скъп спомен ,вече няма. Жените и мъжете им напълно естествени българи без скрупули от псевдо-евро -възпитание. За финал -тумби от деца - дай боже пак и още повече.
1.
mfzargan
03.06.2017 09:48:33
14
5
МНОГО БЕШЕ ХУБАВО.
Добре че имаш плюнка.Сега, може би ходиш на почивка всяка година?


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Просвета
След алармата на Флагман.бг! Виваком се извини на бургазлията Тодор Нейчев за капана с договорите, обеща да му върне парите
След алармата на Флагман.бг! Виваком се извини на бургазлията Тодор Нейчев за капана с договорите, обеща да му върне парите Тодор изпада в трудна ситуация, защото не може да се откаже от „Виваком”, тъй като има опасения, че след като се усетят, че са го загубили като клиент могат да пуснат договорите в действие

Всичко в категорията
На вниманието на ГДБОП! Родна красавица се радикализира, зове за смърт на всички българи Възрастна бургазлийка е в неизвестност! Виждали ли сте я? Сигнал до Флагман.бг! Вижте на какво изглежда градинката до Хепи в ж.к."Лазур" Внимание, шофьори! Отворена шахта в Слънчев бряг създава предпоставка за катастрофи (СНИМКИ) Станка Полицайката пак вмириса баровското село Маринка, превърна къщата си в сметище (СНИМКИ) Загадка на деня: Това Бургас ли е или село в северозападна България? (СНИМКИ) „Възмутен татко” в сигнал до Флагман.бг: Два часа обикалям във „Възраждане”, няма къде да паркирам Войната за паркоместа в ж.к."Славейков" загрубя, в блок 37-и скочиха на съсед Гневен бургазлия! Полицаи запушиха ул."Шейново" до СУ "Иван Вазов" На вниманието на ДАИ Бургас! Копърки и нелегални бусове дебнат за туристи в Слънчев бряг Ужас! Мъртви плъхове изплуваха в морето край Морската гара в Бургас (СНИМКИ 18+)
Баба метна през терасата 9 хил. за апаши
Баба метна през терасата 9 хил. за апаши Пенсионерката мислела, че помага на полицията
Всичко в категорията
Издирват моторист, блъснал полицай и избягал Секс издънка! Младеж обърка любовницата си с близначката ѝ и сега ще лежи за изнасилване МВР пусна ВИДЕО от разбиването на престъпната група, ликвидирала Бобъра Шестима в ареста: Пребиха мъж, изпочупиха колата му Гаргата с абсурдно обяснение за екшъна в "Славейков", нападнатите от него хора носели бомба, за да го взривят Пенсионирана учителка се самоуби със скок от 6-ия етаж Синът на убития с пистолета на Влайков е арестуван, задържан е май за отмъщение (ВИДЕО) Турчина, Коня и Черния задигнали дебели пачки в Илиянци, ето кой е мистериозният четвърти член на бандата Разбитата на "Тракия" банда убила Бобъра - издънил пратка с дрога за 72 млн. лв. от Бургас Разкриват има ли връзка между отвличането на Адриан и заловените бандити на магистралата Светлозар Лазаров: Похитителите на Адриан не са дебютанти, имат и други престъпления (ВИДЕО)
Вечна дружба: Борисов и Цацаров на среща с прокурора Чайка и посланик Макаров
Вечна дружба: Борисов и Цацаров на среща с прокурора Чайка и посланик Макаров Премиерът прие госта от Русия въпреки призивите на правозащитниците
Всичко в категорията
Мирослав се опита да измами 5 банки за 120 хил. лв. в Бургас, отива на съд Приятелката на арестувания с дрога Димитър Тонкев изригна: Лазар Влайков отвръща на удара! (ВИДЕО) Касапинът Недялко отнесе 10 години за жестоко убийство в с. Зидарово Битката за Административния съд в Бургас – тест за следващия Висш съдебен съвет Съдбата удари жестоко кметския брат, изнасилил майка на две деца в овощна градина 16-годишен нарита жандармерист, нарича колегите му "боклуци" и "мишки" Отложиха с час мерките на новата група обвиняеми за пласмент на дрога в Слънчев бряг Пуснатият от спецсъда Атанас Петков: Имам ресторант в Несебър, искат да превземат бизнеса ми! Съдът за пласьорите на дрога в Слънчев бряг: Няма организирана престъпна група Потресаващи разкрития: Фермерът Недялко заплашвал жертвата си преди кървавото убийство, наел хора да пребият Стоян Биячът на слепи Тодор вече няма да дебелее вкъщи, пуснаха го на свобода
Ето 10-те дестинации с редовни полети от летище Бургас, цените - 14,99 евро
Ето 10-те дестинации с редовни полети от летище Бургас, цените - 14,99 евро Нискотарифната авиокомпания „Райънеър” пуска промоционалните билети още от утре

Всичко в категорията
Промоция! Намаление! Всички стоки -80%... или не съвсем Пълна подигравка! Сокът за деца в България е със 147 % по-скъп от Германия Няма скрито покрито! Вече е ясно кога и колко ще са дългите почивки през 2018 г. Вижте комплекса на „Central park Burgas”, правят първа копка в сряда Само във Флагман.бг! Три авиокомпании с огромен интерес към Бургас, ще има ежегодни полети до Испания и Германия Скандал! Сладкарници "Неделя" въведоха "такса нож" - 15 лв. за нарязване на торта Време е за зимнина! Плодове и зеленчуци все още са по-евтини „Райънеър” с извънредна новина за клиентите си: Ще отменя 40-50 полета дневно Бургаски депутат поиска спешна среща с руския посланик след гавра с търговец Живи да ги ожалиш! Частните съдебни изпълнители притеснени, че промените в ГПК ще блокират работата им Каската ли е най-добрата защита при пазаруване в мол „Галерия”
Само във Флагман.бг! Страховит бос лъсна в схема на Цар Плъх за контрабанда в Бургаския затвор
Само във Флагман.бг! Страховит бос лъсна в схема на Цар Плъх за контрабанда в Бургаския затвор Надзирателят Валентин Велев получи сериозна присъда, тъй като опитал да вкара забранените вещи зад решетките


Всичко в категорията
Цял клас си смени училището заради учителка по математика
Цял клас си смени училището заради учителка по математика Родители били шокирани, че договорът на учителката няма да бъде подновен
Всичко в категорията
Стряскащи факти за подмяната на нацията ни! Всеки четвърти първолак не знае български Бургас с три номинации в конкурса "Новатори в образованието" Министър Вълчев: Деца от малцинствата са като имигранти, не знаят български 10 % скок в приема тази година в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” , новите специалности привличат все по-голям интерес Голямата дилема за Френската гимназия: Да запази ли 80-годишния бял камък на фасадата си? Дават стипендии за успех вече и в 8-и клас: 50 лева Разрешиха огромен проблем на бургаския ж.к.”Меден рудник”, новата забавачница поема 120 деца (ВИДЕО) Държавата върна 3000 деца в класните стаи (ВИДЕО) Песен на Азис в училище взриви обществеността, как се оправда директорът (ВИДЕО) Вижте как бе даден стартът на учебната година в елитното ОУ „Васил Априлов” 63-ма изявени ученици награди Строителния на първия учебен ден
УМБАЛ Бургас поднови сертификата си за качество по системата ISO 9001:2008
УМБАЛ Бургас поднови сертификата си за качество по системата ISO 9001:2008 Целта на одита, извършен от институцията NQA,  бе да потвърди, че системата за управление на качеството е създадена и внедрена в съответствие с изискванията на одитирания стандарт

Всичко в категорията
Ленено щастие за косата или иначе казано как да спрем косопада сами В УМБАЛ Бургас преглеждат безплатно деца за гръбначни изкривявания и спортни травми Медицинска сестра с над 35-годишен стаж спечели наградата „Света София” (СНИМКИ) Д-р Светла Цолова: Яйцата с фипронил водят до нарушение в равновесието (ВИДЕО) Успешното лечение на исхемични мозъчни инсулти е революционното постижение в неврологията за последните години Д-р Ангел Кунчев: „Мичиган“ може да предизвика епидемия (ВИДЕО) Университетска болница „Дева Мария“ се подготвя за Лешникотрошачката Операционни сестри от над 30 болници са с нова квалификационна степен след иновативно обучение, организирано от „Фаркол“ Известен детски кардиолог идва през октомври в Бургас Бейби-бум в университетска болница „Дева Мария“ - десет бебета за 12 часа УМБАЛ Бургас призовава: Дари кръв, спаси живот
Изхвърлят на улицата измамена жена, осъдена за обида на кмет (ВИДЕО) Бедстващата Станка се нуждае от лечение, диабетът не позволява на раните й да зарастнат Семейство с две деца живее без ток в дом с падащ таван (ВИДЕО) Кървава трагедия! Известен български учен бе убит по нелеп начин Известен пластичен хирург свалил "безброй жени", преди да застреля красивата актриса Ивана и себе си Огромна драма навръх Съединението: Отчаян мъж се метна от сграда на ул. "Македония" Погребват утре журналистката Петя Петрова Зловеща версия: Детето в Стрелча може да е станало жертва на играта "Син кит" Незрящи студенти гледат бебето си с 500 лв. на месец (ВИДЕО) Неутешима мъка! Журналистката Петя Петрова загубила битката с рака след две седмици в кома! Стотици нейни приятели си взимат последно сбогом в социалните мрежи (СНИМКИ) Откривателят на починалата Петя Петрова – Сашо Диков с разтърсващи думи за кончината й
Мишена на златотърсачки: Батков-младши за фалша и умните жени
Мишена на златотърсачки: Батков-младши за фалша и умните жени В момента предпочитам "да си купя" жена, твърди бизнесменът
Всичко в категорията
Затварят централна улица в Бургас по повод Световния ден без автомобили, вижте коя е
Затварят централна улица в Бургас по повод Световния ден без автомобили, вижте коя е Инициативата е част от програмата на Европейската седмица на мобилността в Бургас
Всичко в категорията
Спомени от соца: Когато ученическите униформи бяха задължителни
Спомени от соца: Когато ученическите униформи бяха задължителни За груби провинения учителите налагаха наказание – прическа нула номер

Всичко в категорията
Димитър Бербатов се дипломира и каза: Един ден може да стана министър на спорта Холандец спечели шахматния турнир "Кесаровски-Станчев" в Слънчев бряг Кралят оцеля! Фил Хийт взе 7-ма титла и изравни рекорда на Арнолд Шварценегер Роналдо заведе половинката си на мач на "Спортинг" Лисабон (СНИМКА) Волейболните националки (до 23 години) ще играят на полуфиналите на Световното първенство Бургаски тим представя България на Евро-Африканското първенство по подводен риболов Как Григор е свалил Шарапова - вижте разказа на рускинята Войната в бургаското плуване е необратима! Ще унищожат ли ПК „Бриз” или конкурентите му ще отидат в канала? (ВИДЕО) До минути решават съдбата на най-успешния плувен клуб в Бургас, лишават го от 50 бона годишно (СНИМКИ) Шефът на УЕФА се закани да изхвърли ПСЖ Децата и юношите на Черноморец продължават напред за Купата на БФС
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Филхармонията в Бургас има нужда от тотален ремонт, готови сме да започне догодина
Филхармонията в Бургас има нужда от тотален ремонт, готови сме да започне догодина Още Вежди Рашидов обеща на кмета Димитър Николов, че ще извърши ремонта, няма да го забравим

Всичко в категорията
Революция в туризма на Бургас! Най-голямата авиокомпания в Европа открива база за $104 милиона (ОБНОВЕНА) Община Бургас обявява ученически конкурс за изработване на лого за Международното математическо състезание догодина Извънредно! След минути съобщават за уникални находки в Черно море, преобръщащи историята ни Ако искате пълна стипендия за обучение в САЩ, кандидатствайте до 8 октомври пред Фондация „Кроношпан“ Бургас с три номинации в конкурса "Новатори в образованието" „Акве калиде“ отбелязва своя празник със средновековен лагер, възстановки и демонстрации на открито Ново: Изпитът след новия безплатен IT курс на софтУни ще е в Бургас Деца си светят с фенерчета, за да играят на спортна площадка в най-елитния комплекс на Бургас (СНИМКИ) 10 % скок в приема тази година в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” , новите специалности привличат все по-голям интерес Тома Айляка загуби решаваща битка във "Фермата", пръв напуска шоуто Голямата дилема за Френската гимназия: Да запази ли 80-годишния бял камък на фасадата си?
Разрешиха огромен проблем на бургаския ж.к.”Меден рудник”, новата забавачница поема 120 деца (ВИДЕО) Откриват супермодерна детска градина в бургаския жк. "Меден рудник" (СНИМКИ) Бургаският жк „Меден рудник” празнува с фолклорна музика, детски игри и народни борби Защо кметът на Бургас Димитър Николов откри учебната година в СУ "Петко Росен" в жк. "Меден рудник" (СНИМКИ) 19-годишен задигна телефон от паркиран Сеат в жк „Меден рудник”, сгащиха го след 6 месеца "Булфарма” иска да купи Медицинския център в бургаския ж.к. „Меден рудник” от Общината Пожар изправи на крак огнеборците в ж.к."Меден рудник" Фейсбук изригна! Пазете децата си от този мъж в ж.к."Меден рудник", краде и заплашва Бургазлии пропищяха от цигански терор в жк "Меден рудник" (СНИМКИ) Паника в „Меден рудник”! Гражданска защита и полиция обсадиха блок, изкараха труп в чувал Ето какво наказание ще получи циганката, обиждала полицаи в ж.к.”Меден рудник”
Прокуратурата в Айтос ни взе за глупаци! Накълцаният в с. Мъглен Илиян бил виновен, а озверелите му биячи - жертви!
Прокуратурата в Айтос ни взе за глупаци! Накълцаният в с. Мъглен Илиян бил виновен, а озверелите му биячи - жертви! Ето как се оправдаха от държавното обвинение за побоя на цигани над 25-годишния бургазлия Илиян Мавров

Всичко в категорията
ОЗБГ на бунт пред Районната прокуратура в Айтос заради бития от свирепи цигани бургазлия Вижте с кои номера ще мерят сили кандидатите за креслото на избягалия кмет в Айтоско Нападнатият от циганската хунта Илиян опитал да защити работник, вижте цялата история за жестокия побой Извънредно! Свирепи цигани клаха българи с брадва в с.Мъглен, Айтоско(ШОКИРАЩО ВИДЕО) Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет Шокиращо от Айтос! Некадърници от автоморга предизвикаха пожар, огънят горя на 100-ина метра от бензиностанция Стана ясно кога айтоското с. Чукарка избира нов кмет, след като старият избяга на гурбет Айтос ремонтира бюджета си за разширяване на гробищата в с. Мъглен Племенникът на Кокала за стрелбата: Станала е грешка, не създавайте излишна паника! Извънредно! Стрелба в Айтос, мишената е известен бизнесмен Ротари отличи най-достойния лидер в Айтос с престижна награда
Ученик от Карнобат с първа награда за есе и разказ "Братя Мормареви"
Ученик от Карнобат с първа награда за есе и разказ "Братя Мормареви" В "Десет кила свинско и трюфели" Владимир Илиев  разказва за цената на човешкия живот

Всичко в категорията
51 автори взеха участие в националния поетичен конкурс, обявен от община Несебър
51 автори взеха участие в националния поетичен конкурс, обявен от община Несебър Произведенията, които ще се борят за наградите от първото издание на конкурса са 68
Всичко в категорията
Втория национален пленер по живопис „Хелиополис“ се проведе в Обзор Над 180 доброволци от Несебър събраха 74.283 тона отпадъци в еко кампания В Стария Несебър ще се изградят две детски площадки, финансирани от „Шел“ Холандец спечели шахматния турнир "Кесаровски-Станчев" в Слънчев бряг Готвач на пико от Слънчев бряг отнесе 4 години затвор, превърнал в нарколаборатория хотелската си стая Отложиха с час мерките на новата група обвиняеми за пласмент на дрога в Слънчев бряг Пуснатият от спецсъда Атанас Петков: Имам ресторант в Несебър, искат да превземат бизнеса ми! Съдът за пласьорите на дрога в Слънчев бряг: Няма организирана престъпна група Холандски промоутър на баркроули за "Викинг" забърка невероятна интрига, закопчаха го на летището 280 първолаци прекрачиха училищния праг в община Несебър (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Митьо Очите се гмурка за калкан, няма и помен от пораженията след стрелбата (СНИМКА)
Поморие отхвърли отчета на „Кабланд”, който щеше да изгражда голф комплекс за милиони
Поморие отхвърли отчета на „Кабланд”, който щеше да изгражда голф комплекс за милиони Фактите сочат, че нищо не се случва реално на терен вече 12 години, каза кметът Иван Алексиев

Всичко в категорията
Първият звънец би в шест училища в община Созопол (СНИМКИ)
Първият звънец би в шест училища в община Созопол (СНИМКИ) Пожелавам ви много успехи и попътен вятър в морето на образованието, заяви кметът Панайот Рейзи при откриването на учебната година в СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Созопол

Всичко в категорията
Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение”
Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение” Генерална реконструкция на отсечката „Царево – Малко Търново” може да започне през 2018 г., ще струва около 20 млн. лева
Всичко в категорията
Бизнесменът Сава Чоролеев пуснал сигнала срещу къмпингуващите соросоиди на Корал, усъмнил се, че крадат ток Добрата новина! Правят технически проект за ремонт на пътя Бургас-Царево Парламентарен контрол: Депутат изреди куп беззакония в Ахтопол Обсъждат узаконяване и специално обособяване на нудистките плажове Живко Иванов ще покаже новите си платна в Историческия музей на Царево Гол пилон стърчи в Резово, България няма пари за знаме Няма такава държава! Не може да глобят втори път тъста на Йордан Цонев за паркинга в Силистар Екобомба! Незаконна тръба излива 70 л фекални води на секунда в морето край Ахтопол, Лапчев получи акт (допълнена) Ще има ли пречиствателни станции в Ахтопол и Синеморец МВР успя да запълни едва 40% от щатовете за граждански „ловци на мигранти“ Кучета на плажа в Ахтопол, туристите не се съобразяват със забраните
Започна новата учебна година в oбщина Приморско
Започна новата учебна година в oбщина Приморско 33 първокласници прекрачиха прага на училищата в Приморско и Ново Паничарево

Всичко в категорията
Приморско приема най-голямото офроуд състезание на Балканите (СНИМКИ) Славей Киряков триумфира на кайт сърф състезанието в Приморско Добрата новина: Художници даряват картините си, за да се изгради параклис на „Св.Николай” в Приморско Завърши третото издание на "Приморска Перла`2017", над 800 участници бяха аплодирани Кайт сърф надпревара вдига адреналина край Приморско В Приморско скочиха на бизнесмена Стефан Генчев, високите децибели на дискотеката му подлудиха всички Секат вековни дървета в Китен заради нова улица? (ВИДЕО) Кметът Димитър Германов даде старт на ултра крос триатлона "Лъвско сърце" в Приморско (СНИМКИ) Приморско ще е домакин на уникално състезание – 140 км пробег, за да разбереш дали имаш „Лъвско сърце” Кметът Димитър Германов откри фестивала-емблема „Приморска перла” Бургаски харпунисти спечелиха купа по подводен риболов на турнира в Приморско
Средец спечели европроект за 1,5 млн. лева, кметът Жабов получи поздрав от премиера (снимки)
Средец спечели европроект за 1,5 млн. лева, кметът Жабов получи поздрав от премиера (снимки) Средствата ще се инвестират за възстановяване на уличната мрежа в общинския център
Всичко в категорията
Кметът на Средец: Източването на язовира в Момина църква е планирано, няма опасност от режим на водата Искат главата на шефа на „Деултум“, музеят работи на загуба Опасна болест унищожава горите в Странджа, единственото решение – масова сеч Средец посреща градския си празник с богата програма Що за племе сме? Вандали съсипаха всичко ново в Средец (СНИМКИ) Край на режима и калта от чешмите! Приключи първият етап от водния цикъл на Дебелт (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Синът на един от най-богатите българи ще търси злато в селото на Янка Рупкина Община Средец спаси местната болница от фалит, опрости дълг от 130 000 лв. МВР успя да запълни едва 40% от щатовете за граждански „ловци на мигранти“ Николина Ангелкова с отлична идея за развитието на туризма в Странджа, кметът на Средец я подкрепи Демонстрации на стари занаяти за празника на Деултум
Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение”
Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение” Генерална реконструкция на отсечката „Царево – Малко Търново” може да започне през 2018 г., ще струва около 20 млн. лева
Всичко в категорията
Малко Търново заделя над 101 хил. лв. за снегопочистването Депутатът Николай Тишев с приемна за граждани в Малко Търново На Кръстовден представят фотоизложбата "Хората на Странджа" в бургаския Исторически музей Кошмар на ГКПП „Малко Търново”: Десетки коли са блокирани в огромна тапа (СНИМКА) Петър Кънев: Кметът на Малко Търново пое ангажимент – стартира до дни ремонта на отсечката „Близнак - Звездец“ Инж. Петър Кънев посети странджанското село Близнак заради проблема с пътя до там Рускиня пострада при катастрофа на пътя Бургас - Малко Търново МВР успя да запълни едва 40% от щатовете за граждански „ловци на мигранти“ 35 хил. недекларирани лева задържаха на МП Малко Търново Хиляди родолюбци отдадоха чест на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание (ВИДЕО) Възторжена тракийка поднесе сантиментален подарък на президента Радев на Петрова нива (ВИДЕО)
Невероятна находка на Русокастро край Камено! Сравнима е с колекциите в Лувъра Блокираха пътя за село Винарско заради каменната кариера (ВИДЕО) Откриха уникална златна монета при разкопки в Русокастро - с Иисус Христос и Св.Богородица Югоизточният регион остана предпоследен в класация за най-оборотни фирми – след него е само Северозападът Биляна Йотовска се включи в кампанията за набиране на средства за лечението на малкия Боби Жителите на Винарско и Вратица излизат на протест срещу каменна кариера, кметът на Камено Жельо Вардунски ги подкрепя (ВИДЕО) Съдов хирург преглежда безплатно жителите на Камено Селата Константиново и Черни връх на сухо по жегите заради липса на вода Танцов ансамбъл „Здравец”-Камено с блестящо представяне на международен фолклорен фестивал Крепостта в Русокастро става топ дестинация за историческия туризъм Ценна икона от слонова кост откриха в Русокастро (ВИДЕО)
Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет
Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет В руенското село кандидатът е само един – Мустафа Бекир от ДПС. ДОСТ не излъчи свой човек срещу най-големия си враг

Всичко в категорията
Филхармонията в Бургас има нужда от тотален ремонт, готови сме да започне догодина Интервю Всички интервюта Министърът на културата Боил БАНОВ пред Флагман.бг: Филхармонията в Бургас има нужда от тотален ремонт, готови сме да започне догодина
Още Вежди Рашидов обеща на кмета Димитър Николов, че ще извърши ремонта, няма да го забравим

Глас отвътре Всички Иван Стамболов-Сула, Иван Стамболов-Сула Въобще не е нужно да се гледа Вип Брадър Дори и с фалшиви випове, остава въпросът каква е ползата от такива предавания, каква обществена задача изпълняват

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали След алармата на Флагман.бг! Виваком се извини на бургазлията Тодор Нейчев за капана с договорите, обеща да му върне парите На вниманието на ГДБОП! Родна красавица се радикализира, зове за смърт на всички българи Възрастна бургазлийка е в неизвестност! Виждали ли сте я? Сигнал до Флагман.бг! Вижте на какво изглежда градинката до Хепи в ж.к."Лазур" Внимание, шофьори! Отворена шахта в Слънчев бряг създава предпоставка за катастрофи (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 19.09.2017на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Поставете началото на нова работа. Помислете и за осъществяването на отдавна обмислен проект, които бавите без причина. Очаквайте добри доходи от неговата реализация. Предстои ви изпълнен с хубави мигове ден на нови запознанства и пътуване. Вашият оптимизъм ще ви помогне да постигнете отлични резултати на работното място. Ще откриете ваши стари познати, които ще ви обогатят с нови знания и ще ви бъдат полезни. Правете всичко с удоволствие и с желание да сте полезни на околните. Намерете правилното решение на работното си място, свързано с професионалните ви идеи и ще получите необходимата подкрепа. Пазете се от странично влияние, което ще се отрази неблагоприятно на работата ви. Възможни са грешки, които трудно ще поправите. Бъдете особено внимателни към новите делови предложения. Ядосвате се заради невъзможност да ви разберат и да се съобразят с професионалните ви задължения, изискващи цялото ви внимание. Денят отново е наситен с много напрежение. Изчистите съзнанието си от негативните мисли. Не проваляйте възможностите си за материална стабилизация. Трудностите ще ви принудят да сте сериозни по отношение на работата си. Не проявявайте излишни амбиции и не изпадайте в самосъжаление, ако не сте доволни от постигнатото. Овладейте емоцията си и ще жънете успехи. Следобед ще ви направят предложения, разкриващи ви нови възможности за печалба. Денят е благоприятен за делови срещи, но не е желателно да подписвате договори. Плановете ви изискват да им отделите много време и си осигурите достатъчно средства. Споделете идеите си с колегите и ръководството. Ако имате проблеми ще се справите бързо с тях. В този ден ви очакват нови предложения. Не бързате да инвестирате получените пари. Проверете стабилността на хората, които ви отправят предложенията, за да сте сигурни, че не ви мамят. Защитете интересите си. Денят ви позволява да водите делови разговори без да подписвате договори. Бъдете внимателни ако оформяте финансови документи,  ако са свързани с предстоящи инвестиции в нови проекти. Очакват ви проблеми на работното място. Причината за трудностите са грешки  и недоразумения с вашите колеги. Отложете деловите срещи. Приемете отправеното ви преди дни делово предложение, ако ви носи приходи. Отнасяйте се сериозно към работата си. Бъдете бдителни и не взимайте необмислени решения. Недоброжелатели отново се опитват да ви навредят. Очакват ви недоразумения на работното място или разправия с колегите. Общителни сте и с успех ще се справите с вашите задачи. Направете посещение на обществени организации, които се интересуват от работата ви и от вашата благотворителност. Разрешете всички неотложни проблеми до обед. В състояние сте да съсипете деня си заради властващата емоция. Завършете всичките си делови задачи до обяд. Трудности могат да променят изцяло плановете ви до обед. След обед се постарайте, дори и с цената на повече усилия да отхвърлите работата си. Ще ви поднесат нови изгодни делови предложения. Добре обмислете плановете си преди да вземете правилното решение. Материалното ви положение ще се подобри. Мерете приказките си и избягвайте импулсивните действия. Ще се изпокарате с колегите си и след това трудно ще възстановите равновесието. Предстои ви да обсъждате сделка. Бъдете внимателни, не избързвайте, а обмислете още веднъж всичко. Успехът няма да ви избяга. Очертават се нови възможности за профeсионална изява. Трудности, възникнали неочаквано на пътя ви, пречат на работата ви и на възможността да постигнете целите си. Не се ядосвайте. Бъдете внимателни при работа с пари.  Успешно ще инвестирате част от приходите  си, ако сте финансово стабилни и ви остават достатъчно запаси в банковата сметка. Откажете се от бързо приключване на задачите, за да избегнете грешките.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип