×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандални разкрития за хакерите от митниците! Заработили 800 милиона


Скандални разкрития за хакерите от митниците! Заработили 800 милиона
хакерът Димитър Пешев, снимка: Фейсбук
23 Май 2017, Вторник, 21:25 ч.

Парите са били обърнати в непроследимата виртуална валута биткойни


8-членната група от бивши, настоящи митничари, един софийски хакер и няколко посредници е изкарала около 800 млн. лв. От заличаването на тирове в системата на маршрутите им. Това стана ясно след първоначалния оглед на компютъра на ай ти спецът Димитър Пешев, създал вируса, даващ отдалечен достъп до системата на митниците, пише „Телеграф“.

Парите са били обърнати в непроследимата виртуална валута биткойни. Разследващите открили вчера 213 519 биткойна в компютъра на Пешев, закупени през 2015 г., като инвестицията за тях се смята, че е именно от дейността на бандата.
В момента един биткойн се продава срещу 3700 лв. Специализираният съд остави в ареста в неделя вечерта хакера Пешев, сочения за организатор на схемата Емил Милчев – бивш митничар на Калотина и настоящия му колега от пункта Гюешево Янаки Евтимов. Групата правела т. нар. фиктивни транзити.

В системата на митниците излизало, че камиони със стока тръгват от Полша и Унгария и по документи се движат транзит за Турция. От компютри в митниците „Капитан Андреево“ и „Калотина“ се отбелязвало, че транзитът е приключен, а тировете са напуснали страната, като търговецът си възстановил ДДС, мита и акцизи. Физически камионите изобщо не минавали българо-турската граница, а стоката им най-вероятно се продавала контрабандно в ЕС.

35 транзита са приключени по тази схема на двете български митници, а други 110 камиона са били манипулирани от заразени компютри на чужди митници.

„На колегите е направило впечатление, че камион, тръгнал за Унгария, само час по-късно в системата на митниците се е появявал като напуснал Европа“, обясни участник в разследването.

Според прокуратурата Милчев виждал кога транзитът е приключил и тогава взимал 25 000 евро – толкова била тарифата за отклоняване на камион.. Емил живеел с настоящата служителка на митниците Таня Ставрева, стана ясно още в спецсъда в неделя, Срещите си групата правела в заведение на три етажа в центъра на София, като третият етаж бил запазен за Милчев и хората му. Той правел ежедневни срещи с Георги Баджаков, любител на лъскавите коли, който също имал доста познати из митниците. Като част от групата е арестуван и офроуд пилотът Христо Калинков. Според разследващи той трябвало да намери хора в митниците в Добрич и Варна. За да разшири мащабите си, групата заразила компютрите в митниците на още три държави - Гърция, Македония и Сърбия, твърдят разследващи. Искали да ударят и Румъния, но румънската полиция предотвратила заразяването след получен сигнал. През цялото време разследването се координирало от Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа.



9
Коментара
Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 4
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
9
Коментара по темата
9.
Yoho
24.05.2017 01:44:58
0
3
Няма никакъв троянец, един тъп кейлогър и дебилите са се логвали с техните компютри от името на колегите им. От там и знаят от кои компютри е влизано. Най-много да са ползвали rpc експл. за да заразят компютри по мрежата.
8.
То народа го е казал, ама.......
23.05.2017 22:55:15
0
3
Ганъо няма наяждане -един път стомничка за вода, втори път и на третия се чупи.Задачка -закачка: 800 мил. кинти и група от 8 души =100мил. на човек.Въпрос -колко повече им трябва?
7.
аххаха
23.05.2017 20:24:33
1
2
до 2: Ако имаше елементарни технически познания щеше да знаеш, че ДА всеки може да си инсталира каквото си пойска. Админ права под windows се взимат за една минута от един кадърен петокласник ;)
6.
ахаххаха
23.05.2017 20:21:03
1
3
до 5:
Първо не става въпрос за троянец, троянците само слушат за информация и я предават, тук става въпрос за манипулация на системата посредством използване на акаунта на оторизиран потребител. Все едно сега да "хакна" facebook само защото имам акаунт там. Но като знам за какво става въпрос при поръчките за държавен софтуер няма въобще да се учудя ако дупките са повече от редовете написн код ;)
И какво му е лошото на Windows? (реторичен въпрос, не ми се води този спор)

До 4:
Еми маняк ще ти обяснявам, защото това го работя и ако парите за този софтуер се бяха използвали като хората това нещо нямаше да се случи. Ходи виж в МусалаСофт какви кадърни кадри работят и ще се усетиш за какво иде реч.
5.
хаха
23.05.2017 20:03:40
0
1
Технически погледнато, троянците не се инсталират на машината, а само се инициализират. Разбира се пак са ти нужни администраторски права за някои манипулации. Така или иначе, с вътрешни хора е лесно да проникнеш, в информационната система, на която и да е организация. Предизвикателството е да не те хванат. Задължително трябва и да споменем некомпетентната администрация на нашите служби. Няма да съм изненадан ако работят Windows.
4.
Колко мъка има по тоя свят...
23.05.2017 19:45:42
0
2
Въй лице, обясни ми пак за хакването- какво е, какво не е- че много интересно и умно обясняваш! Пичове,тихо, човека ще ни обясни за хакването- да научим нещо! Кво сме се размучали като някои добитъци- нека научим нещо истински сложно и хакерско!
3.
@@@@@
23.05.2017 19:19:47
0
6
Просто гениално изпълнение с елементи на балкански фолклор.
2.
До 1
23.05.2017 19:07:30
2
10
Ти пък да не мислиш, че всеки може да си инсталира каквото си иска? Нали трябва да има администраторски права. Иначе откъде да дойдат парите за пенсионерите, за армията ни, за образованието. Ами ето откъде, господа. Срам ме е. 800 000 000 лева(нарочно го написах с нулите). Срам ме е, навярно и вас ви е срам едно хакерче сигурно е извадило повече от всичките ви схеми като управляващи.
1.
ахахха
23.05.2017 18:41:45
3
13
Хакване с вътрешни хора не е никакво хакване а инсталиране на програма ;)
Аре да го видя без вътрешен човек как ще го направи, те нашите служби интернет нямат и това ги пази.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори