×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо няма цензура спрямо Шоуто на Слави


Защо няма цензура спрямо Шоуто на Слави
Слави не е просто "един от многото", както му се иска. За разлика от всеки среден анонимен партиен трол, той носи отговорност за посланията на предаването си - както за смешките, така и за "страшките".
29 Март 2017, Сряда, 10:37 ч.
Автор: webcafe.bg

Слави Трифонов има твърде богат опит с политическата агитация в национален ефир, за да се изживява като невинна жертва на цензурата

Кожени якета, голи глави, сключени вежди и обвинения в политическа цензура: годината е 2017, а се чувства като 97-ма. Героите обаче са си същите.

Слави Трифонов се обяви за великомъченик на свободното слово заради едно спряно предаване, в което поставя директен ултиматум на току-що избрания парламент с едва прикрита заплаха от метеж.

Защо? Защото зад партиите имало електорат, а зад референдума - "народ". Нищо, че представения в 44 Народно събрание "електорат" (2.8 млн. души) е по-многочислен от "народа", който гласува "за" трите въпроса на референдума. (2 509 604 души)

Нищо, че "народът" Му е същият този електорат, който избра новите 240 депутати.

Слави Трифонов има твърде богат опит с политическата агитация в национален ефир, за да се изживява като невинна жертва на цензурата. През 2011 г. той и сценаристите му издигнаха Меглена Кунева за президент, малко по-рано номинираха собствен кандидат-депутат от Варна. Събирането на 680 хиляди подписа за референдума едва ли щеше да успее, ако "Шоуто" не разполагаше с лукса на ежедневния ефир. А и резултатът от националното допитване май щеше да е доста по-различен.

Къде е границата между свободата и слободията? Едно е да ти запушат устата с един sms, когато осмееш премиера, президента и силните на деня, съвсем друго да използваш публичен ресурс за пропаганда и лични политически цели.(Вижте мониторинга на СЕМ за Шоуто на Слави)

За едно нещо е прав Слави Трифонов, във вчерашното предаване няма нищо по-различно от предишните епизоди.

Ако медията наистина държеше на "стандарта", в който днес се кълне, Шоуто на Слави трябваше да падне от ефир още през юни 2016 г. след късането на снимката на президента, който се възползва от законовото си правомощие да атакува част от референдума пред КС.

Ето тогава бяха прекрачени всички граници - не професионалните, не журналистическите, бяха прекрачени границите на нормалното гражданско поведение. Само че старото ръководство на медията оцени нелепия епизод като "израз на всички гледни точки".

Смяна на мениджмънта на бТВ имаше през декември 2016 г., но май смяната на стандарта не настъпи веднага. Само преди 2 месеца в "Шоуто на Слави" се излъчи същото ултимативно писмо, заради което в понеделник предаването беше спряно. Това решение беше единственият възможен полезен ход. Но по-добре късно, отколкото никога.

Слави не е просто "един от многото", както му се иска. За разлика от всеки среден анонимен партиен трол, той носи отговорност за посланията на предаването си - както за смешките, така и за "страшките".

По всичко изглежда, че играта загрубява. Да стане мъченик на сиромашката правда - това е заветната цел на всеки кандидат-спасител. А в края ще стане ясно кои са "били лошите в страшния филм".

В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
xx
30.03.2017 18:24:36
0
0
x
16.
винкели и огради
29.03.2017 17:28:54
2
4
Винкела , не иска да е в изпълнителната власт , защото няма какво да предложи , няма и хора за което , по простата причина че там са събрани само олигофрени , алкохолици , белокоси наркомани и винкели !!!! Та винкела опъна кинтите от оградата , двата му хотела са пълни с гранична полицич целогодишно , за къв к.р му е да влиза в управлението на факания продажен еничар ?!
15.
Киро
29.03.2017 16:51:58
6
5
ФЛАГМАНИ ЛАЙНЯНИ СПРЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ЧОВЕКА ПО ПРОДАЖНИ ОТ ВАС НЯМА ГЛАДНИ МИШКИ ЧАКАТЕ НЯКОЙ ДА ВИ ПЛАТИ И ПОЧВАТЕ ДА ПЛЮЕТЕ САМО БОКЛУЦИ НЕКАДЪРНИ ВЪВ ФЛАГМАН
14.
Въпросче
29.03.2017 16:43:27
4
8
Към коментиращите, "специалисти в развлекателни шоу програми".Проверете от колко години Слави Трифонов е на екран, посочете друг просъществувал толкова години и тогава пишете " компетентните " си мнения госпожи и господа завистници.
РР:Относно заглавието:" Защо няма цензура... ", ами защото не са участвали в коментарите на" независимия" сайт "ФЛАГМАН". Когато пребираха партийните мангизи за предизборни хвалебствия, стотици IP адреси бяха блокирани от "борците" за свобода на словото.
13.
'...............................
29.03.2017 15:49:07
13
7
Не е интересен на зрителите Учиндолския бек и какво общо има хумора и сатирата със политическата дейност, може да има фенове на чалгарската му култура и халтура, но когато става въпрос за сериозни решения на този смешник ли да се доверя . Този референдум му беше упражнение колко гласа може да събере, но това са само въпроси не е реален вот ако влезе в политиката ще стане за придворен смешник, да носи чашите на политиците, няма да спечели голяма подкрепа! МУАХАХАХА
12.
az
29.03.2017 15:25:03
21
5
шнур за всички слаВоумници чалгариииии,наркоманииииии,пърхутциииии
11.
V
29.03.2017 15:03:03
21
11
Един смешник и циркаджия от Учиндол много на сериозно се е взел направил една, две песни ,на политиците ултиматум ще поставя. Аре бега на село да копаш картофите сельо смотан отрепан Слави педала едно образование не е завършил тръгнал на модерен да се прави, от право разбира, това да не ти е да надуваш кларинета да лапаш пишките на мутрите педи отрепан.
10.
БургаЗлия до Запознат
29.03.2017 14:54:12
2
19
Кой беше ти че никой не се сеща за тебе?
9.
Запознат
29.03.2017 14:23:05
35
12
Славчо, давам ти една седмица срок:

1. Да осъзнаеш какво нещо си, дали не си безсмислено дълго нещо, и май твърде вулгарно, май доста грозно и май глуповато, не е ли тъй, не се прави на умен;
2. Да си оттеглиш тъпия ултиматум, кой си ти бе, аман от твоите ултиматуми и референдуми, бактисахме;
3. Да обърнеш внимание на душевното си здраве и да предприемеш медицински мерки спрямо евентуалния нарцисизъм и месианските си фиксации;
4. Да се завърнеш в бащината къща, в Учин дол, имате си бахча, бостан, нивичка, копай с мотиката, имате мотики, Славчо, за твое добро е;
8.
коко
29.03.2017 13:18:37
4
12
Сценаристите му казали снощи че фирмите дето строели оградата с турците били на Симеонов или нещо такова.Ало ку-ку-само вий ли не разбрахте че тея фирми са тимаджийски и тези фирми там са пратени от правителството,а не от Симеонов Лимионов или Кирионов.Баш скатаджията тропаше по масата да има ограда ама пък фирмите да са негови :-)
7.
ЛИЛИ
29.03.2017 12:43:39
29
19
ПРОДАЖНО КОПЕЛЕ Е СЛАВИ.ИЗЧАДИЕ НА АДА И ТЪМНИ СИЛИ.ЛЪЖЕПАТРИОТ НА ЕНТАСТЕПЕН.МНОГО ЖАЛКО ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ В ЕКИПА МУ.ИМА ТАКИВА.НИКОГА НЕ ЕКЪСНО ОБАЧЕ ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ.
6.
До кога?
29.03.2017 12:31:46
34
18
Времето на Слави изтече отдавна! Втръсна ни от пошлост,простотия, наглост, незаменимост,единствен глашатай на правдата!!! Тоя човек е копие на предишния премиер! СТИГА!
5.
До 4
29.03.2017 12:24:05
2
17
Много си прав, две седмици преди изборите написах коментар относно кандидат- депутат от Герб (истина), при което IP адреса ми беше блокиран от флагман и не можех да коментирам повече. Сега след изборите вече са го пуснали, за което им благодаря хахах.
4.
до ръководството на флагман
29.03.2017 12:05:43
3
29
Това, че вие до един сте продажници, класифицирани като такива от читателите ви включително и от мен като такъв, поради факта, че сте купена медия и открито агитирате за дадена политическа партия, и като такава медия и такова хора класифицирани като такива (от мен) ви моля да спрете да бълвате екскременти в интернет пространството и да се засрамите. Благодаря!
3.
Само
29.03.2017 12:00:13
14
32
Само така слави мачкай ги тея гнусни политици.само това заслужават.изроди
2.
Явен
29.03.2017 11:58:35
7
28
Айде Валерко нареди да се напише статия против Славито :)
1.
Бичето
29.03.2017 11:53:04
27
9
Ебал съм го за една парче сланина без кожата !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори