×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зам.-председателят на БСП-Бургас Тодор Ненов: Народният съд ли? Той осъди само убийци, инквизитори и главорези!


Зам.-председателят на БСП-Бургас Тодор Ненов: Народният съд ли? Той осъди само убийци, инквизитори и главорези!
Майката на Тодор Ненов е заснета при поругаването на новия паметник на жертвите на комунизма в Бургас
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Май 2017, Сряда, 10:53 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: архив Флагман

СДС, ДСБ и останалите се опитват да присвоят монопола върху истината, убеден е потомственият червен партиец Тодор Ненов


Зам.-председателят по идеологическите въпроси на общинското БСП в Бургас Тодор Ненов направи скандална трактовка на действията на т. нар. „Народен съд”, който от декември 1944 до април 1945 г. е избил хиляди хора. Ненов се застъпи пред Флагман за своята майка - бившата дългогодишна директорка на вечерната гимназия Малина Сейкова, която бе разпозната като ръководител на операцията по оскверняване на паметника за жертвите на комунистическия режим.
Според докладната записка, внесена в Общинския съвет на Бургас от групата на десните с искане за издигането на паметника до Съдебната палата, за около 4 месеца са издадени 9 155 присъди, с които са осъдени на смърт 2 730 души, 1 305 души получават доживотен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години. Така един от хората с най-голям принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор „за фашистка дейност и антисемитизъм“, а Константин Муравиев е единственият оцелял министър-председател на България отпреди 9 септември 1944 г. За сравнение, на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12.

В Бургас след дългогодишна борба на СДС преди месец бе открит въпросният малък паметник на жертвите на комунизма, включително и на т. нар. „Народен съд”. В нощта срещу 1 май обаче той беше поруган с лика на Георги Димитров.
Вандалският акт е запечатан от видеокамери в района, като на преден план се вижда майката на Ненов – Малина Сейкова.
Ето какво каза бившият общински съветник от БСП Тодор Ненов за вандалския акт:

„Категорично се противопоставих на изграждането на този паметник още през 2012 г. Ако говорим за жертви на комунизма, които са загинали във връзка с убеждениетя си, аз ще бъда първият човек, които ще поднесе цветя там. Но ако СДС, ДСБ и останалите партийки, които гравитират около тях, продължават да не се разграничават от фашистките убийци, вилняли от 1923 до 1944 г., то никога няма да подкрепя такъв паметник.  Те се опитват да си присвоят монопола върху истината. Не съм съгласен по този начин да бъдат почитани убийци. Монументът в София до НДК съдържа имената на някои от най-големите бургаски главорези през същия този период. Кубадински, Косьо Владев, провокаторът Михаил Пройков, който е издал голяма част от ЦК на БКП по време на антифашистката борба и хора са избити заради него. Полицейският агент Мандов, който със своята бандичка бяга към Турция, за да се спаси. Тези имена са написани на онзи позорен монумент край НДК. Докато се смесват двете групи хора, няма как да има примирение. Убийците не могат да получат оправдание за това, което са извършили. Тези, които са осъдени от Народния съд, цитиран и на нашия паметник, са осъдени за конфликтни престъпления. В архивите се пазят и до този момент разписките от по 50 000 лв., които са получили за убити партизани”, каза пред Флагман.Бг Тодор Ненов.

Лидерът на БСП отбеляза, че за него главният проблем в паметника в Бургас е именно споменаването на Народния съд.

„Паметникът в Бургас е позорен монумент, защото основно се говори за Народния съд. Народни съдилища е имало във всички държави, които са били зависими от нацистка Германия след войната. Не бива да се спекулира с тази тема. Народният съд не е избил никаква интелигенция, избил е тези, които заслужават. Осъдените от Народния съд са убийци, инквизитори и главорези. Ако беше написано просто невинните жертви, нямам нищо против. Поне на нашия паметник няма изписани имена.  Веднага мога да дам пример с Александър Станишев - много известен хирург по това време. По време на фашисткия режим той е бил министър на вътрешните работи. С негово одобрение са въведени методи за инквизиция при разпити на задържани, включително и на бременни жени. Тези правила са били разписани много подробно, неговият подпис е навсякъде. В Държавния архив се съхранява информация по този процес. Никога хора с моите убеждения няма да приемат, че това са невинни жертви на комунизма”, коментира Ненов.

Иначе той остро осъди и се разграничи от поругаването на новия паметник.

„Не знам какво участие има моята майка, все още не съм разговарял с нея. Ако действително, тя е участвала в тази случка, аз не го одобрявам, защото това е хулиганска проява. Ако знаех, че някой готви такова нещо, бих го разубедил по всякакъв начин. Поради простата причина, че през последните 20 години станахме свидетели на хиляди поругавания на паметници на антифашисти. Тогава нямаше кой да каже една дума”, отбеляза бившият общински съветник.

Ненов добави, че неговата майка е ранобуден човек и често се разхождала по улиците около 4:30 – 5 ч. сутринта. Той не изключва вероятността тя да е попаднала на неподходящото място, въпреки че камерите са запечатали доста детайлно поведението й.

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
34
Коментара по темата
34.
Български офицер
24.07.2018 14:59:51
5
1
На тоя мръсен Червен БКП / БСП каскет трабва да му се отреже Черваната глава , така както " Ловните роти " ги режеха на Червените му предци - каскети , като Червени разбойници - терористи - платени с пари на Червена МОСКВА и КОМИНТЕРНА ..... ! ИДВА и ТОВА ВРЕМЕ ........!!!
33.
aphex
04.05.2017 06:35:36
0
10
Циничен простак. Трябваше да има съд за такива като вас, не да продължавате като кърлежи да изтисквате държавата.
32.
FREE BULGARIA
03.05.2017 20:45:23
1
1
Днес бях с жълтите прашки,не ме ли познах те.
31.
Демокраъ
03.05.2017 20:35:55
1
11
Покай се ,признат грях половин грях .Безверници
30.
Долен
03.05.2017 20:34:49
3
11
Майкати курва ти долен педал шибаняк .
29.
Коко
03.05.2017 20:32:54
3
21
Мамка ти мръсна боклук долен, 89 година трябваше като вас дави избием всички червени боклуци и сега България щеше да е едно прекрасно място ,подавай си оставката долен нещастник .
28.
Поп Богомил
03.05.2017 20:25:21
4
21
....дядо ми казваше,че всички голтаци, бедняци и мързеливци влезли в ТКЗС.И защото не им даде земята си, лежал 3год. в затвора.Всички заможни и умни разселиха и им взеха имотите, други пратиха в лагери. Това не са криминални престъпници и убийци.Глупостите и простотиите на тоз ...комунист мн.ме издразниха.Нахално говедо. Сега майка му да плати щетите.
27.
Киро
03.05.2017 20:18:38
2
18
Дражо дето окраде държавната от заменки и сега се прави на морален заедно със Неновата майка
26.
*********
03.05.2017 20:16:36
3
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Ивайло Дражев
03.05.2017 19:46:33
20
9
Народният съд е извънредно съдилище учредено със директива на съзническите армии по аналогия със съдилището в Нюрнберг ! България е задължена да подведе под отговорност всички лица които са съпричастни със държавната власт участвала в Тристранния пакт на Хитлер . Дали присъдите са правилни и справедливи - е по същество ! ,но по отношение законността на извънредния - Народен съд няма спор , да не би сега и през последните 130 години всички присъди в България да са справедливи и правилни? Много от лицата , които са осъдени действително са осъдени за тежки криминални Умишлени престъпления ! ....другото е плюене и писане на глупости в двете противоположни крайности!
24.
5 пъти мисли 1 път режи
03.05.2017 19:32:30
9
4
Ами прав е. В България нищо не се прави както трябва и затова има такива неща. Ако седесарите мислиха за памет и истина нямаше да го правят по този начин на тяхна партийна основа с изопачаване.
23.
Rincewind
03.05.2017 19:12:52
3
13
Тоя е по-голяма боклук и от изцвъкалата го майка.
22.
Volk
03.05.2017 19:01:39
3
14
Георги Иванов Марков е български писател, театрален и филмов сценарист, а впоследствие – публицист и дисидент, живял и творил по времето на комунистическото управление в България. В творчеството му се открояват два различни периода – в условията на социалистическа България, и в емиграция, от 1969 до смъртта му. Убит по заповед на червената номенклатура
21.
МАРКОВ
03.05.2017 18:49:46
5
8
На червените педеруги им го слагам в човката да не говорят много. Българския чадър ще им предоставим, да не ги вали дъжд в Лондон!
20.
Конкурс за простотия
03.05.2017 18:40:41
7
7
Трола с проксито и русофобията пак се развилнял. Флегмени, сложете регистрация за коментарите ако не можете го удържите тоя.
19.
Ataka
03.05.2017 18:18:38
6
16
Червените боклуци да се осъдят от народния съд със най-строгото наказание и заличаване от всички регистри , забрана на фашиската партия БСП оскверняваща паметници на загинали хора!
18.
V
03.05.2017 17:57:16
2
10
Модерно било да се наричат долни леви педали, на 6 години се научили да пият ракия, на 12 да пасът трева! Туристите от Лондон пряко включване в ефира на радио флагман, любов между едно полови другари, гей дружинките от червените фенери
17.
Доктор
03.05.2017 17:42:02
9
14
Ало, 211 Народният съд в Бургас не е колил, бесил и изнасилвал жени и малки деца. Осъдените полицаи и жандармеристи са разстреляни.
16.
.........
03.05.2017 17:37:23
6
24
Като чета изявленията на майка и син ми идват на ум следните поговорки:
"Крушата не пада по-далеч от дървото." и "Змията когато умира, хапе най-отровно.".
Нека компетентните органи да си свършат работата. Като че ли по ще я заболи госпожата, ако не и обръщаме внимание. Това заслужава тя - презрение и безразличие.
"Вълкът козината си мени, нрава - не." В България сме изключително толерантни към хора като Сейкова. Затова сме на това дередже.
15.
*********
03.05.2017 17:35:14
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
Стоян
03.05.2017 17:25:07
18
21
Нека да се посочат поименно "жертвите на "комунизма"" и се даде гласност на Протоколите на Втори състав на Народния съд в Бургас!!! Много бързо се забрави как полицаи заковават с пирони за дъските на пода майката на Паскал Янакиев, пред очите на сина й. Полуделият от гледката й син застрелват на площада "Св Св. Кирил и Методий при "опит за бягство"... На площад "Жени Патева" до Стария съд е убит Иван Рашеев.
До днешният "Компас" на Главната, на ул. "Васил Априлов" в Обществена безопасност намират гибелта си Герасим Михайлов, Иван Червенков, Владимир Павлов. В мазата на Еврейското училище е убит от бой Щерю Воденичаров. Убит и захвърлен в езерото "Мандра" е Димчо Карагьозов завърдан с бодлива тел. До хотел "Парк" е убит Вълчо Пушков. В к-с "Славейков" са убити Крум Делчев и И.Евтимов. Без съд и присъда в Центъра на Бургас..., и като тях още над 200 човека...
Перфидно е да се сложи този Паметник на улицата по която е минала камионетката с пребитите партизани по пътя за разстрела им... Още 30 човека без съд и присъда... Спомням си как един турчин, овчар разказваше, че пръста на масовия гроб се е движила... Прощавайте, но има сериозни неща, които човек не бива да обругава...
13.
Fuck BSP
03.05.2017 17:22:18
12
40
Съборете оня грозен паметник на "Тройката"! От какво точно ни е спасила СЪВЕТСКАТА армия, че да и издигаме паметник в идеалния център на града?
12.
Дик
03.05.2017 17:14:42
3
22
Приемайте го не като гавра, а като истина за това кой е виновен за "народния съд"- тоест горчиви и неграмотни чукундури които избиха интелигенцията и цвета на нацията.
11.
Bebo
03.05.2017 17:07:29
2
10
Тошко тошко ако беше започнал стакива като вас сега щеше да бъде друго......
10.
*********
03.05.2017 16:28:46
6
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Рокфелер говори
03.05.2017 16:28:39
8
19
Тая жена от икономика и чистота явно нищо не разбира. Тръгнала да мърси града със омразата си. Смърт за нея.
8.
Васил Левски говори
03.05.2017 16:24:01
6
18
Смърт за всеки който цапа нашия град и разваля имиджа му пред туристите и местното населения.
Целта е обедняване и разгромяване с цел дестабилизиране на България.
Това е национално предателство и подаряваме на Българското Царство във ръцете на врагове като Русия и Турция.
7.
Майката на Наню
03.05.2017 16:21:36
7
21
А културни дейци и невинни жертви осъдени от народния съд е нямало , що не ходите да ядете говна в кензефа, мазни, долни, лъгливи и крадливи червени пендели. Какво партизанско движение е имало в България като така наречените антифашисти за да се изхранват в гората са ректирали хората за продукти без да си плащат сметката!
6.
БКП
03.05.2017 16:16:55
5
26
Преди девети всички комунисти са вербувани и заплащани от коминтерна,който е бил нещо като ислямска държава сега.Навсякъде на силствено да свалят властта с революции.23 г . в България,ваймарската република в Германия и много още износ на революции-тероризъм!
5.
Васил Левски говори
03.05.2017 16:15:11
10
33
Ужас. Човек. Майка ти ходи да цапа града пред туристи и деца а ти се "застъпваш за нея". Ти си същия убитак и психопат. Защо БСП не се разграничи веднага от тея убитаци. Явно е че рублите играят. Гледам по Путлерската телевизия тоя българо-мразец вече почна да пуска мазни статии за Ленин и за 9ти Май защото некадърника не може да развие икономиката хората са недоволни и го е страх че ако не направи някакъв ебан популизъм ще му бият шута със един инфаркт.
Единствения начин да държи тая фалшива империя в Москва е да прави конфликти където да може да продава оръжие и да натиска младежта към "патриотизъм."

Пич явен р сюжета. Путлер е платил на майка ти две копейки и тя е наела 2 млади момчета. През това време ти си в капиталистическата "развалина" Лондон на ваканция защото не може да отидеш в Москва --- там няма ваканция ами студ, милиоционери и простотия.

Вие сте вече криминално племе за Бургас. Сега ще плащате глоби и тя може би ще е в затвора защото тя знае много добре какво значи да се подиграваш с живота и смъртта на хората.

А за "фашистите" не ми говори ти.
По това време Бургас е бил 20,000 човека развит град със банки летище параходи индустрия фабрики. Кому пречи капитала? Кому пречи производството? Само на завистливите и мързеливите!!!!

Призовавам за много стриктни присъди срещу тези хора, глоби и чистене на тоалетните във най капиталистическите компании като Кроношпан. Нека да чисти лайната на работните хора.
4.
*********
03.05.2017 16:13:37
6
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
%
03.05.2017 16:09:33
14
8
Ne si mislete s praznite kratuni che narodniq sud nqma da se vurne, shte se vurne, taka kakto pada kapkata voda ot oblaka i stiga chak do korena na durvoto koito poiska shte me razbere
2.
*********
03.05.2017 16:07:46
8
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Георги
03.05.2017 16:04:04
13
51
Вярно ли само убийци, инквизитори и главорези е осъдил? Просто животно!
Народният съд, Тодор Ненов, трябваше да осъди и екзекутира баба ти и дядо ти, та да ви няма днес сред нас с милата ти майчица хулиганка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин...
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори