×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скочиха срещу строител в Бургас: Тази ограда застрашава живота ни! (СНИМКИ)


Скочиха срещу строител в Бургас: Тази ограда застрашава живота ни! (СНИМКИ)
В такива условия ежедневно са принудени да минават майки с деца, за да стигнат до К-Маркет и другите магазини в "Синята вълна"
14 Март 2017, Вторник, 11:04 ч.
Автор: Флагман.бг

Местни искат най-накрая да могат да ползват тротоара на ул. „Адам Мицкевич”, от месеци животът им е подложен на риск


Жители на бургаския ж.к. „Лазур” пропищяха от строеж, чиято предпазна ограда от месеци е узурпирала целия тротоара на ул. „Адам Мицкевич”. Съоръжението, сложено уж да опазва хората от падащи строителни материали, всъщност се оказва по-опасно за тях.

Строителната фирма е поставила оградата по такъв начин, че не само заема целия тротоар, но и цяла една лента от шосето, на която има синя зона. На места по пътя е почти невъзможно да мине автомобил, а пешеходците отчаяно се опитват да преминат по пътното платно, в опит да достигнат до магазините, намиращи се на приземния етаж на модерната сграда, издигната до Морската градина.


Разстоянието между пешеходците и автомобилите (в червено) е не повече от 80 сантиметра!

„Така е от месеци. Търпяхме достатъчно! Време е някой да вземе някакви мерки и поне да изградят един тунел, през който да се минава спокойно, защото в много случаи ни се налага да правим обиколки около улицата, за да можем да стигнем магазините. Преди дни едва не пострада жена с детска количка, за тях е най-трудно. Вече не се издържа!”, коментираха живущите в района на ул."Адам Мицкевич", които вече няколко месеца са принудени да използват шосето за път, излагайки живота си на риск.


Ето на това място местни искат да бъде изграден тунел, за да може спокойно да минават по улицата

Междувременно заради строежа страда и малкият бизнес. В построената модерна сграда, непосредствено до обекта, има няколко павилиончета, които, откакто е сложена оградата, са загубили голяма част от клиентелата си, защото остават скрити.


Майки с деца ежедневно са принудени да пресичат улицата по такъв начин, за да достигнат до спирките на градския транспорт на бул. "Демокрация"

Репортерска проверка на Флагман.бг потвърди това. В рамките на 15 минути по шосето минаха поне 20 човека, които всячески се опитваха да избегнат минаващите автомобили. Възрастни хора от отсрещната страна на улицата обикаляха стотици метри, за да достигнат безопасно до магазините на приземния етаж, а някои от тях дори се отказаха тотално да пазарят.

Този строеж бе замразен дълго време. Преди няколко месеца руски предприемач купи сградата и започна ударно да завършва строителните дейности, но както изглежда не е предприел достатъчно мерки, за да гарантира сигурността на пешеходците. 

Припомняме, че Флагман.бг алармира още през септември на 2016 г. за проблема. Оттогава до момента обаче не са взети мерки (ВИЖ ТУК).

В категории: Бургас


13
Коментара по темата
13.
Niki
14.03.2017 22:12:46
0
2
Я погледни пак дали не е Бургас ! Строежа е до Пантеона, а сградата в дъното е една от болничните сгради на трета поликлиника.
12.
бено
14.03.2017 21:14:07
4
1
на снимката не е бургас
11.
Хо-хо-хо
14.03.2017 20:51:33
0
2
Не е нарушение, защото му е разрешено(платено или не). Въпроса е: Кой е разрешил?
10.
До 7
14.03.2017 18:11:48
1
5
Да ама на някои са по платени. Като чета писанието ти разбирам, че ти правиш "сефте". Не се коментират само ГЕРБ и РБ.
9.
До №7
14.03.2017 16:24:16
4
6
Ти за първи път ли влизаш тук. Никога под платена публикация няма коментар! Всички публикации на политически сили са платени! Аман от такива дето се правят на интересни и се чудят как и какво да плюят!
8.
До 5
14.03.2017 15:39:58
5
7
Висок и както винаги от ГЕРБ т.е.прост. По добре споменатите от теб, отколкото приятелите на вожда Ви, "рязаните" Анадолски чалми
7.
Четете и без разсъждения
14.03.2017 15:27:32
5
12
ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ, ЧЕ С НАБЛИЖАВАНЕТО НА ИЗБОРНИЯ ДЕН И РъБъ СА СЕ ПОУЧИЛИ ОТ ОПГ"ГРОБ"? РАЗВЪРЗАЛИ СА "КЕСИЯТА", ПЛАТИЛИ СА СИ И ТЯХНАТА "ИСТИНА" СТАВА МЕРОДАВНА, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА. ЖАЛКО, ЗАЩОТО И ТАЯ "МАНЕВРА" НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ ЗА ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА.
6.
ha
14.03.2017 15:01:46
1
13
Na pora4kovite statii ne se li zabranqvat komentarite?Molq izpipvaite si ne6tata....
5.
висок
14.03.2017 14:51:38
15
16
Не ревете, там ще живеят новите ви господари- руснаците. Курнелия като ни вкара в Евразия ще видите вие!
4.
4
14.03.2017 14:43:45
3
11
Това на последната спирка е де.бил с дете. Вместо да втрви още няколко метра, за да пресече от другата страна напътя, по пешеходната пътека, тая е помъкнала детето си през средата на пътя. Не че оправдавам строителя, ама някои "майки" явно рядко си ползват мозъка.
3.
От друга страна
14.03.2017 14:39:35
1
12
Предвид височината на сградата, ограденото място е може би правилно пресметнато - като превантивна мярка. Може би трябва да се провери дали имат разрешение от общината за тази ограда. Не защитавам строителя, но от другата страна на улицата, тротоарът е достатъчно широк + велоалея. Има си и две пешеходни пътеки. Вярно, не е удобно, но не е невъзможно да се стигне до въпросния магазин.
2.
Хаменото
14.03.2017 14:32:32
1
9
Пореден поръчков материал в защита на бизнеса на фалиращия концесионер. Браво Касабова.
1.
Хайде сега.....
14.03.2017 14:31:43
4
10
Много тенденциозно Бе.
Чак пък статия във Флегмен. То цяла трагедия ( не че не е нарушение и не трябва да се коригира).
Можеше да се пита кметството какво е направило, има си цял отдел-но не бой по всеки който се опитва да прави нещо, с бухалката.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Георги Тончев-Джовани проби като еротичен танцьор и умря едва на 50 години Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за юли и август, 15 униформени ще осъществяват контрол с патрулка и пеша Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори