×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал в ОбС Бургас: Заплашили общински съветник с полиция, за да го изгонят от комисия


Скандал в ОбС Бургас: Заплашили общински съветник с полиция, за да го изгонят от комисия
Тодор Ангелов от АБВ и Красимира Маркович от ГЕРБ влязоха в остър спор по темата за работа на комисията за финансиране на културни проекти
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Февруари 2017, Вторник, 08:38 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Не сме го заплашвали, той имаше конфликт на интереси, защото подаде проект за разглеждане, помолихме го да излезе, каза Красимира Маркович

Общинският съветник от коалиция „АБВ за Бургас“ Тодор Ангелов твърди, че е заплашван с полиция и изгонен от заседание на Комисията за финансиране на културни проекти – орган към Община Бургас. Той настоя за промени в правилника и допускане на общински съветници до заседанието на комисията. В нея попадат двама съветници, членове на администрацията и експерти в сферата на културата.

„Отидох на заседание, но ме изгониха. Казаха, че ще извикат полиция, ако не напусна“, разказа Тодор Ангелов, с което отприщи емоциите в зала. „Не сме ви гонили, г-н Ангелов. Помолихме Ви да напуснете заседанието, защото представлявате сдружение, което кандидатства за финансиране и присъствието Ви може да повлияе на гласуването. Бяхте в конфликт на интереси“, отговори му Красимира Маркович от ГЕРБ – един от общинските съветници, участници в тази комисия.

„Ако е истина това, което казва колегата Тодор Ангелов означава, че елементарните правила на общинското самоуправление не се спазват. Това, че на някой не му харесва кой присъства, е въпрос на възпитание. Уважавам нашите представители, но ми прави впечатление, че са само от една политическа сила“, заяви от своя страна друг опозиционен общински съветник Евгений Мосинов от БСП.

Красимира Маркович обаче изтъкна, че няма доказателства за твърдението на Тодор Ангелов. Било дума срещу дума, докато в другата посока – че Тодор Ангелов е очаквал финансиране на проект, има ясни доказателства – входящ номер, предложение и т.нат.

„Оттеглям общинските служители от тази комисия!“, каза кметът Димитър Николов, след като изслуша спора по докладната, с което се опита да тушира страстите. „Вие сте избрани пряко от бургаските избиратели, по същия начин е избран и кметът на града. Заради това във всички комисии, в които участват общински съветници, присъстват и общински служители. Ако вас служители на администрацията не са им необходими, няма да присъстват. Вие трябва да го решите! Аз не настоявам да присъстват в комисиите, защото те имат достатъчно ангажимент. Много често ми се оправдават, че не могат да свършат поставени от мен задачи, защото трябва да участват в една или друга комисия“, допълни кметът на Бургас.

В категории: Политика


10
Коментара
Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
10
Коментара по темата
10.
жеко
03.03.2017 16:34:47
0
0
Маркович е преставителка на братя диневи и герб в общината
9.
сашко
28.02.2017 13:52:23
0
5
Като видя Маркович се сещам за лафа на Румен Петков за тишината в спалнята ражда безумия.
8.
ПОТРЕСЕН
28.02.2017 12:45:12
4
6
Тая Маркович е егати супер наглата кифла. Как ще гониш съветник от комисия, нали това им е работата на съветниците да гледат как се случват нещата. Той човека , като не гласува как ще ви повлияе.
7.
Вики
28.02.2017 12:02:14
3
11
Хвани единия блъсни другия е работата.Едната тъпа колкото си искаш другия пък търгува тракийското дружество на гърба на наследството.Продава,подписва наеми,поема политическио ангажименти в разрез с устава.
6.
Sibank porachka garantirana
28.02.2017 10:42:42
1
7
Tva sa tamnokojite okolo nesebar te porachvat
5.
Синове на Анархията
28.02.2017 10:39:20
4
16
Този е такъв Пумпал ! Голям Крадец и Схемаджия. Чак и в Общината се намърда. Какви хора има , а ние искаме да се промени нещо !!!!
4.
789
28.02.2017 10:16:50
8
18
Много ясно е пояснено , че въпросния Тошко или Гошко е в конфликт на интереси и иска ди прокара корпоративни интереси , не се праветре на много знаещи червени боклуци ! Да крадне от държавните пари , крадец е Т. Ангелов полцията веднага да го арестува!
3.
Яяв
28.02.2017 10:11:19
5
12
Големи лисици са тези от АБВ
2.
aa
28.02.2017 10:09:11
4
8
И какво като е присъствал ? Или искат всичко да е на тъмно
1.
Newsreaders
28.02.2017 09:47:42
1
3
http://j.gs/16110645/best-photos-20...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда Алек наруши правилата на формата, смята Верислав Туджаров Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Оказа се, че Влади Караджов си живее живота – това личи по снимките, които споделя в социалните мрежи Гала се изложи много Гала се изложи много Тя уж слушаше гостите си с интерес, но по-голямо удоволствие сякаш й доставяше да бърка в купата и да поглъща пуканките, с което показа меко казано неуважение към всички, които гледат предаването й по Нова Тв
Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори