Цакат ни по 300 лв. за цяло агне
02 Април 2017, Неделя, 22:27 ч.
Цената за килограм агнешко от фермите върви между 4 и 6 лева, а агнето излиза средно около 20-25 килограма
Между 250 и 300 лева трябва да приготви всеки българин, който иска да сложи цяло агне на великденската си трапеза. Масово по кръчми и заведения в цялата страна са пуснали оферти за великденското агне. Голяма част от тях предлагат към сочната мръвка бонус гарнитура или безплатна доставка до дома.
Целта е да привлекат повече клиенти, защото отливът в последните години е голям. Тези, които искат агне, което да сготвят вкъщи, трябва да се бръкнат по минимум 150 лева. Цената за килограм агнешко от фермите върви между 4 и 6 лева, а агнето излиза средно около 20-25 килограма.
В провинцията са плъзнали и находчиви прекупвачи, които изкупуват домашни агнета на безценица и ги пласират в големите градове на двойни пари. Големи вериги пък предлагат както българско, така и вносно месо, като второто масово е било дълбоко замразено. То се отличава от прясното по синкавия си нюанс и е пълно с отровни вещества, обясняват специалисти по храните.
В категории:
Животът








Медведев отсече: Русия и САЩ са...
29/04/2025, Вторник 21:33
2

Световен шампион пристига в Бургас
29/04/2025, Вторник 21:24
0





Големи проблеми с водата в...
29/04/2025, Вторник 20:40
0

Разговор на високо ниво между България и САЩ
29/04/2025, Вторник 20:24
1

Млада жена нападна полицаи
29/04/2025, Вторник 20:00
0





Промяна в движението по "Тракия" утре
29/04/2025, Вторник 19:00
1

